Veiterä-Akatemia tuo maajoukkuepelaaja Tuomas Liukkosen Lappeenrantaan

Julkaistu: 3.07.2020

Jääpalloseura Veiterän joukkueen kokoaminen kohti uutta kautta jatkuu. Suomen A-maajoukkueen runkomiehistöön kuuluva ja Ruotsissa viimeiset kolme vuotta pelannut keskikenttäpelaaja Tuomas Liukkonen (28 v.) on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Veiterään. Myös velipoika Esko Liukkonen liittyy Veiterän vahvuuteen.

Veiterän on tiedottanut viime aikoina merkittävistä uudistuksista edustusjoukkueen osalta. Tuomas Liukkosen (s. 1992) sopimuksen myötä Veiterällä on esitellä viime kaudesta vahvistunut joukkue, joka tavoittelee tosissaan menestystä kotimaan Bandyliigassa, Suomen Cupissa sekä kansainvälisillä kentillä. Liukkosen sopimus on muotoiltu malliin 1+1 eli siinä on optiovuosi, joka koskee pelikautta 2021–22.

Vauhtia opintoihin Veiterä-Akatemiasta

Yksi ratkaiseva asia Liukkosen siirtymisessä Veiterään on seuran ja LUT-konsernin välinen Veiterä-Akatemia. Se mahdollistaa Veiterän edustusjoukkueen sekä P21-ikäisten pelaajien maksuttoman opiskelun LUT-yliopiston tai LAB-ammattikorkeakoulun avoimessa korkeakoulussa.

Tuomas Liukkosta kiinnostavat erityisesti fysioterapeutin opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa:
– Kyllä vain! On tosi hienoa, että pelaamisen ja opinnot voi yhdistää Veiterä-Akatemiassa. Minulla on taustalla aikoinaan tehdyt liikunnanohjaajan opinnot ja nyt haluaisin täydentää opintoja fysioterapeutin opinnoilla. Mikkeliläislähtöinen Liukkonen on pelannut 25 A-maaottelua ja on kuulunut jo kolmen vuoden ajan maajoukkueen vakiokaartiin. Takana ovat kahdet aikuisten MM-kisat, joista on ollut tuomisena kaksi pronssimitalia. Maajoukkuetehtävät kiinnostavat edelleen:
– Tavoittelen edelleen maajoukkuepaikkaa ja Veiterässä on varmasti useampikin pelaaja, jolla on mielessä maajoukkuetehtävät. Mainitaan vaikka molemmat Peuhkurit, Ere Verhelä, Tero Liimatainen… Se on hyvä asia ja nostaa myös Veiterän ja kotimaisen sarjan tasoa.
– Tunnen Veiterän pelaajistoa entuudestaan ja uuden valmennuksenkin johdolla meille tulee varmasti hyvä kausi. On hienoa, että nuoria otetaan myös vahvasti mukaan. Uskon, että he voivat oppia meiltä vähän vanhemmilta paljon.
– Näkisin, että tuolla ryhmällä on taitoa pelata kollektiivista jääpalloa, jossa mahdollisimman moni toimii pelinrakentajana ja osallistuu peliin. Se ei ehkä ole tyypillistä Suomessa. Odottavaisin fiiliksin tässä ollaan, sanoo Liukkonen.

Esko Liukkonen myös Veiterään

Samalla voidaan kertoa, että Tuomaksen veli, Esko Liukkonen liittyy Veiterän edustusjoukkueeseen. Jos Tuomas on vahvemmin pallollinen pelintekijä, niin Esko (s. 1996) pelaa alempana keskikenttäpelaajana tai sivutukena. Esko Liukkonen on esiintynyt kuudessa B- eli P21-maaottelussa.

Pelaajatilannetta ja pelaajien liikkuvuutta seurataan Veiterässä edelleen tarkalla silmällä.
– Olemme hereillä. LUT:n Veiterä-Akatemia on varmasti vetovoimainen tekijä Lappeenrannan ja Veiterän suhteen, sanoo seuran pelaajasopimuksia koordinoiva Anssi Peuhkuri.
Uusia pelaajasopimuksia voi hyvinkin olla vielä luvassa ja asiasta tiedotetaan myöhemmin.
– Meillä on tarkastelussa vielä muutama mielenkiintoinen nimi, jotka sopisivat hyvin pelaajistoomme, Peuhkuri tyytyy tässä vaiheessa kertomaan.

* * *