P15-maajoukkue • Kausi 2013-2014

Pelaajatietolomake P15, 2013-14 > Klik
KOSA-natta U16 -turnauksen (8.-10.11.2013) raportit > Klik


Suomen P15 Örebron KOSA-natta -turnauksessa:

Ylärivi: Pasi Hiltunen (valmentaja), Joonas Hiltunen, Topi Pesonen, Kerkko Äikäs (C), Tuukka Loikkanen, Alexander Lindfors, Topi Pesonen, Saku Hämäläinen, Juho Kaaretkoski, Sami Sakko (manageri), Topiantti Äikäs (joukkueenjohtaja).
Keskirivillä: Miika Husu, Juho Holopainen, Jaakko Kyllönen, Ville Hämäläinen, Miro Nuutti, Samuli Sakko, Jaakko Hyvönen, Miiro Linjala ja Nestori Moisio.
Edessä molarit: Joonas Kankkunen, Isak Skog ja Jere Korhonen.
Kuva: Jeri Hämäläinen, joukkueen huoltaja, johtava sliippari


Örebron KOSA-natta U16 -turnauksen ohjelma julki

P15-maajoukkueen harjoitusleiri ja -turnauksen turnausohjelma on julkaistu. Suomen P15:n on sijoitettu turnauksessa lohkoon "1" yhdessä isäntäjoukkue Örebro SK:n ja Spånga/Bromstens BK:n (Tukholman seutu) ja Røa IL:n (Norja, Oslo) kanssa. Lohkopelejä tulee siis yhteensä 3 kappaletta. Turnauksessa pelataan 2 x 20 min ottelut.

"2"-lohkossa taistelevat VSK, IFK Kungälv, Borgia/FAIK ja Nässjö IF. "3"-lohkossa puolestaan kamppailevat Sirius, Derby Bandy, Höjden/Mölndal ja IFK Vänersborg. (Alkuperäinen ohjelma on hieman muuttunut, Røa IL korvaa "1"-lohkossa Höjden/Mölndalin, muutos tehty 30.10.2013.)

Todellinen natta-turnaus

Otteluohjelma paljastaa heikomminkin ruotsia osaavalle mitä sana "natta" turnauksen nimessä tarkoittaa. Suomen ottelut ovat (ajat Ruotsin aikaa):

Pe 8.11., klo 16:00 ÖSK - Suomi P15 (turnauksen avausottelu)
La 9.11., klo 03:50 SBBK - Suomi P15
La 9.11., klo 16:30 Suomi P15 - Røa IL

Jatkopelit ovat sunnuntaina 10.11. ja siellä:

A-jatkopelit, sijoista 1.-6.:
klo 8:20 (välierä - jos ja kun alkulohkossa 1. sija)
klo 01:50 (mahd. puolivälierä - jos alkulohkossa 2. sija)
Turnauksen loppuottelu: klo 15:40

B-jatkopelit, sijat 7.-12.:
klo 03:30 (sijoitusottelu - jos alkulohkossa 4. sija)
klo 10:00 (sijoitusottelu - jos alkulohkossa 3. sija)
B-loppupelien "pikkufinaali", klo 16:40

Turnausohjelma on hieman monipolvinen. Lisätietoa janoaville on infoa tarjolla täällä.

Leiri käyntiin torstaina pelaten ja harjoitellen

Joukkue saapuu pelipaikkakunnalle torstaina keskipäivän ailkoihin ja käy turnausta edeltävänä päivänä kahdesti jäällä. Ensin alkuiltapäivästä kohdataan ÖSK:n P15-ikästen ryhmä harjoitus- ja ystävyysottelussa. Myöhemmin illalla joukkueella on omat harjoitukset Behrn Arenalla.

Perjantaina venytellään lihakset pelikuntoon ja viimeistellään fläppitaululla ja ryhmätöissä taktiikat kohdilleen. Hallille joukkue siirtyy hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua.

Lisää leiri- ja turnauskuulumisia ensi viilkolla. Turnausuutisoinnille perustetaan oma sivu P15-mj:n sivujen alaisuuteen.


P15-maajoukkue, Örebron harjoitusleiri 6.-10.11.2013


Maajoukkueleiri ja KOSA-natta U16 -turnaus

P15-maajoukkueen päävalmentaja Pasi Hiltunen on valinnut ensimmäisen P15-maajoukkueryhmän, joka osallistuu U16-ikäluokan KOSA-natta -turnaukseen Örebrossa (pe–su 8.–10.11.2013).

Maalivahdit
Joonas Kankkunen, WP35
Isak Skog, Akilles
Jere Korhonen, Kampparit

Kenttäpelaajat seuroittain aakkosjärjestyksessä
Alexander Lindfors, Akilles
Miro Nuutti, Akilles
Saku Hämäläinen, JPS
Miiro Linjala, JPS
Jaakko Hyvönen, Narukerä
Kerkko Äikäs, OLS
Miika Husu, Pasa
Ville Hämäläinen, Pasa
Tuukka Loikkanen, Pasa
Samuli Sakko, Pasa
Joonas Hiltunen, ToPV
Juho Kaaretkoski, ToPV
Jaakko Kyllönen, Veiterä
Kalle Pesonen, Veiterä
Topi Pesonen, Veiterä
Juho Holopainen, WP35
Nestori Moisio, WP35

Johtoryhmä
Pasi Hiltunen, päävalmentaja (Tornio)
Sami Sakko, manageri (Tuusula)
Jeri Hämäläinen, huoltaja (Imatra)
Topiantti Äikäs, joukkueenjohtaja (Oulu) 050 536 2646, topiantti.aikas[at]oulu.fi

Joukkueen pelaajille on lähetetty tieto valinnasta ja vanhemmat ovat saaneet sähköpostitse leirikirjeen. Joukkue kokoontuu leirimatkalle ke 6.11. klo 14 Ogelissa. KOSA-natta -turnauksen kotisivulta voi seurata turnauksen kulkua ja lyhyitä turnaustunnelmia välitetään myös finbandy.fi -sivulle.


P15-maajoukkueen tarkkailuryhmä

Päävalmentaja Pasi Hiltunen on yhdessä Jalopeurapolku-projektin johtoryhmän ja tukitoimijoiden kanssa nimemmyt P15-maajoukkueen ensimmäisen tarkkailuryhmän, jota on täsmennetty Ruotsin kesäleirien aikana ja tuloksena.

Ryhmässä on 44 kenttäpelaajaa ja 7 maalivahtia. Nimeäminen on samalla ilmoittautuminen P15 Training Camp -leirille (6.-8.12.2013). Seurat voivat esittää myös muita kenttäpelaajia ja kahta maalivahtia TC-ryhmään. Tästä ollaan vielä yhteydessä seurajoukkueisiin. P15TC:n leirivahvuudeksi on määritelty 56 pelaajaa (eli 4 joukkuetta, joissa on 2 mv ja 12 kenttäpelaajaa).

P15-maajoukkue pitää marraskuun alussa harjoitusleirin ja osallsituu Örebro SK:n KOSA natta -turnaukseen (7.‒10.11.). Leiriryhmä nimetään tässä ilmoitetuistuista pelaajista. KOSA natta -turnaukseen lähtevän joukkueen koko on noin 20 pelaajaa (sis. 3 maalivahtia ja n. 17 kenttäpelaajaa).

Lisätietoja maajoukkueen toiminnasta on nimilistan alapuolella. Jalopeurapolku-hankkeesta saa lisätietoa tästä linkistä.


Pelaajat joukkueittain aakkosjärjestyksessä:

Akilles

Lindfors Alexander
Nuutti Miro
Rikberg Oskar
Skog Isak (mv)
Uusitalo Olli
Lindblad Dylan
Schreck Kaapo
Antikainen Tuomas

Botnia

Heinonen Arttu

HIFK

Kujasalo Aapo

JPS

Aapakari Niilo
Dahlman Elmo (mv)
Hämäläinen Saku
Koljonen Jasu
Linjala Miiro

Kampparit

Kohvakka Mikko
Korhonen Jere (mv)
Korhonen Vili
Särkkä Ville

LRK

Koskenkorva Sami

Narukerä

Hyvönen Jaakko
Koskinen Ville
Rajala Joona
Siren Juho
Vihtalahti Leevi
Vääräkoski Roope

OLS

Äikäs Kerkko

PaSa

Husu Miika
Huuhtanen Paavo
Hämäläinen Ville
Loikkanen Tuukka
Oravuo Jere (mv)
Sakko Samuli

ToPV/HSKT

Hiltunen Joonas
Kaaretkoski Juho
Luiro Ville

Veiterä

Ikävalko Riku
Karhu Niklas (mv)
Kyllönen Jaakko
Pesonen Kalle
Pesonen Topi

Vesta

Johansson Jonathan
Luostarinen Joona

WP35

Heino Simo
Heiskanen Leevi
Holopainen Juho
Kankkunen Joonas (mv)
Koskinen Matias (mv)
Moisio Nestori
Uotinen Aleksi

(31.7.2013)


Kauden 2013—2014 Toimintasuunitelma, Fin-P15

  • Potentiaalisia maju-pelaajia on tarkkailu jo edellisellä kaudella (2012‒13). He ovat osallistuneet kuntotesteihin ja liiton Training Camp -leireihin (”TC”) ja mahdollisesti myös edelliskauden P15-maajoukkuetoimintaan.
  • Kesäkaudella pelaajille tehdään seurajoukkueissa Jalopeurapolun kuntotestit. Kesällä pelaajat osal-listuvat omatoimisesti Ruotsissa pidettäviin Sommarbandy-leireihin (Lidköping, Västerås, Örebro jne.)
  • Fin-P15 tarkkailuryhmä nimetään kesäkuussa 2013 (nimeäminen toimii ennakkokutsuna P15TC-leirille). Ryhmään nimetään 42 nuorta, joista 6 on maalivahtia ja 36 on kenttäpelaajaa.
  • Syys‒lokakuu: pelaajille tehdään seurajoukkueissa Jalopeurapolun kuntotestit. Jääharjoittelu isolla jäällä alkaa lokakuussa seurajoukkueissa.
  • Marraskuu (6./7.‒10.11.): Fin-P15 osallistuu KOSA-natta U16-ikäluokan seurajoukkueturnaukseen Örebrossa, Ruotsissa. Turnausta edeltää leiritapahtuma Örebrossa (1‒2 pv.). Ryhmän koko on noin 20 pelaajaa (3 + 17). Matka on nimellisesti maajoukkueleiri ja turnauksessa pelattavat ottelut ovat harjoituspelejä.
  • Joulukuu (6.‒8.12.2013): P15 Training Camp -harjoitus- ja maajoukkueleiri, Jyväskylä. Leirille kutsu-taan aiemmin tarkkailuryhmään nimetyt pelaajat sekä muita seurajoukkueiden nimeämiä pelaajia. Leirin kokonaisvahvuus on 56 (8 mv ja 48 kenttäpelaajaa). Leirillä hiotaan pelaavien ryhmien yhteistä pelitapaa, kuullaan asiantuntijaluentoja urheilijan polusta, harjoittelusta ja ravintoasioista. Leiri-paikkana on Kiponniemen leirikeskus, jääharjoitukset ovat Viitaniemen tekojääkentällä.
  • U15MM-kisat 2014:
    Kisat pelataan Ruotsissa Ronnbyssä, Etelä-Ruotsissa (Fredriksberg BK on järjestävä seura yhdessä SBF:n kanssa). Ajankohta on 7.-9.2.2014. Jalopeurapolku-hankkeen välitavoite. Valmistava leiri (2 päivää) pidetään ennen kisoja Ronnbyssä. Mukaan tulee Suomi, Ruotsi, Venäjä ja eksoottinen Ukraina. USA:n osallistuminen on vielä epävarmaa.
  • Kauden päätteeksi (huhtikuu): seurajoukkueissa toteutettavat kuntotestit.

Lisätietoja P15-majun ja Project 99/00 -hankkeen toiminnasta saat myös täältä.


P15-maajoukkueen johtoryhmä on nimetty 16.4.2013.

>Lue lisää päävalmentaja Pasi Hiltusen mietteitä maajoukkuetoiminnasta

P15-maju on huhti-toukokuun aikana yhteydessä seurajoukkueisiin kuntotestaus- ja harjoittelutapa-asioissa.

Maajoukkueen valmennus- ja johtoryhmä kannustaa kaikkia 1999 ja 2000-ikäluokkien nuoria osallistumaan jääpallon kesäleiritapahtumiin. Leirit ovat luonnollisesti vapaaehtoisia, mutta kokemus on osoittanut, että Ruotsissa järjestettyjen Sommarbandykoulujen anti on hyvää ja ne motivoivat nuoria tehokkaaseen harjoitteluun pitkän suomalaisen syksyn ajan.

Leirejä järjestetään ainakin Lidköpingissä, Västeråsissa ja Örebrossa. Myös muut paikkakunnat ovat mahdollisia. Jo nyt on tiedossa, että ainakin Villa BK:n leiriin Lidköpingiin ja Vsk:n leirille Västeråsiin on osallistumassa edustavat suomalaisryhmät (viikko 31).

Tälle sivulle lisätään infoa P15-majun kausisuunnitelmasta, mahdollisista harjoitusturnauksista sekä luonnollisesti P15-tarkkikselle valituista pelaajista. Asiaan palataan touko-kesäkuun aikana.

P15-maajoukkueen yhteystiedot:

Pasi Hiltunen, päävalmentaja
0400 798 488
pasi.hiltunen72[at]gmail.com

Sami Sakko, manageri
040 500 4864
sami.sakko[at]kolumbus.fi

Topiantti Äikäs, joukkueenjohtaja
050 536 2646
topiantti.aikas[at]oulu.fi

Lisäksi johtoryhmän tukena toimivat Esko "Ese" Korhonen, jonka vastuulla on valmennuksen avustaminen ja pelaajatarkkailu, Pekka "Himma" Hiltunen, valmennuksen konsultointi ja Samuli Niskanen, hankkeen mentor.


P15-maajoukkue: Kausi 2012-2013

P15-maajoukkue kaksoismaaottelut Ruotsia vastaan

3.2.2013

Suomi kohtasi Ruotsin toistamiseen P15 maaottelussa, tällä kertaa pelipaikkana oli Zinkesdam Tukholma.

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja siirtyi 2-0 johtoon Matias Lehtosen ja Jussi Ylä-Houhialan maaleilla. Ruotsi otti aikalisän ja sen jälkeen alkoi tulosta syntyä ja tauolle mentiin 2-2 tasatuloksessa.

Toisella jaksolla Ruotsi meni tasaisesti menojaan ja lopulta päädyttiin loppulukuihin 9-5. Suomen toisen jakson maaleista vastasivat Riku Hämäläinen ja Willianm Skog (2).

Suomen joukkueen valmentaja Mika Hyppönen: " Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Mm. tuhlasimme rangaistuslyönnin. Toisella jaksolla luistelumme hiipui ja Ruotsi pääsi karkaamaan voittoon. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli hyvä kokemus nuorimmalle maajoukkueellemme".

2.2.2013

Ensimmäinen maaottelu pelattiin lauantaina 2.2. Helsingin Kalliossa 13.30, jonka Ruotsi voitti niukasti maalein 5-6. Toinen ottelu pelataan sunnuntaina 3.2 Tukholmassa. Helsingin ottelu oli varsin tasainen ja jännittävä loppuun saakka. Johtoasema vaihteli.

"Kenttäpeli oli tasaista ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla kun joukkueemme toteutti sovittua taktiikkaa. Meillä jäi pari paikkaa hyödyntämättä, joten olisimme voineet johtaa parilla maalilla. Toisella jaksolla olimme myös hyvin pelissä mukana, mutta jäähyt sotkivat peliämme ja lisäksi ajoittain pelisuunnitelmaa ei noudatettu. Se menee nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin. Lisäksi luistelu loppui ja ruotsalaiset saivat otetta. Aikalisän jälkeen saimme hyvää painetta Ruotsin päätyyn ja meillä oli paikat jopa tasoitukseen. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Suomen joukkueesta hyvin pelasivat  parhaana palkittu Konsta Hämäläinen ja keskikentän Riku Hämäläinen sekä sivutuki Jussi Yli-Louhala" kertoi valmentaja Jari Kettunen ottelun jälkeen.

2.2.2013  Suomi -  Ruotsi 5 - 6 (3 -3)
03:59 1-0 Riku Hämäläinen
05:36 1-1 Filip Ljus
19:21 1-2 Max Mårtensson
25:00 2-1 Riku Hämäläinen
30:00 3-2 Konsta Hämäläinen
32:30 3-3 Elias Engholm
46:03 4-3 Konsta Hämäläinen
46:58 4-4 Filip Ljus
50:50 4-5 Karl Bergstrand
53:59 4-6 Philip Lindqvist
70:00 5-6 Tatu Ässämäki

Pdf-pelaajalista

Kaksoismaaotteluihin Ruotsia vastaan 1.‒3.2.2013 nimetyt pelaajat:

Maalivahdit:
1 Penttilä Jere, OLS
12 Järvinen Jesse, Narukerä

Kenttäpelaajat:
2 Hepola Ilari, JPS
3 Kunnas Pyry, Veiterä
4 Skog William, Akilles
5 Yli-Houhala Jussi, HIFK
6 Hämäläinen Riku, JPS
7 Hämäläinen Konsta, PaSa
8 Lehtonen Matias, PaSa
9 Lindlöf Arvi, JPS
10 Johansson Mikko, Akilles
11 Hämäläinen Saku, JPS
13 Soininen Roope, WP 35
14 Jääskeläinen Patrik, JPS
15 Ässämäki Tatu, JPS
16 Valtanen Niklas, OLS

Kotiin jäävät varamiehet:
Kilpiö Pyry (mv), HIFK
Wright Fredrik, WP 35
Antikainen Tino, HIFK
Äikäs Kerkko, OLS
Salmi Evert, WP 35

Valmennus ja johto:
Kettunen Jari, valmentaja
Hyppönen Mika, valmentaja
Säävälä Tuomo, joukkueenjohtaja
Ässämäki Mika, huoltaja

21.1.2013


P15-maajoukkeen tarkkailuryhmä 2012-2013

P15-maajoukkueen valmentajat ovat nimenneet viikonlopun Jyväskylän P15TC-leirin perusteella 33 pelaajan tarkkailuryhmän, josta valitaan joukkue 1.‒3.2.2013 pidettävälle maajoukkueleirille ja sen yhteydessä pelattavaan kaksoismaaotteluun Ruotsia vastaan.

Lopullinen P15-maajoukkue Ruotsia vastaan pelattaviin maaotteluihin valitaan 19.–20.1.2013 Varkaudessa pelattavan väliturnauksen jälkeisenä maanantaina.

Tarkkailuryhmä:

Alaheikka Johannes, HSKT
Antikainen Tino, HIFK
Anttila Verneri, JPS

Heiskanen Leevi, WP 35
Hepola Ilari, JPS
Hyvönen Jaakko, Narukerä
Hämäläinen Konsta, PaSa Bandy
Hämäläinen Riku, JPS
Hämäläinen Saku, JPS
Hänninen Casper, Akilles

Johansson Mikko, Akilles
Järvinen Jesse, Narukerä
Jääskeläinen Patrik, JPS

Kaaretkoski Juho, TOPV
Kankkunen Joonas, WP 35
Kilpiö Pyry, HIFK
Kyllönen Jaakko, Veiterä
Kunnas Pyry, Veiterä

Lehtonen Matias, PaSa Bandy
Lindlöf Arvi, JPS
Loikkanen Tuukka, Pasa Bandy

Penttilä Jere, OLS
Pesonen Kalle, Veiterä
Pulkkinen Mikko, Kampparit

Salmi Eevert, WP 35
Skog Isak, Akilles
Skog William, Akilles
Soininen Roope, WP 35

Valtanen Niklas, OLS

Wright Fredrik, WP 35

Yli-Houhala Jussi, HIFK

Äikäs Kerkko, OLS
Ässämäki Tatu, JPS

7.1.2013

Valmentajat: Jari Kettunen, Mika Hyppönen