Linda Lohiniva vuoden naisjääpalloilija, Maria Klemola T17 paras

Julkaistu: 20.05.2019

Suomen Jääpalloliitto valitsi vuoden naisjääpalloilijaksi Ruotsin finaalin ja VSK:n naisten ensimmäisen Ruotsin mestaruuden viimeistelleen Linda Lohinivan. Samalla Skirö AIK:n joukkueessa Ruotsin T17 mestaruuden voittanut ja seuransa naisten Elitserien joukkueen parhaana hyökkääjänä sekä T17-joukkueen parhaana maalintekijänä palkittu Marisa Klemola valittiin Suomen T17 parhaaksi pelaajaksi.

Haaparannasta kotoisin oleva Linda Lohiniva, 24, aloitti jääpallon 8-vuotiaana LRK:n riveissä ja on Suomen naisten maajoukkueen runkopelaajia. Suomen sarjasta Lohinivalta löytyy mestaruus niin Tornion, Veiterän kuin Vastuksen riveistä. Sittemmin Linda siirtyi Ruotsin puolelle, missä hän on edustanut HT Bandyä sekä Kalixia ja viimeiset neljä kautta hän on pelannut VSK Bandyssa Västeråsissa.

Lohiniva pelasi aiemmin VSK:ssa hyökkääjänä, mutta tällä kaudella valmentaja toivoi saavansa hänestä vielä enemmän irti ja pelipaikka muutettiin puolustavaksi keskikentäksi.

– Viime kausi oli erityisen mielentiintoinen, koska pääsin opettelemaan uutta roolia puolustavana keskikenttänä, Lohiniva kertoo.

Kausi Ruotsissa päättyi finaaliin, jossa VSK kohtasi Skutskärs IF:n. Keväinen lämmin sää vaikeutti peliolosuhteita, eikä jää ollut parhaassa kunnossaan. VSK pelasi kuitenkin erinomaisen pelin ja puolusti kovaa vastustajaa vastaan yhtenä joukkueena. Tiukka finaali jatkui jatkoajan jälkeen aina rangaistuslyöntikilpailuun saakka. Kevyin perustein Lohinivaa ei valittu vuoden naisjääpalloilijaksi, sillä joukkueensa viimeisenä lyöjänä hän ratkaisi Ruotsin mestaruuden VSK:n nimiin lyömällä rangaistuslyönnin vastustajan maalivahdin taakse. Mestaruus oli VSK:n naisille historian ensimmäinen.

Tulevalla kaudella Lohiniva jatkaa VSK:n riveissä Ruotsin mestaruutta puolustaen. Henkilökohtaisena tavoitteena on kehittyä uudella pelipaikalla, joka on tuntunut omalta. VSK:n pelaajat treenaavat kesäkaudella 5-6 kertaa viikossa ja taustatiimiin kuuluu valmentajien ja huoltojoukkojen lisäksi personal trainer, joka suunnittelee pelaajille yksilölliset harjoitusohjelmat. Valmentaja seuraa pelaajien harjoittelua sovelluksen kautta ja pelaajille maksetaan harjoittelusta palkkio. Heinäkuussa joukkue pitää kesälomaa, mutta elokuussa alkaa jääharjoitukset ja keskittyminen tulevaan kauteen sekä syksyiseen naisten maailman cuppiin käynnistyy toden teolla.