Miesten maajoukkue Åbyn neljän maan turnauksessa.

Suomelle hieno voitto Ruotsista neljän maan turnauksessa

Julkaistu: 22.12.2019

Suomen A-maajoukkueen nousujohteisesti sujunut neljän maan turnaus Ruotsin Åbyssä päättyi makeaan 4-3 (1-2) voittoon isäntämaa Ruotsista. Tasainen ja kovavauhtinen ottelu ratkesi vasta 88 minuutilla Jimi Heinosen maalilla. Suomi puolusti jäälle koko joukkueen voimin tiiviisti ja kurinalaisesti keskustaa uhrautuvasti tukkien.

Ruotsi meni ottelussa ensimmäisellä jaksolla 2-0 johtoon. Suomi teki jakson lopulla tärkeän kavennusmaalin Jimi Heinosen päästessä läpi ja näin tauolle mentiin Ruotsin 2-1 johdossa. Toisella jaksolla Suomi nousi Eetu Peuhkurin kahdella maalilla ensin tasoihin ja sitten 3-2 johtoon. Ruotsi otti aikalisän ja väänsi pelin tasoihin. Makean voiton Suomelle sinetöi siis Jimi Heinonen.

Päävalmentaja Ari Holopainen oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueen suorittamiseen.

  • Hyvä puolustaminen antaa aina mahdollisuuden voittoon, niin tänäänkin. Pallollinen pelaaminen oli tänään rauhallisempaa kuin turnauksen alussa. Tästä on hyvä jatkaa kohti tammikuun maaotteluita sekä varsinkin maalis-huhtikuun lopulla pelattavia Irkutskin MM-kisoja, totesi Holopainen pelin jälkeen.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Samuli Helavuori.