P19MM: Ruotsi ja Venäjä finaaliin, Suomi ja Norja ratkovat pronssin

Julkaistu: 26.01.2020

Voidaan todeta: ei kovin paljon uutta jääpalloauringon alla. Otsikkorivin totuus pätee myös vuonna 2020 P19MM-kisojen osalta.

Ruotsin ja Norjan semifinaali ei tarjonnut kovinkaan elähdyttävää kokemusta: ottelu kesti tunnin, jonka aikana Ruotsi latoi kahdeksan maalia Norjan verkkoon. Norjalaisten otteista näki, että he panostavat tosimielellä pronssipeliin.

Ruotsi pääsi treenaamaan pelin tekemistä ja he ovat erittäin hyvin valmistautuneita tulevaan finaaliin. Ruotsi on mainittu pienoisena ennakkosuosikkina iltapäivän finaaliin…

Suomen hyvä yritys ei riittänyt viemään kotijoukkuetta finaaliin. Ensimmäinen jakso pelattiin uhrautuvasti ja täysillä: puoliaikatulos 4-2 Venäjälle antoi odottaa jännittävää toista puoliaikaa. Niin ei kuitenkaan käynyt vaan, Venäjän nopeat osumat pelin 32. ja 33. minuutilla tappoivat Suomen virittelemän kirivaihteen heti alkuunsa. Loppunumerot 11-4 kertoivat Venäjän kovuudesta tänään.

Suomen on syytä miettiä tarkoin kuinka Norja-peliin lähdetään. Norja tähtää – vuodesta toiseen – prossiotteluun siinä missä Suomi hakee paikkaa finaalissa. Pelin ratkaisu voi olla siinä, onko Suomen voimat jaettu oikein ja kuinka MM-kisojen kolmossija kiinnostaa semifinaalissa pettyneitä Suomen pelaajia. Luulisi kiinnostavan.