P15-maajoukkueen virallinen muonittaja Örebrossa:


Suomi taipui niukasti välierässä, pelit ohi

Sunnuntaiaamun välieräpeliin lähdettiin hyvällä asenteella ja hyvin valmistautuneena. Vastaan luisteli IFK Vänersborg, joka oli pelannut oman puolivälierän myöhään yöllä FAIK/Borgiaa vastaan. Tämä antoi hieman etua nuorille jalopeuroille.

Pelin alku oli selvästi Suomen hallintaa. Vänersborgin puolustus oli vaikeuksissa Suomen korkean ja oikea-aikaisen karvauksen kanssa. Suomi meni Tuukka Loikkasen maalilla johtoon pelin toisella minuutilla. Tämän jälkeen pelitilanne tasoittui ja 5.llä peliminuutilla numerot olivat tasan 1-1.

Ensimmäisen jakson aikana vastustaja sai oman luistelunsa kuntoon. 14. peliminuutilla heidän maalivahti hoksasi keskiviivalla kärkkyvän hyökkääjän ja läpiajosta maali. Tauolle mentiin siis 1-2 tappioasemassa. Suomi oli kuitenkin hyvin pelissä mukana ja omaa karvausta tai pelitapaa ei turnaan muutettu tauon jälkeen.

Topi Pesonen sivalsi suuppaamalla 2-2 -tasoituksen, kun toista jaksoa oli pelattu pari minuuttia. Tilannetta edelsi vahva suomalaispainostus, jota Vänersborg ei saanut purettua. Toinen jakso oli kaikkiaan hyvin tasaista pelaamista ja hiljalleen näytti siltä, että tässä mentäisiin rankkareihin.

Niin ei kuitenkaan käynyt vaan ajassa 39:53 IFK Vänersborgin #34 tälläsi kulmurista johto- ja voittomaalin. Tämän jälkeen pelattiin vielä noin puolitoista minuuttia tuomarin antamaa lisäaikaa. Suomella oli siinä tilanteessa 9 hyökkääjää ja nippu hyviä tilanteita, mutta pallo pomppi harmillisesti yli mailan lavan.

Tappion myötä Suomen pelit päättyivät KOSA-natta -turnauksessa tähän. Pronssipeliä ei pelata. Joukkueen päävalmentaja Pasi Hiltunen oli kuitenkin ylpeä nuorten otteista:

”Meidän maaliin tehtiin neljässä pelissä yhteensä 3 maalia. Se on todella vähän näissä peleissä. Täytyy muistaa, että täällä pelasivat 98 ja myös 97 -ikäluokan pelureita. Siihen nähden me saatiin hyvää kokemusta.”

”Tämä oli myös näytönpaikka tulevia valintoja ajatellen. Myös Training Campilla tarkkaillaan näitä pelaajia ja nyt onkin mielenkiintoista seurata miten nyt maajoukkueessa pelanneet kaverit pärjäävät Jyväskylässä”, ennakoi Hiltunen.

Kaikkiaan leiri oli todella onnistunut. Torstain harkkapeli ja jääharjoitus palveli hyvin maajoukkueen tarpeita. Samoin KOSA-natta -turnaus. Project 99/00 Jalopeurapolku -hanke on hyvällä uralla. Projektin puolesta halutaankin kiittää kaikkia tukijoita ja kannustajia. Oikealla tiellä ollaan!


Suomi lohkovoittajaksi puhtaalla pelillä

Suomen P15-maajoukkue suoriutui Lohkon 1 voittajaksi. Juuri päättynyt ottelu norjalaista Røa IL:n joukkuetta vastaan päättyi numeroihin 2-0. Suomen maalit syntyivät 1. jaksolla.

"Olihan se melkoista 'asemasotaa'! Onneksi puolustus piti ja kapteeni näytti mallia", huokaisi päävalmentaja Pasi Hiltunen pelin jälkeen.

Suomen ensimmäinen maali syntyi rankkaritilanteesta. Sitä edelsi Jaako "Paaki" Hyvösen tekemä tahtomaali, joka kuitenkin hylättiin ja pallo vietiin pilkulle. Saku Hämäläinen kikkasi pallon Kerkko Äikkäälle, joka nosti Hellmyrsin mallin mukaisesti pallon ylämummoon.

Toinen maali syntyi muutama minuutti myöhemmin, juuri ennen taukoa. Kerkko kuljetti pallon kaarelle ja iski siitä alanurkkaan.

"Tässä on nyt edessä kokonainen yö unta!", iloitsi Pasi Hiltunen.

Poikien pelit jatkuvat sunnuntaiaamuna välieräottelussa. Vastaan asettuu joukkue, jonka puolivälierä on klo 01:50.

Ottelukaaviota voi seurata täältä.

Katso Røa-pelin suomalaismaalivahtien haastattelut Youtube-linkeistä:

Jere Korhonen:

Isak Skog, och samma även på svenska:


Suomelle toinen voitto KOSA-nattassa

Suomen P15-maajoukkue saavutti toisen voittonsa perjantaiyön lohkopelissä. Nyt kaatui Spånga-Bromsten BK numeroin 6–0. Molempia joukkueita vaivasi kovin ”outo” otteluaika, mutta lopulta nopeampi ja paremmin tilanteet viimeistellyt joukkue voitti.

Suomen maalit jakautuivat tasaisesti eri pelaajille. Maalintekijöinä oli milloin libero, kärkipelaaja, vasen pakki tai pelinrakentaja. Suomi sai myös huomattavaa etua pienestä, mutta sitäkin innokkaammasta kannattajaryhmästä Behrn Arenan lehtereiltä. Mainittakoon, että maalissa pelasivat Jere Korhonen ja Joonas Kankkunen. Molemmat pitivät jälleen nollan ja Joonas torjui toisen jakson puolivälissä puolustajien välistä karanneen SBBK:n kärkipelaajan läpiajon.


Suomen keskikentällä peliä tekevä Tuukka Loikkanen (oik.) osaa myös puolustaa. Tässä SBBK:n hyökkäys ohjataan tehokkaasti laitaan. Kerkko (#10) varmistaa taustalla. Kuva: Jeri Hämäläinen

Näin pelattiin yöllä:

2 min Suomi 0–1 (Juho Holopainen viimeisteli lyönnillä kaarelta. Vapauttava maali.)
7 min Suomi 0–2 (Kerkko Äikäs kuljetti koko kentän läpi, viimeistely hieman jo horjahtaen.)
20 min Suomi 0–3 (Joonas Hiltunen tälläsi Samuli Sakon tarjoileman namukulmurin maalin kattoon.)
Tauko.
31 min Suomi 0–4 (Nestori Moisio kuljetti rohkeasti pallon omalta tontiltaan ja iski kaarelta maalin.)
35 min Suomi 0–5 (Miiro Linjala viimeisteli suoraan ilmasta pienen maalinedushässäkän jälkeen.)
39 min Suomi 0–6 (Samuli Sakko iski pallon pienestä kulmasta kaaren tuntumasta verkon perille. Kädet kohti kattoa.)

Pojat ovat nyt aamiaisen jälkeen nukkumassa ja seuraava peli on norjalaista Röa IL:n isokokoista joukkuetta vastaan. Sitten katsotaan miten pelit jatkuvat...


Turnaus käyntiin voitolla: ÖSK - Suomi P15 0-6

KOSA-natta -turnaus pyörähti Suomen joukkueelta hyvin käyntiin. Suomi luisteli isäntäjoukkue ÖSK U16:n nurin vahvalla liikkeellä ja hyvällä pallon hallinnalla. Joukkueen teemana oli lähteä pelaamaan puolustuspelaamisen kautta ja rakentaa huolella peliä keskialueen yli.

Puolustuspelaamisessa huomiota kiinnitettiin kahteen seikkaan: hyökkääjien rooliin karvaus- ja ohjauspelissä ja keskikenttäpelaajien ja sivutukien rooliin hyökkäyksien katkomisessa. Nämä onnistuivat hyvin ja vaikka maaleja tehtiin varsin tasaisesti, niin hyökkäyspelissä nähtiin vielä parennettavaa:

”Meidän on saatava parempia läpisyöttöjä keskikentältä kärkeen, siihen pitää seuraavaksi keskittyä”, sanoi päävalmentaja Pasi Hiltunen heti pelin jälkeen.

”Totta kai myös puolustukseen on tultava vielä lisää varmuutta kun turnaus etenee”, pohti Pasi omaan vakavaan tyyliinsä.

Eilisen harkkapelin perusteella puolustukseen tehtiin pieniä muutoksia ja Nestori "Nepa" Moisio siirrettiin alakertaan tuomaan lisää pallollista taitoa niin peruspelaamiseen kuin hyökkäyksiin lähtöihin.

Joukkueen urakka jatkuu yön kähmässä, kun 03:50 alkavaa pelissä kohdataan SBBK:n taitava joukkue. Hieman poikkeuksellinen otteluaika vaatii joukkueelta tarkkaa keskittymistä: levon ja rasituksen suhde pitää mietittiä huolella.

Näin avattiin KOSA-natta -turnaus:

6 min Suomi 0-1 (Joonas Hiltunen täräytti kulmasta pallon suoraan sisään. Sovittu ”kuvio”.)
8 min Suomi 0-2 (Kalle Pesonen iski hienon lyönnin, molari ei mahtanut mitään.)
11 min Suomi 0-3 (Juho Kaaretkoski suppasi vahvan hyökkäyksen päätteeksi pallon verkkoon.)
17 min Suomi 0-4 (Tuukka Loikkanen karkasi ÖSK:n kulman jälkeen ryysistä läpiajoon. Pallo puikoista sisään.)
Tauko.
25 min Suomi 0-5 (Jaakko ”Paaki” Hyvönen oli tarkkana maalin edustalla ja pallo sisään.)
37 min Suomi 0-6 (Juho K. toistamiseen maalinteossa. Nyt varma rankkari aivan yläkulmaan, riman alle.)

Katso päävalmentaja Pasi Hiltusen kommentit avausottelusta:

Joukkueen kapteeni Kerkko Äikäs kommentoi joukkueen tilannetta ja odotuksia:


Harjoituspeli: ÖSK - FIN U15 2-3, kommentit

Suomen P15-maajoukkue sai eilen illalla tulikasteensa.

Harjoituspelissä kohdattiin Örebro SK:n P15/P16 -joukkue. Ottelu pelattiin ÖSK:n harkkavuorolla, hienolla Behrn Arenalla.

"Oli tärkeää, että päästiin pelaamaan harkkapeli ennen kun KOSA-natta -turnaus alkaa. Nyt saatiin karisteltua turhat jännitykset pois", sanoi päävalmentaja Pasi Hiltunen pelin jälkeen.

Joukkue on matkustanut Örebrohon torstaipäivällä ja joukkuepalaverejä on pidetty niin laivamatkalla kuin hotellillakin.

"Tiedämme, että poikien maajoukkuepolku on vasta alussa ja nyt otetaan ensipotkuja tällä Jalopeurapolulla", hoksauttaa valmentaja Hiltunen.

Illan pelli ÖSK:ta vastaan kertoi, että Suomella on jalkeilla vahvasti luisteleva joukkue. Samoin intoa ja halua löytyy joka osa-alueelta. "Liike on meillä hyvää ja siinä emme varmaan ole muista jäljessä", Hiltunen pohti.

KOSA-natta -turnaus alkaa Suomen osalta klo 16:00 (Ruotsin aikaa), jolloin kohdataan turnauksen avausottelussa ÖSK:n joukkue.

Perjantaiaamuna hotellin aamiaisella sattui mukava yhteensattuma, kun Vetlanda BK:n elitserienjoukkue sattui samaan aikaa aamupalalle. Vetlandan päävalmentaja Tommy Österberg moikkasi poikia ja toivoitti vielä tsemppiä pojille turnaukseen.

Klikkaa Youtube-logoa ja katso Jaakko "Paaki" Hyvösen kommentit harjoituspelistä: