KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA

SJPL:n kansallinen kilpailutoiminta 2018-19

Bandyliiga 

Bandyliigan joukkueet:

Akilles, Porvoo

Botnia, Helsinki

HIFK, Helsinki

JPS, Jyväskylä

Kampparit, Mikkeli

LRK Tornio, Tornio

Narukerä, Pori

OLS, Oulu

Veiterä, Lappeenranta

WP 35, Varkaus

Bandyliigan osanotto vahvistetaan kirjallisesti 1.7. mennessä, samalla ilmoitetaan seuran yhteystiedot laskutukseen sekä muihin virallisiin asioihin. Osanottoilmoituksen tulee vahvistaa seuran nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.

Liigajoukkueiden pelaajatiedot on toimitettava liiton toimistoon 1.9. mennessä.

Sarjajärjestelmä

Bandyliiga pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Kahdeksan parasta joukkuetta selviävät jatko-otteluihin. Sarja aloitetaan 16.–18.11.2018.

Paremmuus sarjassa tasapisteissä

Joukkueiden järjestys sarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin ei keskinäistä paremmuutta määrittäessä huomioida paikalliskierroksilla pelattujen otteluiden tuloksia.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. b) keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. c) keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. d) kaikkien otteluiden maaliero
 5. e) kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. f) arpa

Vastustajan valinta jatko-otteluihin

Runkosarjan jälkeen muodostetaan kahden lohkon ottelukaavio, jossa jatko-otteluparit valitaan seuraavasti:

A-lohkoon sijoitetaan runkosarjan voittanut joukkue ja B-lohkoon sijoitetaan sarjan kakkonen. Runkosarjan ykkönen valitsee A lohkoon joukkueen sijoilta 3. ja 4. sekä jäljelle jäänyt joukkue sijoitetaan lohkoon B.

Tämän jälkeen runkosarjan ykkönen valitsee itselleen puolivälierävastustajan sijoille 5.-8.-sijojen joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kolmonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Runkosarjan nelosen vastustajaksi tulee jäljelle jäänyt joukkue.

Puolivälierät, välierät, pronssi- ja finaaliottelu

Puolivälierät pelataan paras kolmesta – periaatteella.

Puolivälieräottelut pelataan keskiviikkona 13.2., perjantaina 15.2. ja mahdollinen kolmas ottelu

sunnuntaina 17.2. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierät pelataan paras viidestä – periaatteella.

Välieräottelut pelataan keskiviikkona 20.2., lauantaina 23.2., keskiviikkona 27.2., perjantaina 1.3. ja mahdollinen viides ottelu sunnuntaina 3.3. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, lauantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä, keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen viides ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista. Finaalin selviytyvät voittajat A ja B lohkon välieristä ja välierien hävinneet joukkueet pelaavat pronssiottelussa.

Pronssiottelu pelataan Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä perjantaina 8.3.2019.

Bandyliigan finaali pelataan paremmin sijoittuneen kotikentällä lauantaina 9.3.2019.

Jos kaksi joukkuetta on pudotuspeleissä samalta paikkakunnalta ja otteluajat menisivät päällekkäin, kilpailuvaliokunta päättää ottelun pelipäivän.

Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin. Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikka

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikoista tekee kilpailuvaliokunta esityksen liittohallitukselle kuultuaan runkosarjassa paremmin sijoittunutta joukkuetta. Liittohallitus päättää pelipaikoista viimeistään 4.3.2019 klo 12.00.

Otteluiden alkamisajat

Arkipäivinä ottelut alkavat klo 18.30 tai 19.00, lauantaisin ottelut alkavat klo 14.00–18:00 ja sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 13.00–17:00.

Kahdella viimeisellä kierroksella kaikki ottelut on pelattava samanaikaisesti. Kilpailuvaliokunta voi antaa luvan edellä mainituista poikkeaville alkamisajoille.

Finaali- ja pronssiottelun alkamisaika on aikaisintaan kello 18:00.

Bandyliigan ja Suomen Cupin televisiointi

Bandyliigan ja Suomen Cupin televisioinnista päätetään syyskokouksessa.

Suomen Cup 

Pelataan 26.-28.10.2018 Oulussa ja Torniossa turnausmuotoisena tapahtumana. Lohkojen voittajat pelaavat finaalissa.

Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu 500 euroa 1.7. mennessä. Maksua ei palauteta, jos joukkue peruuttaa osallistumisensa.

Mikäli turnaus yhdellä paikkakunnalla, lohkojako on alla oleva, jos kuitenkin pelataan Oulussa ja Torniossa, silloin OLS ja Narukerä vaihtavat paikkaa, A-lohko = Torniossa ja B-lohko = Oulussa.

Lohko A: Veiterä, JPS, LRK, OLS, Botnia

Lohko B: Kampparit, Akilles, HIFK, Narukerä, WP 35

Peliaika viiden (5) joukkueen lohkossa on 2 x 30 minuuttia, jäähyt 3 ja 6 minuuttia. Neljän joukkueen lohkossa peliaika on yhdessä ottelussa 2 x 30 minuuttia, jäähyt 3 ja 6 minuuttia ja kahdessa ottelussa 2 x 45, jäähyt 5 ja 10 minuuttia. Kunnostus ennen jokaista ottelua sekä täysimittaisissa otteluissa myös puoliajalla.

Turnauksen otteluohjelma tehdään ennen 15.8.2018.

Loppuottelun peliaika on 2 x 45 minuuttia, jäähyt 5 ja 10 minuuttia.

Mikäli ottelutilanne finaaliottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin.

Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

16.2. Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat pelaajat

Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat vain ne pelaajat ja vaihtopelaajat, jotka olivat ottelun päätösvihellys-hetkellä merkattuna kokoonpanoon. Kokoonpanoluetteloon ei voi enää lisätä pelaajia päätösvihellyksen jälkeen, vaikka joukkue olisikin vajaalukuinen.

Rangaistuslyöntikilpailuun voi osallistua jäähyllä ollut pelaaja, mutta ei ottelurangaistuksen saanut pelaaja (punainen kortti). Maalivahdit eivät saa osallistua.

16.3. Rangaistuslyöntikilpailun aloitus

Erotuomari valitsee maalin, johon rangaistuslyönnit suoritetaan. Tämän jälkeen arvotaan lyöntijärjestys teikkaamalla: voittava joukkue aloittaa.

Molemmat joukkueet suorittavat ensin kilpailun sääntöjen määräämän määrän (5) rangaistuslyöntejä vuorotellen eri pelaajien toimesta. Pelaajalla on oikeus toiseen rangaistuslyöntiin vasta sen jälkeen, kun kaikki pelaajat ovat suorittaneet lyönnin.

Jos toinen joukkue on tehnyt enemmän maaleja kuin mihin toinen joukkue voi yltää, kilpailu lopetetaan, vaikka kaikkia rangaistuslyöntejä ei ole vielä suoritettu.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli kenttävaraukset mahdollistavat sen ja ottelun

erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.

Edustusoikeus on kaikilla niillä pelaajilla, joiden rekisteröinti-, kirjaamis- ja lisenssimaksu on maksettu sekä edustustodistukset toimitettu liiton toimistolle.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. b) keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. c) keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. d) kaikkien otteluiden maaliero
 5. e) kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. f) arpa

 

Rangaistuslyöntikilpailu alkusarjassa (3 suorittajaa/joukkue) suoritetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että ottelun varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen.

Sarjataulukkoon merkitään tasatulos ja pistejako, rangaistuslyöntikilpailun tulos huomioidaan vain siinä tapauksessa, että joukkueet päätyvät tasapisteisiin ja lohkon voittajan ja kakkosen sarjasijoitukset on saatava selville.

Ulosajot

Suorasta punaisesta kortista pelaaja on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa Suomen Cupin ottelussa tai Bandyliigan ottelussa. Ulosajoon johtaneet tapaukset menevät Kurinpitovaliokunnan käsittelyyn ja Suomen Cupissa saadut rangaistukset koskevat MYÖS Bandyliigaa. Siirtyvät ottelurangaistukset kaudelta 2017–2018 ovat voimassa 2018-2019.

Suomen Cupin finaali pelataan edellisellä kaudella Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä, päivämäärä päätetään syyskokouksessa.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä järjestävien seurojen ja liiton toimiston kanssa.

Suomi-sarja

Järjestetään Suomi-sarja, sarjamuoto päätetään sen jälkeen, kun osallistuvia seuroja on kuultu.

Turnausaikataulu ja paikkakunnat vahvistetaan viipymättä sen jälkeen, kun Bandyliigan ja nuorten Bandyliigan otteluohjelmat on hyväksytty.

Turnauksen järjestävä seura perii osanottomaksun osallistuvilta joukkueilta todellisten kustannusten mukaisesti (kenttä- ja tuomarikulut). Maksu tulee olla maksettuna ennen turnauksen alkua.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä liiton toimiston kanssa.

Aluesarjat

Piirit/seurat voivat järjestää alueellisia turnaustapahtumia. Turnaukset pelataan liiton alaisena kilpailutoimintana alue- tai maakuntaturnauksena.

Joukkueet voivat olla harraste-, kaveri- ja työpaikkaryhmiä, Suomi-sarja tai juniorijoukkueita. Joukkueiden pelaajilta ei edellytetä pelaajalisenssiä, mutta kaikki pelaajat on luetteloitava erilliselle listalle (nimi, syntymäaika ja postiosoite). Joukkueet voivat olla myös naisten joukkueita tai vaikka sekajoukkueita.

Osallistuvat joukkueet maksavat liitolle kausimaksun 20 euroa/joukkue. Mikäli osallistuva seura on rekisteröity urheiluseura, heiltä ei peritä kausimaksua vaan liiton harrasteseuran jäsenmaksu 20,-/vuosi.

Turnauksen järjestävä taho vastaa sarjan organisoinnista, jäiden varaamisesta, tuomareiden hankinnasta sekä kulujen jakamisesta ottelevien joukkueiden kesken.

Kilpailu- ja rangaistussäännöt 

SJPL:n Kilpailusääntöjen I. Yleismääräykset, 3 kappale, IV Vastalauseet ja V. Rangaistussäännöt

Kurinpitäjällä tarkoitetaan SJPL:n asettamaa kurinpitovaliokuntaa ja liittohallitusta.

Ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikieltoon.

Erotuomarilla, erotuomaritarkkailijalla ja ottelussa pelanneilla joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen sattunut tilanne, johon on osallisena pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Mikäli käsittelypyyntö ei johda rangaistukseen, tulee käsittelypyynnön tehneen joukkueen maksaa SJPL:lle kulloinkin voimassa oleva käsittely- ja vastalausemaksu.

Kurinpitäjä voi harkintansa mukaan luopua epäillyn kuulemisesta, jos tilanne on muutoin selvä tai käy ilmi esim. videotallenteelta eikä rangaistukseksi määrätä yli kahden ottelun pelikieltoa.

Asianosaisella on mahdollisuus antaa selvityksensä asiassa 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä.

Selvityksen antamatta jättäminen ei estä tilanteen ratkaisemista. Kurinpitäjä voi kuulla myös muuta tahoa, esim. otteludelegaattia, harkintansa mukaan.

Kirjalliset raportit tulee toimittaa sähköpostina SJPL:n toimistolle ja kurinpitäjälle ottelupäivän jälkeisenä päivänä viimeistään kello 12.00 mennessä.

Mikäli teon kohteena oleva pelaaja loukkaantuu ja seuran näkemyksen mukaan loukkaantuminen on rangaistusta koventava seikka, on seuran velvollisuutena toimittaa kurinpitäjälle kirjallinen lääkärinlausunto loukkaantumisesta ja pelikyvyttömyysajasta. Jollei kirjallista lausuntoa toimiteta kurinpitäjälle em. määräaikaan mennessä, ei loukkaantumisella ole rangaistusta koventavaa vaikutusta.

Kurinpitovaliokunta voi erityisen painavasta syystä poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen erotuomariston päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia.

Kurinpitovaliokunnan päätös voi perustua myös otteluvideoon, vaikka erotuomaristo ei olisi havainnut rikettä, josta olisi pitänyt tuomita vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikielto.

Erotuomariston Bandyliigan otteluissa antamista ottelurangaistuksista on ilmoitettava kurinpitovaliokunnan puheenjohtajalle välittömästi ottelun jälkeen sähköpostilla tai hänen ollessaan estynyt kurinpitovaliokunnan varapuheenjohtajalle.

Kurinpitovaliokunnan päätöksistä tiedottaa kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja tai hänen valtuuttamansa henkilö.

Ohjeita vastalauseesta sekä videotallenteesta koskee Bandyliiga

Vastalause

* vastalauseen kanssa toimitaan kuin viime kaudella

* pudotuspelivaiheessa vastalause käsitellään 48 tunnissa

Vastine

* kummallakin seuralla on mahdollisuus antaa vastine punaisen kortin saamiseen johtaneesta tilanteesta, vastinetta ei enää erikseen pyydetä. Tarvittaessa kurinpitovaliokunta voi kuitenkin pyytää lisäselvitystä

* vastineen antamiseen on aikaa 48 tuntia ottelun päättymisestä, pudotuspelivaiheessa 24 tuntia.

* vastineen allekirjoittaa aina seuran edustaja ja hän on ainoa henkilö, jonka kanssa asiasta keskustellaan. Vastineessa ei voi vedota muihin tilanteisiin tai erotuomarin ratkaisuihin pelin aikana * vastine toimitetaan ositteeseen markus.saukkonen@kaakontieto.fi

Videotallenne

* videotarkastuksen hinta on 100 € eikä sitä palauteta, aikaa maksamiseen on 24 tuntia. Maksu suoritetaan liiton tilille FI7020011800089073, tiedonantokohtaan merkitään ottelunumero

* videon toimittamisesta on tehtävä ilmoitus erotuomarille 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä, erotuomari kirjaa asian pöytäkirjaan. Joukkue, joka tekee ilmoituksen tallenteen lähettämisestä, on velvollinen ilmoittamaan toiselle joukkueelle tallenteen lähettämisestä.

* erotuomari lähettää välittömästi ottelun jälkeen valokuvan ottelupöytäkirjasta videotarkistajalle ja Kristina Koskelalle 0400 815 926 * video on toimitettava 48 tunnin sisällä videotarkistajalle, pudotuspelivaiheessa 24 tunnissa

* videon toimittamisen yhteydessä on kerrottava, mitä tilannetta tai ratkaisua tarkoitetaan ja missä kohtaa videosta se löytyy

* videotallenteen on oltava hyvälaatuinen ja tarpeeksi pitkä, jotta tilanne näkyy kokonaan

* Videotarkistaja päättää, antaako video aihetta kurinpitovaliokunnan käsittelylle

* Videotarkistajalla on viikko aikaa tehdä ratkaisunsa, pudotuspelivaiheessa 24 tuntia *

Peliasut:

Jokaisella joukkueella tulee olla koti- ja vieraspeliasu. Pelipaita ja sukat saman väriset. Vieraspeliasun on oltava käytettävissä vieraspeleissä. Erotuomari päättää vierasjoukkueen peliasun värin. Valkoinen maalivahdin pelipaita kiellettävä, koska suurimmalla osalla joukkueista on vaalea vieraspeliasu. Kapteenin nauhan on erotuttava selkeästi.

Neljäs erotuomari:

* Jokaiseen arvo-otteluun (BL-liigan mitalipelit ja Suomen Cupin loppuottelu) on nimettävä 4. erotuomari. Myös jos kyseessä on TV-ottelu.

Juniori-ikäisen pelaajan merkitseminen Bandyliigassa

* Juniori-ikäinen pelaaja on merkittävä Bandyliigan ottelupöytäkirjassa J-kirjaimella.

Bandyliiga ja juniori-ikäinen pelaaja

* Juniori-ikäisen pelaajan on käytettävä Bandyliigassa koko kasvot peittävää kasvosuojusta.

Ilmoitusvelvollisuus Bandyliigassa

* Kotijoukkueen velvollisuus on hyvissä ajoin kirjallisesti (sähköpostilla) ilmoittaa ottelun päätuomarille ottelun pelipaikka, kellonaika sekä peliasun väri.

 

Naiset

 

Joukkueet naisten sarjassa vahvistetaan jääpalloliittoon vuosittain 1.11. mennessä.

 

Naisten SM-sarja pelataan turnausmuotoisena, pelataan 2-3 alkuturnausta ja lopputurnaus, jossa pelataan välierät ja mitalipelit. Joukkueet mitalipeleihin ratkeavat sarjataulukon perusteella siten, että välierissä pelaavat 1 vs 4 ja 2 vs 3. Voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Naisten lopputurnaus pelataan runkosarjan voittajan kotikentällä, jollei toisin ole sovittu.

 

Lopputurnaukseen selviytyminen edellyttää osallistumista kaikkiin alkuturnauksiin ja kaikkien turnauksen otteluiden pelaamista. Jos otteluita ennakkoon sovitusti pelataan turnausten ulkopuolella, on tästä ilmoitettava etukäteen turnausjärjestäjälle. Yksittäisten otteluiden pelipäivät on viipymättä ilmoitettava liiton toimistolle.

 

Sarjassa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

 

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa määräytyvät SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

 

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

 

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 200 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

 

Yksittäiset turnausottelut/välierät ja mitaliottelut:

Otteluaika:                                   Jäähyt:

2 x 45 min                                    10 min ja 5 min

 

Turnaukset:

Otteluaika:                                   Jäähyt:

2 x 30 min                                    6 min ja 3 min

 

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.

 

Pelikentän koko ja pelaajamäärät

Normaalimittainen kenttä eli pituus 100-110m ja leveys 60-65m, mikäli ottelut pelataan 10+1 joukkueella.

 

Mikäli Naisten ottelut pelataan 8+1 pelaajamäärällä, ottelut pelataan P13 kentällä. P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja 50 m muut pisteet kuten normaali miesten kenttä.

 

Turnausajankohdat vahvistetaan 15.11.2018 mennessä.

 

Luovutus/ luovutusmaksut sekä vastalausemaksu vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

 

Naisten sarjamaksu vahvistetaan vuosittain kevätliittokokouksessa kohta taloudelliset määräykset.

 

Kaksoisedustus

Naisten sarjan kaksoisedustusluvat käsittelee Naisvaliokunta. Jokainen Naisten SM-sarjaan osallistuva joukkue tekee valiokunnalle listan kaikista niistä pelaajista, joilla on edustusoikeus muualla kuin siinä naisten SM-sarjajoukkueessa, jossa aikovat pelata SM-sarjaa (pelaaja voi pelata esim. Ruotsissa). Lista on toimitettava valiokunnalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä turnausta.

 

Naisvaliokunta hyväksyy SM-sarjajoukkueiden pelaajalistat.

Jokaisesta K-lupapelaajasta maksetaan K-maksu. K-maksun suuruus vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

 

Jokaisella pelaajalla on oltava SJPL:n kilpailulisenssi. Lisenssi on oltava lunastettuna 29.1.2019 mennessä, jotta pelaajalla on edustusoikeus lopputurnauksessa. Määräpäivän jälkeen voidaan Naisvaliokunnalta anoa

oikeutta lunastaa lisenssi ja saada edustusoikeus lopputurnaukseen. Poikkeusluvasta peritään kilpailulisenssimaksun lisäksi 20,- euron kirjaamismaksu.

 

Poikamaalivahti

Naisten sarjassa saa käyttää 13- vuotiasta tai nuorempaa poikamaalivahtia.

 

Lasten ja nuorten liikunta

 

Ilmoittautuminen nuorten SM-sarjoihin 3.9.2018.

 

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga P21 (1998-2001)

 

Nuorten Bandyliiga pelataan kolmin- tai nelinkertaisena sarjana, mikäli joukkueita on mukana kuusi tai vähemmän. Sarja pelataan kaksinkertaisena, mikäli joukkueita on mukana seitsemän tai enemmän. Lopullisen ilmoittautumisen jälkeen Nuorisovaliokunnalla on oikeus tarkistaa sarjan ottelumääriä.

Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

 

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

 

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

 

P21 välierät pelataan torstaina 21.2. ja mitaliottelut lauantaina 2.3.

 

P21- nuorissa kaudella Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuoden yli-ikäiselle (1997 syntyneelle). Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2). P21- sarjan Y-pelaajilla on osallistumisoikeus myös välierä- ja mitaliotteluissa.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa yhdeksän (9) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaajan oikeuteen edustaa oman ikäluokkansa joukkuetta.

 

Naispelaajien (-01 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla on oikeus osallistua välierä- ja mitaliotteluihin.

 

Arki-otteluiden alkamisaika 17:00-20:00, seurat voivat keskenään sopia muista ajoista.

 

P17- nuoret

 

P17 (2002-2003) sarja pelataan kolmin- tai nelinkertaisena sarjana, mikäli joukkueita on mukana kuusi tai vähemmän. Sarja pelataan kaksinkertaisena, mikäli joukkueita on mukana seitsemän tai enemmän. Lopullisen ilmoittautumisen jälkeen Nuorisovaliokunnalla on oikeus tarkistaa sarjan ottelumääriä

 

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta, ottelut aloitetaan paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

 

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

 

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

 

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

 

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 100 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää

erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

 

Puolivälierät pelataan sunnuntaina 24.2, torstai 28.2. ja mahdollinen kolmas ottelu keskiviikko 6.3.

Välierät ja mitaliottelut pelataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

 

P17 – ikäluokassa sallitaan kolme (3) yli-ikäistä pelaajaa. Kokoonpanossa voi olla kerrallaan kaikki kolme pelaajaa. P17 sarjan Y-ikäiset pelaajat saavat pelata välierä- ja mitaliotteluissa.

 

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka kuuluu kuluvalla kaudella maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

 

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja

fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

 

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan.

 

Naispelaajien (-01 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla on oikeus osallistua välierä- ja mitaliotteluihin.

 

Arki-otteluiden alkamisaika 17:00-20:00, seurat voivat keskenään sopia muista ajoista.

 

 

P15-nuoret (2004-2005)

 

 • Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
 • Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

 

Pelataan kaikille sarjaan osallistuville joukkueille pakollinen alkuturnaus joulukuussa. Joukkue joka ei osallistu alkuturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.  Alkuturnauksessa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan. Nuorisovaliokunnalle on myönnetty valtuutus päättää alkuturnausten toteutustavasta.

 

Alkuturnaus on kaksipäiväinen. Alkuturnauksen pisteet lisätään runkosarjaan.

P15- nuorissa pelataan ylempi ja alempi lopputurnaus. P15- nuorten Ylempään lopputurnaukseen selviytyy runkosarjan sijoitusten mukaan kahdeksan (8) parasta ikäluokan poikajoukkuetta. Nuorisovaliokunta päättää ennen sarjan alkua lohkojen lopputurnauskiintiöt. Ylemmän lopputurnaukseen oikeuttavien sijoitusten ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat alemmassa loppusarjassa. Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita. Nuorisovaliokunta päättää lopputurnausten lohkojaot ja otteluohjelman.

SM-alku- ja lopputurnauksista (ylempi) voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut. SM-alku- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta vahvistaa alemman lopputurnauksen osallistumismaksun sen jälkeen, kun turnauksen

kustannukset on selvitetty.

 

P15- ja nuorempien ikäluokissa ei sallita Yli-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.  Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut kuluvalla kaudella maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

 

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja

fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan.

 

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä. Y-pelaaja (P15 sarja) ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita Y-pelaajan pelaamista myös lopputurnauksessa.

 

Naiset ja Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

 

P15 nuorten sarjassa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt (-02) syntyneet, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

 

Naispelaajat 2001 syntyneet ja vanhemmat luokitellaan P15-ikäluokassa yli-ikäisiksi pelaajiksi

ja heihin sovelletaan Yli-ikäissääntöä. Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2).

Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita Y-pelaajan pelaamista myös lopputurnauksessa.

 

Naisten joukkue voi osallistua P15 runkosarjaan, mutta ei alku – ja lopputurnaukseen. Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

 

P13-nuoret (2006-2007)

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti 2- 3 lohkoon.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä, ottelumäärät lohkoissa sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään ilmoittautuneiden joukkueiden lukumäärä.

 

P13- nuorten lopputurnaukseen voi osallistua kaikki alkusarjaan osallistuneen ikäluokan joukkueet. Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita.

Mikäli Etelä-, Itä/Pohjoislohkoissa (Norrbotten) on eri määrä joukkueita. Nuorisovaliokunta päättää ennen sarjan alkua lohkojen lopputurnauskiintiöt.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

 

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

 

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

 

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

 

Alemman lopputurnauksen osallistumismaksun vahvistaa Nuorisovaliokunta sen jälkeen, kun turnauksen

kustannukset on selvitetty.

 

P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja leveys 50 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä.

 

Yli-ikäiset P13

P13-ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

 

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut Training Camp leiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

 

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja

fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

 

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

 

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

 

Y-pelaaja P13-sarjassa ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

 

P13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (tytöt 2005 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

P11-nuoret (2008)

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

 

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueella ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.

Vuoden 2018 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2018 mennessä ja vuoden 2019 turnaukset viimeistään 15.12.2018.

 

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

Suositellaan, että jokainen osallistuva seura järjestää vähintään yhden osaturnauksen.

 

Osaturnaus on virallinen, kun siihen osallistuu vähintään neljä joukkuetta.

 

P11- osaturnauksista voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää

erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

 

P11- lopputurnauksesta voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää

erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

 

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

 

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

 

P11 ikäluokassa (ja nuoremmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

 

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 29.1.2019 mennessä.

 

P11- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille osaturnauksiin osallistuneille joukkueille.

 

Alempi lopputurnaus järjestetään, mikäli kaikki joukkueet eivät halua osallistua SM-lopputurnaukseen ja

turnaukseen ilmoittautuu riittävä määrä joukkueita.

 

Alemman lopputurnauksen osallistumismaksun vahvistaa Nuorisovaliokunta sen jälkeen, kun turnauksen

kustannukset on selvitetty.

 

Yli-ikäiset P11

P11-ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

 

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina.

 

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja

fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

 

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

 

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

 

Y-pelaaja P11-sarjassa ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

 

P11- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (P11 tytöt 2007 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

 

 

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä, mikäli joukkuemäärä on niin

suuri, että otteluiden pelaaminen kahden päivän aikana ei ole mahdollista.

 

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2018. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 29.1.2019 ja maksettava viimeistään 29.1.2019.

 

Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 29.1.2019 mennessä, samanaikaisesti ilmoitetaan lopputurnausjoukkueen pelaajatiedot.

 

Kaksoisedustus

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 3.11.2018 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

 

Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista P15-, P17 (P18) – ja P21 ikäluokissa, huomioiden kuitenkin K-lupiin liittyvät määräykset ja rajoitteet.

 

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

 

K-edustus eri seurojen välillä

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

 

Seuran sisäiset K-luvat

P15 ikäluokassa seuran joukkueet voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kolmea pelaajaa.

 

P13- ja P11 ikäluokissa pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa ja osaturnauksissa.

 

Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan oman seuran eri joukkueissa runkosarjassa

myös samassa ikäluokassa ja osaturnauksissa (P13- ja P11-ikäluokkia).

 

Seuran joukkueet eivät saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

 

Lopputurnausjoukkueiden kokoonpanot nimetään ilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti maanantaihin 29.1.2019 mennessä.

 

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

 

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattajaseuraansa ylemmissä ikäluokissa. Määräaikaisella siirrolla siirtyneiden pelaajien määrää ei ole rajoitettu ottelussa ja heitä voi olla kokoonpanossa useita.

 

Training Camp

Pojat (04-05) ja Pojat (06-07) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään myöhemmin.

 

TC 04-05

TC 06-07

 

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita.  Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

 

Koululaistoiminta

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia. Järjestäjän on toimitettava ottelutulokset sekä pelaajalistat viipymättä turnauksen jälkeen liiton toimistolle.

 

Osallistumisoikeus SM-turnaukseen

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 29.1.2019 mennessä. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää pelilupia lopputurnaukseen pelaajalle, joka ei täytä lisenssin päivämäärä ehtoa.

 

SM-turnausanomukset

Vapaamuotoiset lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle maanantaihin 3.9.2018 mennessä.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa.

 

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.

 

Junioriturnaukset

Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2018–2019 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 15.9.2018 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana

 

Tytöt 17                                       2002-2005

Tytöt 13                                       2006-2007

Tytöt 11                                       2008

 

Ilmoittautuminen tyttöjen sarjoihin 1.11.2018.

Järjestetään vähintään yksi turnaus kaikissa tyttöjen ikäluokissa (T17, T13 ja T11).

 

Tyttöjen T11 joukkueilla on osallistumisoikeus poikien P11-osaturnauksiin.

 

Turnauksessa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

 

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa määräytyvät SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

 

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

 

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 150 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

 

Mikäli seurassa on useampi kuin yksi joukkue samassa ikäluokassa, ne tulee nimetä niin, että ne erottuvat selkeästi toisistaan.

 

Turnaukset:

Otteluaika:         Jäähyt:

T17                    2 x 30 min          6 min ja 3 min

T11, T13            2 x 15 min          3 min

 

Yksittäisen ottelut/välierät ja mitalipelit:

T17                    2 x 45 min          10 min ja 5 min

T11, T13            2 x 20 min          3 min

 

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.

Ison kentän peleissä maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. (kaikki muut sarjat paitsi T11)

 

Naisvaliokunta vahvistaa naisten ja tyttöjen turnaustapahtumat 15.11.2018 mennessä.

 

Pelikentät ja pelaajamäärät

Tytöt (T17) normaalimittainen kenttä eli pituus 100–110m ja leveys 60-65m, mikäli ottelut pelataan 10+1 joukkueella.

Mikäli T17 ottelut pelataan 8+1 pelaajamäärällä, ottelut pelataan P13 kentällä.

P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja 50 m muut pisteet kuten normaali miesten kenttä.

 

T11 ja T13 (pieni kenttä) kentän koko pituus 65m ja leveys 40m (rangaistusalue 12m:n säde, rangaistuslyöntipiste 8 m:n päässä päätyrajasta, maalit korkeus 170cm ja leveys 250cm.)

 

Pelaajamäärä T13 ja T11 joukkueissa on 6+1.

 

Luovutukset / Luovutusmaksut sekä vastalausemaksu

vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

 

Osallistumismaksut sarjoihin päätetään kohdassa taloudelliset määräykset.

 

Yli-ikäisyys T17, T13- ja T11

Yli-ikäisyyslupa (Y-lupa) voidaan anoa enintään 6 pelaajalle/joukkue.  Kentällä saa olla yhtä aikaa enintään kolme yli-ikäistä pelaajaa.  Y- pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan Y-merkinnällä.

 

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 7 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, voi kentällä olla samanaikaisesti 4 yli-ikäistä kenttäpelaajaa. Y-hakemukset on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi hyvissä ajoin ennen ko. pelaajan ensimmäistä virallista ottelua.  Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti.

 

Kaksoisedustus

Tyttöjen sarjojen kaksoisedustusluvat käsittelee Naisvaliokunta. Jokainen tyttöjen SM-sarjaan osallistuva joukkue tekee valiokunnalle listan kaikista niistä pelaajista, joilla on edustusoikeus muualla kuin siinä tyttöjen SM-sarjajoukkueessa, jossa aikovat pelata tyttöjen SM-sarjaa. Kaksoisedustus on mahdollista tyttöjen joukkueissa silloin, kun omalla seuralla ei esim. ole ikäluokan joukkuetta tai omalla seuralla on ylitarjontaa pelaajista. Näillä K-luville mahdollistetaan esim. toisen joukkueen osallistuminen sarjaan.

Lista on toimitettava valiokunnalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä turnausta.

Naisvaliokunta hyväksyy tyttöjen SM-sarjajoukkueiden pelaajalistat.

 

Jokaisesta K-lupapelaajasta maksetaan K-maksu. K-maksun suuruus vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset. Naisvaliokunnalla on oikeus tehdä muutoksia määräyksiin tarvittaessa sekä antaa pelilupia poikamaalivahdeille.

 

Lisenssit

Jokaisella pelaajalla on oltava SJPL:n kilpailulisenssi. Lisenssi on oltava lunastettuna ennen turnausta.

Mikäli pelaaja pelaa myös Naisten SM-sarjaa, lisenssin lunastamista koskee naisten määräykset.

 

 

Muut kilpailumääräykset poikien ja tyttöjen toiminnassa

 

Kaulasuojus

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.

 

Kasvosuojus

Kaikkien nuorten tyttöjen ja poikien (21-vuotta ja nuoremmat) tulee käyttää koko kasvot peittävää kasvosuojusta kaikissa otteluissa.

 

Yhteisjoukkuesopimus

Seurat voivat tehdä Yhteisjoukkuesopimuksia (YJ).  Sopimuksella halutaan poistaa junioripelaajien määräaikaiset pelaajasiirrot joukkueiden välillä. Yhteisjoukkuemääräykset sekä yhteisjoukkuesopimus ovat omina liitteinä. Sopimuksen voi tehdä vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

 

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä Nais- /tai Nuorisovaliokunnan pyynnöstä muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

 

 

2.2 Alueellinen kaukalopallotoiminta

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY järjestää itsenäisesti kaukalopallotoimintaa.

Yleistä

Toimintakauden aikana jatketaan lajin tunnettavuuden lisäämistä pääkaupunkiseudulla.

Tunnettavuuden parantamisessa käytetään somea mm. facebook mainontaa sekä messuja ja sellaisia tapahtumia, jotka on suunnattu nuorille tytöille ja pojille.

Pyritään pitämään nykyiset joukkueiden- ja pelaajien määrät.

Pyritään järjestämään tytöille ja naisille kaukalopallosarjat tai turnauksia sekä kehitetään toimintaa.

Junioritoiminnan aloittaminen ja kehittäminen toimintakauden aikana.

Koulukaukalopalloa uudistetaan toimintakauden aikana.

Yhdistys (HkiKP)

HkiKP:lla on toimisto ja yksi täysipäiväinen työntekijä.

HkiKP:n toimintaa hoitaa täysipäiväinen toiminnanjohtaja. Yhdistyksellä on hallitus sekä kilpailutoiminnan kurinpidosta vastaa kurinpitovaliokunta.

Tavoitteena säilyttää toimintakaudella (seurat ja joukkueet), joita on 110.

HkiKP on Suomen Jääpalloliitto ry:n jäsenseura. Toimintakaudella jatketaan yhteistyösopimuksen mukaista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on kehittää ja kasvattaa Kaukalopallotoimintaa yhtenä osana Suomen Jääpalloliitto ry:n toimintaa.

Sarjat

Sarjat alkavat syyskuun 2018 alussa ja päättyvät huhtikuun 2019 lopussa.

 

Järjestetään seuraavat sarjat:

 

Valiosarja, II-VI-divisioonat, ikämiehet 35, 40, 45, 50 ja, 55 v, aamusarja sekä tyttöjen- ja naisten sarjat.

Toimintakauden aikana otteluiden määrä on n. 1250.

Mestaruusturnaus

Turnaus järjestetään 27.-29.04.2018 Oulunkylän hallissa. Turnauksessa pelataan kaikkien sarjojen loppuottelut sekä osassa sarjoja myös välierät.

 

Koulukaukalopallo

Syksyllä 2018 järjestetään pääkaupunkiseudun lukion kouluille sarja ja keväällä 2019 vastaavasti ylä-asteen kouluille sarja.

Koulukaukalopalloa uudistetaan kauden aikana, jonka tarkoituksena on saada enemmän kouluja mukaan. Järjestetään erikseen kilpailu- ja harrastesarja. Sarjat pelataan Myllypuron jäähallissa keskiviikkoisin.

Huhtikuussa 2019 järjestetään Espoon lukioiden ja yläasteiden kouluille omat sarjat

yhteistyössä Espoon liikunnanopettajien kanssa. Sarjat pelataan Espoon jäähalleissa ja niiden kesto on 4-6 päivää.

Huhtikuussa 2019 järjestetään lukion- ja yläaste-kouluille omat yhden päivän mestariliigaturnaukset.

Toimintakauden aikana kartoitetaan koulukaukalopallon laajentamisesta pääkaupunkiseudun ala-asteille. Tarkoituksena on syksyllä 2019 tai keväällä 2020 järjestää ala-astekouluille kaukalopallosarjat 3-6 luokat.

Juniorikaukalopallo

Keväällä 2017 aloitettiin suunnittelutyö yhdessä Suomen Jääpalloliiton kanssa.

Tarkoituksena on järjestää syksyllä 2018 ja keväällä 2019 pääkaupunkiseudun jääpalloseurojen junioreille (tytöt ja pojat) tutustumista kaukalopalloon. Junioreille järjestetään kaukalopallokoulu, jonka vetäjinä toimivat entisiä pelaajia kaukalopalloliigasta.

Lisäksi eri ikäryhmille omat kaukalopallosarjat.

Toimintakauden aikana syksyllä 2018 aloitetaan kartoittamaan ja suunnittelemaan junioritoiminnan käynnistämistä pääkaupunkiseudulla. Suunnittelutyötä on tarkoitus tehdä yhdessä Suomen Jääpalloliiton kanssa sekä Helsingin Kaukalopallon jäsenseurojen/joukkueiden kanssa.

Tarkoituksena on järjestää junioreille kaukalopallon tutustumisiltoja toimintakauden aikana.

Tyttöjen- ja naisten kaukalopallo

Tammi- ja huhtikuussa 2018 järjestettiin tyttöjen- ja naisten kaukalopallon tutustumisillat. Toimintakauden aikana tullaan järjestämään lisää tutustumisiltoja sekä sarjat tai turnauksia.

GameXpo messut 02.-04.11.2018

Osallistutaan messuille omalla osastolla sekä järjestetään kaukalopallon näytösottelu ja laukaisupiste. Messujen järjestäminen hoidetaan yhdessä Suomen Jääpalloliiton kanssa ja pääkaupunkiseudun jääpallojoukkueiden (Botnia, HIFK ja Vesta) kanssa.

Osallistumisen tarkoituksena on saada enemmän tunnettavuutta sekä erityisesti nuoria mukaan.

Infotilaisuus joukkueille

Joukkueille järjestetään infotilaisuus elokuun 2018 lopussa ennen kauden alkua.

Tilaisuudessa käydään läpi kauden asioita.

Muita tapahtumia

Tarkoituksena on osallistua kaikkiin sellaisiin tapahtumiin, jonka tarkoituksena on saada

lisää nuoria tyttöjä ja poikia sekä naisia mukaan toimintaan.

Palkinnot

Mestaruusturnauksessa palkitaan loppuottelujoukkueet mitaleilla ja pytyillä sekä pistepörssin voittajat pytyllä ja maalivahtipörssin kautta eniten otteluita pelannut pörssimaalivahti.

Netti

Nettisivuille päivitetään tiedotteita sekä kaikki tarvittavat materiaalit.

Nettisivuja kehittämistä ja uudistamista jatketaan edelleen toimintakauden aikana.

Facebook

Tavoitteena on kasvattaa tykkääjien määrää.

Sivustolle päivitetään tiedotteita sekä tapahtumia ja kuvia sekä videoita.

Tulospalvelu

HkiKP:lla on oma tulospalveluohjelma. Tulospalveluohjelmaa kehitetään edelleen

toimintakauden aikana. Tulospalveluohjelmasta löytyy kaikki tarvittava tieto käyttäjille.

Lisenssijärjestelmä ja lisenssien määrä

HkiKP:lla on oma lisenssijärjestelmä, joka on reaaliaikainen.

Tavoitteena toimintakauden aikana on vähintään säilyttää nykyinen lisenssipelaajien määrä 1150 kpl. Pyrkimyksenä on kasvattaa lisenssipelaajien määrää tyttöjen ja poikien sekä naisten osalta.

Erotuomaritoiminta

Helsingin Kaukalopalloerotuomarit ry:n ja Porvoon Erotuomarikerho ry:n erotuomarit tuomaroivat yhdistyksen järjestämissä otteluissa. Tavoitteena on säilyttää nykyinen erotuomarimäärä 39.

Koulutus

HkiKP ja erotuomarikerhot järjestävät yhdessä koulutukset.

Koulutuksesta vastaavat erotuomarikerhojen koulutusvastaava sekä koulutustyöryhmä.

Peruskursseja uusille tuomareille sekä vanhoille tuomareille ennen kauden alkua kaksi samanarvoista kertauskurssia. Kauden aikana pidetään kolme koulutus/keskusteluiltaa. Koulutuksissa jatketaan edelleen videoclippien hyödyntämistä. Koulutuksiin järjestetään myös ulkopuolisia luennoitsijoita.

Kauden aikana järjestetään myös erillisiä sääntökokeita sähköisessä järjestelmässä.

Tarkkailu

HkiKP ja Helsingin Kaukalopalloerotuomarit ry järjestävät yhdessä.

 

Toimintakauden aikana tarkkaillaan vähintään 130 ottelua. Erotuomaritarkkailijoina toimivat Helsingin Kaukalopalloerotuomari ry:n

kerhotarkkailijat. Tarkkailuotteluissa käytetään kypäräkameroita erotuomareilla.

Erotuomarit sarjoittain

 

KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA 2017-2018

 

1) Bandyliiga

Bandyliigan joukkueet:

Akilles                                Porvoo

Botnia                                 Helsinki

HIFK                                  Helsinki

JPS                                      Jyväskylä

Kampparit                          Mikkeli

LRK Tornio                        Tornio

Narukerä                             Pori

OLS                                    Oulu

Veiterä                                Lappeenranta

WP 35                                 Varkaus

 

 

Bandyliigan osanotto vahvistetaan kirjallisesti 1.7. mennessä, samalla ilmoitetaan seuran yhteystiedot laskutukseen sekä muihin virallisiin asioihin. Osanottoilmoituksen tulee vahvistaa seuran nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.

Liigajoukkueiden pelaajatiedot on toimitettava liiton toimistoon 1.9. mennessä.

Sarjajärjestelmä

Bandyliiga pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Kahdeksan parasta joukkuetta selviävät jatko-otteluihin. Sarja aloitetaan 18.–19.11.2017

Paremmuus sarjassa tasapisteissä

Joukkueiden järjestys sarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. kaikkien otteluiden maaliero
 5. kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. arpa

Vastustajan valinta jatko-otteluihin

Runkosarjan jälkeen muodostetaan kahden lohkon ottelukaavio, jossa jatko-otteluparit valitaan seuraavasti:

A-lohkoon sijoitetaan runkosarjan voittanut joukkue ja B-lohkoon sijoitetaan sarjan kakkonen. Runkosarjan ykkönen valitsee A lohkoon joukkueen sijoilta 3. ja 4. sekä jäljelle jäänyt joukkue sijoitetaan lohkoon B.

Tämän jälkeen runkosarjan ykkönen valitsee itselleen puolivälierävastustajan sijoille 5.-8.-sijojen joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kolmonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Runkosarjan nelosen vastustajaksi tulee jäljelle jäänyt joukkue.

Puolivälierät, välierät, pronssi- ja finaaliottelu

Puolivälierät pelataan paras kolmesta – periaatteella.

Puolivälieräottelut pelataan keskiviikkona 14.2., perjantaina 16.2. ja mahdollinen kolmas ottelu

sunnuntaina 18.2. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierät pelataan paras viidestä – periaatteella.

Välieräottelut pelataan keskiviikkona 21.2., lauantaina 24.2., keskiviikkona 28.2., perjantaina 2.3. ja mahdollinen viides ottelu sunnuntaina 4.3. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, lauantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä, keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen viides ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista. Finaalin selviytyvät voittajat A ja B lohkon välieristä ja välierien hävinneet joukkueet pelaavat pronssiottelussa.

Pronssiottelu pelataan Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä perjantaina 9.3.2018.

Bandyliigan finaali pelataan paremmin sijoittuneen kotikentällä lauantaina 10.3.2018.

Jos kaksi joukkuetta on pudotuspeleissä samalta paikkakunnalta ja otteluajat menisivät päällekkäin, kilpailuvaliokunta päättää ottelun pelipäivän.

Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin. Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikka

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikoista tekee kilpailuvaliokunta esityksen liittohallitukselle kuultuaan runkosarjassa paremmin sijoittunutta joukkuetta. Liittohallitus päättää pelipaikoista viimeistään 5.3.2018 klo 12.00.

Otteluiden alkamisajat

Arkipäivinä ottelut alkavat klo 18.30 tai 19.00, lauantaisin ottelut alkavat klo 14.00–18:00 ja sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 13.00–17:00.

Kahdella viimeisellä kierroksella kaikki ottelut on pelattava samanaikaisesti. Kilpailuvaliokunta voi antaa luvan edellä mainituista poikkeaville alkamisajoille.

Finaali- ja pronssiottelun alkamisaika on aikaisintaan kello 18:00.

2) Suomen Cup

Pelataan 27.-29.10.2017 Oulussa turnausmuotoisena tapahtumana. Lohkojen voittajat pelaavat finaalissa.

Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu 500 euroa 1.7. mennessä. Maksua ei palauteta, jos joukkue peruuttaa osallistumisensa.

Lohko A: Veiterä, Kampparit, Botnia, WP 35, LRK Tornio

Lohko B: Akilles, JPS, OLS, Narukerä ja HIFK

Peliaika viiden (5) joukkueen lohkossa on 2 x 30 minuuttia, jäähyt 3 ja 6 minuuttia. Neljän joukkueen lohkossa peliaika on yhdessä ottelussa 2 x 30 minuuttia, jäähyt 3 ja 6 minuuttia ja kahdessa ottelussa 2 x 45, jäähyt 5 ja 10 minuuttia. Kunnostus ennen jokaista ottelua sekä täysimittaisissa otteluissa myös puoliajalla.

Turnauksen otteluohjelma tehdään ennen 15.8.2017.

Loppuottelun peliaika on 2 x 45 minuuttia, jäähyt 5 ja 10 minuuttia.

Mikäli ottelutilanne finaaliottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin.

Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

16.2. Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat pelaajat

Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat vain ne pelaajat ja vaihtopelaajat, jotka olivat ottelun päätösvihellyshetkellä merkattuna kokoonpanoon. Kokoonpanoluetteloon ei voi enää lisätä pelaajia päätösvihellyksen jälkeen, vaikka joukkue olisikin vajaalukuinen.

Rangaistuslyöntikilpailuun voi osallistua jäähyllä ollut pelaaja, mutta ei ottelurangaistuksen saanut pelaaja (punainen kortti). Maalivahdit eivät saa osallistua.

16.3. Rangaistuslyöntikilpailun aloitus

Erotuomari valitsee maalin, johon rangaistuslyönnit suoritetaan. Tämän jälkeen arvotaan lyöntijärjestys teikkaamalla: voittava joukkue aloittaa.

Molemmat joukkueet suorittavat ensin kilpailun sääntöjen määräämän määrän (5) rangaistuslyöntejä vuorotellen eri pelaajien toimesta. Pelaajalla on oikeus toiseen rangaistuslyön­tiin vasta sen jälkeen, kun kaikki pelaa­jat ovat suorit­taneet lyönnin.

Jos toinen joukkue on tehnyt enemmän maaleja kuin mihin toi­nen joukkue voi yltää, kilpailu lopetetaan, vaikka kaikkia rangaistuslyöntejä ei ole vielä suoritettu.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli kenttävaraukset mahdollistavat sen ja ottelun

erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.

Edustusoikeus on kaikilla niillä pelaajilla, joiden rekisteröinti-, kirjaamis- ja lisenssimaksu on maksettu sekä edustustodistukset toimitettu liiton toimistolle.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. kaikkien otteluiden maaliero
 5. kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. arpa

Rangaistuslyöntikilpailu alkusarjassa (3 suorittajaa/joukkue) suoritetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että ottelun varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen.

Sarjataulukkoon merkitään tasatulos ja pistejako, rangaistuslyöntikilpailun tulos huomioidaan vain siinä tapauksessa, että joukkueet päätyvät tasapisteisiin ja lohkon voittajan ja kakkosen sarjasijoitukset on saatava selville.

Ulosajot

Suorasta punaisesta kortista pelaaja on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa Suomen Cupin ottelussa tai Bandyliigan ottelussa. Ulosajoon johtaneet tapaukset menevät Kurinpitovaliokunnan käsittelyyn ja Suomen Cupissa saadut rangaistukset koskevat MYÖS Bandyliigaa. Siirtyvät ottelurangaistukset kaudelta 2016–2017 ovat voimassa 2017-2018

Suomen Cupin finaali pelataan edellisellä kaudella Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä 31.12.2017.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä järjestävien seurojen ja liiton toimiston kanssa.

3) Suomi-sarja

Järjestetään Suomi-sarja, sarjamuoto päätetään sen jälkeen, kun osallistuvia seuroja on kuultu.

Turnausaikataulu ja paikkakunnat vahvistetaan viipymättä sen jälkeen, kun Bandyliigan ja nuorten Bandyliigan otteluohjelmat on hyväksytty.

Turnauksen järjestävä seura perii osanottomaksun osallistuvilta joukkueilta todellisten kustannusten mukaisesti (kenttä- ja tuomarikulut). Maksu tulee olla maksettuna ennen turnauksen alkua.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä liiton toimiston kanssa.

4) Aluesarjat

Piirit/seurat voivat järjestää alueellisia turnaustapahtumia. Turnaukset pelataan liiton alaisena kilpailutoimintana alue- tai maakuntaturnauksena.

Joukkueet voivat olla harraste-, kaveri- ja työpaikkaryhmiä, Suomi-sarja tai juniorijoukkueita. Joukkueiden pelaajilta ei edellytetä pelaajalisenssiä, mutta kaikki pelaajat on luetteloitava erilliselle listalle (nimi, syntymäaika ja postiosoite). Joukkueet voivat olla myös naisten joukkueita tai vaikka sekajoukkueita.

Osallistuvat joukkueet maksavat liitolle kausimaksun 20 euroa/joukkue. Mikäli osallistuva seura on rekisteröity urheiluseura, heiltä ei peritä kausimaksua vaan liiton harrasteseuran jäsenmaksu 20,-/vuosi.

Turnauksen järjestävä taho vastaa sarjan organisoinnista, jäiden varaamisesta, tuomareiden hankinnasta sekä kulujen jakamisesta ottelevien joukkueiden kesken.

5) Kilpailu- ja rangaistussäännöt

SJPL:n Kilpailusääntöjen I. Yleismääräykset, 3 kappale, IV Vastalauseet ja V. Rangaistussäännöt. Kurinpitäjällä tarkoitetaan SJPL:n asettamaa kurinpitovaliokuntaa ja liittohallitusta.

Ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikieltoon.

Erotuomarilla, erotuomaritarkkailijalla ja ottelussa pelanneilla joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen sattunut tilanne, johon on osallisena pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Mikäli käsittelypyyntö ei johda rangaistukseen, tulee käsittelypyynnön tehneen joukkueen maksaa SJPL:lle kulloinkin voimassa oleva käsittely- ja vastalausemaksu.

Kurinpitäjä voi harkintansa mukaan luopua epäillyn kuulemisesta, jos tilanne on muutoin selvä tai käy ilmi esim. videotallenteelta eikä rangaistukseksi määrätä yli kahden ottelun pelikieltoa.

Asianosaisella on mahdollisuus antaa selvityksensä asiassa 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä.

Selvityksen antamatta jättäminen ei estä tilanteen ratkaisemista.

Kurinpitäjä voi kuulla myös muuta tahoa, esim. otteludelegaattia, harkintansa mukaan.

Kirjalliset raportit tulee toimittaa sähköpostina SJPL:n toimistolle ja kurinpitäjälle ottelupäivän jälkeisenä päivänä viimeistään kello 12.00 mennessä.

Mikäli teon kohteena oleva pelaaja loukkaantuu ja seuran näkemyksen mukaan loukkaantuminen on rangaistusta koventava seikka, on seuran velvollisuutena toimittaa kurinpitäjälle kirjallinen lääkärinlausunto loukkaantumisesta ja pelikyvyttömyysajasta. Jollei kirjallista lausuntoa toimiteta kurinpitäjälle em. määräaikaan mennessä, ei loukkaantumisella ole rangaistusta koventavaa vaikutusta.

Kurinpitovaliokunta voi erityisen painavasta syystä poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen erotuomariston päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia.

Kurinpitovaliokunnan päätös voi perustua myös otteluvideoon, vaikka erotuomaristo ei olisi havainnut rikettä, josta olisi pitänyt tuomita vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikielto.

Erotuomariston Bandyliigan otteluissa antamista ottelurangaistuksista on ilmoitettava kurinpitovaliokunnan puheenjohtajalle välittömästi ottelun jälkeen sähköpostilla tai hänen ollessaan estynyt kurinpitovaliokunnan varapuheenjohtajalle.

Kurinpitovaliokunnan päätöksistä tiedottaa kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja tai hänen valtuuttamansa henkilö.

OHJEITA VASTALAUSEESTA SEKÄ VIDEOTALLENTEESTA, KOSKEE VAIN BANDYLIIGAA

Vastalause

 • vastalauseen kanssa toimitaan samoin kuin viime kaudella
 • pudotuspelivaiheessa vastalause käsitellään 48 tunnissa

Vastine

 • kummallakin seuralla on mahdollisuus antaa vastine punaisen kortin saamiseen johtaneesta tilanteesta, vastinetta ei enää erikseen pyydetä. Tarvittaessa kurinpitovaliokunta voi kuitenkin pyytää lisäselvitystä
 • mikäli tilanne katsotaan niin törkeäksi että se johtaisi enemmän kuin kahden (2) ottelun pelikieltoon, on kurinpitovaliokunnan aina annettava molemmille osapuolille mahdollisuus lisälausuntoon ennen tuomiotaan
 • vastineen antamiseen on aikaa 48 tuntia ottelun päättymisestä, pudotuspelivaiheessa 24 tuntia.
 • vastineen allekirjoittaa aina seuran edustaja ja hän on ainoa henkilö, jonka kanssa asiasta keskustellaan. Vastineessa ei voi vedota muihin tilanteisiin tai erotuomarin ratkaisuihin pelin aikana
 • vastine toimitetaan ositteeseen markus.saukkonen@finbandy.fi

Videotallenne

Videotarkistuksen tarkoitus vastalauseen yhteydessä on varmistaa ettei pelaajille, tuomareille tai muille toimijoille koidu mahdollisesta väärästä tuomiosta haittaa.

 • videotarkastuksen hinta on 100 € eikä sitä palauteta, aikaa maksamiseen on 24 tuntia. Maksu suoritetaan liiton tilille FI7020011800089073, viitteeksi ottelunumero
 • videon toimittamisesta on tehtävä ilmoitus erotuomarille 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä, erotuomari kirjaa asian pöytäkirjaan
 • erotuomari lähettää välittömästi ottelun jälkeen valokuvan ottelupöytäkirjasta Jani Lahtiselle 050 523 1384 ja Kristina Koskelalle 0400 815 926
 • video on toimitettava 48 tunnin sisällä Jani Lahtiselle (jani.lahtinen@finbandy.fi ), pudotuspelivaiheessa 24 tunnissa
 • videon toimittamisen yhteydessä on kerrottava, mitä tilannetta tai ratkaisua tarkoitetaan ja missä kohtaa videosta se löytyy
 • videotallenteen on oltava hyvälaatuinen ja tarpeeksi pitkä, jotta tilanne näkyy kokonaan
 • videotuomari päättää, antaako video aihetta kurinpitovaliokunnan käsittelylle
 • videotuomarilla on viikko aikaa tehdä ratkaisunsa, pudotuspelivaiheessa 24 tuntia
 • mikäli videotallenne tulee kurinpitovaliokunnalle, valiokunnan puheenjohtaja lähettää sen saman tien myös toisen joukkueen yhteyshenkilölle vastineen antamista varten. Vastineen antoon on aikaa 48 tuntia tallenteen lähettämisestä, ellei tapahtumakohtaisesti muusta sovita
 • videotallenteen perusteella kurinpitovaliokunta ei voi muuttaa kyseessä olevan tilanteen ulkopuolella tapahtunutta sääntörikkomusta ilman erittäin painavaa syytä
 • videotallenteen perusteella kurinpitovaliokunta voi kumota selkeästi aiheettomaksi toteamansa punaisen kortin

Kaudesta 2017-18 alkaen:

PELIASUT:

 • Jokaisella joukkueella tulee olla koti- ja vieraspeliasu. Pelipaita ja sukat saman väriset. Vieraspeliasun on oltava käytettävissä vieraspeleissä. Erotuomari päättää vierasjoukkueen peliasun värin. Valkoinen maalivahdin pelipaita kiellettävä, koska suurimmalla osalla joukkueista on vaalea vieraspeliasu. Kapteenin nauhan on erotuttava selkeästi.

NELJÄS EROTUOMARI:

 • Jokaiseen arvo-otteluun (BL-liigan mitalipelit ja Suomen Cupin loppuottelu) on nimettävä 4. erotuomari. Myös jos kyseessä on TV-ottelu.

JUNIORI-IKÄISEN PELAAJAN MERKITSEMINEN BANDYLIIGASSA

 • Juniori-ikäinen pelaaja on merkittävä Bandyliigan ottelupöytäkirjassa J-kirjaimella.

BANDYLIIGA JA JUNIORI-IKÄINEN PELAAJA

 • Juniori-ikäisen pelaajan on käytettävä Bandyliigassa koko kasvot peittävää

ILMOITUSVELVOLLISUUS BANDYLIIGASSA

Kotijoukkueen velvollisuus on hyvissä ajoin kirjallisesti (sähköpostilla) ilmoittaa ottelun päätuomarille ottelun pelipaikka, kellonaika sekä peliasun väri.

 

NUORTEN KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA 2017-2018/ 28.10.2017

POJAT

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga P21 (1997-2000) pelataan seitsemän (7) joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P21 välierät torstai 22.2. ja mitaliottelut lauantai 3.3.

P17- nuoret

P17 (2001-2002) sarja pelataan yhdeksän (9) joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta, ottelut aloitetaan paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

P17 lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 100 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

P17 puolivälierät sunnuntai 25.2., torstai 1.3. ja mahdollinen kolmas ottelu keskiviikko 7.3., lopputurnaus järjestetään 10.-11.3.

P15-nuoret (2003-2004)

 • Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
 • Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan pakollinen alkuturnaus 2.-3.12.2017. Alkuturnauksessa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan.

Alkuturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu alkuturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.

Alkuturnaus on kaksipäiväinen. Alkuturnauksen pisteet lisätään runkosarjaan.

P15- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille alkusarjaan ja alkuturnaukseen osallistuneelle ikäluokan poikajoukkueelle. Lopputurnauksessa joukkueet jaetaan tason mukaisesti lohkoihin, lohkojaot päättää Nuorisovaliokunta.

SM-alku- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-alku- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Naisten joukkue voi osallistua P15 runkosarjaan, mutta ei alku- ja lopputurnaukseen.

P13-nuoret (2005-2006)

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti lohkoihin. P13-nuorten alkusarja pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon joukkueita sarjaan ilmoittautuu.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

P13- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille alkusarjaan osallistuneelle ikäluokan joukkueelle. Järjestetään haastajaturnaus, mikäli kaikki joukkueet eivät halua osallistua SM-lopputurnaukseen.

P13 nuorilla kentän pituus on 80-85 m ja leveys 50–55 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä.

P11-nuoret (2007)

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueella ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.

Vuoden 2017 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2017 mennessä ja vuoden 2018 turnaukset viimeistään 15.12.2017.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

Osaturnaus on virallinen, kun siihen osallistuu vähintään neljä joukkuetta.

P11- osaturnauksista voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

P11- lopputurnauksesta voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja nuoremmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 29.1.2018 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus on avoin kaikille osaturnauksiin osallistuneille joukkueille.

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2017. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 29.1.2018 ja maksettava viimeistään 29.1.2018.

 Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 29.1.2018 mennessä, samanaikaisesti ilmoitetaan lopputurnausjoukkueen pelaajatiedot.

KOULULAISTOIMINTA

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia.

 KAULASUOJUS

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.

 KASVOSUOJUS

Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää koko kasvot peittävää kasvosuojusta kaikissa otteluissa.

TRAINING CAMP

Pojat (03-04) ja Pojat (05-06) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään myöhemmin.

TC 03-04      8.-10.12.2017 Mikkeli

TC 05-06      5.-7.1.2018 Varkaus

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita.  Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

POJAT

IKÄRAJAT JA YLI-IKÄISYYS

2017-2018

P21-nuoret (97–00)

P17-nuoret (01-02)

P15-nuoret (03-04)

P13-nuoret (05-06)

P11-nuoret (07)

P10-nuoret 10 vuotta (08), P9-nuoret 9 vuotta (09) ja P8-nuoret (10).

Nuorten Bandyliigassa (P21)

P21- nuorissa kaudella 2017-2018 Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuoden yli-ikäiselle (1996 syntyneelle). Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2). P21- sarjan Y-pelaajilla on osallistumisoikeus myös välierä- ja mitaliotteluissa.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa viisi (5) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaajan oikeuteen edustaa oman ikäluokkansa joukkuetta.

Pelioikeutta on haettava kirjallisesti valiokunnalta 3.11.2017 mennessä.

P17 – ikäluokassa sallitaan kolme (3) yli-ikäistä pelaajaa. Kokoonpanossa voi olla kerrallaan

kaikki kolme pelaajaa. P17-sarjassa pelaavalla Y-ikäisellä pelaajalla ei ole pelioikeutta Bandyliigassa eikä missään muussakaan nuorten ikäluokassa. P17 sarjan Y-ikäiset pelaajat saavatpelata välierä- ja mitaliotteluissa.

P15- ja nuorempien ikäluokissa ei sallita Y-ikäisiä pelaajia, mutta nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

Y-pelaaja (P15, P13, P11 sarjat) ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

Naispelaajien (-00 syntyneet ja vanhemmat naiset) määrää alku- ja väliturnauksessa ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla ei kuitenkaan ole edustusoikeutta lopputurnauksessa.

Naiset ja Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P15 nuorten sarjassa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt (-01 syntyneet, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

P11- ja P13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt (P11 tytöt 2006 syntyneet) ja P13 (tytöt 2004 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

Naisten joukkue voi osallistua P15 alkusarjaan, mutta ei alkuturnaukseen- ja lopputurnaukseen.

Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

YHTEISJOUKKUESOPIMUS

Seurat voivat tehdä Yhteisjoukkuesopimuksia (YJ).  Sopimuksella halutaan poistaa junioripelaajien määräaikaiset pelaajasiirrot joukkueiden välillä. Yhteisjoukkuemääräykset sekä yhteisjoukkuesopimus ovat omina liitteinä. Sopimuksen voi tehdä vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

KAKSOISEDUSTUS

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista P15-, P17- ja P21 ikäluokissa, huomioiden kuitenkin K-lupiin liittyvät määräykset ja rajoitteet.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

K-edustus eri seurojen välillä

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Seuran sisäiset K-luvat

P13- ja P11 ikäluokissa pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa ja osaturnauksissa.

Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan oman seuran eri joukkueissa runkosarjassa myös samassa ikäluokassa ja osaturnauksissa (P13- ja P11-ikäluokkia).

Seuran joukkueet eivät saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

Lopputurnausjoukkueiden kokoonpanot nimetään ilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti maanantaihin 29.1.2018 mennessä.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattaja-seuraansa ylemmissä ikäluokissa. Määräaikaisella siirrolla siirtyneiden pelaajien määrää ei ole rajoitettu ottelussa ja heitä voi olla kokoonpanossa useita.

OSALLISTUMISOIKEUS SM-TURNAUKSEEN

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 29.1.2018 mennessä. Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää pelilupia lopputurnaukseen pelaajalle, joka ei täytä lisenssin päivämäärä ehtoa.

SM-TURNAUSANOMUKSET

Vapaamuotoiset alku-, väli- ja lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle maanantaihin 2.10.2017 mennessä.

P13 alkulohkojen määrä päätetään vasta syyskokouksessa ja silloin tiedetään järjestetäänkö P13 väliturnaukset.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.

JUNIORITURNAUKSET

Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2017–2018 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 15.9.2017 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä tarvittavia muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

 

 

 

 

 

 

 

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland