Ari Holopainen jääpallon miesten maajoukkueen päävalmentajaksi

Julkaistu: 19.07.2019

Viime kaudella Antti Parviaisen valmennusryhmään kuulunut Ari Holopainen on Suomen jääpallon miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Holopaisen sopimus on 2-vuotinen.

Varkautelaislähtöinen Holopainen pelasi mittavan uran Suomen maajoukkueessa ja Ruotsin pääsarjassa. Tällä hetkellä hän toimii Ruotsin pääsarjassa pelaavan IFK Vänesborgin päävalmentajana. Ratkaisu on melko yleinen kansainvälisessä jääpallossa – mm. Ruotsin päävalmentaja Michael Carlsson valmentaa maajoukkueen ohella Västerås SK:ta.

Suomen Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettusen mukaan nyt vahvistunut päävalmentajaratkaisu oli paras mahdollinen.

– On hienoa, että Ari Holopainen ottaa päävalmentajapestin vastaan ja jatkaa seuraavat kaksi vuotta Suomen joukkueen päävalmentajana. Ari oli meidän ensisijainen vaihtoehtomme jatkamaan Antti Parviainen työtä. Hänen usean vuoden kokemus valmentajana Ruotsin pääsarjassa tuo varmasti uutta puhtia joukkueemme kehitykseen ja mahdollisuuksiin tavoitella kirkkainta mitalia MM-kilpailuissa, Kettunen toteaa tyytyväisenä.

Päävalmentajan pestin Ari Holopainen ottaa innolla vastaan. Aiemmin Holopainen on toiminut P21 maajoukkueen valmentajana ja vaikka puheita miesten maajoukkueen valmennuksesta oli käyty jo aiemmin, ajankohta oli Holopaiselle sopiva vasta nyt. Viime kausi Antti Parviaisen valmentajaparina ajoi Holopaisen hyvin sisään maajoukkueeseen ja sen toimintaan.

– Antti teki valtavan työn maajoukkueen kanssa ja Suomen jääpallo on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa. Meillä on maajoukkueessa hyvä ja kokenut runko sekä paljon lupaavia nuoria. Joukkuetta on tarkoitus lähteä vaihtamaan pelaaja pelaajalta ja ajamaan nuoria pikkuhiljaa sisään. Maajoukkueen runko on sikäli mielenkiintoinen, että siellä on useita pelaajia, jotka eivät ole vielä lähelläkään maksimitasoaan, Holopainen pohtii luottavaisena joukkueen tulevaisuutta.

Ruotsissa pitkään asunut ja siellä valmentajana toimiva Holopainen on viime kausina seurannut enemmän myös Bandyliigan otteluja ja toivoo Suomen kentiltäkin nousevan pelaajia maajoukkueeseen, joka mm. viime MM-kisoissa muodostui pelaajista, jotka pelaavat Ruotsin pääsarjassa.

– Maajoukkueessa tulemme keskittymään oman pelin kehittämiseen ja tuomaan mukaan lisää pallollista peliä, jotta jaksetaan täydet 90 minuuttia Ruotsia ja Venäjää vastaan. Joulukuussa pelattavassa neljän maan turnauksessa mukaan otetaan varmasti nuorempiakin pelaajia testiin ja tammikuun turnauksessa jatketaan oman pelin hiomista kohti sarjakauden jälkeen pelattavia MM-kisoja, suunnittelee Holopainen.

Suomen miesten jääpallomaajoukkueen koko valmennusryhmä täydentyy elokuun aikana. MM-kisat pelataan Venäjällä vuonna 2020 ja 2021, ensin Irkutskissa ja sitten Syktyvkarissa.

Kuva: IFK Vänersborg