P17MM: Suomi pronssipeliin Norjaa vastaan

Julkaistu: 16.03.2019

Suomi ja Ruotsi pelasivat jännittävän välierän P17 MM-kisoissa. Ottelun jännitys säilyi loppuun saakka ja numerot 4–2 Ruotsille vei Suomen jälleen pronssipeliin. Venäjä oli tiukoilla omassa välierässään voittaen Norjan vain 3–2.

Ruotsi Suomi 42 (01)

Suomen pojat aloittivat pelin ennakkoluulottomasti ja jo 2. minuutin kohdalla Tuukka Ässämäki vei Suomen 0–1-johtoon. Suomen aktiviinen pelaaminen ja hyvin tiivis puolustus piti ruotsalaiset pois maalipaikoilta. Taukoa lähdettiin viettämään näissä numeroissa.

Ruotsi sai kovan alun toisella puoliskolla ja menivät nopeasti 2–1-johtoon. Suomi ei lannistunut ja Topi Saukkosen hienolla kaukolaukauksella tultiin vielä tasoihin. Tämän jälkeen Ruotsi yksinkertaisesti lisäsi yhden napsun luistelua ja teki tarvittavat maalit matkalla finaaliin. Täytyy sanoa Ruotsin #6 Kasper Sandgren oli ottelun hahmo – hänen luistelunsa ja pallollinen pelaaminen on huippuluokkaa. Nähtäväksi jää riittääkö Kasperin vauhti finaalissa väkivahvaa Venäjää vastaan.

Suomi ei tappiosta huolimatta työnnä päätä pensaaseen vaan lähtee taistelemaan täysillä pronssimitaleista. Suhteellisen lyhyt tauko semin ja pronssipelin välissä antaa oman haasteensa, mutta klo 14 Suomen aikaa alkavassa ottelussa voidaan kaikki paukut jättää jäälle.

Pronssiottelun On-Line -seuranta tästä linkistä

Päävalmentaja Teemu Laitinen jutteli näin pelin jälkeen:

Lisätietoja:

Haastattelu ja teksti:
Topiantti Äikäs © Jääpalloliitto