Suomi P19MM-alkusarjan kolmanneksi: semeissä vastaan Venäjä

Julkaistu: 25.01.2020

Suomi hoiti Ukrainan helposti

Suomi sai helpon aamujään Ukraina-pelissä. Käytännössä ottelua pelattiin koko ajan Ukrainan kenttäpuoliskolla. Ottelu palveli joukkuepelaamisen kehittämistä, mutta edelleen vaikutti siltä, että Suomen pojilla oli kiire maalintekoon. Siinä toki onnistuttiin, joten peli palveli myös maalintekoharjoituksena.

Enemmän haastetta on luvassa iltapäivällä, jolloin Suomi kohtaa Venäjän. Suomen on siinä pelissä hyvä miettiä myös puolustuspelaamista – siihen ei juuri tarvinnut keskittyä Ukrainaa vastaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Ukrainan maalipörssiä johtaa maalivahti Sergei Pipa tehoilla 0+2. Nytkin heidän maalinsa syntyi pitkästä avausheitosta ja maalin viimeisteli Viktor Lubitckii 45. minuutin kohdalla.

Ottelupöytäkirja

Venäjä pyyhälsi Suomen kumoon

Venäjä osoitti joukkueiden viimeisessä runkosarjaottelussa, että se on nousemassa kisojen voittajasuosikiksi. Ottelu alkoi vauhdilla: kellossa oli vasta 18 sekuntia, niin Venäjä oli jo 0–1-johdossa. Shokkialku teki Suomen pelaamisesta vaikeaa samalla kuin Venäjä oli saanut hengen päälle.

Sarjan tilanne on sellainen, että Venäjä sijoittuu kakkoseksi ja Suomi kolmoseksi ja joukkueet kohtaavat sunnuntaina välierässä, joka alkaa klo 10:30.

Suomen on syytä miettiä yhteistä pelitaktiikkaa ja panostaa puolustukseen. Myös hyökkäyspäässä on oltava tarkkana – harvat paikat, joita saadaan, on syytä saada päätettyä laadukkaasti maaliin. Tämä on varmasti tiedossa.

Venäjä ja Suomi kohtaavat välierässä sunnuntaiaamupäivällä, ottelu alkaa klo 10:30 ja pelithän pelataan Kallion kentällä. Tervetuloa kannustamaan Suomi voittoon!

Ottelupöytäkirja

Tässä vielä linkki virallisten kisasivujen lauantaipäivän raportteihin, joissa mm. päävalmentaja Teemu Laitisen kommentit Venäjä-tappion jälkeen sekä kuvia ja muuta matsi-infoa lauantai-päivän peleistä…