P21 MM-kisojen ensimmäisenä päivänä tappio ja voitto

Julkaistu: 20.12.2019

Suomen P21-maajoukkue aloitti MM-kisat 2-6 (2-1) tappiolla isäntämaa Venäjää vastaan ja selvällä 9-0 (3-0) voitolla Kazakstanista.

Venäjä parempi MM-kisojen avausottelussa

Suomi hävisi MM-avauksen isäntämaa Venäjälle 2-6 (1-2). Ensimmäinen puoliaika pelattiin lumisateessa ja Suomi siirtyi nopeasti 0-1 johtoon Riku Hämäläisen maalilla, syötön maaliin antoi Jaakko Hyvönen.

Venäjä tasoitti kulmasta 1-1:een ja vielä ennen taukoa Suomi meni 1-2 johtoon Saku Hämäläisen ohjattua pallon Tatu Ässämäen nostosta maaliin.

Toisella jaksolla Venäjä tuli alkuun vahvasti myötätuulessa ja käytti Suomen puolustuspään virheet hyväksi ja karkasi sen myötä 6-2 voittoon.

Tappiosta huolimatta Suomen pelissä oli paljon hyvää ja numerot karkasivat pelitapahtimiin nähden isoiksi. Kovaotteinen ottelu ei onneksi tuonut isompia loukkaantumisia joukkueeseen.

– Vähän oltiin arkoja alkuun ja pelissä näkyi, että tämä oli ensimmäinen yhteinen tapahtuma joukkueelle. Kaikkien pitää ottaa vielä enemmän pallollista vastuuta ja varmasti saadaan paljon parannettua tästä. Venäjä on täysin voitettavissa hyvällä puolustuspelaamisella, Suomen keskikentän näkyvin pelaaja Riku Hämäläinen summaa avausottelun.

Suomi otti avausvoiton MM-kisoissa

Suomi selätti Kazakstanin toisessa ottelussaan 9-0 (3-0). Varsin yksipuolisessa ottelussa maalinteossa onnistuivat Matias Lehtonen kolmesti, Jaakko Hyvönen ja Riku Hämäläinen kahdesti sekä Juho Holopainen ja Saku Hämäläinen kerran.

– Tiedettiin tasoero ja ensimmäisellä puoliajalla puskettiin Kazakstanin sumppuun. Toisella puoliajalla hyökkäyspelaaminen parani, mutta tästä pitää vielä parantaa huomiselle. Huomenna on tärkeä päivä, summasi ottelun parhaana palkittu Matias Lehtonen.

Lauantaina viimeiset runkosarjan ottelut ja välierät

Huomenna lauantaina joukkue pelaa runkosarjan viimeisessä ottelussa Ruotsia vastaan kello 12.00 Suomen aikaa sekä välierän, jonka alkamisaika selviää huomenna runkosarjan päättymisen jälkeen. Mitaliottelut pelataan sunnuntaina. Runkosarjan ottelut ja välierät pelataan 2×30 min. Mitaliottelut 2×45 min.

P21 MM-kisojen otteluja voi seurata netissä: