LRK Tornio

Länsi-rajan konkarit, Tornio

 

Kotipaikka: Tornio
Perustettu: 1980

Postiosoite: Pasi Hiltunen, Kallioputaankatu 9, 95420 Tornio, puh 0400 798488, pasi.hiltunen72(at)gmail.com

Puheenjohtaja: Jukka-Pekka Leiviskä, jukka-pekka.leiviska(at)expert.fi

Juniorivastaava: Petri Kuusela, petri.kuusela(at)pp.inet.fi

Turvallisuusvastaava: Juha Lohiniva, puh 040 6736317

Lisenssivastaava: Pasi Hiltunen, ks. yllä, nuoret Petri Kuusela ks. yllä

(Bandyliigan yhteyshenkilö)

Bandyliiga:

Pasi Hiltunen 0400-798488

Kallioputaankatu 9, 95420 Tornio

Kotikenttä: nimi ja yhteystiedot: Remium Arena, Haaparanta

Seuran Internet-sivut: https://lrk.kotisivukone.com/2

LRK pelaa toista kauttaan pääsarjassa ja on 60. joukkue miesten SM tasolla. Seura on nuorten tasolla saavuttanut 5 Suomen Mestaruutta.

LRK perustettiin 15.04.1980. Seuran jääpallotoiminta on kuitenkin paljon vanhempaa perua, sillä jo 1970-luvulla pelattiin jääpalloa usean joukkueen voimin. TPV:n (nyk. TOPV) jääpallotoiminnan voimakkaasti paisuessa noihin aikoihin, ei kaikille pelaajille riittänyt pelipaikkoja eri ikäryhmien ykkösjoukkueissa, jolloin liiton ja piirin pelejä pelattiin TPV 2 tunnuksen alla. Koska kakkosjoukkueessa pelaaminen saattoi monesti tuntua alentavalta, niin keksittiin LRK.

LRK:n merkittävin seurajohtaja on ollut Matti Pajunen. Matti Pajunen on Tornion jääpallon arvostettu grand old man. Hän on toiminut aktiivisesti Tornion Palloveikkojen jääpallossa yli 20 vuotta ja ollut seuran puheenjohtajana 1974–1982. Pajunen oli myös aloitteen tekijänä ja perustajajäsenenä, kun Länsi-Rajan Konkarit perustettiin 1980. Hän on toiminut LRK:n puheenjohtajana alusta alkaen ja toimii mainitussa tehtävässä edelleen. Pajunen on ollut erityisen aktiivisesti kehittämässä Tornion alueen junioritoimintaa ja tehnyt nuorten tasolla paljon yhteistyötä ruotsalaisten seurojen kanssa. Merkittävä osa tätä työtä oli ns. rajaliigan luominen, joka loi pohjaa sille menetykselle, jota torniolainen jääpallo – ja myös Suomen maajoukkue – on kantanut erityisesti 1990- ja 2000-luvulla. Pajunen on toiminut myös Jääpalloliiton Lapin piirin pitkäaikaisena puheenjohtajana. Hän on ollut useana vuonna nuorten maajoukkueiden joukkueenjohtajana.

LRK:n kasvatteja vuoden 2004 maailmanmestariksi. Suomen A-maajoukkue on toistaiseksi voittanut kerran miesten maailmanmestaruuden. Joukkueessa pelasi neljä LRK:n kasvattia Pasi Hiekkanen, Markus Hiukka, Marko Miinala, Vesa Vuokila.

Miesten MM-kisoissa on edellä mainittujen lisäksi pelanneet seuran kasvatit ennen ja myöhemmin: Heikki Hyvönen, Kari Perkaus, Antti Ekman, Pekka Hiltunen, Mikko Lukkarila ja Marko Herajärvi, Sami Harjuoja.

Valmentajat

2017-18 Päävalmentaja Markus Hiukka ja Mika Jussila

2018-19 Valmentajat Pekka Hiltunen, Antti Ekman ja Tuomas Mokko

 

 

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland