MM2013 Vänersborg - Otteluraportit, kuulumiset, linkit

Täällä raportoidaan MM-kisajoukkueen otteluista. Sivulle välitetään tunnelmia ja uutisia Vänersborgista. Raportit tulevat sivulle aikajärjestyksessä niin, että uusin on aina ylinpänä.

►MM-kisojen uutissivu
►FIB:n tulospalvelu (Live GameReport jne.)


Kazukit pronssille

Jääpallon miesten MM pronssiottelu  Kazakstan vs.  Suomi 6-3 (2-2)

Kazakstan voitti toista kertaa perättäin Suomen jääpallon MM-kisojen pronssiottelussa. Kenttäpeliltään varsin tasainen ottelu päättyi Kazakstanille maalein 6-3. Kazakstanin pelaajien yksilösuoritukset olivat tänään parempia kuin suomalaisten vastaavat. Zavidovski, Kovalev, Nasonov ja vanha kettu Bronnikov olivat liikaa Suomen alakerralle.

Ottelu alkoi suomalaisittain hyvin ja Janne Hauska iski Suomen 1-0 johtoon Mikkoa Lukkarilan syötöstä. Tämän jälkeen haettiin pallonhallinnan herruutta ja kazukit pääsivät paremmin peliin mukaan kun Suomen korkeampi karvauspeli alkoi rakoilla. Tulosta syntyi Zavidovskin ja Morokovin toimesta. Sami Laakkonen kuitenkin onnistui tasoittamaan taukoluvuiksi 2-2.

Suomen joukkueesta oli ennen ottelua poissa kolme pelaajaa (Hiukka, Laitinen ja Liukkonen) loukkaantumisien vuoksi ja kun ensimmäisen jakson lopulla Rolf Larsson sai osuman luistimesta kasvoihin niin Suomi pelasi suurimman osan pelistä kahdella vaihtopelaajalla.

Toisella jaksolla mv. Kimmo Kyllönen nostatti suomalaistoiveita torjumalla Bronnikovin rangaistuslyönnin. Mitä pidemmälle mentiin sitä vahvemmin kazukit saivat otetta peliin. Suomen puolustuspäässä kazukit tekivät jäätävän viileitä yksilösuorituksia ja peli kääntyi Kazakstinin voitoksi lopulta maalein 6-3.

Suomen joukkueen valmentaja Tommy Österberg oli luonnollisesti pettynyt lopputuloksen ”Lähdimme peliin karvaten korkeammalta ja tavoitteena oli luoda painetta Kazakstanin pelin rakentajilla. Tämä toimikin hyvin ensimmäisellä jaksolla. Meillä oli ottelussa omat paikkamme mm. 57 ja 60 minuutilla, jolloin olisimme voineet mennä 4-3 johtoon. Kazakstan onnistui tänään paremmin viimeistelyssä”.

Kuvassa Tommy Österberg, kuvaaja Pekka Huovila

Ottelun statistiikka:
http://www.worldbandy.com/report/datafiles/report216.htm

Ruotsi finaaliin, Suomi pronssiotteluun

Ruotsi vs. Suomi 10-2 (4-1) miesten jääpallon MM-kisat 2013

Ruotsi voitti Suomen maalein 10-2 jääpallon miesten MM-kilpailujen välieräottelussa Vänersborgissa, Ruotsissa. Ruotsi dominoi ottelua ja ansaitsi voittonsa.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi ruotsalaisittain mahtavasti, kolmesta kulmalyönnistä kaksi meni maaliin (Patrik Nilsson, Jonas Edling). Ruotsi hallitsi ottelun ensimmäistä puolituntista selvästi ja Suomi pääsi mukaan peliin, kun Sami Laakkonen iski rangaistuslyönnistä Suomelle kavennuksen 3-1. Daniel Mossberg viimeisteli taukonumeroiksi 4-1. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että tuomarit eivät huomanneet ruotsalaisten antavan kulmat kulmalyönnin antoalueen ulkopuolelta http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?gameID=215
.

Suomi aloitti toisen jakson vajaalla kapteeni Ville Aaltosen istuessa 10 minuutin jäähyllä. Siitä huolimatta Sami Laakkonen toi Suomen hetkeksi peliin mukaan iskien kavennuksen 4-2. Kuitti tuli samalla minuutilla ja Suomi romahti kun omasta kulmalyönnistä vasen pakki Daniel Välitalö katkaisi syötön ja iski taululle 6-2. Heti perään iski Patrik Nilsson 7-2, joten peli oli tapauteltu. Loppu oli kosmetiikkaa, vaikka Suomi yritti vielä aikalisän jälkeen muuttaa pelin kulkua. Lopulta päädyttiin lukuihin10-2.

tilastot: http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?gameID=215

31.1. Suomi välieriin

Norja -  Suomi 2-10 (1-4), jääpallon MM-kisat 2013

Suomi pelasi itsensä jääpallon MM-kisojen välieriin voittamalla Norjan maalein 10-2. Välierävastustaja on Ruotsi, joka voitti torstai-illan myöhäisottelussa Venäjän maalein 7-5. Suomi sijoittui runkosarjassa neljänneksi.

Suomi ei jättänyt jossiteltavaa vaan otti luulot pois heti ottelun alusta alkaen. Ottelu ratkesi jo reilussa vartissa Mikko Lukkarilan iskettyä 0-4 johtomaalin.

Suomi lähti otteluun päättäväisesti ja siirtyi Sami Laakkosen salamamaalilla 1-0 johtoon. Ottelua oli pelattu 13 sekuntia ja esityön maaliin teki Antti Ekman. Suomi hallitsi peliä ja Laakkonen iski toisen maalinsa viiden minuutin pelin jälkeen Ville Aaltosen syötöstä. Laakkosen molemmat maalit olivat lähes identtisiä, keskeltä pitkä pystysyöttö – haltuunotto ja läpiajo. Ottelun kolmas maali oli merkillinen. Sami Laakkonen syötti Markus Kumpuojalle, jonka lyönnistä pallo otti korkean kimmokkeen norjalaispelaajan mailasta ja putosi tyhjää harovan norjalaisvahdin ihmetykseksi maalin perukoille.

Ottelu tasaantui ja Norja haki aikalisän kautta muutosta pelaamiseensa 25 minuutin. Norjalaiset muuttivat puolustuspeliään aktiivisemmaksi ja karvasivat ylempää. Suomen pelinrakentelu vaikeutui ja norjalaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Ensin Markus Hiukka joutui 10 minuutin jäähylle ja 40 minuutin kohdalla Marko Laitinen joutui rikkomaan rangaistuslyönnin arvoisesti. Kokenut Christer Lystad iski Norjalle 1-4 taukonumeroiksi.

Toinen jakso käynnistyi taas Suomen nopealla maalilla ja se syntyi ensimmäisen maalin tapaan tutkapari Ekman—Laakkonen toimesta. Ja lisää tuli tasaiseen tahtiin, Mikko Rytkösen, Ilari Moisalan, Rolf Larssonin maaleilla johto oli reilu 1-9. Norjalaiset pääsivät kaunisteleman rangaistuslyönnistä Rolf Erik Borgen toimesta mutta Mikko Rytkönen viimeisteli Juho Liukkosen syötöstä ottelun päätösnumerot 2-10.

Toisella jaksolla Suomi puolusti tiiviisti koko joukkueen voimin, eikä antanut norjalaisille maalintekopaikkoja yhtä rangaistuslyöntiä lukuun ottamatta.

Sami Laakkonen valittiin Suomen joukkueen ”matchens lirareksi”. Sami oli tyytyväinen tulokseen:
”Valmistauduimme otteluun hyvin ja palaverissa puhuttiin ottelun alun tärkeydestä. Mentiin suunnitelman mukaan ja koko joukkueena pystyimme toteuttamaan sovittua pelitapaa hyvin. Tänään pelattiin hiukan erilaisella puolustustavalla viikonlopun pelejä silmälläpitäen”, kertasi Sami ottelun tapahtumia.

Laakkosella ei ole toivevastustajaa:
”Molemmat (Ruotsi ja Venäjä) ovat kovia ja molempia vastaan runkosarjassa pystyttiin pelaamaan yksi hyvä puoliaika. Otetaan vastaan mikä tulee”, sanoi Sami Laakkonen päättäväisesti.

Suomen joukkueen johtava hyökkääjä: Sami Laakkonen (kuva: Pekka Huovila).

Illan viimeisessä ottelussa Ruotsi kaatoi Göteborgin keskustassa pelatussa ulkoilmaottelussa Venäjän numeroin 7-5, joten kisaisännät voittivat MM-kisojen alkusarjan. Suomi kohtaa välierässä Ruotsin lauantaina 2.2. Ottelu alkaa klo 15:45 paikallista aikaa (16:45 Suomen aikaa). Toisessa semissä kohtaavat Venäjä ja Kazakstan. Finaali ja mahdollinen pronssipeli ovat sunnuntaina 3.2.2013.

Norja – Suomi 2-10 (1-4)

00:13 0-1 Sami Laakkonen
05:03 0-2 Laakkonen
08:58 0-3 Markus Kumpuoja
15:11 0-4 Mikko Lukkarila
40:23 1-4 Christer Lystad
Tauko
45:44 1-5 Laakkonen
52:14 1-6 Mikko Rytkönen
60:26 1-7 Ilari Moisala
76:59 1-8 Rolf Larsson
78:12 1-9 Rytkönen
79:45 2-9 Rolf Erik Borge
84:32 2-10 Rytkönen


30.1. Kazakstankin oli vahvempi

Suomi – Kazakstan 4–8 (3–5) jääpallon MM-kisoissa

Ottelu oli odotusten mukainen, hyvätasoisen ja runsasmaalinen. Taktisesti vahva Kazakstan luki peliä paremmin ja käytti myös tilanteensa paremmin voittaen ottelun 4-8.

Suomen jäntereissä lienee painanut Venäjä ottelu, minkä kazakstanilaiset hyödynsivät. Yleisesti ottaen Suomi oli huolimaton ja mm. miesvartiointipeli ajoittain petti oman maalin edustalla. Merkille pantava oli myös oman otteen herpaantuminen kavennusmaalien jälkeen. Kazakstan oli scoutannut Suomen peliä ja ajoittaisella korkealla karvauksella he saivat Suomen pelin sekaisin. Kazakstan pelasi jäätävän rauhallisesti, mutta myös rohkeammin ja sen hyökkäyksissä oli mukana jopa 5-6 pelaajaa. Suomi ei pystynyt murtamaan pelaamalla Kazakstanin puolustusryhmitystä vaan parhaat tilanteet tulivat nostopalloilla.

Suomi lähti otteluun pienin muutoksin. Uutena pelaajana Petteri Lampinen otti liberon paikkansa alakerrassa ja Marko Herajärvi palasi maalin suulle.

Ottelun alku sujui Kazukkien merkeissä. Ensin Leonid Bedarev vei Kazakstanin johtoon ottelun kolmannella minuutilla, mutta minuutti siitä Juho Liukkonen tasoitti kulmalyönnistä. Peli oli aktiivista ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Kazakstan oli hyvällä jalalla liikkeellä ja pystyi luomaan enemmän tilanteita, joista 11. minuutilla Alexander Nasonov vei kazukit 1-2 johtoon Sergei Pochkunovin syötöstä. Vjatseslav Bronnikov vei Kazakstanin jo 1-3 johtoon, jolloin Tommy Österberg käytti Suomen aikalisän. Aikalisän jälkeen Suomi nopeutti syöttöpeliä ja tämä tuottikin tulosta ja 27 minuutilla Tomi Hauska kavensi tilanteeksi 2-3. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä pari minuuttia edellisestä Pohkunov iski 2-4 maalin. Suomen kulmalyönnit olivat tehokkaita, sillä Juho Liukkonen iski jo toisen kulmamaalinsa ottelussa. Kazukit jatkoivat hyvää pelaamistaan ja 39. minuutilla Sergei Gorchakov iski 3-5 johtomaalin.

Puoliaikatauko ei tuonut muutosta, vaan Kazakstan painoi Suomen boxiin ja hankki erikoistilanteita. Joukkueensa neljännestä kulmalyönnistä Bronnikov iski jo 3-6 johtomaalin. Tomi Hauska vapautti nostopallolla Mikko Lukkarilan, joka maalillaan toi taas Suomen peliin mukaan. Maalin jälkeen pelattiin tasatahtiin ja ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui pelin 70 minuutti. Ensin Markus Kumpuoja pääsi avopaikkaan, jonka maalivahti Kossunchuk torjui kulmalyönniksi. Kulmalyönti osui ylähirteen ja pari minuuttia siitä Nasonov Bronnikovin syötöstä iski 4-7 luvut. Lopulta Bedarev iski 4-8 maalin ottelun 85. minuutilla, mikä jäi myös ottelun loppunumeroiksi.

Juho Liukkonen valittiin Suomen joukkueen ”matchens lirareksi” ja hän arvioi ottelua näin:
”Tiesimme, että Kazakstan tulee pelaamaan omaa peruspeliään ja hyökkää rohkeasti. Tarjosimme tänään heille 2-3 maalia, mikä on liikaa Kazakstanin tasoista joukkuetta vastaan. Tottakait eilinen Venäjäpeli hiukan tuntuu jaloissa, mutta alkuverryttelyssä ainakin kaikki näytti hyvältä. Jatkossa on omat virheet karsittava pois, hyökkäyksiä ja maaleja pystymme tekemään. Oma peli löytyy vielä, siitä olen varma."

Norja ottelusta Liukkonen totesi että. "Tulos tai ulos. Molemmat joukkueet tulevat laittamaan kaikkensa peliin. Olen kuitenkin luottavainen omaan joukkueeseen."

Juho Liukkonen hyökkää ja Antti Ekman varmistaa. Kuvaaja Pekka Huovila

Suomi – Kazakstan 4–8 (3–5)
2 min 0-1 Leonid Bedarev
3 min 1-1 Juho Liukkonen
11 min 1-2 Aleksander Nasonov
20 min 1-3 Vjatselav Bronnikov
27 min 2-3 Tomi Hauska
29 min 2-4 Sergei Pochkunov
37 min 3-4 Juho Liukkonen
39 min 3-5 Sergei Gorschakov
48 min 3-6 Bronnikov
56 min 4-6 Mikko Lukkarila
72 min 4-7 Nasonov
85 min 4-8 Bedarev


29.1. Suomi taipui Venäjälle

Suomi - Venäjä 3-6 (1-1) jääpallon MM-kisoissa

Venäjä aloitti ottelun hurjalla tempolla ja painoi pelin Suomen päätyyn. Suomi oli selvästi vastaanottavana puolena, tilastojen valossa alku oli karua kerrottavaa. 12 minuutin pelin jälkeen Venäjällä oli ollut kuusi kulmalyöntiä ja neljä laukausta maalia kohden Suomen yhtä joukkuevaroitusta vastaan.

Venäjä jatkoi vahvasti ja Rolf Larssonin jäähyn aikana Venäjän kapteeni Sergei Lomanov jr vei joukkueensa 1-0 johtoon. Maali syntyi pallonriistosta Suomen pelin rakentelutilanteessa. Vähitellen Suomi pääsi jonkin verran peliin mukaan, kenttäpeli tasoittui ja Suomikin pääsi tuloksetta kokeilemaan kulmalyöntitaitoja.

Pallopelit ovat merkillisiä ja taitoja vaativia. Suomi pääsi paremmin peliin mukaan ja toisen kulmalyönnin jälkitilanteesta Pekka Hiltunen iski tasoituksen ottelun 35. minuutilla. Suomen pelaajat saivat virtaa maalista ja painetta siirtyi myös Venäjän päähän. Ottelun 33. minuutilla Markus Kumpuojalla oli maalintekopaikka mutta maalivahti Roman Chermykh torjui laukauksen. Ensimmäisellä jaksolla Suomi oli vaikeuksissa Venäjän korkean karvauksen kanssa ja Suomen molari Kimmo Kyllönen piti joukkuetta pystyssä.

Toinen jakso käynnistyi jälleen Venäjän hallinnassa. Korkea karvauspeli aiheutti edelleen päänvaivaa suomalaisille. Joukkue laittoi painetta Suomen päätyyn ja tulosta alkoi syntyä. Venäjän uusi pelinrakentaja Maxim Iskeldin syötti Juri Shardakovin, Jevgeni Ivanushkinin sekä Juri Vikulinin maalintekopaikkoihin ja tilanne muuttui viidessä minuutissa tasatuloksesta nurmeroihin 1-4.

Hetkellisesti Suomi pääsi peliin mukaan saaden erikoistilanteita ja laukauksia kohden Venäjän maalia, mutta Jevgeni Ivanushkin ratkaisi ottelun reilun tunnin pelin jälkeen lopullisesti iskemällä 5-1 johtomaalin Venäjälle. Sami Laakkonen toi lohtua Suomen joukkueelle iskemällä kulmalyönnistä Suomelle kavennusmaalin. Ottelu lopussa Ivanushkinin ja Mikko Lukkarilan maaleilla päädyttiin lopputulokseen 3-6.

Suomen joukkueesta kannattaa mainita mv. Kimmo Kyllönen ja kenttäpelaajista Juho Liukkonen ja Ilari Moisala.

Suomen joukkueen kapteeni Ville Aaltonen tuumaili pelin jälkeen:
”Meillä oli heikko hetki toisen jakson alussa. Ottelussa meillä oli maalintekopaikkoja, mutta teimme liikaa virheitä ja tulevissa peleissä on puolustuspeliä tiivistettävä ja paikoista on tehtävä maalit. Meillä on jalkeilla hyvä joukkue, taitoa löytyy ja maalivahdit ovat erinomaisia. Luottavaisin mielin lähden seuraaviin otteluihin.”

Suomen joukkueen kapteeni: Ville Aaltonen (kuva: Pekka Huovila).

Suomi – Venäjä 3-6 (1-1)
21 min 0-1 Sergei Lomanov jr
35 min 1-1 Pekka Hiltunen
47 min 1-2 Juri Shardakov
48 min 1-3 Jevgeni Ivanushkin
50 min 1-4 Juri Nikulin
61 min 1-5 Jevgeni Ivanushkin
79 min 2-5 Sami Laakkonen
83 min 2-6 Jevgeni Ivanushkin
83 min 3-6 Mikko Lukkarila

Yleisöä: 1542 Trollhättanin jääpallohallissa


28.1. Suomi murjoi Valko-Venäjän 21-2 (11-2)

Suomi ratkaisi ottelun salamavauhtia, sillä jo 10 minuutin kohdalla tulostaululla oli luvut 4-0. Maalinteon aloitti Markus Kumpuoja viimeistelemällä neljännellä minuutilla ottelun avausosuman.

Käytännössä ottelu oli suomalaispelaajille läpihuutojuttu, sillä Valko-Venäjän osaaminen ja fyysinen suorituskyky ei riittänyt missään vaiheessa haastamaan Suomea. Jakson merkittävin maali oli Sami Laakkosen 6-0 täysosuma, jolloin hänellä tuli täyteen 100 maaottelumaalia.

Toisella jaksolla tahti jatkui samana, Ilari Moisala avasi toisen jakson maali-ilottelun 49 minuutilla. Ottelun päätösmaalin iski Rolf Larsson ja loppunumerot 21-2 kertovat tarkoin ottelun kulusta. Maaliahneimmat olivat Markus Kumpuoja viidellä ja Mikko Rytkönen neljällä maalilla.

Mikko Rytkönen oli iltapäivän toinen tehopelaaja 6 (4+2) tehoilla:
”Vastustaja tänään oli heikohko mikä aiheutti sen, että omankin joukkueen pelitempo laski. Maalintekoa päästiin kuitenkin harjoittelemaan. Hyvää oli, että ottelu pelattiin sovitulla taktiikalla eikä kukaan alkanut sooloilemaan.”
”Venäjä on aina mukava kohdata, viime kisojenkin parhaat ottelut pelasimme Venäjää vastaan. Huomisen taktiikkaa ei ole vielä sovittu, mutta Tommy (Österberg) löytää aina lääkkeet vastustajaa varten”, ennakoi Rytkönen huomista koitosta.

4 maalia Belaruksen verkkoon: Mikko Rytkönen (kuva: Pekka Huovila).

Suomi
-
Valko-Venäjä
21 (11) 2 (2)
Kumpuoja 4, 8, 13, 57, 75 Savchenko 30
Hauska T. 6, 43 Kozlov 40
Lukkarila 9, 36
Moisala 34, 49
Laakkonen 19, 26
(oma maali 44)
Rytkönen 48, 55, 63, 71
Ekman 69
Aaltonen 84
Larsson 89


27.1. Ruotsi vs. Suomi 5-3 (2-2)

Jääpallon XXXIII MM-kisat käynnistyivät Vänersborgissa Ruotsin voittaessa Suomen maalein 5-3 (2-2).

Ensimmäinen puoliaika meni ennakkokaavailujen mukaan, Ruotsi hallitsi palloa ja Suomi puolusti tiiviisti. Ruotsalaisilla oli enemmän tilanteita, mutta Suomen maalivahti Marko Herajärvi piti Suomea pystyssä tiukkoina hetkinä. Ruotsin Stefan Erixon iski ottelun avausmaalin tennislyönnillä ottelun 7 minuutilla. Suomen joukkue jatkoi kurinalaista pelaamista ja pelasi tilanteet loppuun saakka. Juho Liukkonen iski pallon yläpesään ja Sami Laakkonen kulmasta Suomelle 1-2 johdon vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Ruotsi painosti vimmatusti, mutta Herajärvi loisti veskarina. Ottelun 42 minuutilla Ruotsin Andreas Westh iski onnekkaasti tasoituksen kulmalyönnistä, sillä pallo meni kahden ns. muurimiehen välistä.

Toisella jaksolla Ruotsi nosti karvauspeliään ja Suomen pelinrakentelussa paineen alla syntyi virheitä. Näiden johdosta syntyi erikoistilanteita ja kulmalyönnistä Patrik Nilsson vei isännät 3-2 johtoon. Samoin 4-2 maali syntyi keskialueen pallon menetyksestä Suomen pelatessa vajaalla. Maalintekijänä oli taas Patrik Nilsson. Suomi nosti karvausta ylöspäin ja tilanteita syntyi molemmille maaleille. Daniel Berlin iski 5-2 ja Pekka Hiltunen kulmalyönnistä ottelun päätösluvut 5-3.

Ottelun lopussa Suomi loi painetta Ruotsin maalille ja olisi ehkäpä ansainnut jopa kaksi rangaistuslyöntiä. Ruotsin maalivahti Anders Svensson oli Ruotsin joukkueen hahmo ottelun viimeiset minuutit. Ruotsi aktiivisempana joukkueena kuitenkin ansaitsi voiton. Ottelun maaleista puolet tehtiin erikoistilanteista.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin mv Marko Herajärvi, joka ottelun jälkeen totesi: ”Ottelussa oli hyvä fiilis ja meillä oli täydet mahdollisuudet. Vastustaja teki meille pari helppoa maalia meidän omista virheistä. Olisi pitänyt olla parempi puhe Ruotsin maaleissa numero 4 ja 5. En nähnyt mistä laukaisu lähti. Minulla on vahva tunne siitä, että jos uudelleen kohdataan niin vahvoilla ollaan". Jatkopeleistä Herjärv totesi, että valmennusjohdon kanssa on sovittu, että Kimmo (Kyllönen) pelaa seuraavat ottelut ja itse hyppään laatikkoon Kazakstan otteluun.”

Matchens lirare: Macke Herajärvi (kuva: Pekka Huovila)

Ruotsi - Suomi 5-3 (2-2)
8 min Ruotsi 1-0 (Erixon)
25 min Suomi 1-1 (Liukkonen)
28 min Suomi 1-2 (Laakkonen)
42 min Ruotsi 2-2 (Westh)
Tauko
53 min Ruotsi 3-2 (P. Nilsson)
66 min Ruotsi 4-2 (P. Nilsson)
72 min Ruotsi 5-2 (Berlin)
81 min Suomi 5-3 (Hiltunen)


24.1. Rintala vaihdettu Hauskaan

Suomen joukkueessa tehtiin alkuviikosta yksi pelaajavaihdos, kun pelaavaan ryhmään nimetty Pekka Rintala vaihdettiin Janne Hauskaan. Pekka kärsii valitettavasta alaraajavammasta, joten kisat jäävät tällä kertaa väliin. Onneksi Suomen reserviryhmä on myös hyvin laadukas ja Janne on pelannut hyvää kautta Brobergissa ja on siten valmis MM-kisoihin.