Jääpalloliiton uusi Antidopingohjelma on julkaistu

Julkaistu: 10.10.2019

Suomen Jääpalloliiton hallitus on kokouksessaan 4.10.2019 hyväksynyt Jääpalloliiton uuden antidopingohjelman. Jääpalloliiton antidopingohjelma määrittelee Jääpalloliiton antidopingtoiminnan periaatteet, vastuualueet ja tehtävät. Jääpalloliiton toiminnallisena tavoitteena on yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskus SUEKin kanssa toteuttaa aktiivista tiedotus- ja koulutustoimintaa antidopingin saralla, edistääkseen puhdasta suomalaista jääpalloa.

  • Antidopingohjelmamme on vahva julkinen kannanotto puhtaan jääpallon puolesta. Antidopingtyö kulkee läpileikkauksena kaikessa jääpalloliiton toiminnassa ja se on osa liiton toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Haluamme koulutuksella, säännöstöillä ja sopimuksilla, joissa on antidopingpykälät, sitouttaa seurat, pelaajat ja valmentajat antidopingohjelmaamme, kertoo Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen.

Puhtaasti paras verkkokoulutuksen suorittamista edellytetään uuden Antidopingohjelman myötä maajoukkueiden, Bandyliigan ja Naisten SM-sarjan pelaajilta ja valmentajilta.

  • Olemme iloisia miten hyvin vaatimus Puhtaasti paras verkkokoulutuksen suorittamisesta on otettu vastaan seuroissamme. Tulemme myös panostamaan antidopingkoulutukseen maajoukkueleiritysten aikana, sanoo Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson.

Syksyn aikana ohjelman jalkautetaan Jääpalloliiton seuroihin.

Tästä voi tutustua SJPL:n Antidopingohjelmaan