Tomi Hauska helmikuun pelaaja

Julkaistu: 6.03.2020

Veiterän Tomi Hauska on valittu Bandyliigan helmikuun pelaajaksi. Hauska pelasi helmikuussa neljä runkosarjan ottelua tehden kaksi maalia ja 10 tehopistettä, sekä 4 pudotuspeliottelua tehden niissä kolme maalia ja 18 tehopistettä. Veiterä voitti helmikuussa kaikki neljä pudotuspeliotteluaan ja runkosarjassa kolme ottelua, ainoan pistemenetyksen tullessa tappiossa Akilleelle. Veiterän lentokeli jatkui myös maaliskuussa joukkueen ottaessa ratkaisevan välierävoiton mennen finaaliin. Finaalissa Veiterä saa vastaansa Akilleen. Hauskan helmikuun suoritusten arvoa lisää se, että mies oli lähes koko tammikuun sivussa loukkaantumisen takia. Paluu kentille oli siis varsin väkevä.

– Tyytyväinen voi olla. Omat pelit sujui hyvin ja joukkueen peli on kulkenut nousujohteisesti. Sehän on tärkeintä, että joukkueena parannetaan kevään aikana. Kentille paluun jälkeen tuli heti itselle onnistumisia ja pääsi hyvin takaisin ruljanssiin mukaan. Pisteitä pitää tullakkin kun pelaa pelinrakentajan roolissa, Hauska sanoo.

Veiterä jyräsi lopulta vakuuttavasti finaaliin. Ainoastaan Jyväskylässä toisessa välieräottelussa JPS pystyi laittamaan Veiterän ahtaalle, muutoin lappeenrantalaiset pystyivät suhteellisen selkeillä lukemilla voittoihin.

– Puolivälierävaihe on aina sellainen, jossa on vähän enemmän painetta. Kun pelataan kahdesta voitosta, on etu heikommalla joukkueella jos ennakkosuosikin peli takkuaa avausottelussa. Pystyttiin pelaamaan hyvä kotiottelu siihen ja oli helpompi lähteä Varkauteen sen jälkeen. Välierät vietiin kolmessa ottelussa, eli näytettiin, että finaaliin kuulutaan. Akilles oli omissa sarjoissaan juuri niin hyvä, kuin ennalta kuviteltiinkin. Meidän välieräsarjaa auttoi se, että JPS:n Riku Hämäläinen loukkaantui ennen välieriä, hän oli kuitenkin se suurin iskukyky heidän joukkueessa. Pystyttiin aika rennoin mielin lähtemään siihen sarjaan.

Tulevan finaaliparin runkosarjakoitokset olivat tasaisia. Porvoossa tasattiin pisteet ja Lappeenrannassa Akilles oli maalin verran parempi. Kumpikin joukkue on myös viime vuosina tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen. Veiterä pelaa nyt neljättä kautta perättäin finaalissa. Kahdesti Veiterä on tämän finaaliputken aikana poistunut mestarina, mukaanlukien kertaalleen Porvoossa voitettu finaali.

– Olosuhteet varmaankin näyttelee suurta roolia. Jos on lentokeli niin tulee hyvä ottelu, kun vastakkain on kaksi taitavaa ja hyvin luistelevaa joukkuetta. Tasainen vääntö on odotettavissa. Molemmilla joukkueilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Todennäköisesti se ratkaisee miten pystytään puolustamaan ja hyökkäämään koko joukkueen voimin.

Teksti: Aleksi Riikonen

Kuva: Topi Lainio / VMH-Huittinen