KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA

KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA 2017-2018,

Kansallinen kilpailutoiminta kaudelle 2017-18 päivitetään syysliittokokouksen 2017 jälkeen

Kausi 2016-17:

1) Bandyliiga

Bandyliigan joukkueet:

Akilles, Porvoo

Botnia, Helsinki

HIFK, Helsinki

JPS, Jyväskylä

Kampparit, Mikkeli

Narukerä, Pori

OLS, Oulu

Veiterä, Lappeenranta

WP 35, Varkaus

Bandyliigan osanotto vahvistetaan kirjallisesti 1.7. mennessä, samalla ilmoitetaan seuran yhteystiedot laskutukseen sekä muihin virallisiin asioihin. Osanottoilmoituksen tulee vahvistaa seuran nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.

Liigajoukkueiden pelaajatiedot on toimitettava liiton toimistoon 1.9. mennessä.

Sarjajärjestelmä

Bandyliiga pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja. Kahdeksan parasta joukkuetta selviävät jatko-otteluihin. Sarja aloitetaan 18.–20.11.2016.

Runkosarjassa pelataan lisäksi paikalliskierrokset kolmen joukkueen kesken. Joukkueet paikalliskierroksilla: Akilles – Botnia – HIFK, Kampparit – Veiterä – WP 35 ja JPS – Narukerä – OLS.

Paremmuus sarjassa tasapisteissä

Joukkueiden järjestys sarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin ei keskinäistä paremmuutta määrittäessä huomioida paikalliskierroksilla pelattujen otteluiden tuloksia.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. kaikkien otteluiden maaliero
 5. kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. arpa

Vastustajan valinta jatko-otteluihin

Runkosarjan jälkeen muodostetaan kahden lohkon ottelukaavio, jossa jatko-otteluparit valitaan seuraavasti:

A-lohkoon sijoitetaan runkosarjan voittanut joukkue ja B-lohkoon sijoitetaan sarjan kakkonen. Runkosarjan ykkönen valitsee A lohkoon joukkueen sijoilta 3. ja 4. sekä jäljelle jäänyt joukkue sijoitetaan lohkoon B.

Tämän jälkeen runkosarjan ykkönen valitsee itselleen puolivälierävastustajan sijoille 5.-8.-sijojen joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kolmonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Runkosarjan nelosen vastustajaksi tulee jäljelle jäänyt joukkue.

Puolivälierät, välierät, pronssi- ja finaaliottelu

Puolivälierät pelataan paras kolmesta – periaatteella.

Puolivälieräottelut pelataan keskiviikkona 15.2., perjantaina 17.2. ja mahdollinen kolmas ottelu sunnuntaina 19.2. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierät pelataan paras viidestä – periaatteella.

Välieräottelut pelataan keskiviikkona 22.2., lauantaina 25.2., keskiviikkona 1.3., perjantaina 3.3. ja mahdollinen viides ottelu sunnuntaina 5.3. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, lauantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä, keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen viides ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista. Finaalin selviytyvät voittajat A ja B lohkon välieristä ja välierien hävinneet joukkueet pelaavat pronssiottelussa.

Pronssiottelu pelataan Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä perjantaina 10.3.2017.

Syyskokousta varten Bandyliigavaliokunta valmistelee esityksen finaalin pelaamisesta 11.3.2017.

Jos kaksi joukkuetta on pudotuspeleissä samalta paikkakunnalta ja otteluajat menisivät päällekkäin, kilpailuvaliokunta päättää ottelun pelipäivän.

Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin. Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikka

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikoista tekee kilpailuvaliokunta esityksen liittohallitukselle kuultuaan runkosarjassa paremmin sijoittunutta joukkuetta. Liittohallitus päättää pelipaikoista viimeistään 6.3.2017 klo 12.00.

Otteluiden alkamisajat

Arkipäivinä ottelut alkavat klo 18.30 tai 19.00, lauantaisin ottelut alkavat klo 14.00–18.00 ja sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 13.00–17.00.

Kahdella viimeisellä kierroksella kaikki ottelut on pelattava samanaikaisesti. Kilpailuvaliokunta voi antaa luvan edellä mainituista poikkeaville alkamisajoille.

Finaali- ja pronssiottelun alkamisaika on aikaisintaan kello 17.00.

2) Suomen Cup ja sen taloudelliset määräykset

Pelataan 28.–30.10.2016 Oulussa turnausmuotoisena tapahtumana. Lohkojen voittajat pelaavat finaalissa.

Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu 500 euroa 1.7. mennessä. Maksua ei palauteta, jos joukkue peruuttaa osallistumisensa.

Lohko A: Botnia, JPS, HIFK, OLS, WP 35

Lohko B: Akilles, Kampparit, Veiterä, Narukerä

Peliaika turnauksessa on 2 x 45 minuuttia, jäähyt 5 ja 10 minuuttia.

Viiden joukkueen lohkossa peliaika 2 x 30 minuuttia, jäähyt 3 ja 6 minuuttia.

Edustusoikeus on kaikilla niillä pelaajilla joiden rekisteröinti-, kirjaamis- ja lisenssimaksu on maksettu sekä edustustodistukset on toimitettu liiton toimistolle.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
 3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 4. kaikkien otteluiden maaliero
 5. kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
 6. arpa

Rangaistuslyöntikilpailu (3 suorittajaa/joukkue) suoritetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että ottelun varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen, mikäli ottelulla ei ole merkitystä lohkovoittajan ratkaisemiseksi rankkarit voidaan jättää lyömättä – siis lähinnä sunnuntain pelit.

Sarjataulukkoon merkitään tasatulos ja pistejako, rangaistuslyöntikilpailun tulos huomioidaan vain siinä tapauksessa, että joukkueet päätyvät tasapisteisiin ja lohkon voittajan ja kakkosen sarjasijoitukset on saatava selville.

Suomen Cupin finaali päätetään syyskokouksessa.

Suomen Cupin finaalijoukkueet voivat sopia keskenään pelipaikasta. Mikäli joukkueet eivät pääse sopimukseen pelipaikasta, se arvotaan liiton toimistossa.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä järjestävien seurojen ja liiton toimiston kanssa.

Taloudelliset määräykset

Osallistumismaksu määritellään syyskokouksessa.

Järjestävä seura vastaa erotuomari-, sihteeri- ja kenttämaksuista.

5) Aluesarjat

Piirit/seurat voivat järjestää alueellisia turnaustapahtumia. Turnaukset pelataan liiton alaisena

kilpailutoimintana alue- tai maakuntaturnauksena.

Joukkueet voivat olla harraste-, kaveri- ja työpaikkaryhmiä, Suomi-sarja tai juniorijoukkueita. Joukkueiden pelaajilta ei edellytetä pelaajalisenssiä, mutta kaikki pelaajat on luetteloitava erilliselle listalle (nimi, syntymäaika ja postiosoite). Joukkueet voivat olla myös naisten joukkueita tai vaikka sekajoukkueita.

Osallistuvat joukkueet maksavat liitolle kausimaksun 20 euroa/joukkue. Mikäli osallistuva seura on rekisteröity urheiluseura, heiltä ei peritä kausimaksua vaan liiton harrasteseuran jäsenmaksu 20,-/vuosi.

Turnauksen järjestävä taho vastaa sarjan organisoinnista, jäiden varaamisesta, tuomareiden hankinnasta sekä kulujen jakamisesta ottelevien joukkueiden kesken.

6) Kilpailu- ja rangaistussäännöt

SJPL:n Kilpailusääntöjen I. Yleismääräykset, 3 kappale, IV Vastalauseet ja V. Rangaistussäännöt

Kurinpitäjällä tarkoitetaan SJPL:n asettamaa kurinpitovaliokuntaa ja liittohallitusta.

Ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikieltoon.

Erotuomarilla ja ottelussa pelanneilla joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen sattunut tilanne, johon on osallisena pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Mikäli käsittelypyyntö ei johda rangaistukseen, tulee käsittelypyynnön tehneen joukkueen maksaa SJPL:lle kulloinkin voimassaoleva käsittely- ja vastalausemaksu.

Kurinpitäjä voi harkintansa mukaan luopua epäillyn kuulemisesta jos tilanne on muutoin selvä tai käy ilmi esim. videotallenteelta eikä rangaistukseksi määrätä yli kahden ottelun pelikieltoa.

Asianosaisella on mahdollisuus antaa selvityksensä asiassa kahden vuorokauden kuluessa ottelun päättymisestä.

Selvityksen antamatta jättäminen ei estä tilanteen ratkaisemista.

Kurinpitäjä voi kuulla myös muuta tahoa, esim. otteludelegaattia, harkintansa mukaan.

Kirjalliset raportit tulee toimittaa sähköpostina SJPL:n toimistolle ja kurinpitäjälle ottelupäivän jälkeisenä päivänä viimeistään kello 12.00 mennessä.

Mikäli teon kohteena oleva pelaaja loukkaantuu ja seuran näkemyksen mukaan loukkaantuminen on rangaistusta koventava seikka, on seuran velvollisuutena toimittaa kurinpitäjälle kirjallinen lääkärinlausunto loukkaantumisesta ja pelikyvyttömyysajasta. Jollei kirjallista lausuntoa toimiteta kurinpitäjälle em. määräaikaan mennessä, ei loukkaantumisella ole rangaistusta koventavaa vaikutusta.

Kurinpitovaliokunta voi erityisen painavasta syystä poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen erotuomariston päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia.

Kurinpitovaliokunnan päätös voi perustua myös otteluvideoon, vaikka erotuomaristo ei olisi havainnut rikettä, josta olisi pitänyt tuomita vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikielto.

Erotuomariston Bandyliigan otteluissa antamista ottelurangaistuksista on ilmoitettava kurinpitovaliokunnan puheenjohtajalle välittömästi ottelun jälkeen sähköpostilla tai hänen ollessaan estynyt kurinpitovaliokunnan varapuheenjohtajalle.

Videotarkistus, koskettaa ainoastaan bandyliigaa, videotarkistukset ovat aina maksullisia

Kaudesta 2016-17 alkaen: ottelupöytäkirjaan kohtaan huomautuksia tulee heti ottelun jälkeen laittaa merkintä videotarkistuksesta, kuitenkin viimeistään 15 minuuttia ottelun päätyttyä.

Videotarkistusmaksu on 100 €, mitä ei palauteta. Video ja tarkastusmaksu (kuittikopio jääpalloliittoon) on toimitettava 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä SJPL:n videotarkistajalle.

Playoffs peleissä videon  ja tarkistumaksun toimittamiseen on aikaa 24 tuntia.

Kurinpitovaliokunnan päätöksistä tiedottaa kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja tai hänen valtuuttamansa henkilö.

TYTTÖJEN JA NAISTEN KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA

Naisvaliokunta laatii vuosittain tyttö- ja naisjääpallo-oppaan, joka sisältää täydelliset kilpailumääräykset- ja ohjeet tyttöjen ja naisten kilpailuihin.

ILMOITTAUTUMINEN SARJOIHIN

Joukkueet naisten sarjassa vahvistetaan jääpalloliittoon 15.11. mennessä vuosittain.

IKÄLUOKAT TYTTÖJEN SARJOIHIN/OSALLISTUMISOIKEUS POIKIEN SARJOIHIN

Naiset              Naiset, sekä P15 ja siitä ylöspäin Tytöt

Alla olevan mukaan ja lisäksi oman ikäluokkansa poikien sarjat. Tytöillä sallitaan +1 vuotta poikien ikäluokkarajan ylitykseksi.

Naiset              1999 ja aikaisemmin syntyneet

T17                  17-vuotta         2000>

T13                  13- vuotta        2004>

T11                  11-vuotta         2006>

Tyttöjen ikäluokat tarkistetaan syysliittokokouksessa.

TYTTÖJEN – JA NAISTEN SM-SARJA

Naisten SM-sarja pelataan turnausmuotoisena, kolminkertainen alkusarja (3 turnausta) ja lopputurnaus, jossa pelataan välierät ja mitalipelit. Joukkueet mitalipeleihin ratkeavat sarjataulukon perusteella siten, että välierissä pelaavat 1 vs 4 ja 2 vs 3. Voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Lopputurnaukseen pääseminen edellyttää kaikkien 3 alkusarjan ottelukierrosten otteluiden pelaamisen. Jos otteluita sovitusti pelataan turnausten ulkopuolella, on tästä sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa. Tieto siirretystä ottelusta on toimitettava liittoon.

Tyttöjen (T17) ottelut pyritään järjestämään naisten SM-turnausten yhteydessä. Tyttöjen (T17) mitalipeliparit muodostuvat samalla tavalla kuin naisten. Mikäli joukkueita on vähemmän kuin 4, niin 1 vs 2 pelaavat loppuottelussa ja pronssi ratkeaa automaattisesti.

T11-sarjassa järjestetään helmikuussa yksi (1) avoin turnaus, jossa ratkotaan SM-mitalit. Tyttöjen T11 joukkueilla on osallistumisoikeus poikien P11-osaturnauksiin.

T13 järjestetään yksi tai useampi osaturnaus.

Sarjassa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa ratkeavat SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 100 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

Mikäli seurassa on useampi kuin yksi joukkue samassa ikäluokassa, ne tulee nimetä niin, että ne erottuvat selkeästi toisistaan.

OTTELU – JA JÄÄHYAJAT SM-PELEISSÄ/TURNAUKSISSA

Yksittäiset ottelut/mitalipelit:

Otteluaika:                  Jäähyt:

Naiset              2 x 45 min                   10 min ja 5 min

T17                  2 x 45 min                   10 min ja 5 min

T11, T13          2 x 20 min                   3 min

Turnaukset:

Otteluaika:                  Jäähyt:

Naiset              2 x 30 min                   6 min ja 3 min

T17                  2 x 30 min                   6 min ja 3 min

T11, T13          2 x 15 min                   3 min

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.

Ison kentän peleissä maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. (kaikki muut sarjat paitsi T11)

TURNAUSAJANKOHDAT JA OTTELUKENTÄT

Turnausajankohdat ilmoitetaan liittoon vuosittain kirjallisesti 30.11 mennessä.

PELIKENTÄN KOKO

Naiset ja Tytöt (T17) samankokoinen kuin miehilläkin eli pituus 90-110m ja leveys 55-65m

T11 ja T13 kentän koko pituus 65m ja leveys 40m (rangaistusalue 12m:n säde, rangaistuslyöntipiste 8 m:n päässä päätyrajasta, maalit korkeus 170cm ja leveys 250cm.)

LUOVUTUKSET / LUOVUTUSMAKSUT SEKÄ VASTALAUSEMAKSU

Vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

OSALLISTUMISMAKSU SM-SARJAAN

Naisten – ja tyttöjen sarjamaksut vahvistetaan vuosittain kevätliittokokouksessa kohta taloudelliset määräykset.

LIITON EDUSTAMINEN

Noudatetaan Suomen jääpalloliiton kilpailumääräyksiä, kohta 27 ja 28.

YLI-IKÄISYYS TYTTÖJEN SARJOISSA

T17

Yli-ikäisyyslupa (Y-lupa) voidaan anoa enintään 5 pelaajalle/joukkue.  Kentällä saa olla yhtä aikaa enintään kaksi yli-ikäistä pelaajaa. Y-pelaajilla on oikeassa käsivarressa nauha. Y- pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan Y-merkinnällä.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.

Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi hyvissä ajoin ennen ko. pelaajan ensimmäistä virallista ottelua. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti. Y-maksua ei palauteta, vaikka yli-ikäisyys päätös on kielteinen.

T11 ja T13

SM-turnauksessa jokaisessa joukkueessa voi olla viisi yli-ikäistä pelaajaa.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.

Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi viimeistään kaksi viikkoa ennen T11 SM-turnausta. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti.

Y-maksua ei palauteta jos yli-ikäisyys päätös on kielteinen. Yli-ikäinen pelaaja merkitään ottelupöytäkirjaan Y-kirjaimella

Maksut:

Y-maksut vahvistetaan kohdassa taloudelliset määräykset.

POJAT

Nuorten Bandyliiga P21

Nuorten Bandyliiga (P21) pelataan kaksin- tai kolminkertaisena sarjana. Voidaan myös pelata paikalliskierrokset mikäli ottelumäärä on liian pieni (alle 10), päätös tehdään syyskokouksessa.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P21- välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17- nuoret

P17 sarja pelataan xx joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Pelataan paikalliskierrokset mikäli ottelumäärä on pieni, asia päätetään syyskokouksessa.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.

Puolivälierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

P17 lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 100 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P17- puolivälierä, välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17 jatko-otteluiden pelipäiviä päätettäessä huomioidaan P21 pelipäivät.

P15-nuoret

Lopputurnauksen joukkuemäärä päätetään syyskokouksessa.

 • Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
 • Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan.

Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen

Alkusarjojen lohkojen kaksi parasta saavat lähtöpisteitä lopputurnaukseen, voittajat kaksi (2) pistettä ja kakkoset yksi (1) pistettä.

Väliturnaus pelataan myöhemmin sovittavana ajankohtana ja järjestetään kolmipäiväisenä.

Lopputurnauksen alkusarjassa voitosta saa 3 pistettä ja tasatilanteessa pelataan rankkarit ja sen voittaja saa 2 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Kokeiluna kausi 2016–2017.

Peliaika 2 x 40 min. yksittäisessä ottelussa, jos useampi ottelu samana päivänä peliaika on 2 x 35 min.

P15- nuorten lopputurnaus järjestetään 3.-5.3.2017

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-väli- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Naisten joukkue voi osallistua P15 alkusarjaan, mutta ei lopputurnaukseen.

P13-nuoret

P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti lohkoihin. P13-nuorten alkusarja pelataan joukkuemäärästä riippuen kahdessa tai kolmessa lohkossa. P13-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille SM-sarjaan osallistuneille joukkueille.

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat muiden lohkon joukkueita vastaan sekä avoin lopputurnaus. Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus järjestetään tarvittaessa kahdella eri paikkakunnalla.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari-, kenttä- ja pallokuluista.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon joukkueita sarjaan ilmoittautuu.

Lopputurnaus järjestetään mestaruus- sekä haastajaturnauksena, joukkueet ilmoittautuvat turnauksiin.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

P13- nuorten lopputurnaus järjestetään 10.–12.3.2017

P13 nuorilla kentän pituus on 80–85 m ja leveys 50–55 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä.

P11-nuoret

P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueilla ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.

Vuoden 2016 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2016 mennessä ja vuoden 2017 turnaukset viimeistään 15.12.2016.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

P11- osaturnauksista voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-lopputurnauksesta voidaan periä 300 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta, maksu sisältää erotuomaripalkkiot, ottelupallot ja kenttäkulut.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja alemmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 27.1.2017 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus järjestetään 3.-5.3.2017

Yleistä P13 ja P11

P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13-

ja P11 ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9. ja 1.10.2016. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 27.1.2017.

Ilmoittautuminen P21-, P17-, P15- ja P13 SM-sarjoihin 1.9. mennessä ja P11 sarjaan 1.10. mennessä.

Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 27.1.2017 mennessä. Samanaikaisesti ilmoitetaan joukkueen/joukkueiden kokoonpanot lopputurnauksessa.

KOULULAISTOIMINTA

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia.

KAULASUOJUS

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.

KASVOSUOJUS

Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää kasvosuojusta. Nuorten pelaajien on käytettävä kasvosuojusta siirtyessään aikuisten sarjaan 1.9.2011 jälkeen.

TRAINING CAMP

Pojat (02-03) ja Pojat (04-05) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään kevätliittokokouksessa

TC 02-03                     2.-4.12.2016

TC 04-05                    6.-8.1.2017

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita.  Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

POJAT

IKÄRAJAT JA YLI-IKÄISYYS

2016–2017

P21-nuoret (96–99)

P17-nuoret (00-01)

P15-nuoret (02-03)

P13-nuoret (04-05)

P11-nuoret (06)

P10-nuoret 10 vuotta (07), P9-nuoret 9 vuotta (08) ja P8-nuoret (09).

Nuorten Bandyliigassa (P21)

P21- nuorissa kaudella 2016–2017  Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuoden yli-ikäiselle. Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti enintään kaksi (2).

Pelioikeutta on haettava kirjallisesti valiokunnalta 4.11.2016 mennessä.

P17 – ja sitä nuoremmissa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia, nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja

fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa nuorten SM-sarjaa eikä myös ikäluokkaansa vanhempien nuorten peleissä.

Yli-ikäinen pelaaja ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitaliotteluihin tai lopputurnaukseen.

Naispelaajien määrää alku- ja väliturnauksessa ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia.

Naiset ja Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P15 nuorten sarjassa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin.

P11- ja P13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin

Naisten joukkue voi osallistua P15 alku- ja välisarjaan, mutta ei lopputurnaukseen.

Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

P15 LOPPUTURNAUSJOUKKUEIDEN LUKUMÄÄRÄ

Kaikki alku- ja väliturnaukseen osallistuneet P15- ikäiset joukkueet voivat osallistua lopputurnaukseen.

YHTEISJOUKKUESOPIMUS

Seurat voivat jatkossa tehdä Yhteisjoukkuesopimuksia (YJ).  Sopimuksella halutaan poistaa junioripelaajien määräaikaiset pelaajasiirrot joukkueiden välillä. Erillisenä liitteenä ovat yhteisjoukkuemääräykset sekä yhteisjoukkuesopimus. Sopimuksen voi tehdä vain yhdeksi vuodeksi.

KAKSOISEDUSTUS

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 4.11.2016 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista P15-, P17- ja P21 ikäluokissa.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

K-edustus eri seurojen välillä

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Seuran sisäiset K-luvat

P13- ja P11 ikäluokissa pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa, väliturnauksessa ja osaturnauksissa.

Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan seuran eri joukkueissa runkosarjassa, väliturnauksessa ja osaturnauksissa (P13- ja P11-ikäluokkia).

Seuran joukkueet eivät saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

Lopputurnausjoukkueiden kokoonpanot nimetään ilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti 27.1.2017.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattaja-seuraansa ylemmissä ikäluokissa.

OSALLISTUMISOIKEUS SM-TURNAUKSEEN

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 27.1.2017 mennessä.

SM-TURNAUSANOMUKSET

Vapaamuotoiset lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle 1.10.2016 mennessä.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa. Bandyliigan viralliset otteluajat lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina klo 13.00.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.

TEKNIIKKAMESTARUUSKILPAILUT

Pyritään järjestämään lopputurnausten yhteydessä.

JUNIORITURNAUKSET

Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2016–2017 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 20.8.2016 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä tarvittavia muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA 2015-2016

Sisältää Miesten, naisten, tyttöjen ja poikien toiminnan

1) Bandyliiga

Bandyliigan joukkueet:

Akilles Porvoo
Botnia Helsinki
HIFK Helsinki
JPS Jyväskylä
Kampparit Mikkeli
Narukerä Pori
OLS Oulu
Veiterä Lappeenranta
WP 35 Varkaus

Bandyliigan osanotto vahvistetaan kirjallisesti 1.7. mennessä, samalla ilmoitetaan seuran yhteystiedot laskutukseen sekä muihin virallisiin asioihin. Osanottoilmoituksen tulee vahvistaa seuran nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.

Liigajoukkueiden pelaajatiedot on toimitettava liiton toimistoon 1.9. mennessä.

Sarjajärjestelmä

Bandyliiga pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja. Kahdeksan parasta joukkuetta selviävät jatko-otteluihin. Sarja aloitetaan 27.–29.11.2015

Runkosarjassa pelataan lisäksi paikalliskierrokset kolmen joukkueen kesken. Joukkueet paikalliskierroksilla: Akilles – Botnia – HIFK, Kampparit – Veiterä – WP 35 ja JPS – Narukerä – OLS.

Paremmuus sarjassa tasapisteissä

Joukkueiden järjestys sarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin ei keskinäistä paremmuutta määrittäessä huomioida paikalliskierroksilla pelattujen otteluiden tuloksia.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:
a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
b) keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
c) keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
d) kaikkien otteluiden maaliero
e) kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
f) arpa

Vastustajan valinta jatko-otteluihin

Runkosarjan jälkeen muodostetaan kahden lohkon ottelukaavio, jossa jatko-otteluparit valitaan seuraavasti:
A-lohkoon sijoitetaan runkosarjan voittanut joukkue ja B-lohkoon sijoitetaan sarjan kakkonen. Runkosarjan ykkönen valitsee A lohkoon joukkueen sijoilta 3. ja 4. sekä jäljelle jäänyt joukkue sijoitetaan lohkoon B.

Tämän jälkeen runkosarjan ykkönen valitsee itselleen puolivälierävastustajan sijoille 5.-8.-sijojen joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kolmonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Runkosarjan nelosen vastustajaksi tulee jäljelle jäänyt joukkue.
Puolivälierät, välierät, pronssi- ja finaaliottelu

Puolivälierät pelataan paras kolmesta – periaatteella.

Puolivälieräottelut pelataan keskiviikkona 17.2., perjantaina 19.2. ja mahdollinen kolmas ottelu
sunnuntaina 21.2. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierät pelataan paras viidestä – periaatteella.

Välieräottelut pelataan keskiviikkona 24.2., lauantaina 27.2., keskiviikkona 2.3., perjantaina 4.3. ja mahdollinen viides ottelu sunnuntaina 6.3. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, lauantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä, keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen viides ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista. Finaalin selviytyvät voittajat A ja B lohkon välieristä ja välierien hävinneet joukkueet pelaavat pronssiottelussa.

Pronssiottelu pelataan Bandyliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä perjantaina 11.3.2016.

Syyskokousta varten Bandyliigavaliokunta valmistelee esityksen finaalin pelaamisesta 12.3.2016.

Jos kaksi joukkuetta on pudotuspeleissä samalta paikkakunnalta ja otteluajat menisivät päällekkäin, kilpailuvaliokunta päättää ottelun pelipäivän.

Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin. Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli kenttä ei ole turvallinen ja ottelun erotuomaristo niin päättää.
Finaalin ja pronssiottelun pelipaikka

Finaalin ja pronssiottelun pelipaikoista tekee kilpailuvaliokunta esityksen liittohallitukselle kuultuaan runkosarjassa paremmin sijoittunutta joukkuetta. Liittohallitus päättää pelipaikoista viimeistään 8.3.2016 klo 12.00.

Otteluiden alkamisajat

Arkipäivinä ottelut alkavat klo 18.30 tai 19.00, lauantaisin ottelut alkavat klo 14.00–18:00 ja sunnuntaisin klo 13.00–17:00. Tapaninpäivän kierros pelataan klo 15.00.

Kahdella viimeisellä kierroksella kaikki ottelut on pelattava samanaikaisesti. Kilpailuvaliokunta voi antaa luvan edellä mainituista poikkeaville alkamisajoille.

Finaali- ja pronssiottelun alkamisajat voivat poiketa edellä mainituista.

2) Suomen Cup

Pelataan 13.–15.11.2015 kahdella eri paikkakunnalla turnausmuotoisena tapahtumana.
Joukkueet jaetaan lohkoihin Bandyliigan kauden 2014–15 sijoitusten mukaan. Peliaika turnauksessa on 2 x 30 minuuttia ja jäähyt 3 ja 6 minuuttia (lohkossa 5 joukkuetta) ja 2 x 45 minuuttia ja jäähyt 5 ja 10 minuuttia (lohkossa 4 joukkuetta).

Edustusoikeus on kaikilla niillä pelaajilla joiden rekisteröinti-, kirjaamis- ja lisenssimaksu on maksettu sekä edustustodistukset on toimitettu liiton toimistolle.

Osallistuvat joukkueet voivat hakea turnausten järjestelyoikeutta liittohallitukselta 15.6.2015 mennessä.

Tasapisteiden sattuessa joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyy seuraavasti:
a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
b) keskinäisten otteluiden maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien ero
c) keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
d) kaikkien otteluiden maaliero
e) kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
f) arpa

Rangaistuslyöntikilpailu suoritetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että ottelun varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen.
Sarjataulukkoon merkitään tasatulos ja pistejako, rangaistuslyöntikilpailun tulos huomioidaan vain
siinä tapauksessa, että joukkueet päätyvät tasapisteisiin ja lohkon voittajan ja kakkosen sarjasijoitukset on saatava selville.

Lohkojen ykkönen ja kakkonen selviytyvät välieriin. Välierät A1 – B2 ja B1- A2 pelataan
lohkovoittajan kotikentällä viikonlopun 20.–22.11. aikana. Mikäli ottelevat joukkueet eivät keskenään pääse sopimukseen pelipäivästä, ottelu pelataan lauantaina 21.11. Välierien voittajat pääsevät finaaliin.

Suomen Cupin finaali pelataan loppiaisena 6.1.2016.

Suomen Cupin finaalijoukkueet voivat sopia keskenään pelipaikasta. Mikäli joukkueet eivät pääse sopimukseen pelipaikasta, se arvotaan liiton toimistossa.

Ilmoittautuminen Suomen Cupiin päättyy 15.6.2015. Suomen Cupin osanottomaksu vahvistetaan
myöhemmin.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä järjestävien seurojen ja liiton toimiston kanssa.

3) Ikämiehet

Jääpalloliitto järjestää yhdessä jäsenyhdistysten kanssa ikämiesten SM-kilpailut 40-, 50- ja 60-vuotiaiden sarjoissa. Turnausajankohdat sopii liiton toimisto ja turnausjärjestäjät.

4) Suomi-sarja

Joukkueet pelaavat turnausmuotoisena valtakunnallisen sarjan. Turnausaikataulu ja paikkakunnat
vahvistetaan viipymättä sen jälkeen, kun Bandyliigan ja nuorten Bandyliigan otteluohjelmat on hyväksytty.

Turnauksen järjestävä seura perii osanottomaksun osallistuvilta joukkueilta todellisten kustannusten mukaisesti (kenttä- ja tuomarikulut). Maksu tulee olla maksettuna ennen turnauksen alkua.

Kilpailuvaliokunta vastaa sarjajärjestelmän toteuttamisesta yhdessä liiton toimiston kanssa.

5) Aluesarjat

Piirit/seurat voivat järjestää alueellisia turnaustapahtumia. Turnaukset pelataan liiton alaisena
kilpailutoimintana alue- tai maakuntaturnauksena.

Joukkueet voivat olla harraste-, kaveri- ja työpaikkaryhmiä, Suomi-sarja tai juniorijoukkueita. Joukkueiden pelaajilta ei edellytetä pelaajalisenssiä, mutta kaikki pelaajat on luetteloitava erilliselle listalle (nimi, syntymäaika ja postiosoite). Joukkueet voivat olla myös naisten joukkueita tai vaikka sekajoukkueita.

Osallistuvat joukkueet maksavat liitolle kausimaksun 20 euroa/joukkue. Mikäli osallistuva seura on rekisteröity urheiluseura, heiltä ei peritä kausimaksua vaan liiton harrasteseuran jäsenmaksu 20,-/vuosi.

Turnauksen järjestävä taho vastaa sarjan organisoinnista, jäiden varaamisesta, tuomareiden hankinnasta sekä kulujen jakamisesta ottelevien joukkueiden kesken.

Liitteenä on tarkempi esitys.

6) Kilpailu- ja rangaistussäännöt lisäyksiä

SJPL:n Kilpailusääntöjen I. Yleismääräykset, 3 kappale, IV Vastalauseet ja V. Rangaistussäännöt

Liittohallitus on tehnyt kaudelle 2015–2016 seuraavia lisäyksiä ja ohjeita.

Kurinpitäjällä tarkoitetaan SJPL:n asettamaa kurinpitovaliokuntaa ja liittohallitusta.

Ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikieltoon.
Erotuomarilla ja ottelussa pelanneilla joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen sattunut tilanne, johon on osallisena pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Mikäli käsittelypyyntö ei johda rangaistukseen, tulee käsittelypyynnön tehneen joukkueen maksaa SJPL:lle kulloinkin voimassaoleva käsittely- ja vastalausemaksu.

Kurinpitäjä voi harkintansa mukaan luopua epäillyn kuulemisesta jos tilanne on muutoin selvä tai käy ilmi esim. videotallenteelta eikä rangaistukseksi määrätä yli kahden ottelun pelikieltoa.

Asianosaisen tulee antaa selvityksensä asiassa kuulemispyynnössä esitettyyn määräaikaan mennessä. Selvityksen antamatta jättäminen ei estä tilanteen ratkaisemista.

Kurinpitäjä voi kuulla myös muuta tahoa, esim. otteludelegaattia, harkintansa mukaan.

Kirjalliset raportit tulee toimittaa sähköpostina SJPL:n toimistolle ja kurinpitäjälle ottelupäivän jälkeisenä päivänä viimeistään kello 12.00 mennessä.

Mikäli teon kohteena oleva pelaaja loukkaantuu ja seuran näkemyksen mukaan loukkaantuminen on rangaistusta koventava seikka, on seuran velvollisuutena toimittaa kurinpitäjälle kirjallinen lääkärinlausunto loukkaantumisesta ja pelikyvyttömyysajasta. Jollei kirjallista lausuntoa toimiteta kurinpitäjälle em. määräaikaan mennessä, ei loukkaantumisella ole rangaistusta koventavaa vaikutusta.

Kurinpitovaliokunta voi erityisen painavasta syystä poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen erotuomariston päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia.

Kurinpitovaliokunnan päätös voi perustua myös otteluvideoon, vaikka erotuomaristo ei olisi havainnut rikettä, josta olisi pitänyt tuomita vähintään yhden ottelun toimitsija- tai pelikielto.

Erotuomariston Bandyliigan otteluissa antamista ottelurangaistuksista on ilmoitettava kurinpitovaliokunnan puheenjohtajalle välittömästi ottelun jälkeen puhelimitse joko tekstiviestillä tai soittamalla kurinpitovaliokunnan puheenjohtajalle tai hänen ollessaan estynyt kurinpitovaliokunnan varapuheenjohtajalle.

Kurinpitovaliokunnan päätöksistä tiedottaa kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja tai hänen valtuuttamansa henkilö.

TYTTÖJEN JA NAISTEN KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA

Naisvaliokunta laatii vuosittain tyttö- ja naisjääpallo-oppaan, joka sisältää täydelliset kilpailumääräykset- ja ohjeet tyttöjen ja naisten kilpailuihin.

ILMOITTAUTUMINEN SARJOIHIN

Joukkueet naisten ja tyttöjen (T17) sarjassa vahvistetaan jääpalloliittoon 15.11. mennessä vuosittain.

IKÄLUOKAT TYTTÖJEN SARJOIHIN/OSALLISTUMISOIKEUS POIKIEN SARJOIHIN
Naiset Naiset, sekä P15 ja siitä ylöspäin
Tytöt Alla olevan mukaan ja lisäksi oman ikäluokkansa poikien sarjat. Tytöillä sallitaan +1 vuotta poikien ikäluokkarajan ylitykseksi.
Naiset 1998 ja aikaisemmin syntyneet
T17 17-vuotta 1999–2000
T13 13- vuotta 2003>
T11 11-vuotta 2005>

Tyttöjen ikäluokat tarkistetaan syysliittokokouksessa.

TYTTÖJEN – JA NAISTEN SM-SARJA
Naisten SM-sarja pelataan turnausmuotoisena, kolminkertainen alkusarja (3 turnausta) ja lopputurnaus, jossa pelataan välierät ja mitalipelit. Joukkueet mitalipeleihin ratkeavat sarjataulukon perusteella siten, että välierissä pelaavat 1 vs 4 ja 2 vs 3. Voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Lopputurnaukseen pääseminen edellyttää kaikkien 3 alkusarjan ottelukierrosten otteluiden pelaamisen. Jos otteluita sovitusti pelataan turnausten ulkopuolella, on tästä sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa. Tieto siirretystä ottelusta on toimitettava liittoon.

Tyttöjen (T17) ottelut pyritään järjestämään naisten SM-turnausten yhteydessä. Tyttöjen (T17) mitalipeliparit muodostuvat samalla tavalla kuin naisten. Mikäli joukkueita on vähemmän kuin 4, niin 1 vs 2 pelaavat loppuottelussa ja pronssi ratkeaa automaattisesti.

T11-sarjassa järjestetään helmikuussa yksi (1) avoin turnaus, jossa ratkotaan SM-mitalit. Tyttöjen T11 joukkueilla on osallistumisoikeus poikien P11-osaturnauksiin.

T13 järjestetään yksi tai useampi osaturnaus.

Sarjassa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa ratkeavat SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 100 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

Mikäli seurassa on useampi kuin yksi joukkue samassa ikäluokassa, ne tulee nimetä niin, että ne erottuvat selkeästi toisistaan.

OTTELU –JA JÄÄHYAJAT SM-PELEISSÄ/TURNAUKSISSA
Yksittäiset ottelut/mitalipelit:
Otteluaika: Jäähyt:
Naiset 2 x 45 min 10 min ja 5 min
T17 2 x 45 min 10 min ja 5 min
T11, T13 2 x 20 min 3 min

Turnaukset:
Otteluaika: Jäähyt:
Naiset 2 x 30 min 6 min ja 3 min
T17 2 x 30 min 6 min ja 3 min
T11, T13 2 x 15 min 3 min

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.
Ison kentän peleissä maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. (kaikki muut sarjat paitsi T11)

TURNAUSAJANKOHDAT JA OTTELUKENTÄT
Turnausajankohdat ilmoitetaan liittoon vuosittain kirjallisesti 30.11 mennessä.

PELIKENTÄN KOKO
Naiset ja Tytöt (T17) saman kokoinen kuin miehilläkin eli pituus 90-110m ja leveys 55-65m
T11 ja T13 kentän koko pituus 65m ja leveys 40m (rangaistusalue 12m:n säde, rangaistuslyöntipiste 8 m:n päässä päätyrajasta, maalit korkeus 170cm ja leveys 250cm.)

LUOVUTUKSET / LUOVUTUSMAKSUT SEKÄ VASTALAUSEMAKSU
Vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

OSALLISTUMISMAKSU SM-SARJAAN
Naisten – ja tyttöjen sarjamaksut vahvistetaan vuosittain kevätliittokokouksessa kohta taloudelliset
määräykset.

LIITON EDUSTAMINEN
Noudatetaan Suomen jääpalloliiton kilpailumääräyksiä, kohta 27 ja 28.

YLI-IKÄISYYS TYTTÖJEN SARJOISSA
T17
Yli-ikäisyyslupa (Y-lupa) voidaan anoa enintään 5 pelaajalle/joukkue. Kentällä saa olla yhtä aikaa enintään kaksi yli-ikäistä pelaajaa. Y-pelaajilla on oikeassa käsivarressa nauha. Y- pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan Y-merkinnällä.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.
Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi hyvissä ajoin ennen ko. pelaajan ensimmäistä virallista ottelua. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti. Y-maksua ei palauteta, vaikka yli-ikäisyys päätös on kielteinen.

T11 ja T13
SM-turnauksessa jokaisessa joukkueessa voi olla viisi yli-ikäistä pelaajaa.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.

Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi viimeistään kaksi viikkoa ennen T11 SM-turnausta. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti.
Y-maksua ei palauteta jos yli-ikäisyys päätös on kielteinen. Yli-ikäinen pelaaja merkitään ottelupöytäkirjaan Y-kirjaimella.

Maksut:
Y-maksut vahvistetaan kohdassa taloudelliset määräykset.

POJAT
Nuorten Bandyliiga P21
Nuorten Bandyliiga (P21) pelataan xx joukkueen kaksinkertaisena sarjana.
Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1-4 ja 2-3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.
Välierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.
Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

P21 mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää P21 mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P21- välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17- nuoret

P17 sarja pelataan xx joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen selviytyvät suoraan välieriin. Sarjan 3-6 ja sarjan 4-5 pelaavat puolivälieräottelut, otteluiden voittajat selviytyvät välieriin.
Puolivälierät kahden ottelun yhteistulos (pisteet) ja ottelut aloitetaan runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli pisteet ovat tasan varsinaisen peliajan jälkeen jälkimmäisessä ottelussa, pelataan jatkoaika ja mahdollinen rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailumääräysten mukaan.

Puolivälieräotteluissa kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Sarjan ykkönen saa vastaansa puolivälieräotteluista runkosarjassa huonoiten sijoittuneen joukkueen ja kakkonen jäljelle jääneen joukkueen.

Välierät ja mitaliottelut pelataan sarjan voittajan kotikentällä. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista

P17 lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Mitaliotteluista (välierät) voidaan periä 50 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

Nuorisovaliokunta päättää P17 välierien- ja mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää.

Nuorisovaliokunta vahvistaa P17- puolivälierä, välierä- ja mitaliotteluiden pelipäivät sen jälkeen, kun Bandyliigan otteluohjelma on vahvistettu.

P17 jatko-otteluiden pelipäiviä päätettäessä huomioidaan P21 pelipäivät.
P15-nuoret

Lopputurnauksen joukkuemäärä päätetään syyskokouksessa.

• Pelataan kahdessa eri lohkossa kaksinkertainen sarja
• Nuorisovaliokunta päättää lohkojaon

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat toisen lohkon joukkueita vastaan.
Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen

Alkusarjojen lohkojen kaksi parasta saavat lähtöpisteitä lopputurnaukseen, voittajat kaksi (2) pistettä ja kakkoset yksi (1) pistettä.

Väliturnaus pelataan myöhemmin sovittavana ajankohtana ja järjestetään kolmipäiväisenä.

P15- nuorten lopputurnaus järjestetään 4.-6.3.2016

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 200 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-väli- ja lopputurnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Naisten joukkue voi osallistua P15 alkusarjaan, mutta ei lopputurnaukseen.

P13-nuoret
P13-nuorten SM-kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet jaetaan maantieteellisesti lohkoihin. P13-nuorten alkusarja pelataan joukkuemäärästä riippuen kahdessa tai kolmessa lohkossa. P13-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille SM-sarjaan osallistuneille joukkueille.

Pelataan pakollinen väliturnaus, jossa joukkueet pelaavat muiden lohkon joukkueita vastaan sekä avoin lopputurnaus. Väliturnauksen pisteet huomioidaan sarjataulukkoon.

Väliturnaus järjestetään tarvittaessa kahdella eri paikkakunnalla.

Väliturnaus on pakollinen kaikille sarjaan osallistuville joukkueille, joukkue joka ei osallistu väliturnaukseen ei voi osallistua lopputurnaukseen.

Mikäli lopputurnauksen järjestävästä seurasta osallistuu SM-karsintaan useampia joukkueita, pelillisesti parhaiten sijoittunut joukkue sijoitetaan isäntänä automaattisesti A-lohkoon.

SM-väli- ja lopputurnauksista voidaan periä 200 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-turnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunnalle annetaan valtuudet päättää SM-turnauksen lohkojen määrä sekä sijoituspelit sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon joukkueita sarjaan ilmoittautuu.

Alkulohkoissa saman seuran 1- ja 2-joukkueiden keskinäiset ottelut suositellaan pelattavaksi kierroksen ensimmäisenä otteluna, jos se vain on mahdollista.

P13- nuorten lopputurnaus järjestetään 26.–28.2.2016.

P13 nuorilla kentän pituus on 85–90 m ja leveys 55–65 m, kentän muut pisteet kuten isolla kentällä. Pelaajamäärä 8+1, noudatetaan paitsiosääntöä
P11-nuoret
P11-nuorten SM pelataan osaturnauksina. P11 SM-kisaan ilmoittautuneet joukkueet, voivat vapaasti osallistua mihin tahansa P11-nuorten osaturnaukseen. Tytöt 11- vuotiaiden joukkueilla on osallistumisoikeus P11 osaturnauksiin.

Turnausjärjestäjien on kirjallisesti ilmoitettava turnausajankohdat liiton toimistolle ja niistä laaditaan turnauskalenteri, joka on nähtävissä liiton nettisivulla. Maantieteellisesti samalla alueilla ei voida järjestää turnauksia samanaikaisesti.
Vuoden 2015 turnaukset ilmoitetaan 3.11.2015 mennessä ja vuoden 2015 turnaukset viimeistään 15.12.2015.

P11-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Yksi osaturnauksista voidaan korvata kansainvälisellä turnauksella. Piirisarjat lasketaan yhdeksi osaturnaukseksi. Nuorisovaliokunta voi myöntää painavista syistä osallistumisoikeuden lopputurnaukseen, vaikka joukkue ei olisi osallistunut neljään osaturnaukseen.

SM-osa – ja lopputurnauksesta voidaan periä 150 euron kustannus osallistuvilta joukkueilta kasvaneiden erotuomari- ja kenttäkulujen kattamiseksi.

SM-turnauksen ja osaturnauksen järjestäjä vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Seurat voivat osallistua kauden osaturnauksiin useammalla joukkueella, mutta voivat myös lopputurnausta varten yhdistää ikäluokkansa joukkueet yhdeksi.

P11 ikäluokassa (ja alemmissa) annetaan kulmalyönti normaalisti.

P10- ja nuoremmat voivat päivittää harrastelisenssin P11-lisenssiin ja saada esim. oikeuden pelata P11- lopputurnauksessa. Kuitenkin niin, että harrastelisenssi on oltava ostettu 27.1.2016 mennessä.

P11- nuorten lopputurnaus järjestetään 4.-6.3.2016

Yleistä P13 ja P11
P13- ja P11-nuorten SM-turnaukset voidaan järjestää kolmipäiväisinä.

Pohjois-Suomen joukkueet (P13 ja P11-ikäluokissa) voivat osallistuva Norrbottenin sarjaan ja joukkueilla on mahdollisuus osallistua nuorten SM-turnauksiin. Joukkueiden tulee ilmoittautua P13- ikäluokissa SM-turnaukseen samanaikaisesti kuin suomalaiset joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin 1.9.2015. Joukkueilta edellytetään, että kaikki Suomen sarjan lisenssi ym. maksut on myös hoidettava ennen 27.1.2016.

Lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat kirjallisesti liiton toimistolle 27.1.2016 mennessä.
KOULULAISTOIMINTA

Järjestetään alueellisia koululaistapahtumia.

KAULASUOJUS

Kaulasuojus on pakollinen kaikissa junioriotteluissa juniori-ikäisillä poika- ja tyttöpelaajilla myös naisten ja miesten otteluissa. Kaulasuojus voidaan korvata pelipaidassa olevalla ns. viiltokauluksella Huom! suojan tulee olla CE- merkitty.
KASVOSUOJUS
Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää kasvosuojusta. Nuorten pelaajien on käytettävä kasvosuojusta siirtyessään aikuisten sarjaan 1.9.2011 jälkeen.

TRAINING CAMP

Pojat (01-02) ja Pojat (03-04) syntyneille nuorille järjestetään TRAINING CAMP- leirit, paikkakunnat päätetään kevätliittokokouksessa

TC 01-02 4.-6.12.2015
Vastuuhenkilöt: Teemu Laitinen, Jukka Pulkkinen ja Juha Hilmola

TC 03-04 1.-3.1.2016 tai 8.-10.1.2016

Tapahtumaan kutsutaan piirien pelaajia ja valmentajia, joista muodostetaan leirijoukkueita. Tarkoituksena on rakentaa laadukas tapahtuma, joka palvelee maajoukkuetoimintaa. Leirin yhteyteen pelien lisäksi tulee myös muunlaista ohjeistusta esim. ravinnosta ja jääpalloilijan tiestä maajoukkuepelaajaksi.

POJAT

IKÄRAJAT JA YLI-IKÄISYYS
2015–2016

P21-nuoret (95–98)
P17-nuoret (99–00)
P15-nuoret (01–02)
P13-nuoret (03–04)
P11-nuoret (05)

P10-nuoret 10 vuotta (06), P9-nuoret 9 vuotta (07) ja P8-nuoret (08).

Nuorten Bandyliigassa (P21)
P21- nuorissa kaudella 2015–2016 Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa.

Pelioikeutta on haettava kirjallisesti valiokunnalta 7.11.2015 mennessä.

P17 – ja sitä nuoremmissa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia, nuorisovaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa maalivahdille tapauskohtaisesti.

Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan. Sanktiot rikkeestä on osassa taloudelliset määräykset.

Yli-ikäisyysoikeuden saanut pelaaja ei voi pelata syntymäaikansa mukaan oman ikäluokkansa joukkueissa Nuorten SM-sarjaa.

Nuorisovaliokunta valmistelee syyskokoukselle esityksen yli-ikäisen pelaajan oikeudesta pelata
liiton SM-turnausta. Yli-ikäinen pelaaja ei kuitenkaan voi osallistua ikäluokan mitali-
otteluihin tai lopputurnaukseen.

Tytöt voivat pelata poikien joukkueissa seuraavasti:

P11- ja 13- nuorten sarjassa saa pelata yhden (1) vuoden yli-ikäiset tytöt.

P15-nuorten ja sitä vanhempien sarjoissa ei ole ylä-ikärajaa tytöillä/naisilla

KAKSOISEDUSTUS

Nuorisovaliokunta voi kirjallisesta hakemuksesta myöntää pelaajalle oikeuden edustaa eri seuroja eri ikäluokissa. Hakemukset on tehtävä 7.11.2015 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.

Kaksoisedustus on mahdollista myös saman seuran joukkueiden sisällä, tällöin K-lupa on voimassa ainoastaan runkosarjassa, lopputurnauksessa pelaajat edustavat perusjoukkueettaan.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

Kaksoisedustus- sekä yli-ikäishakemukset ovat maksullisia (taloudelliset määräykset).

Pelaajan kilpailulisenssi on oltava lunastettuna siinä vaiheessa, kun pelaajalle haetaan K- tai Y-lupaa.

Pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen määräaikaisella edustustodistuksella, eli pelaaja voi määräaikaisella edustustodistuksella edustaa toista seuraa oman ikäluokkansa joukkueessa ja edelleen edustaa kasvattaja-seuraansa ylemmissä ikäluokissa.

OSALLISTUMISOIKEUS SM-TURNAUKSEEN

Juniori-ikäisellä pelaajalla on oikeus osallistua SM-lopputurnaukseen, kun pelaajan SJPL:n kilpailulisenssi on lunastettu 27.1.2016 mennessä.

SM-TURNAUSANOMUKSET

Vapaamuotoiset lopputurnausanomukset P15-, P13- ja P11-nuorten osalta on toimitettava kirjallisesti liiton toimistolle 1.10.2015 mennessä.

Edellytys, että joukkue saa lopputurnauksen järjestettäväksi on, että huomioivat mahdolliset Bandyliigan jatkopelien otteluvaraukset laadittaessa lopputurnausohjelmaa. Bandyliigan viralliset otteluajat lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina klo 13.00.

Kilpailuissa noudatetaan liiton kilpailusääntöjä ja liittohallituksella on painavista syistä oikeus muutoksiin lopputurnausten järjestelyissä. Ilmoittautumisen yhteydessä selvitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaan lopputurnauspaikkakunnat määrätään. Seurojen II-, III- ja niin edelleen joukkueet voivat osallistua SM-karsintaan ja selvitä lopputurnauksiin.
TEKNIIKKAMESTARUUSKILPAILUT

Pyritään järjestämään lopputurnausten yhteydessä.

JUNIORITURNAUKSET
Seurojen järjestämät junioriturnaukset kaudella 2015–2016 on ilmoitettava kirjallisesti liiton toimistolle 20.8.2015 mennessä. Samojen ikäluokkien turnauksia ei voida järjestää samanaikaisesti. Seura, joka on ilmoittanut turnausaikataulunsa ensimmäisenä turnauskalenteriin, on oikeutettu järjestämään turnauksen ko. aikana.

Pakottavista syistä Liittohallitus voi tehdä tarvittavia muutoksia kansalliseen kilpailutoimintaan.

Bandyliigan finaali

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
enics
enics
enics
tuolimies
tuolimies
tuolimies
marli
marli
jtk
jtk