Sisänäkymä kisapuiston ison jään hallista (kuvalähde: Best-Hall)

Lappeenrannan Kisapuiston ison tekojään kattaminen

Julkaistu: 27.10.2020

Maanantaina 26.10.2020 Lappeenrannan kaupungin valtuuston jäsenille esiteltiin hanketta Kisapuiston ison tekojään kattamiseksi.

Ilmastonmuutoksen edetessä nykyisen ison tekojään käyttöaika ja -mukavuus ovat oleellisesti heikentyneet. Tekojään kattamisella saavutettaisiin noin 50 000 € vuotuisten käyttökustannusten säästö. Laskelmien perusteena on Ruotsissa, Trollhättanissa olevan samanlaisen hallin energia- ja käyttökustannukset ja Lappeenrannan ison tekojääradan nykyiset käyttökustannukset.

Hallin rakentamisen ja nykyisten olosuhteiden ajantasaistamisen kustannukset ovat noin 2,5 miljoonaa euroa.  Halli rakennetaan ison tekojääradan päälle, jossa käytetään olemassa olevia kylmälaitteita, putkistoja, pukuhuoneita ja muita huoltotiloja. 

Hallin talvikauden käyttöaika olisi 7 kuukautta ja kesäajan käyttöaika 5 kuukautta. Ruotsissa vastaavia katettuja areenoita on noin 15 ja Venäjällä 7.

Katettu alue tarjoaisi kilpaurheilijoille, koululaisille ja suurelle yleisölle monipuolisesti mahdollisuuden mm. yleisöluistelun, jääpallon, taitoluistelun, pikaluistelun, jääkiekon, kaukalopallon, jalkapallon ja pesäpallon harjoitteluun sekä harrastamiseen. Halliin tulisi hyvin katettua tilaa mm. suurten junioritapahtumien ja erilaisten suurtapahtumien järjestämiseen ilman sääriskejä.

Toteutuessaan halli olisi Suomen ensimmäinen katettu jääurheilukeskus. Halli tukisi Etelä-Karjalan elinkeinopolitiikkaa olemalla Suomen mitassa ainutlaatuinen harjoittelu- ja kilpaurheilukeskus, jossa vierailisi myös kansainvälisiä käyttäjiä.