Poikien SM-sarjat

Päivitetään syysliittokokouksen 2016 jälkeen

Kevätkokouksessa 2016 vahvistettuja päätöksiä

 

POJAT

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga (P21) pelataan xx joukkueen kaksinkertaisena sarjana.
Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.
Välierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.
Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P21- välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17- nuoret

P17 sarja pelataan xx joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.
Puolivälierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

P17 lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 50 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P17- puolivälierä, välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17 jatko-otteluiden pelipäiviä päätettäessä huomioidaan P21 pelipäivät.
P15-nuoret

Lopputurnauksen joukkuemäärä päätetään syyskokouksessa.

• Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
• Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan.
Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen

Alkusarjojen lohkojen kaksi parasta saavat lähtöpisteitä lopputurnaukseen, voittajat kaksi (2) pistettä ja kakkoset yksi (1) pistettä.

Väliturnaus pelataan myöhemmin sovittavana ajankohtana ja järjestetään kolmipäiväisenä.

P15- nuorten lopputurnaus järjestetään 4.-6.3.2016

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 200 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-väli- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Naisten joukkue voi osallistua P15 alkusarjaan, mutta ei lopputurnaukseen.

P13-nuoret

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti lohkoihin. P13-nuorten alkusarja pelataan joukkuemäärästä riippuen kahdessa tai kolmessa lohkossa. P13-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille SM-sarjaan osallistuneille joukkueille.

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat muiden lohkon joukkueita vastaan sekä avoin lopputurnaus. Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus järjestetään tarvittaessa kahdella eri paikkakunnalla.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 200 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon joukkueita sarjaan ilmoittautuu.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

P13- nuorten lopputurnaus järjestetään 26.–28.2.2016.

P13 nuorilla kentän pituus on 85–90 m ja leveys 55–65 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä

P11-nuoret

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueilla ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.
Vuoden 2015 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2015 mennessä ja vuoden 2015 turnaukset viimeistään 15.12.2015.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

SM-osa – ja lopputurnauksesta voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja alemmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 27.1.2016 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus järjestetään 4.-6.3.2016

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2015. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 27.1.2016.

Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 27.1.2016 mennessä.
KOULULAISTOIMINTA

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia.

KAULASUOJUS

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.
KASVOSUOJUS
Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää kasvosuojusta. Nuorten pelaajien on käytettävä kasvosuojusta siirtyessään aikuisten sarjaan 1.9.2011 jälkeen.

TRAINING CAMP

Pojat (01-02) ja Pojat (03-04) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään myöhemmin.

TC 01-02 4.-6.12.2015
Vastuuhenkilöt: Teemu Laitinen, Jukka Pulkkinen ja Juha Hilmola

TC 03-04 1.-3.1.2016 tai 8.-10.1.2016

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita. Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

POJAT

IKÄRAJAT JA YLI-IKÄISYYS
2015–2016

P21-nuoret (95–98)
P17-nuoret (99–00)
P15-nuoret (01–02)
P13-nuoret (03–04)
P11-nuoret (05)

P10-nuoret 10 vuotta (06), P9-nuoret 9 vuotta (07) ja P8-nuoret (08).

Nuorten Bandyliigassa (P21)
P21- nuorissa kaudella 2015–2016 Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa.

Pelioikeutta on haettava kirjallisesti valiokunnalta 7.11.2015 mennessä.

P17 – ja sitä nuoremmissa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia, nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa maalivahdille tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa Nuorten SM-sarjaa.

Nuorisovaliokunta valmistelee syyskokoukselle esityksen yli-ikäisen pelaajan oikeudesta pelata
liiton SM-turnausta. Yli-ikäinen pelaaja ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitali-
otteluihin tai lopputurnaukseen.

Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P11- ja 13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt.

P15-nuorten ja sitä vanhempien sarjoissa ei ole ylä-ikärajaa tytöillä/naisilla

KAKSOISEDUSTUS

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 7.11.2015 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Kaksoisedustus on mahdollista myös saman seuran joukkueiden sisällä, tällöin K-lupa on voimassa ainoastaan runkosarjassa, lopputurnauksessa pelaajat edustavat perusjoukkueettaan.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattaja-seuraansa ylemmissä ikäluokissa.

OSALLISTUMISOIKEUS SM-TURNAUKSEEN

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 27.1.2016 mennessä.

SM-TURNAUSANOMUKSET

Vapaamuotoiset lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle 1.10.2015 mennessä.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa. Bandyliigan viralliset otteluajat lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina klo 13.00.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.
TEKNIIKKAMESTARUUSKILPAILUT

Pyritään järjestämään lopputurnausten yhteydessä.

JUNIORITURNAUKSET
Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2015–2016 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 20.8.2015 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä tarvittavia muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

Bandyliigan finaali

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
enics
enics
enics
tuolimies
tuolimies
tuolimies
marli
marli
jtk
jtk