P17-maajoukkue MM-kisoihin Ruotsin Lidköpingiin

Julkaistu: 9.03.2020

Suomen P17-maajoukkue suuntaa 13.-15.3.2020 Ruotsin Lidköpingissä pelattaviin MM-kisoihin. MM-kisoihin ilmoittautui viisi joukkuetta: Suomi, Ruotsi, Venäjä, Norja sekä Team Eurooppa. Team Euroopan kokoonpanosta ei ole Suomen joukkueella vielä tietoa. 

MUOKATTU 13.2.2020 > Norja ilmoitti 12.3. jäävänsä pois kisoista. Suomen joukkue oli tuolloin jo Ruotsissa. Tämä tarkoittaa uutta otteluohjelmaa, joka on ilmoitettu Ruotsin Jääpalloliiton tiedotteessa. Ottelut on mahdollista katsoa netissä.

Suomen joukkue aloittaa kisamatkansa torstaina ja lentää Arlandaan, josta suuntaa bussilla kohti Lidköpingiä. Joukkueen toiveena olisi päästä vielä jäälle torstaina, mutta kello 19 alkava Elitserienin välierä Villa Lidköping – Bollnäs estänee sen. Huippujääpallon seuraamisen mahdollisuus kannattaa toki aina hyödyntää, mutta tärkeämpää olisi päästä jäälle käymään läpi erikoistilanteita ja hakemaan joukkueena tuntumaa Sparbanken Lidköpin Areenan jäähän.

Ruotsi ja Venäjä ovat totutusti kovia, mutta myös Norja tekee vahvaa juniorityötä.

– Totta kai lähdetään voittamaan, vaikka haastajina lähdetäänkin isoja maita kiusaamaan. Voitto vaatii kovaa työtä – kaiken on onnistuttava ja ripaus onneakin on tarpeen. Norjankin kanssa on oltava hereillä. Voidaan olettaa, että etenkin Ruotsia ja Venäjää vastaan oma pallollinen peli tulee olemaan vähäisempää ja meidän pitää pystyä puolustamaan erittäin kurinalaisesti ja tiiviisti koko joukkueena, Suomen P17-maajoukkueen päävalmentaja Timo Tiusanen kertoo.

MUOKATTU 13.3.2020 > Norjan poisjäännin vuoksi otteluohjelma meni uusiksi. Suomi pelaa perjantaina kello 12 Ruotsia vastaan ja kello 16 vastassa on Team Eurooppa. Lauantaina kello 12 Suomi kohtaa Venäjän. Välierät pelataan lauantaina kello 16.00 (Ruotsin ottelu) ja 18. 00. Pronssiottelu pelataan sunnuntaina kello 10.00 ja finaali kello 13.00. Ajat paikallista Ruotsin aikaa. Ottelut voi katsoa suorana netissä.

[Alkuperäinen teksti: Otteluohjelma on melko haastava. Heti perjantaina kello 12 vastaan tulee Ruotsi ja illalla vielä kello 18 Venäjä. Lauantaina pelataan kello 13 Norjaa vastaan ja kello 17 vastassa on Team Eurooppaa. Välierät pelataan sunnuntaina kello 8 ja 10. Pronssiottelu pelataan sunnuntaina kello 12.30 ja finaali 14.30.]

–  Pyritään luomaan maalipaikkoja vastahyökkäyksillä ja uskon, että niitä myös saadaan. Meillä on hyvin luisteluvoimainen yläviisikko, jolla pystytään rakentamaan maalipaikkoja. Tasaväkisimmät taistelut käydään varmastikin Norjaa vastaan ja siinä pystytään enemmän rakentamaan omaa peliä. Team Eurooppa on täysi arvoitus. Oman haasteensa meille luo aina yhteisten kokoontumisten vähäisyys, mutta sille ei oikein mitään mahda, kun kauden aikana viikonloput menee SM-sarjan peleissä, joukkueen valmentaja Lasse Pulkkinen toteaa.

Suomen joukkue lähtee MM-kisoihin hyvillä mielin ja odottaa innolla pelaamista hienoissa jääpallohalliolosuhteissa. Joukkue tulee antamaan kaikkensa, kun Leijonapaita puetaan päälle.

Suomen P17-maajoukkueen kokoonpano MM-kisoissa:

1    Korhonen Lasse, mv (Kampparit)
12  Veikka-Matti Körkkö, mv (OLS/LRK YJ)
2    Böhm Aatu (JPS)
3    Attenberg Leevi (Kampparit)
4    Seppänen Aukusti (Botnia)
5    Lausanto Leevi (JPS)
6    Harjuoja Akseli (OLS/LRK YJ)
7    Jaatinen Eetu (OLS/LRK YJ)
8    Ukkonen Marcus (Kampparit)
9    Ässämäki Toni (JPS)
10  Hämäläinen Elmeri (Kampparit)
11  Holmén Zakaria (IK Sirius)
13  Pulkkinen Aapo (Kampparit)
14  Nyyssönen Benjami (WP35)
16  Niskala Akseli (OLS/LRK YJ)
17  Tiusanen Aatu (OLS/LRK YJ)

Loukkaantumisten ja sairastumisten varalle nimetyt varapelaajat:

Alho Joonatan (JPS)
Huotari Topias (JPS)
Järvinen Jaakko (Kampparit)
Lampinen Kalle, mv (JPS)
Pesonen Heikki (Botnia)

Joukkueen valmennus ja johto:

Päävalmentaja: Timo Tiusanen (Oulu)
Valmentaja: Lasse Pulkkinen (Mikkeli)
Maalivahtivalmentaja: Ilkka Hoffrèn (Varkaus)
Huoltaja: Mika Ukkonen (Mikkeli)
Joukkueenjohtaja: Lauri Jolula (Oulu)

Lisätietoja: