Denis Sadakov tammikuun pelaaja

Julkaistu: 6.02.2020

Akilleen Denis Sadakov on valittu Bandyliigan tammikuun pelaajaksi. Sadakov teki viiteen otteluun 14 maalia ja 19 tehopistettä. Akilles voitti tammikuussa kaikki viisi bandyliigan otteluaan sekä Suomen Cupin finaalin. Sadakov vietti viiden maalin ottelua sekä HIFK:ta, että JPS:ää vastaan.

Akilleen tammikuu alkoi Suomen Cupin finaalin lisäksi melkoisella otteluruuhkalla joukkueen pelattua kolme ottelua neljään päivään.

– Tammikuussa meillä oli paljon tärkeitä pelejä, mutta kuukausi oli hyvä meille. Meille tärkeintä tammikuussa oli kehittää pelaamistamme. Miten pystymme paremmin pelata joukkueena ja ymmärtää toistemme ajatuksia kentällä. Tiiviissä ottelutahdissa oli välillä vaikeaa ottaa itsestään kaikkea irti, mutta meillä on onneksi Suomen parhaat fanit, jotka antavat meille motivaatiota, Sadakov sanoo.

Akilles on tätä kirjoitettaessa sarjassa kolmantena Veiterän ja Narukerän takana, joskin kaksi peliä Narukerää vähemmän pelanneena. Vaikka Akilles ja Veiterä ovatkin ehkäpä ne suurimmat ennakkosuosikit finalisteiksi, nähdään keväällä todennäköisesti tiukat pudotuspelit.

– Aina kun olen pelannut Suomessa, meillä on Akilleen kanssa ollut hyvät väännöt Veiterää vastaan. Tällä kaudella myös Narukerä, Kampparit ja JPS ovat olleet vahvoja. Tekee hyvää liigalle, kun on useampi kilpailukykyinen joukkue, joka voi voittaa mestaruuden.

Sadakov johtaa Bandyliigan maali- ja pistepörssiä. 14 otteluun on syntynyt 29 maalia ja 37 pistettä. Akilleen laajassa materiaalissa Sadakov kantaa päävastuun maalinteosta ja on se ykköskärki johon katseet ensimmäisenä kääntyy kun pitää tulosta saada aikaan.

– Minun tehtävänäni on olla oikeassa paikassa pelattavana ja tehdä maaleja. Tietysti silloin jos en pysty maalintekoon, se tuo hieman paineita koska koko joukkue tekee valtavasti töitä minun maalipaikkojeni eteen.

Akilles on tällä kaudella ollut poikkeuksellisen hyvä puolustuspäähän. Joukkue on päästänyt keskimäärin vain 1,71 maalia peliä kohden. Sadakov on hyökkäyspään tehojen lisäksi pyrkinyt auttamaan joukkuettaan myös puolustuspelissä. Esikuva työmoraaliin löytyy porvoolaisittain varsin läheltä.

– Nuorena katsoessani venäjän liigan pelejä, Sami Laakkonen teki minuun suuren vaikutuksen työnteollaan. Viimeksi kun pelasin täällä, pääsin pelaamaan Samin kanssa ja seuraamaan kauden ajan sitä, miten valtavan määrän töitä hän teki joukkueen eteen hyökkäävänä pelaajana. Yritän jäljitellä sitä, mitä hän silloin teki.

Teksti: Aleksi Riikonen

Kuvat: Toni Degerlund