Kauden parhaat palkittu – Vuoden jääpalloilija Kimmo Kyllönen

Julkaistu: 20.05.2019

Suomen Jääpalloliitto palkitsi kauden 2018-2019 parhaat kevätkokouksen yhteydessä sunnuntaina 19.5.2019. Vuoden 2019 jääpalloilijaksi valittiin maalivahti Kimmo Kyllönen ja naisjääpalloilijaksi Linda Lohiniva. Vuoden jääpalloteosta palkittiin Tampereen kaupunki ja nuorten toimintapalkinnon sai Mikkelin Kampparit.

Vuoden jääpalloilijan ja naisjääpalloilijan valinnan lisäksi henkilökohtaiset urheilijapalkinnot jaettiin myös P15, T17, P17, P19 ja P21 -ikäluokissa.

Vuoden jääpalloilija Kimmo Kyllönen

Suomen Jääpalloliitto valitsi vuoden jääpalloilijaksi miesten A-maajoukkueen ja Ruotsin Elitserienissä pelaavan IFK Vänersborgin maalivahdin Kimmo Kyllösen, 36. Hyvässä pelivireessä oleva Kyllönen valittiin tammikuussa pelatuissa MM-kisoissa turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Mikkelistä kotoisin oleva Kyllönen on pelannut Ruotsin ylimmällä sarjatasolla kuusi kautta, joista kaksi kautta Vänersborgissa. Elitserienin parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva ja Vänersborgissa hyvin viihtyvä Kyllönen ei vielä suunnittele Suomeen paluuta. Nykyistä sopimusta Vänersborgin kanssa on jäljellä vuosi, mutta jatkosta Kyllösen mukaan on jo keskusteltu.

– Tuntuu, että maalivahdit vain paranevat vanhetessaan. MM-kisat meni omalta osalta hyvin ja peli kulkee myös Elitserienissä. Jääpallo-olosuhteet Vänersborgissa ovat erinomaiset ja perhekin viihtyy kaupungissa. Jääpallohallien myötä olosuhteet ovat iso syy siihen miksi ruotsalaiset ovat niin kovia. Junioreista saakka kausi on hallien vuoksi pidempi kuin Suomessa. Paluu Suomeen ei siis ole vielä ajankohtainen, mutta olen kyllä kotona puhunut, että olisi hienoa päättää ura Kamppareissa, Kyllönen toteaa.

Vuoden naisjääpalloilija Linda Lohiniva

Suomen Jääpalloliitto valitsi naisten maajoukkueen runkopelaajan ja Ruotsin naisten Elitserienin VSK:ssa pelaavan Linda Lohinivan, 24, vuoden naisjääpalloilijaksi. ­­­­Haaparannasta kotoisin oleva Lohiniva on pelannut jääpalloa 8-vuotiaasta saakka. Viimeiset neljä kautta VSK:ssa pelannut Lohiniva ratkaisi päättyneellä kaudella joukkueelleen Ruotsin mestaruuden Uppsalassa maaliskuussa pelatussa finaalissa, jossa hän iski joukkueensa viimeisenä pelaajana maalin rangaistuslaukauskilpailussa. Historian ensimmäistä naisten mestaruutta västeråsilaiset pääsivät juhlimaan yli 6500 katsojan edessä.

– Aiemmin pelasin VSK:ssa hyökkääjänä, mutta tällä kaudella valmentaja toivoi saavansa minusta vielä enemmän irti ja pelipaikka muutettiin puolustavaksi keskikentäksi. Kausi olikin erityisen mielentiintoinen, koska pääsin opettelemaan uutta roolia. Pelipaikka tuntuu omalta ja haluan kehittyä siinä myös ensi kaudella. Jääharjoitukset aloitamme heinäkuun kesäloman jälkeen elokuussa ja keskitymme tulevan kauden lisäksi myös naisten maailman cupiin, Lohiniva kertoo.

Vuoden parhaat kaudella 2018-2019:

Järjestö- ja organisaatiopalkinnot (yhteisö)

Nuorten toimintapalkinto 2019: Mikkelin Kampparit, TC13 tapahtuma

Vuoden jääpalloteko 2019: Tapahtuma Tampere, Tampereen kaupunki

Bandyliigan tilastopalkinnot

Fair Play-palkinto 2019: Lappeenrannan Veiterä 325 jäähyminuuttia

Pistepörssin paras 2019: Kalle Lempinen, Mikkelin Kampparit 36+24=60

Maalikuningas 2019: Kalle Lempinen, Mikkelin Kampparit 36 maalia

Mediapalkinnot

Vuoden jääpallokuva 2019: Sami Saarenpää/Keskisuomalainen

Jääpallon 21-vuotiaiden finaali: JPS – Kampparit. Saku Hämäläinen iskee tyylikkäästi toisen maalinsa ohi Kampparien maalivahti Jere Korhosen. (Kuva: Sami Saarenpää, Keskisuomalainen)

Vuoden viestintäteko 2019: Mari Ukkonen, Bandyliigan viestintä

Erotuomaripalkinnot

Vuoden Kunkku: Mats-Olof Gustafsson, Porvoo

Vuoden Linjuri: Harri Pietiläinen, Varkaus

Valmentajapalkinnot

Vuoden valmentaja 2019: Mika Hyppönen, JPS

Vuoden nuorten valmentaja 2019: Teemu Laitinen, HIFK

Henkilökohtaiset urheilijapalkinnot

P15 paras 2019: Aatu Tiusanen, OLS

T17 paras 2019: Marisa Klemola, Skirö AIK 

P17 paras 2019: Tuukka Ässämäki, JPS 

P19 paras 2019: Tuukka Loikkanen, Veiterä 

P21 paras 2019: Saku Hämäläinen, JPS

Vuoden naisjääpalloilija 2019: Linda Lohiniva, VSK

Vuoden jääpalloilija 2019: Kimmo Kyllönen, Vänersborg

All Stars pelaajaäänestyksen valinnat

Bandyliigan pelaaja 2018-2019: Tomi Hauska, Veiterä

Naisten SM-sarjan pelaaja 2018-19: Katja Eklund, HIFK

Bandyliigan paras erotuomari 2018-2019: Antti Malaska, Helsinki

.

Suomen Jääpalloliiton liittohallituksen kokoonpano 2019-2020