Poikien SM-sarjat

NUORTEN KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA 2017-2018/ 28.10.2017

POJAT

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga P21 (1997-2000) pelataan seitsemän (7) joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P21 välierät torstai 22.2. ja mitaliottelut lauantai 3.3.

P17- nuoret

P17 (2001-2002) sarja pelataan yhdeksän (9) joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta, ottelut aloitetaan paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

P17 lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 100 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P17 puolivälierät sunnuntai 25.2., torstai 1.3. ja mahdollinen kolmas ottelu keskiviikko 7.3., lopputurnaus järjestetään 10.-11.3.

P15-nuoret (2003-2004)

  • Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
  • Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan pakollinen alkuturnaus 2.-3.12.2017. Alkuturnauksessa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan.

Alkuturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu alkuturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.

Alkuturnaus on kaksipäiväinen. Alkuturnauksen pisteet lisätään runkosarjaan.

P15- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille alkusarjaan ja alkuturnaukseen osallistuneelle ikäluokan poikajoukkueelle. Lopputurnauksessa joukkueet jaetaan tason mukaisesti lohkoihin, lohkojaot päättää Nuorisovaliokunta.

SM-alku- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-alku- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Naisten joukkue voi osallistua P15 runkosarjaan, mutta ei alku- ja lopputurnaukseen.

P13-nuoret (2005-2006)

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti lohkoihin. P13-nuorten alkusarja pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon joukkueita sarjaan ilmoittautuu.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

P13- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille alkusarjaan osallistuneelle ikäluokan joukkueelle. Järjestetään haastajaturnaus, mikäli kaikki joukkueet eivät halua osallistua SM-lopputurnaukseen.

P13 nuorilla kentän pituus on 80-85 m ja leveys 50–55 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä.

P11-nuoret (2007)

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueella ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.

Vuoden 2017 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2017 mennessä ja vuoden 2018 turnaukset viimeistään 15.12.2017.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

Osaturnaus on virallinen, kun siihen osallistuu vähintään neljä joukkuetta.

P11- osaturnauksista voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

P11- lopputurnauksesta voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja nuoremmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 29.1.2018 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille osaturnauksiin osallistuneille joukkueille.

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2017. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 29.1.2018 ja maksettava viimeistään 29.1.2018.

 Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 29.1.2018 mennessä, samanaikaisesti ilmoitetaan lopputurnausjoukkueen pelaajatiedot.

KOULULAISTOIMINTA

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia.

 KAULASUOJUS

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.

 KASVOSUOJUS

Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää koko kasvot peittävää kasvosuojusta kaikissa otteluissa.

TRAINING CAMP

Pojat (03-04) ja Pojat (05-06) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään myöhemmin.

TC 03-04      8.-10.12.2017 Mikkeli

TC 05-06      5.-7.1.2018 Varkaus

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita.  Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

POJAT

IKÄRAJAT JA YLI-IKÄISYYS

2017-2018

P21-nuoret (97–00)

P17-nuoret (01-02)

P15-nuoret (03-04)

P13-nuoret (05-06)

P11-nuoret (07)

P10-nuoret 10 vuotta (08), P9-nuoret 9 vuotta (09) ja P8-nuoret (10).

Nuorten Bandyliigassa (P21)

P21- nuorissa kaudella 2017-2018 Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuoden yli-ikäiselle (1996 syntyneelle). Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2). P21- sarjan Y-pelaajilla on osallistumisoikeus myös välierä- ja mitaliotteluissa.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa viisi (5) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaajan oikeuteen edustaa oman ikäluokkansa joukkuetta.

Pelioikeutta on haettava kirjallisesti valiokunnalta 3.11.2017 mennessä.

P17 – ikäluokassa sallitaan kolme (3) yli-ikäistä pelaajaa. Kokoonpanossa voi olla kerrallaan

kaikki kolme pelaajaa. P17-sarjassa pelaavalla Y-ikäisellä pelaajalla ei ole pelioikeutta Bandyliigassa eikä missään muussakaan nuorten ikäluokassa. P17 sarjan Y-ikäiset pelaajat saavatpelata välierä- ja mitaliotteluissa.

P15- ja nuorempien ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

Y-pelaaja (P15, P13, P11 sarjat) ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

Naispelaajien (-00 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää alku- ja väliturnauksessa ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla ei kuitenkaan ole edustusoikeutta lopputurnauksessa.

Naiset ja Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P15 nuorten sarjassa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt (-01 syntyneet, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

P11- ja P13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (P11 tytöt 2006 syntyneet) ja P13 (tytöt 2004 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

Naisten joukkue voi osallistua P15 alkusarjaan, mutta ei alkuturnaukseen- ja lopputurnaukseen.

Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

YHTEISJOUKKUESOPIMUS

Seurat voivat tehdä Yhteisjoukkuesopimuksia (YJ).  Sopimuksella halutaan poistaa junioripelaajien määräaikaiset pelaajasiirrot joukkueiden välillä. Yhteisjoukkuemääräykset sekä yhteisjoukkuesopimus ovat omina liitteinä. Sopimuksen voi tehdä vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

KAKSOISEDUSTUS

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista P15-, P17- ja P21 ikäluokissa, huomioiden kuitenkin K-lupiin liittyvät määräykset ja rajoitteet.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

K-edustus eri seurojen välillä

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Seuran sisäiset K-luvat

P13- ja P11 ikäluokissa pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa ja osaturnauksissa.

Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan oman seuran eri joukkueissa runkosarjassa myös samassa ikäluokassa ja osaturnauksissa (P13- ja P11-ikäluokkia).

Seuran joukkueet eivät saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

Lopputurnausjoukkueiden kokoonpanot nimetään ilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti maanantaihin 29.1.2018 mennessä.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattaja-seuraansa ylemmissä ikäluokissa. Määräaikaisella siirrolla siirtyneiden pelaajien määrää ei ole rajoitettu ottelussa ja heitä voi olla kokoonpanossa useita.

OSALLISTUMISOIKEUS SM-TURNAUKSEEN

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 29.1.2018 mennessä. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää pelilupia lopputurnaukseen pelaajalle, joka ei täytä lisenssin päivämäärä ehtoa.

SM-TURNAUSANOMUKSET

Vapaamuotoiset alku-, väli- ja lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle maanantaihin 2.10.2017 mennessä.

P13 alkulohkojen määrä päätetään vasta syyskokouksessa ja silloin tiedetään järjestetäänkö P13 väliturnaukset.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.

JUNIORITURNAUKSET

Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2017–2018 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 15.9.2017 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä tarvittavia muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

 

 

 

 

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland