Tyttöjen SM-Sarja

Toimintaopas 2015-16 tyttöjen ja naisten kansallinen kilpailutoiminta

Naisvaliokunta laatii vuosittain tyttö- ja naisjääpallo-oppaan, joka sisältää täydelliset kilpailumääräykset- ja ohjeet tyttöjen ja naisten kilpailuihin.

ILMOITTAUTUMINEN SARJOIHIN

Joukkueet naisten ja tyttöjen (T17) sarjassa vahvistetaan jääpalloliittoon 15.11. mennessä vuosittain.

IKÄLUOKAT TYTTÖJEN SARJOIHIN/OSALLISTUMISOIKEUS POIKIEN SARJOIHIN
Naiset Naiset, sekä P15 ja siitä ylöspäin
Tytöt Alla olevan mukaan ja lisäksi oman ikäluokkansa poikien sarjat. Tytöillä sallitaan +1 vuotta poikien ikäluokkarajan ylitykseksi.
Naiset 1998 ja aikaisemmin syntyneet
T17 17-vuotta 1999–2000
T13 13- vuotta 2003>
T11 11-vuotta 2005>

Tyttöjen ikäluokat tarkistetaan syysliittokokouksessa.

TYTTÖJEN – JA NAISTEN SM-SARJA
Naisten SM-sarja pelataan turnausmuotoisena, kolminkertainen alkusarja (3 turnausta) ja lopputurnaus, jossa pelataan välierät ja mitalipelit. Joukkueet mitalipeleihin ratkeavat sarjataulukon perusteella siten, että välierissä pelaavat 1 vs 4 ja 2 vs 3. Voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Lopputurnaukseen pääseminen edellyttää kaikkien 3 alkusarjan ottelukierrosten otteluiden pelaamisen. Jos otteluita sovitusti pelataan turnausten ulkopuolella, on tästä sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa. Tieto siirretystä ottelusta on toimitettava liittoon.

Tyttöjen (T17) ottelut pyritään järjestämään naisten SM-turnausten yhteydessä. Tyttöjen (T17) mitalipeliparit muodostuvat samalla tavalla kuin naisten. Mikäli joukkueita on vähemmän kuin 4, niin 1 vs 2 pelaavat loppuottelussa ja pronssi ratkeaa automaattisesti.

T11-sarjassa järjestetään helmikuussa yksi (1) avoin turnaus, jossa ratkotaan SM-mitalit. Tyttöjen T11 joukkueilla on osallistumisoikeus poikien P11-osaturnauksiin.

T13 järjestetään yksi tai useampi osaturnaus.

Sarjassa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa ratkeavat SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 100 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi.

Mikäli seurassa on useampi kuin yksi joukkue samassa ikäluokassa, ne tulee nimetä niin, että ne erottuvat selkeästi toisistaan.

OTTELU –JA JÄÄHYAJAT SM-PELEISSÄ/TURNAUKSISSA
Yksittäiset ottelut/mitalipelit:
Otteluaika: Jäähyt:
Naiset 2 x 45 min 10 min ja 5 min
T17 2 x 45 min 10 min ja 5 min
T11, T13 2 x 20 min 3 min

Turnaukset:
Otteluaika: Jäähyt:
Naiset 2 x 30 min 6 min ja 3 min
T17 2 x 30 min 6 min ja 3 min
T11, T13 2 x 15 min 3 min

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.
Ison kentän peleissä maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. (kaikki muut sarjat paitsi T11)

TURNAUSAJANKOHDAT JA OTTELUKENTÄT
Turnausajankohdat ilmoitetaan liittoon vuosittain kirjallisesti 30.11 mennessä.

PELIKENTÄN KOKO
Naiset ja Tytöt (T17) saman kokoinen kuin miehilläkin eli pituus 90-110m ja leveys 55-65m
T11 ja T13 kentän koko pituus 65m ja leveys 40m (rangaistusalue 12m:n säde, rangaistuslyöntipiste 8 m:n päässä päätyrajasta, maalit korkeus 170cm ja leveys 250cm.)

LUOVUTUKSET / LUOVUTUSMAKSUT SEKÄ VASTALAUSEMAKSU
Vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

OSALLISTUMISMAKSU SM-SARJAAN
Naisten – ja tyttöjen sarjamaksut vahvistetaan vuosittain kevätliittokokouksessa kohta taloudelliset
määräykset.

LIITON EDUSTAMINEN
Noudatetaan Suomen jääpalloliiton kilpailumääräyksiä, kohta 27 ja 28.

YLI-IKÄISYYS TYTTÖJEN SARJOISSA
T17
Yli-ikäisyyslupa (Y-lupa) voidaan anoa enintään 5 pelaajalle/joukkue. Kentällä saa olla yhtä aikaa enintään kaksi yli-ikäistä pelaajaa. Y-pelaajilla on oikeassa käsivarressa nauha. Y- pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan Y-merkinnällä.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.
Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi hyvissä ajoin ennen ko. pelaajan ensimmäistä virallista ottelua. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti. Y-maksua ei palauteta, vaikka yli-ikäisyys päätös on kielteinen.

T11 ja T13
SM-turnauksessa jokaisessa joukkueessa voi olla viisi yli-ikäistä pelaajaa.

Maalivahdit eivät kuuluu mahdolliseen joukkuekohtaiseen Y-pelaajien kiintiöön hakemuksia käsiteltäessä. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja, ottelupöytäkirjassa voi olla 6 Y-pelaajaa. Maalivahdin ollessa Y-pelaaja voi kentällä olla samanaikaisesti 2 yli-ikäistä kenttäpelaajaa.

Y-hakemus on toimitettava naisvaliokunnan käsiteltäväksi ja liitolle tiedoksi viimeistään kaksi viikkoa ennen T11 SM-turnausta. Hakemus tehdään SJPL:n virallisella kaavakkeella ja Y-maksun tulee olla maksettuna liiton tilille ennen hakemuksen jättämistä. Naisvaliokunnan päätös yli-ikäisyydestä on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Naisvaliokunta voi perua yli-ikäisyysluvan olosuhteiden muuttuessa oleellisesti.
Y-maksua ei palauteta jos yli-ikäisyys päätös on kielteinen. Yli-ikäinen pelaaja merkitään ottelupöytäkirjaan Y-kirjaimella.

Maksut:
Y-maksut vahvistetaan kohdassa taloudelliset määräykset.

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland