Patolan ryhmäkoti sen tietää – jääpallo on erinomainen erityisliikuntamuoto

Julkaistu: 7.03.2020

Kun vuosi sitten Botniassa mietittiin miten saada jääpallon pariin lisää ihmisiä, oli tavoitteena luoda jääpallotoimintaa, jossa kilpailu ei ole se tärkein asia.

Yhteisessä lajissamme on niin monta hienoa ulottuvuutta ja kerrosta, että yhä useamman liikunnanharrastajan ja urheilunseuraajan soisi päästä kokemaan ja kokeilemaan jääpalloa, tavalla tai toisella.

Viime syksynä koripalloseura Helsingin Seagullsin hieno ajatus viedä kausikortit kirjastoon kaikkien ihmisten lainattavaksi, poiki ajatuksen viedä Botnian kausikortteja läheiseen Patolan ryhmäkotiin. Jo ensitapaamisessa kausikorttien luovutuksessa Patolan ryhmäkodin asukkaat ja henkilökunta innostuivat jääpallosta ja oli selvää, että nämä ihmiset tulevat katsomoon – ja myös jäälle!

Ryhmäkodin asukkaat Bandyliigan ottelussa lehmänkellojen kanssa olivat pian tuttu näky Ogelissa. Yhteisissä luistelutapahtumissa liikunnan ilo ja oppimisen riemu näkyi kaikkien, eikä vähiten meidän ohjaajien kasvoilta. Niin paljon yhteen luistelukertaan saa mahdutettua erilaisia tunneskaaloja, aivan kuten jääpallo-ottelussa.

Nyt jääpallokauden loppusuoralla, on hykerryttävää suunnitella yhteistoimintaa ensi kaudelle. Tosin kesän aikana otamme ensin muutaman erän kaukalosählyä, käymme paikallisen jalkapalloseuran Gnistanin matsissa tai saatamme vain paistaa kisamakkarat nuotiolla.

Kehotan teitä seura-aktiiveja ensi syksynä viemään edustamanne seuran kausikortteja paikallisiin päiväkoteihin, vanhustentaloille, oppilaitoksiin ja palvelutaloihin – takaan, että yllätytte positiivisesti!

Teksti: Tuukka Järvinen
Ryhmäkuva: Tuukka Järvinen
Muut kuvat: Mari Ukkonen