Junnusarjat

Kansallinen kilpailutoiminta, Jääpalloliiton kevätkokous 20.5.2018

Tarkennukset: Junnuopas 2018-19

Ilmoittautuminen nuorten SM-sarjoihin 3.9.2018 mennessä.

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga P21 (1998-2001)

Nuorten Bandyliiga pelataan kolmin- tai nelinkertaisena sarjana, mikäli joukkueita on mukana kuusi tai vähemmän. Sarja pelataan kaksinkertaisena, mikäli joukkueita on mukana seitsemän tai enemmän. Lopullisen ilmoittautumisen jälkeen Nuorisovaliokunnalla on oikeus tarkistaa sarjan ottelumääriä.

Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P21 välierät pelataan torstaina 21.2. ja mitaliottelut lauantaina 2.3.

P21- nuorissa kaudella Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuoden yli-ikäiselle (1997 syntyneelle). Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2). P21- sarjan Y-pelaajilla on osallistumisoikeus myös välierä- ja mitaliotteluissa.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa yhdeksän (9) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaajan oikeuteen edustaa oman ikäluokkansa joukkuetta.

Naispelaajien (-01 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla on oikeus osallistua välierä- ja mitaliotteluihin.

Arkiotteluiden alkamisaika 17:00-20:00, seurat voivat keskenään sopia muista ajoista.

P17-nuoret

P17 (2002-2003) sarja pelataan kolmin- tai nelinkertaisena sarjana, mikäli joukkueita on mukana kuusi tai vähemmän. Sarja pelataan kaksinkertaisena, mikäli joukkueita on mukana seitsemän tai enemmän. Lopullisen ilmoittautumisen jälkeen Nuorisovaliokunnalla on oikeus tarkistaa sarjan ottelumääriä

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta, ottelut aloitetaan paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 100 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää

erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

Puolivälierät pelataan sunnuntaina 24.2, torstai 28.2. ja mahdollinen kolmas ottelu keskiviikko 6.3.

Välierät ja mitaliottelut pelataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P17 – ikäluokassa sallitaan kolme (3) yli-ikäistä pelaajaa. Kokoonpanossa voi olla kerrallaan kaikki kolme pelaajaa. P17 sarjan Y-ikäiset pelaajat saavat pelata välierä- ja mitaliotteluissa.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka kuuluu kuluvalla kaudella maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan.

Naispelaajien (-01 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla on oikeus osallistua välierä- ja mitaliotteluihin.

Arki-otteluiden alkamisaika 17:00-20:00, seurat voivat keskenään sopia muista ajoista.

P15-nuoret (2004-2005)

  • Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
  • Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan kaikille sarjaan osallistuville joukkueille pakollinen alkuturnaus joulukuussa. Joukkue joka ei osallistu alkuturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.  Alkuturnauksessa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan. Nuorisovaliokunnalle on myönnetty valtuutus päättää alkuturnausten toteutustavasta.

Alkuturnaus on kaksipäiväinen. Alkuturnauksen pisteet lisätään runkosarjaan.

P15- nuorissa pelataan ylempi ja alempi lopputurnaus. P15- nuorten Ylempään lopputurnaukseen selviytyy runkosarjan sijoitusten mukaan kahdeksan (8) parasta ikäluokan poikajoukkuetta. Nuorisovaliokunta päättää ennen sarjan alkua lohkojen lopputurnauskiintiöt. Ylemmän lopputurnaukseen oikeuttavien sijoitusten ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat alemmassa loppusarjassa. Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita. Nuorisovaliokunta päättää lopputurnausten lohkojaot ja otteluohjelman.

SM-alku- ja lopputurnauksista (ylempi) voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut. SM-alku- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta vahvistaa alemman lopputurnauksen osallistumismaksun sen jälkeen, kun turnauksen kustannukset on selvitetty.

P15- ja nuorempien ikäluokissa ei sallita Yli-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.  Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut kuluvalla kaudella maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaa

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä. Y-pelaaja (P15 sarja) ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita Y-pelaajan pelaamista myös lopputurnauksessa.

Naiset ja Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P15 nuorten sarjassa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt (-02) syntyneet, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

Naispelaajat 2001 syntyneet ja vanhemmat luokitellaan P15-ikäluokassa yli-ikäisiksi pelaajiksi ja heihin sovelletaan Yli-ikäissääntöä. Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2).

Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita Y-pelaajan pelaamista myös lopputurnauksessa.

Naisten joukkue voi osallistua P15 runkosarjaan, mutta ei alku – ja lopputurnaukseen. Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

P13-nuoret (2006-2007)

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti 2- 3 lohkoon.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä, ottelumäärät lohkoissa sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään ilmoittautuneiden joukkueiden lukumäärä.

P13- nuorten lopputurnaukseen voi osallistua kaikki alkusarjaan osallistuneen ikäluokan joukkueet. Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita.

Mikäli Etelä-, Itä/Pohjoislohkoissa (Norrbotten) on eri määrä joukkueita. Nuorisovaliokunta päättää ennen sarjan alkua lohkojen lopputurnauskiintiöt.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista. 

Alemman lopputurnauksen osallistumismaksun vahvistaa Nuorisovaliokunta sen jälkeen, kun turnauksen kustannukset on selvitetty.

P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja leveys 50 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä.

Yli-ikäiset P13

P13-ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut Training Camp leiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

Y-pelaaja P13-sarjassa ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

P13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (tytöt 2005 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

P11-nuoret (2008)

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueella ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.

Vuoden 2018 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2018 mennessä ja vuoden 2019 turnaukset viimeistään 15.12.2018.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

Suositellaan, että jokainen osallistuva seura järjestää vähintään yhden osaturnauksen.

Osaturnaus on virallinen, kun siihen osallistuu vähintään neljä joukkuetta.

P11- osaturnauksista voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

P11- lopputurnauksesta voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja nuoremmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 29.1.2019 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille osaturnauksiin osallistuneille joukkueille.

Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli kaikki joukkueet eivät halua osallistua SM-lopputurnaukseen ja turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita.

Alemman lopputurnauksen osallistumismaksun vahvistaa Nuorisovaliokunta sen jälkeen, kun turnauksen kustannukset on selvitetty.

Yli-ikäiset P11

P11-ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

Y-pelaaja P11-sarjassa ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

P11- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (P11 tytöt 2007 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä, mikäli joukkuemäärä on niin suuri, että otteluiden pelaaminen kahden päivän aikana ei ole mahdollista.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2018. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 29.1.2019 ja maksettava viimeistään 29.1.2019.

Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 29.1.2019 mennessä, samanaikaisesti ilmoitetaan lopputurnausjoukkueen pelaajatiedot.

Kaksoisedustus

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 3.11.2018 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista P15-, P17 (P18) – ja P21 ikäluokissa, huomioiden kuitenkin K-lupiin liittyvät määräykset ja rajoitteet.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

K-edustus eri seurojen välillä

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Seuran sisäiset K-luvat

P15 ikäluokassa seuran joukkueet voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kolmea pelaajaa.

P13- ja P11 ikäluokissa pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa ja osaturnauksissa.

Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan oman seuran eri joukkueissa runkosarjassa myös samassa ikäluokassa ja osaturnauksissa (P13- ja P11-ikäluokkia).

Seuran joukkueet eivät saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

Lopputurnausjoukkueiden kokoonpanot nimetään ilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti maanantaihin 29.1.2019 mennessä.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattajaseuraansa ylemmissä ikäluokissa. Määräaikaisella siirrolla siirtyneiden pelaajien määrää ei ole rajoitettu ottelussa ja heitä voi olla kokoonpanossa useita.

Training Camp

Pojat (04-05) ja Pojat (06-07) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään myöhemmin.

TC 04-05

TC 06-07

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita.  Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

Koululaistoiminta

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia. Järjestäjän on toimitettava ottelutulokset sekä pelaajalistat viipymättä turnauksen jälkeen liiton toimistolle.

Osallistumisoikeus SM-turnaukseen

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 29.1.2019 mennessä. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää pelilupia lopputurnaukseen pelaajalle, joka ei täytä lisenssin päivämäärä ehtoa.

SM-turnausanomukset

Vapaamuotoiset lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle maanantaihin 3.9.2018 mennessä.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.

Junioriturnaukset

Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2018–2019 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 15.9.2018 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana

Tytöt 17                                       2002-2005

Tytöt 13                                       2006-2007

Tytöt 11                                       2008

Ilmoittautuminen tyttöjen sarjoihin 1.11.2018.

Järjestetään vähintään yksi turnaus kaikissa tyttöjen ikäluokissa (T17, T13 ja T11).

Tyttöjen T11 joukkueilla on osallistumisoikeus poikien P11-osaturnauksiin.

Turnauksessa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa määräytyvät SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 150 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

Mikäli seurassa on useampi kuin yksi joukkue samassa ikäluokassa, ne tulee nimetä niin, että ne erottuvat selkeästi toisistaan.

Turnaukset:

Otteluaika:         Jäähyt:

T17                    2 x 30 min          6 min ja 3 min

T11, T13            2 x 15 min          3 min

Yksittäisen ottelut/välierät ja mitalipelit:

T17                    2 x 45 min          10 min ja 5 min

T11, T13            2 x 20 min          3 min

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.

Ison kentän peleissä maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. (kaikki muut sarjat paitsi T11)

Naisvaliokunta vahvistaa naisten ja tyttöjen turnaustapahtumat 15.11.2018 mennessä.

Pelikentät ja pelaajamäärät

Tytöt (T17) normaalimittainen kenttä eli pituus 100–110m ja leveys 60-65m, mikäli ottelut pelataan 10+1 joukkueella.

Mikäli T17 ottelut pelataan 8+1 pelaajamäärällä, ottelut pelataan P13 kentällä.

P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja 50 m muut pisteet kuten normaali miesten kenttä.

T11 ja T13 (pieni kenttä) kentän koko pituus 65m ja leveys 40m (rangaistusalue 12m:n säde, rangaistuslyöntipiste 8 m:n päässä päätyrajasta, maalit korkeus 170cm ja leveys 250cm.)

Pelaajamäärä T13 ja T11 joukkueissa on 6+1.

Luovutukset / Luovutusmaksut sekä vastalausemaksu

vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

Osallistumismaksut sarjoihin päätetään kohdassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyys T17, T13- ja T11

Yli-ikäisyyslupa (Y-lupa) voidaan anoa enintään 6 pelaajalle/joukkue.  Kentällä saa olla yhtä aikaa enintään kolme yli-ikäistä pelaajaa.  Y- pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan Y-merkinnällä.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 7 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, voi kentällä olla samanaikaisesti 4 yli-ikäistä kenttäpelaajaa. Y-hakemukset on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi hyvissä ajoin ennen ko. pelaajan ensimmäistä virallista ottelua.  Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti.

Kaksoisedustus

Tyttöjen sarjojen kaksoisedustusluvat käsittelee Naisvaliokunta. Jokainen tyttöjen SM-sarjaan osallistuva joukkue tekee valiokunnalle listan kaikista niistä pelaajista, joilla on edustusoikeus muualla kuin siinä tyttöjen SM-sarjajoukkueessa, jossa aikovat pelata tyttöjen SM-sarjaa. Kaksoisedustus on mahdollista tyttöjen joukkueissa silloin, kun omalla seuralla ei esim. ole ikäluokan joukkuetta tai omalla seuralla on ylitarjontaa pelaajista. Näillä K-luville mahdollistetaan esim. toisen joukkueen osallistuminen sarjaan.

Lista on toimitettava valiokunnalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä turnausta.

Naisvaliokunta hyväksyy tyttöjen SM-sarjajoukkueiden pelaajalistat.

Jokaisesta K-lupapelaajasta maksetaan K-maksu. K-maksun suuruus vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset. Naisvaliokunnalla on oikeus tehdä muutoksia määräyksiin tarvittaessa sekä antaa pelilupia poikamaalivahdeille.

Lisenssit

Jokaisella pelaajalla on oltava SJPL:n kilpailulisenssi. Lisenssi on oltava lunastettuna ennen turnausta.

Mikäli pelaaja pelaa myös Naisten SM-sarjaa, lisenssin lunastamista koskee naisten määräykset.

Muut kilpailumääräykset poikien ja tyttöjen toiminnassa

Kaulasuojus

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.

 

Kasvosuojus

Kaikkien nuorten tyttöjen ja poikien (21-vuotta ja nuoremmat) tulee käyttää koko kasvot peittävää kasvosuojusta kaikissa otteluissa.

 

Yhteisjoukkuesopimus

Seurat voivat tehdä Yhteisjoukkuesopimuksia (YJ).  Sopimuksella halutaan poistaa junioripelaajien määräaikaiset pelaajasiirrot joukkueiden välillä. Yhteisjoukkuemääräykset sekä yhteisjoukkuesopimus ovat omina liitteinä. Sopimuksen voi tehdä vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä Nais- /tai Nuorisovaliokunnan pyynnöstä muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland