LaPa 2020: Kuvassa ylhäältä vasemmalta: Petri Parviainen, Toni Saukkonen, Aki Suurkuukka, Ville Kantonen, Kim Mononen, Tomi Tukiainen, Nisse Toivakainen, Tuomo Partanen Alhaalta vasemmalta: Antti Partanen, Sakke Haapiainen, Ville Vainikka, Toni Taalikka, Antti-Jussi Ropo

LaPa Suomi-sarjan voittoon

Julkaistu: 11.02.2020

Viikonloppuna Vestan Helsingin Kallion kentällä järjestämän avoimen Suomi-sarjan mestaruusturnauksen voittoon ylsi Lappeenrannan Pallo. Hyvätasoinen ja hyvissä olosuhteissa käyty turnaus pelattiin kahdessa alkulohkossa joiden voittajat menivät suoraan loppuotteluun ja lohkojen toiseksi sijoittuneet ratkoivat paremmuutensa pronssiottelussa. Kansainvälistä väriä turnauksessa edusti Viron maajoukkue joka haki turnauksesta harjoitusta kauden jälkeen pelattiviin MM-kisoihin. Viro oli mukana varamiehisenä joukkueen Ruotsin ja Venäjän sarjoissa pelaavien kärkimiesten ollessa kiinni omissa seurajoukkueissaaan. Joukkue pelasi kuitenkin varsin mallikkaasti ja tulee varmasti parantamaan otteitaan paljon varsinaisen MM-ryhmän kokoontuessa.

Kentillä nähtiin monia tunnettuja bandynimiä ja molemmissa alkulohkoissa loppuottelupaikka ratkesi vasta tiukkojen kamppailujen jälkeen. Ryminällä takaisin bandykentille palannnut LaPa paransi päivän aikana otteitaan ja pystyi finaalissa Vestaa vastaan loppujen lopuksi saamaan tarvittavan voittomaalin aikaiseksi useamman läheltä-piti tilanteen jälkeen. Vesta kaatui tiukassa finaali niukkaakin niukemmin 1-0. Myöhäisillan pronssiottelussa HIFK jaksoi vääntää lopulta selkeän 1-6 työvoiton Oulusta matkanneesta Lennexistä.

LaPalle voitto maistui erittäin maukkaalle. Edellisen kerran seura juhli vastaavissa merkeissä 48 vuotta sitten vuonna 1972 jolloin seura voitti II-divisioonan Itälohkon ja varmisti SM-sarja nousunsa lopulta karsintasarjan voittamalla.

Ottelut

A-lohko

Botnia II – HIFK II                      3-5

Botnia II – LaPa                         4-5

LaPa – HIFK II                            3-1

B-lohko

Vesta Helsinki – Viro                6–2

Viro – Lennex BK                      0–10

Vesta Helsinki – Lennex BK    3–2

Loppuottelu

Vesta Helsinki – LaPa               0-1

Pronssiottelu

Lennex BK – HIFK II                  1-6