Timo Wallius JPS:n uusi päävalmentaja

Julkaistu: 18.09.2019

Jääpallon hallitseva Suomen mestari, jyväskyläläinen JPS lähtee Bandyliigakauteen 2019-2020 uuden päävalmentajan johdolla, kun puikkoihin astuu Timo Wallius. JPS ja Wallius ovat solmineet kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Timo Walliuksen valmennushistoriasta löytyvät muun muassa liigajoukkueet WP 35 ja HIFK sekä 17-vuotiaiden maajoukkue. Pelaajauralta löytyy SM-kulta HIFK:n riveissä vuodelta 1998 sekä himmeämpiä mitaleja WP 35:n ja Akilleksen paidassa. Wallius on edustanut myös Suomen A-maajoukkuetta.

– Rooli halltsevan Suomen mestarin päävalmentajana asettaa hienon uuden haasteen. Onneksi taustalla on apuna hyvä tiimi ja pohjalla JPS:n vakuuttava junioritoiminta. Olen sitoutunut täysillä ja odotan että hoidamme tämän homman yhdessä himaan, Wallius kommentoi.

Wallius saapuu Jyväskylään tiistaina 24.9. ja aloittaa heti työskentelyn joukkueen parissa. Kesän aikana miehistö on valmistautunut kauteen mm. fysiikkavalmentaja Jari Linjalan johdolla, ja kaukalossakin on harjoiteltu jo elokuusta saakka.

JPS:n mestarijoukkue koki kesällä myös odotettuja muutoksia, kun Bandyliigassa tähtipelaajiksi nousseet Saku Hämäläinen ja Tatu Ässämäki siirtyivät Ruotsin kentille. Ikimuistoisesti finaalin jatkoajalla ratkaisseen Hämäläisen osoite oli Örebro ja Ässämäki suuntasi Brobergiin. Örebrohon siirtyi myös maalivahti Iikka Lempinen. Kultajoukkueen kapteeni Tuomas Rintala pitää välivuoden. Jaakko Hyvönen puolestaan palasi kasvattajaseuraansa Porin Narukerään.

Muuten suurin osa viime kauden runkopelaajista on solminut jatkosopimuksen, ja uutena miehenä mukaan liittyi jo kesällä 22-vuotias Teemu Malinen, joka edusti kaksi edellistä kautta norjalaista Hövikiä. Sopimuksen on kirjoittanut myös opiskelukiireiden takia välivuoden pitänyt Jaakko Manninen.

Joukkueen pelaajarunkoa rakennetaan edelleen, ja neuvotteluja on käyty kotimaan lisäksi myös ulkomaiden suuntaan. Uusia sopimusuutisia on tiedossa jo lähiaikoina.

Myös junioripuolelle on saatu vahvistusta taustoille, kun edelliset kolme kautta edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toiminut Toni Laatanaho aloitti työt JPS Juniorien seurakehittäjänä. Samalla Laatanaho jatkaa myös tutussa roolissaan liigajoukkueen joukkueenjohtajana.