Tero Liimatainen helmikuun pelaaja

Julkaistu: 4.03.2019

Veiterän Tero Liimatainen on valittu Bandyliigan helmikuun pelaajaksi. Liimatainen teki helmikuussa runkosarjan ja pudotuspelien otteluissa yhteensä 11 maalia ja 21 tehopistettä, runkosarjan puolella tehot 3+4, pudotuspeleissä viiteen otteluun tehot 8+6.

Veiterä on ollut koko kauden ajan juuri niin vakuuttava kuin ennakkoon osattiin odottaa. Joukkue kärsi runkosarjassa vain kaksi tappiota ja pudotupeleissä Veiterä eteni finaaliin tappioitta. Liimatainen on ollut Veiterän johtavia hahmoja hyökkäyspäässä ollen runkosarjan pistepörssin kolmas ja johtaa pudotuspelien pistepörssiä. Tehoilun lisäksi valitsijaraati huomioi Liimataisen tekemän pyytteettömän työn puolustussuuntaan.

– Kausi on mennyt ihan hyvin. Odotuksien mukaan toistaiseksi niinkuin koko joukkueella. Pieniä vaikeuksia oli puolivälissä kautta, mutta ne vain vahvisti joukkuetta. Itsellä on myös pelit menneet ihan hyvin, vaikka aina voi tietysti parantaa. Kiva kuulla, että puolustuspeliin on kiinnitetty huomiota ja se onkin ollut lähtökohta, että kotiinpäin tehdään hommia ja siitä se koko joukkueen puolustaminen lähtee liikkeelle. Vielä ei tietenkään mitään olla saavutettu, tärkein on vasta edessä, Liimatainen sanoo.

Veiterän vastustajaksi finaaliin itsensä pelasi JPS, joka tahkosi tiukan, viidenteen otteluun edenneen välieräsarjan Kamppareiden kanssa. Veiterä sai oman välieräsarjansa poikki kolmessa ottelussa ja on siitä lähtien valmistautunut finaalia varten.

– Treenattiin kovaa loppuviikko ja nyt alkaa valmistautuminen eri tavalla. Meillä on välillä ollut ongelmia maalinteossa ja nyt Akillesta vastaan onnistuttiin hyvin maalipaikoissa. Finaalivastustajasta ei ole sen enempää huomioita, kaikki joukkueet pitää pystyä voittamaan jos haluaa voittaa mestaruuden.

Teksti: Aleksi Riikonen
Kuvat: Pekka Huovila