Naisten SM-sarjan ottelut jatkuvat Mikkelissä

Julkaistu: 10.01.2020

Kaudella 2019-2020 naisten SM-sarja pelataan kolmen osaturnauksen muodossa, joiden lisäksi pelataan lopputurnaus. Osaturnaukset järjestetään Lappeenrannassa 30.11-1.12.2019, Mikkelissä 11.-12.1.2020 ja Kemissä 1.-2.2.2020. Lopputurnaus järjestetään 29.2.-1.3.2020 olosuhteiden salliessa Helsingissä Jätkäsaaren uudella tekojääkentällä. 

Lappeenrannassa pelattiin ensimmäinen SM-osaturnaus marras-joulukuun vaihteessa. Pelit päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa. Turnauksen jälkeen sarjataulukko näyttää seuraavalta: 1. Wiipurin Sudet, 2.Kampparit, 3. HIFK ja 4.Vastus. Wiipurin Sudet johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Kamppareiden ja HIFK:n saldo turnauksessa oli kummallakin yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio, mutta Kampparit johtaa HIFK:ta maalierolla. Tänä viikonloppuna pelataan toinen SM-osaturnaus Mikkelissä, jossa voidaan odottaa tasaisia pelejä joukkueiden välillä. 

Kampparit – Wiipurin Sudet peli pelataan lauantaina 11.1. klo 9.00 ja ottelu lähetetään livenä Kari Nuolingon YouTube-kanavalla

Naisten SM-sarjaan osallistuu neljä joukkuetta: HIFK, Vastus, Wiipurin Sudet ja Kampparit. Samat joukkueet taistelivat myös 2018-2019 Suomen mestaruudesta. Alla lyhyt esittely jokaisesta joukkueesta.

HIFK

Valmentajat Åke Dalström ja Kari Tervahauta
Huolto Kari Tervahauta 
Joukueenjohtaja Riitta Dalström

Helsingin IFK:n riveissä pelaa noin 15 naispelaajaa. Joukkue on vahvistunut HT-bandyn riveistä tutulla Arja Ojalla, mutta on kokenut kolauksen tolppien välissä maalivahti Karoliina Heinosen jäädessä vauvalomalle. 

HIFK:n tavoite on saada kauden aikana hyviä ja kivoja pelejä yhdessä joukkueen kanssa. 

KAMPPARIT

Valmentaja Topi Rytkönen
Huolto ja joukkueenjohto Jyrki Jokinen

Mikkelin Kampparien naisten joukkueessa pelaa 17 tyttö-ja naispelaajaa. Uutena pelaajana Kampparien riveissä nähdään Marisa Klemola. Kampparien kohdalla ei ole pelaajamenetyksiä, vaan treenirinkiin on Marisan lisäksi tullut kaksi uutta pelaajaa, Hertta Reponen ja Jenna Kastevaara. Valmentaja Topi Rytkönen toivookin, että pelaajat innostuvat lajista niin, että heidät voi nostaa ensi kauden pelaavaan kokoonpanoon. 

Kauteen valmistautuminen alkoi Kampparien osalta elokuussa jääharjoituksilla hallissa noin kerran viikossa. Isolle jäälle siirryttäessä Kampparit ovat harjoitelleet 2-3 kertaa viikossa. Ensimmäinen turnaus sisälsi valmennuksen mukaan hyviä tiukkoja pelejä, joista tuloksina voitto, tasapeli ja tappio. 

Joukkue ei ole asettanut kaudelle 2019-2020 yhtä tiettyä tavoitetta vaan pyrkii tavoittelemaan voittoa jokaisesta pelistä. Tavoitteena on, että pelaajat kehittyvät joukkueena sekä yksilöinä ja hyvä joukkuehenki säilyy läpi kauden.

VASTUS

Valmennus ja huolto Mauri Kåhlman
Taustahenkilö Riitta Arola

Veitsiluodon Vastuksen naisten joukkueessa pelaa tällä hetkellä noin 17 nais- ja tyttöpelaajaa. Lopettaneiden kohdalla Vastus on kokenut neljän pelaajan kohdalla kolauksen, kun Anni Kehusmaa, Essi Pietilä, Siiri Herranen ja Jenna Vaarala laittoivat hokkarit toistaiseksi naulaan. Vastus aloitti kauteen valmistautumisen kuivaharjoittelulla lenkkeilyn ja mäkitreenien muodossa. Talvella Vastus harjoittelee jäällä noin kolme kertaa viikossa. 

Lappeenrannassa pelatun ensimmäisen osaturnauksen jälkeen joukkueella on positiivinen mieli uudesta kaudesta. Joukkueen mukaan kehitystä on tapahtunut viime kauteen verrattuna ja uudet pelaajat ovat lähteneet rohkeasti mukaan. Vastuksen tavoitteena on mennä joukkueena pelillisesti eteenpäin ja sijoittua kolmen parhaan joukkoon eli mitali kaulaan. 

WIIPURIN SUDET

Valmennus Jukka Rautio ja Olli Tiippana
Huolto Juha Qranqvist, Arno Pitkänen ja Jouni Simola
Joukkueenjohto Juha Lappi

Wiipurin Susien naisten riveissä pelaa 17 tyttö- ja naispelaajaa. Viime kauden jälkeen kaksi pelaajaa, Susanna Simola ja Anna Tiippana, siirtyivät Ruotsiin Tukholman AIK:n riveihin. Paluumuuttajana joukkueen riveihin palasi Mirva Ellonen. Lisäksi Nina Lehosmaa on päässyt tällä kaudella turnauksiin mukaan viime kauden armeijakomennuksen jälkeen. Joukkueen kokoonpanoon on nostettu uusia nuoria pelaajia: Aino Hannikainen, Sofia Arponen, Fei Ikonen ja Siiri Väyrynen

Sudet aloittivat kauteen 2019-2020 valmistautumisen heti viime kauden jälkeen. Harjoitukset joukkueen kanssa painottuivat jääharjoituksiin jäähallissa noin kaksi kertaa viikossa koko kesän ja syksyn ajan. Jääharjoituksilla haettiin tuntumaa lajiin ja pidettiin yllä pelillisiä taitoja. Talvella harjoituksia on noin neljä kertaa viikossa isolla tekojäällä. Jääharjoittelun lisäksi pelaajat tekevät omatoimisia harjoitteita esimerkiksi kestävyys- ja lihaskuntotreenejä.

Wiipurin Susien valmentajan mukaan ensimmäinen turnaus meni kohtalaisesti. Vaikka viimekauden maalitykki Susanna Simolan ja keskikenttäpelaaja Anna Tiippanan siirtyminen Ruotsiin onkin tuonut ison aukon joukkueeseen, löytyi vastuunottajia turnauksessa hyvin.  Uudet nuoret pelasivat myös rohkeasti debyyttiturnauksessaan. 

Kuluvan kauden tavoitteena Wiipurin Susilla on uusia mestaruus, joka toisi Lappeenrantalaiselle joukkueelle jo seitsemännen peräkkäisen mestaruuden. Tavoitteena on myös saada ajettua nuorta polvea mukaan joukkueeseen.

Lisätietoja:

Teksti: Tytti Segerman
Kuva: Jouni Simola