EROTUOMARIKURSSEJA

Jyväskylän erotuomarikurssi 29.10.2013
Kurssit järjestetään tiistaina 29.10. alkaen klo 18:30 Viitaniemen koulun ruokalassa

Oulun erotuomarikurssi 30.10.2013
Kurssi järjestetään keskiviikkona 30.10., klo 17:30 Kaakkurin koulun auditoriossa, Pesätie 15, Oulu. Sisäänkäynti on koulun sisäpihan puolelta pääovista kellotornia vastapäätä. Kurssin kouluttajina toimivat Mika Mutanen ja Juha-Matti Kanniainen.
Ilmoittautumiset sähköpostilla: juha.mattika[at]hotmail.com

Mikkelin erotuomarikurssi 1.11.2013
Kurssi järjestetään perjantaina 1.11. alkaen klo 16:00 Kamppareiden toimistolla.
Kurssien vetäjänä toimii Tero Tuhkanen 040 729 4909

Helsingin Erotuomarikurssi 13.11.2013
Kurssi järjestetään keskiviikkona 13.11.2013 alkaen klo 18:00 Töölön Kisahallin kokoustiloissa,
Paavo Nurmenkuja 1 D, Helsinki. Sisäänkäynti kokoustilaan liikuntahallin aulan vahtimestarikopin
oikealta puolelta portaat toiseen kerrokseen.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset kurssille: kilpailu@finbandy.fi


Varkauden Erotuomarikurssi 13.11.2013

Kurssi järjestetään keskiviikkona 13.11.2013 alkaen klo 17:00 Kämärin yläkahviossa
klo 17:00-18:00 Asiaa uusille erotuomareille (myös kauden ja kaksi viheltäneet mukaan)                                          klo 18:00-20:00 Sääntömuutokset, sääntökoe, sihteerin toiminta jne.

Ikäraja kurssille 14-vuotta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kurssille Tom Niiranen 040 7272090, tom.niiranen@fwfin.fwc.com

Porvoon erotuomarikurssi 18.11.2013

Kurssi järjestetään maanantaina 18.11.2013 alkaen klo 18:00 Linnajoen Yläasteen tiloissa.
Ilmoittautumiset sähköpostilla: kilpailu@finbandy.fi
Kouluttajat: Mats-Olof Gustafsson ja Tomi Sipilä

Lappeenrannan erotuomarikurssi 15.11.2013
Kurssi järjestetään perjantaina 15.11.2013 klo 17:00 alkaen Kisapuiston Veiterä-talolla.
Kurssin kouluttajina toimivat Simo Pyysing ja Ilkka Vainikka.
Ilmoittautumiset sähköpostilla: veiterary[at]pp.inet.fi


Markku Vainio liiton uusi logistiikkapäällikkö

Porvoolainen Markku Vainio on uusi Jääpalloliiton logistiikkapäällikkö. Päätehtävänä Markulla on liiton maajoukkueiden varusteet. Liiton varusvarasto sijaitsee Oulunkylässä.

Markku Vainio, kuva Pekka Huovila

Parviainen palaa miesten koutsiksi

LEHDISTÖTIEDOTE 23.5.2013

Antti Parviainen uusi jääpallomaajoukkueen päävalmentaja
- jääpallomaajoukkueen kausi käynnistyy Ruotsi maaotteluilla syyskuussa

Antti Parviainen (53-v) palaa Suomen jääpallomaajoukkueen päävalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella. Edellisen kerran Parviainen toimi miesten jääpallomaajoukkueen päävalmentajana kaudella 1999, jolloin Suomi voitti hopeaa Arkangelissa pelatuissa kisoissa.

”Viime MM-kisat osoittivat, että meillä on hyvä joukkue, mutta kilpailu jääpallossa kovenee koko ajan. Kazakstan, Norja ja USA ovat nousseet haastamaan Suomea ja kaksi suurta Ruotsi ja Venäjä ovat aina kovia. Österbergin kaudella on ajettu sisään hyökkäys- ja puolustuspeliä ja nyt on tarkoitus jatkaa tätä työtä eteenpäin”, kertoi Parviainen

”Maajoukkue on mielestäni siinä vaiheessa, että ikäjakauma, kokemus sekä nuorten kehityskaari kohtaavat optimaalisesti. Tämä ja pari seuraavaa vuotta ovat siis hyviä paikkoja rakentaa ja kehittää joukkuetta ja palauttaa Suomi ensin takaisin mitaleille ja sitten hakea ilman muuta finaalipaikkaa.”

”Meillä on hyviä pelaajia tulossa alle 23-vuotiaiden maajoukkueesta, jotka ensin keskittyvät omiin joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin, mutta osa on varmasti jo tällä kaudella mukana A-maajoukkueessakin.”

Maajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran 7.–8. syyskuuta Ruotsin maaotteluihin.

”Näihin otteluihin pelaajat valitaan viime vuoden näytöillä, runko on MM-joukkueesta, mitä täydennetään muutamalla viime kaudella esiin nousseella pelaajalla”, linjaa Parviainen

Kuva Pekka Huovila

Päätavoitteena MM-kisat

Maajoukkueen päätavoite on saada Suomi takaisin mitali kantaan 26.1–2.2.2013 pelattavissa MM-kisoissa. Kisat pelataan Irkutskissa Venäjällä.


Parviainen pähkinänkuoressa

- koulutus: liikunnanohjaaja, LitK, VAT
- Nykyinen työ : Helsingin Diakonissalaitos, laatu- ja turvallisuuspäällikkö
Edeltävä työ : Suomen Olympaikomitea, valmentajakoulutuksen asiantuntija
- valmennus tehtävät :
- päävalmentaja Akilles, Bandyliiga 2012-
- Jääkiekon juniorivalmentaja, Hunters, junior team-94 Porvoo 2001-2011
- Päävalmentaja, Eesti 2000-2001
- Päävalmentaja, SJPL 1989-1992 and 1997- 1999
- Päävalmentaja Botnia, Helsinki 1988-1996 : 2 kultaa (1989,1991) ja 3 hopeaa (1990,1992,1993)
- Päävalmentaja JPS, Jyväskylä 1983-1988
- Päävalmentaja, SJPL alle-17 vuotiaat ja alle 19-vuotiaat 1985-1988
- Vuoden valmentaja 1999, vuoden nuorten valmentaja 1988
- naimisissa, vaimo Merja ja lapset (Essi-91 ja Eeli-94)

Somalia pyrkii Irkutskin kisoihin

Somalia on hakenut FIB:n jäsenyyttä ja osallistumisoikeutta Irkutskin MM-kisoihin 2014. Somalian Olympiakomitea tukee hanketta. Borlängessä asuu noin 3000 somalia, jotka ovat perustaneet jääpallojoukkueen. Harjoittelu sujuu yhteistyössä Borlänge Bandyn kanssa. Borlängen kunta tukee hanketta taloudellisesti. Joukkuetta valmentaa Per Fosshaug, lue lisää Bandysverigen sivuilta.

Tutkimus nuorten liikkumisesta

Murrosiässä liikunta vähenee Suomessa poikkeuksellisen paljon

Liikunta-aktiivisuuden väheneminen murrosiässä on globaalisti tunnistettu tosiasia. Suomessa pudotus on kuitenkin poikkeinfouksellisen voimakas. WHO-Koululaistutkimus osoittaa, että liikuntasuosituksen täyttävien 15-vuotiaiden poikien osuus on 55 % ja tyttöjen 58 % pienempi kuin 11-vuotiaiden. Lukuja synkentävät arkiliikunnan vähäisyys sekä tuhansilla nuorilla tapahtuva seuraharrastamisen lopettaminen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamat Jyväskylän ja Tampereen yliopiston selvitykset murrosikäisten liikunnasta osoittavat, että lähes kaikkia nuoria, siis myös seuroissa harrastavia, koskettaa arjen fyysisen passiivisuuden ongelma. Liikuntakäyttäytyminen on myös voimakkaasti polarisoitunut ja osa lapsista ei saa liikettä missään – ei organisoidusti, eikä arjessaan. Murrosikä on siirtymää lapsuudesta ja nuoruudesta aikuisuuteen. Tällöin on luonnollista, että nuori miettii liikunnan paikkaa omassa elämässään. Seuraharrastuksen lopettamisen syyt ovatkin moninaiset liittyen usein nuorten tarpeiden ja motiivien riittämättömään huomioimiseen seuratoiminnassa sekä toiminnan liialliseen kilpailullisuuteen. Keskeinen lopettamista selittävä tekijä on myös nuoren kokemus siitä, että hänen liikuntataitonsa eivät ole riittävät. Valmentajan merkitys nuorten yksilöllisten tarpeiden huomioimisessa on erittäin merkittävä tekijä liikuntaharrastamisen jatkuvuuden kannalta.

Selvitykset kokoavat yhteen aiempaa tutkimusnäyttöä siitä, että yksiselitteistä syytä liikunta-aktiivisuuden romahdukseen murrosiässä ei ole. Arjen liikettä voivat vähentää mm. ajanpuute, pitkä kodin ja koulun välinen etäisyys ja nuoren passiivinen ajankäyttö. Seurassa harrastamisen lopettamista edistävät koulunkäynnin vaatima aika, harrastamisen kalleus ja lasten näkökulman unohtaminen toiminnan suunnittelussa. Liian aikainen erikoistuminen yksipuolistaa harrastamista ja johtaa usein urheilun lopettamiseen. Vanhempien ja kodin merkitys lasten liikunnalle on olennainen – sekä hyvässä että pahassa.

”Liikuntapolitiikan tavoitteena on liikunnallisen elämäntavan edistäminen koko ihmisen elämänkulun aikana. Selvitykset osoittavat, että murrosikäisten liikuntaan on jatkossa kiinnitettävä erityistä huomiota laajalla rintamalla. Myös tyttöjen ja poikien väliset erot antavat aihetta tarkastella ilmiötä tasa-arvon toteutumisen näkökulmasta. Selvitysten toimenpide-ehdotukset tullaan huomioimaan ministeriön rahoittamissa valtakunnallisissa Liikkuva koulu -ohjelmassa ja seuratoiminnan kehittämishankkeessa. Nuorten urheilussa keskeistä on, että koulunkäynti ja muu elämä sovitetaan jouhevasti yhteen harjoittelun ja kilpailemisen kanssa. Asian edistämiseksi ministeriö rahoittaa urheiluakatemioiden toimintaa. Selvitys tuottaa myös mitä arvokkainta tietopohjaa Olympiakomitean päivittäessä suomalaisen valmentajakoulutuksen sisältöjä ministeriön avustamana”, toteaa liikuntayksikön johtaja Harri Syväsalmi.

”Selvitykset vahvistavat näkymää siitä, että yhteiskuntamme on fyysisesti passivoitunut. Arkiliikunnan lisäämistä kaipaa koko väestö, mutta murrosikäisillä haaste on erityinen myös kansainvälisesti tarkasteltuna. Ylipainoisten nuorten osuus on kolminkertaistunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Viimeistään nyt liikuntapolitiikka kaipaa muiden yhteiskunnan sektoreiden, kuten varhaiskasvatuksen, koulun ja yhdyskunta- ja liikennesuunnittelun osallistumista fyysisen aktiivisuuden talkoisiin. Lasku lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja terveydestä tulee joka tapauksessa maksuun myöhemmin muun muassa lyhentyneinä työurina. Organisoidun liikunnan parissa keskeisin kysymys on, miten seuratoiminnassa saadaan pysymään ne nuoret, joiden tavoitteet eivät yllä kilpaurheiluun. Kaikki nuoret eivät myöskään halua harrastaa seuroissa. Miten heidän tarpeensa huomioidaan jatkossa mm. valtionavustuksia suunnattaessa?”, kysyy puolestaan valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Leena Harkimo.

Julkaisu Miksi murrosikäinen luopuu liikunnasta? koostuu Jyväskylän yliopiston ja Tampereen yliopiston toteuttamista selvityksistä. Selvitykset ovat saaneet valtionavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Jyväskylän yliopiston selvitys tarkastelee liikunta-aktiivisuuden vähenemistä yleensä ja Tampereen vastaavasti seuraharrastamisen lopettamista.

Julkaisu julkaistaan valtion liikuntaneuvoston julkaisusarjassa ja on luettavissa osoitteessa www.liikuntaneuvosto.fi tai suoraan tämän linkin takaa http://www.liikuntaneuvosto.fi/julkaisut/valtion_liikuntaneuvoston_julkaisusarja/miksi_murrosikainen_luopuu_liikunnasta.540.news

tutkimus

liikuntaneuvoston saate


Lisätietoja:

Minna Paajanen
Pääsihteeri, Valtion liikuntaneuvosto
Opetus- ja kulttuuriministeriö
PL 29, 00023 VALTIONEUVOSTO
GSM 040 584 9459, p. 0295 3 30239
minna.paajanen@minedu.fi
www.liikuntaneuvosto.fi

Tutkijat:

Sami Kokko
TtT, yliopistotutkija
Terveyden edistämisen tutkimuskeskus
Jyväskylän yliopisto
sami.p.kokko@jyu.fi
040-8053561

Mikko Tiirikainen
yliopistontutkija
Terveystieteiden yksikkö
Tampereen yliopisto
mikko.tiirikainen@uta.fi
040-8063533

P15-maajoukkueen johtoryhmä on nimetty

Jääpalloliiton hallitus nimesi tiistaina 16.4. pitämässään kokouksessa P15-maajoukkueen päävalmentajaksi Pasi Hiltusen (Tornio), manageriksi Sami Sakon (Tuusula) ja joukkueenjohtajaksi Topiantti Äikkään (Oulu). Kolmikko on ollut aktiivisesti liikkeellä 1999‒2000-ikäluokkien maju-toiminnan kehittämiseen tähtäävässä Johdatus Jalopeurapolulle -hankkeessa sekä liiton Training Camp -leirien järjestelyissä.

Ikäluokkia 99 ja 00 koskeva Johdatus Jalopeurapolulle -hanke on alkanut jo keväällä 2012. Hankkeen tavoitteena on kehittää määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti kyseisten ikäluokkien pelaajakehityksen seurantaa, kuntotestausta ja muita yhteisiä toimintoja jääpallokausien 2013‒14 ja 2015‒16 ikäluokan arvokisoja.

Valmentajapesti on kunnia-asia

‒ Onhan tämä kunnia asia, kun luotetaan ja pääsee kantamaan vastuuta, pohti Torniosta pikahaastatteluun tavoitettu P15-majun päävalmentaja Pasi Hiltunen.
‒ Pääasia on, että meillä on hyvä ja samanhenkinen ryhmä koossa. Minusta oli tärkeää, että Sami ja Topiantti ovat ryhmässä mukana, ajattelemme jääpallosta pitkälti samalla tavalla ja varmasti osaamisemme täydentävät toisiaan.
‒ On hyvä, että pääsemme jo kevään aikana suuntaamaan ensi kauden maajoukkuetoimintaa. Uskon, että nyt nimetty ryhmä ja sen taustahenkilöt toimivat kaikki samaan suuntaan suomalaisen junnujääpallon kehittämiseksi.

Hiltunen näkee, että ainoastaan maajoukkuetoiminnan jäntevöittäminen ei riitä:
‒ Tämä vaatii meiltä kaikilta, niin maajoukkue- ja projektiryhmältä kuin seuravalmentajilta yhteistä soundia. Maajoukkueelle pyritään luomaan omaa pelitapaa sekä hyökkäyspeliin että puolustukseen ja niiden periaatteiden iskostuttamiseen pelaajille tarvitsemme hyvää yhteistyötä seuratason valmennuksen kanssa. Olen varman, että kaikki ajattelevat tästä samalla tavalla.

‒ Puolustuspelaaminen nousee tärkeään asemaan. Haluan, että Jalopeurapolkuun, Training Camp-leireille ja maajoukkueeseen osallistuville pelaajille tähdentyy, että puolustuspelaamisessa kaikilla joukkueen jäsenillä on tärkeä asema ja oma tehtävänsä, Pasi Hiltunen linjaa.
‒ Hyökkäyspelissä korostuu tietyt sovitut pelitavat ja niiden luova soveltaminen erilaisissa pelitilanteissa. Minusta 15-vuotiaiden pelaajien, varsinkin sellaisten jotka ovat TC- tai maju-toiminnassa mukana, on pystyttävä älykkäisiin ratkaisuihin niin pallollisena kuin pallottomassa roolissa.
‒ Mutta on myös tärkeää, että maajoukkueessa ja Jalopeurapolku-projektissa on hyvä huumori niin kentällä kuin vapaa-ajallakin, Pasi hoksauttaa ja päästää ilmoille mehevän naurun.

Pohdittaessa maajoukkueen kilpailullisia tavoitteita, on katse suunnattava koko pelaajakohortin pitkäjänteiseen kehittämiseen:
‒ Näkisin, että tulevalla kaudella luodaan pelitapaa yhdessä seuravalmentajien kanssa. Pyrimme maajoukkue- ja Jalopeurapolku-hankkeen kautta muokkaamaan joukon pelinavaamiseen ja -rakentamiseen tähtääviä peliharjoituksia. Niiden soveltaminen niin seura- kuin maajoukkuetasolla on osa pidempää pelaajien kehitystyötä. Siihen olemme sitoutuneita seuraavaksi kolmeksi, neljäksi vuodeksi.
‒ Olisi väärin tavoitella ”mopolla mahdottomuuksiin”, mutta kyllä Suomen maajoukkueen täytyy tavoitella parasta mahdollista sijoitusta arvokisoista. Ersa Määtän porukka näytti viime kaudella mihin suomalaiset nuoret pelaajat pystyvät!
‒ Vuoden 2014 kisat ovat projektimme kannalta eräänlainen välietappi ja varsinainen tähtäin ladataan vuoteen 2016 ja U17MM-kisoihin, Hiltunen perustelee.

Laaja taustaryhmä maajoukkueen ja projektin tukena

Johtoryhmän jäsenistä Sami Sakko tunnetaan ennen muuta tulisieluisena valmentajana ja GM:nä Botnian juniorijoukkueiden lankulta. Sami tuo toimintaan kokonaisvaltaista suunnittelu- ja toteutusvoimaa sekä ripauksen pukukoppi- ja suunnittelupalaverihuumoria, jolla on sijansa tässä ryhmässä. Topiantti Äikäs on toiminut joujo:na niin Suomen A-maajoukkueen kuin Luistinseuran nuorimpien junnujen taustalla usean vuoden ajan. Topiantti toimi Jääpalloliiton pj:na vuosina 2008‒2012 ja näin ollen tekee paluun "liiton hommiin". Johtoryhmälle määritellään tarkat roolitukset niin pelaajatarkkailun, harjoittelun kuin kisatapahtumien osalta.

Liittohallituksen nimeämien toimijoiden lisäksi Jalopeurapolku-hankkeen taustavoimissa vaikuttaa muitakin henkilöitä: valmennuksen konsultiksi on lupautunut ammattilaisjääpalloilija Pekka ”Himma” Hiltunen, jolla on hyvä tuntuma niin ruotsalaiseen kuin venäläiseenkin huippujääpalloiluun. Pekalla ja Pasilla riittää puhuttavaa ja yhteinen bandykieli veljeksiltä löytyy helposti.

Lisäksi valmennus- ja tarkkailuryhmään kuuluu mikkeliläinen Esko ”Ese” Korhonen, jolla on pitkä kokemus niin huippujääpallosta kuin nuorisovalmennuksestakin. Esellä on näkökulmia myös maalivahtipelin kehittämiseen. Esen ja Himman lisäksi hankkeen mentorina toimii jääpallolegenda Samuli ”Samppa” Niskanen, joka ei esittelyjä kaipaa. Sampalla on edelleen kanavat auki mm. Ruotsin suuntaan ja hänen toivotaan antavan tukea hankkeelle henkisen valmentautumisen ja asennepuolella.

Seuraavaksi edessä kuntotestit

P15-maajoukkueen sekä koko Jalopeurapolku-hankkeen toimintaa kehitetään avoimesti ja koko maan kattavalla asenteella. Seuraavaksi 99 ja 00 -ikäluokilla on edessään yhteiset kuntotestit. Ikäluokan pelaajat on testattu jo kahdesti, ensin syksyllä 2012 ja P15 Training Campin yhteydessä Jyväskylässä talvella 2013. Kevään seurantatestit antavat suuntaa pelaajien kuntopohjan kehittymisestä. Testien tarkoituksena on motivoida nuoria urheilijoita täysipainotteiseen harjoitteluun ja seuraamaan ennen muuta omien fyysisten ominaisuuksien kehittymistä ja kehittämistarpeita vaativassa kasvuiässä.

P15 maajoukkueen toimintaa seurataan Jääpalloliiton P15-maajoukkueen sivulla. Lisäksi Project 99/00:n sivulla kerrotaan näiden ikäluokkien Jalopeurapolku-hankkeesta laajemmin.


WP 35 vahvistaa edarin rivejä

Pelaajista sopimuksen kirjoittivat joukkueen viime kauden kapteeni Jukka-Pekka Hoffrén, 25 ja joukkueen runkopelaajiin kuuluva Aleksi Puustinen, 20. Uutena joukkueseen tulee Tarmon salibandyjoukkueesta fysiikkavalmentaja Jari Tolvanen. Tolvanen vastaa joukkueen kesätreeneistä ja toimii joukkueen valmennustiimin jäsenenä koko kauden. Ilkka Hoffrén toimii maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana tulevalla kaudella.
- Olemme saaneet Jarin tulon myötä monivuotisen toiveen toteutettua. Nyt meillä on kesätreeneihin oma valmentaja, mikä on erittäin tervetullut lisä. Kaikki kolme sopimusta ovat ensi kautta ajatellen erittäin tärkeitä, toteaa valmentaja Jorma Saastamoinen.

Jorma Saastamoinen, kuva Pekka Huovila

Liiton sivuilla lähes 300.000 kävijää

Liiton sivuilla vuoden aikana n. 300.000 kävijää, taulukosta näkyy että parhaimmillaan helmikuussa päivittäin oli yli 1700 kävijää. 

P17 ja P13 mitalit ratkaistu

P17 SM lopputurnaus, Helsinki
Loppuottelu: Botnia – JPS 8-0
Pronssiottelu: WP 35 – Kampparit 5-7

Kaikki tulokset

P13 SM lopputurnaus, Pori
Loppuottelu: JPS – PaSa Bandy 0-11
Pronssiottelu: LRK – Botnia 3-4

Kaikki tulokset

Mitalit jaossa Bandyliigassa

Jääpallon miesten Suomen mestaruus on ratkaistu 103 kertaa ja nyt finaalissa kohtaavat 16 kertaa mestaruuden voittanut Helsingin IFK ja yhden kerran mestaruuden voittanut Porin Narukerä. Suomen mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa, mikä pelataan Helsingissä, Kallion tekojääradalla 9.3.2013 klo 17.00 alkaen. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan Mikkelissä Hännin kentällä 8.3 klo 19.00 alkaen Mikkelin Kamppareiden ja Porvoon Akilleen kesken.

Loppuottelun tuomitsevat Petri Kuusela, Jyrki Rekilä ja Veli-Matti Salmi. Neljäs erotuomari on Veijo Vainio.
Pronssiottelun tuomitsevat Simo Pyysing, Tom Niiranen ja Kari Oksanen, Neljäs erotuomari on Juho Kaijansinkko.

Uusi taistelupari miesten loppuottelussa

Taistelupari HIFK & Narukerä kohtaavat ensimmäistä kertaa bandyliigan loppuottelussa. Kauden aikana joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti. Helsingissä HIFK voitti 5-4 ja Porissa HIFK oli niin ikään parempi maalein 3-1. Tiukkaa on ollut mutta runkosarjan voittojen ja kotikentän turvin HIFK on loppuottelun suosikki.

HIFK pelasi tasaisen kauden eikä notkahduksia tullut missään vaiheessa. Joukkue kamppaili sarjan loppuun saakka runkosarjan voitosta päätyen kuitenkin toiseksi. Puolivälierissä Botnia taipui otteluvoitoin 2-1 ja Akilles myös otteluvoitoin 2-1. HIFK on osoittanut pystyvänsä hyvin sopeutumaan vastustajan peliin ja tarpeen mukaan muuttamaan oma taktiikkaansa onnistuneesti. Joukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt kotikentällä otteluakaan.

Valmentaja Juha Laitinen vie joukkueensa luottavaisena loppuotteluun ” Finaaliin olemme valmistautuneet lepäämällä. Pään ja jalkojen tulee olla kunnossa. Viikko on sujunut levon ja palauttavien harjoitusten merkeissä. Joukkueemme luistelukunto on kestävämpi kuin aikaisemmin, jaksamme pelata jatkoajatkin hyvin loppuun saakka. Joukkueen henkinen moraali on myös korkealla. Kauden alussa tavoitteena oli pelata finaali Helsingissä ja siitä kiitos Narukerälle”.

Juha Laitinen, kuva Pekka Huovila

Narukerän kausi käynnistyi kehnosti ja joukkue oli pitkään pudotuspelien ulkopuolella. Neljän ottelun tappioputki johti myös valmentajavaihdokseen. Takalukko aukesi tapaninpäivänä ja pelipalikat menivät kohdalleen. Uudet roolit kokeneilla pelaajilla ja nuorten energian hyödyntäminen veivät joukkueen runkosarjassa viidenneksi. Puolivälierissä kaatui Veiterä otteluvoitoin 2-0 kuten myös hallitseva mestari Kampparit otteluvoitoin 2-0. Joukkue on voittanut ainoan mestaruutensa Helsingissä 1999.

” Otteluun tehdään normaali valmistautuminen, kuten runkosarjassa. Nyt nautitaan kevään peleistä. Viikko on sujunut palautellen ja akkuja ladaten. Meillä on kovin nälkäinen joukkue viime vuoden finaalitappion jälkeen. Finaali Helsingissä HIFK:n kotikentällä on kova paikka pelata, mutta ottelumatka on lyhyempi kuin viime vuonna” kertoi Narukerän valmentaja Tuomas Erkkilä. Joukkueen otteluiden kohentumiseen Erkkilä totesi: ”Sarjan alussa meillä oli tiukkoja pelejä, joita emme pystyneet voittamaan. Mitään suurta muutosta ei ole tapahtunut, suurin on huumorin ottaminen mukaan pelaamiseen”.

Tuomas Erkkila, kuva Pekka Huovila

Pronssiottelussa kohtaavat Kampparit ja Akilles

Perjantaina klo 19.00 Hännin kentällä alkavassa pronssiottelussa kotijoukkue Kampparit hakee neljättä perätäistä mitalia Bandyliigassa ja Akilles ensimäistä mitalia sitten vuoden 1987.

Odotettavissa on tiukka kamppailu, joskin Kampparit lähtee otteluun suosikkina. Runkosarjassa Kampparit voitti molemmat ottelut: Porvoossa 3-2 ja Mikkelissä 6-5. Kampparit haluaa pysyä mitalikannassa ja Akilles palata mitalikantaan.

Bandyliigan välierien otteluraportteja

27.2. Pori 18.30 NarukeräKampparit 7-0
2.3. Mikkeli 15.00 Kampparit Narukerä 3-4

27.2 klo 19.00 Kallion tekojää, Helsinki HIFK – Akilles 7-4 ja 3-3
2.3. klo 15.00 Pallokenttä, Porvoo Akilles – HIFK 7-2
3.3. klo 13.00 Kallion tekojää, Helsinki HIFK - Akilles 6-2

Tapaus Kumela loppuunkäsitelty

Urheilun oikeusturvalautakunta on käsitellyt SJPL:n liittohallituksen Tero Kumelasta 23.-24.2 tehdyn päätöksen muutoksenhaun.

Päätöslauselma
Valitus hylätään. Suomen Jääpalloliitto ry:n liittohallituksen päätöstä 23. –24.2.2013 ei muuteta.
Valitusmaksua ei palauteta
Ratkaisu oli yksimielinen.

Tämä tarkoittaa, että Tero Kumelalla on edustusoikeus Mikkelin Kamppareissa

Bandyliiga välierien otteluraportteja

Seurojen otteluraportit löytyvät klikkaamalla seuraa

27.2 klo 18.30 Narukerä - Kampparit

27.2 klo 19.00 HIFK - Akilles

Bandyliigan välierien otteluennakkoja

Seurojen otteluennakot löytyvät klikkaamalla seuraa

27.2 klo 18.30 Narukerä - Kampparit, huom ilmainen sisäänpääsy

27.2 klo 19.00 HIFK - Akilles

Vastalause käsitelty

HIFK Bandy Ry. on tehnyt vastalauseen edustusoikeudesta Antti Laine/Mikkelin Kampparit ja selvityspyynnön pelaajien (Antti Laine ja Tero Kumela) edustusoikeudesta ja liittohallituksen jatkotoimista 18.2.2013.

SJPL:n liittohallitus on käsitellyt asian ja todennut että pelaaja Antti Laine on siirtynyt SJPL:n kilpailusääntöjen edellyttämällä tavalla HIFK:sta Mikkelin Kamppareihin ja että hänellä siten on edustusoikeus Mikkelin Kamppareissa. Siirtoaika on päättynyt 15.1.Edustustodistus on toimitettu 2.1.2009 ja kirjaamismaksu on maksettu 2.1.2009.

HIFK:n tekemä vastalause hylättiin.

HIFK:n tekemä selvityspyyntö Antti Laineesta ja Tero Kumelasta käsitellään lisäselvitysten jälkeen SJPL:n liittohallituksen kokouksessa 25.2.2013

Maailman mestarit aamutv:ssä

P17 pelaajia ja valmentaja Esa Määttä Yle aamu-TV:ssä suorassa lähetyksessä.

keskiviikkona 13.2 klo 6.46 - 6.55

Laakkonen ylitti 400 maalin rajan

Sami Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa ottelussa Uralski Trubnikia vastaan. Ottelu pelattiin Pervouralskissa ja Kazan voitti sen 9-6. Laakkonen tasoitti pelin ottelun 20 minuutilla lukuihin 2-2. Täysosuma oli Laakkosen 400. maali Venäjän Superliigassa. Sami keräsi ottelussa tehot 2+1.

Sami Laakkosen tehopisteet Venäjällä
Superliiga 224 ottelua, 401 maalia ja 52 syöttöpistettä
Venäjän Cup 85 ottelua, 170 maalia ja 31syöttöpistettä
yhteensä 309 ottelua, joissa 654 tehopistettä (571+83)

Kuva Pekka Huovila

Northforce ja jääpalloliitto yhteistyöhön

Northforce Oy tukee MM-kisoissa Suomen jääpallomaajoukkuetta uuden sukupolven nesteytys- ja palautumistuotteilla.

Northforce on huippu- ja kuntourheilun maailmassa menestyvä kuormituksen, palautumisen, ravinnon ja nesteytyksen asiantuntija.
Northforcen pitkäjänteisessä tuotekehityksessä on ollut mukana ammattivalmentaja ja fysiologian asiantuntija Harri Hakkarainen sekä ammattilaisurheilijoita maailman huipulta.

Baltian kehityssuunnitelma

Kansainvälinen jääpalloliitto on laatinut ns. pienten maiden (B- ja C-lohkojen maat) kehityssuunnitelman.

Maille tarjotaan koulutusta ja kilpailutoimintaa. Tavoitteena on, että ko. maat olisivat paremmin valmistautuneita 2013 MM-kisoihin. Ensimmäinen tapahtuma on Baltic Cup 6.-8.9.2012, kaukaloturnaus 6-8 joukkueelle Rigassa. Toinen tapahtuma on Tallinnassa joulukuussa 2012, missä harjoitellaan ja pelataan. Kolmas tapahtuma on MM-kisat 2013 Ruotsissa.

Liittokokous 2012 ja valmistelevat palaverit

SJPL:n virallinen kevätliittokokous on sunnuntaina 27.5.2012. Edeltävänä päivänä, lauantaina 26.5. pidetään liittokokousta valmistelevat kokoukset, joissa käsitellään nuorisoasiat sekä Bandyliigaa 2012—13 koskevia asioita. Kokoukset järjestetään Helsingissä.

Virallinen liittokokouskutsu lähetetään jäsenyhdistyksille sääntöjen mukaisesti kuukautta ennen kokousta. Liittokokouskutsu on silloin tulostettavissa myös näiltä sivuilta. Myös tieto kokousten tarkasta pitopaikasta ja aikataulu ilmoitetaan tuolloin.

On erittäin tärkeää, että sekä nuoriso- ja Bandyliiga-asioista on sopimassa ja päättämässä edustava joukko suomalaisen jääpallon seuratason vaikuttajia. Erityisesti nuorisoasioissa tulee esille paljon eri seikkoja, jotka vaikuttavat monen joukkueen toimintaan ja tulevaan kauteen. Silloin on hyvä, että valmistelevassa kokouksessa on kattava otos junnutoimijoita paikalla.

Sekä nuoriso- että Bandyliiga-asioiden osalta lauantain valmistelevissa palavereissa kuullaan liittohallituksen sekä ao. valiokuntien valmistelut tulevasta kaudesta. Lauantain kokoontumisessa pohditaan yhdessä ja perinteisesti hyvässä hengessä tehtyjä esityksiä ja työstetään niitä vielä paremmiksi.

Sunnuntain liittokokous viime kädessä hyväksyy valmistelevassa kokouksessa käsitellyt asiat ja liittokokous pyritäänkin pitämään tiiviinä tapahtumana, jonka katkaisee perinteinen parhaiden pelaajien ja jääpallotoimijoiden palkitsemistilaisuus. Sunnuntain kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja, kun Topiantti Äikäs on päättämässä toisen kaksivuotiskautensa liiton johdossa.

Ole siis paikalla vaikuttamassa jääpallokauden 2012—13 asioihin valmistelevassa palaverissa lauantaina. Muutamana viime vuotena valmistelevassa tapaamisessa on ollut vähänlaisesti väkeä paikalla ja kauden aikana eri valiokuntien toiminta ehkä siitä hieman kärsinyt.

Hae opiskelupaikkaa Varkaudesta

Savonian Varkauden yksikössä voit opiskella insinööriksi tai tradenomiksi. Syksyllä 2012 kampuksella alkaa seuraavat koulutusohjelmat:

Energiatekniikka (Insinööri AMK)

Kansainvälinen liiketoiminta (Tradenomi)

Tuotantotalous (Insinööri AMK - iltalinja)

Master's Degree in Industrial Management (Master of Engineering)

Hakuaika on 5.3. - 3.4.2012. Lisätietoja hakemisesta ja koulutusohjelmista osoitteessa: http://portal.savonia.fi/amk/hakijalle

Varkaudessa voit yhdistää opiskelun ja jääpallon mutkattomasti. WP 35 ja Savonia Ammattikorkeakoulu tekevät tiivistä yhteistyöstä, ja tätä kautta urheilu ja opiskelu pystytään liittämään toisiinsa sujuvasti. Myös Pohjois-Savon Urheiluakatemia toimii aktiivisesti, ja he tekevät yhteistyötä Savonia AMK:n kanssa.
Lisätietoja www.wp35.net<http://www.wp35.net> ja http://portal.savonia.fi/amk/hakijalle

Suomen Mestarit 2012

Miehet: Kampparit, Mikkeli
Naiset: Veiterä, Lappeenranta
P21: Botnia, Helsinki
P17: Kampparit, Mikkeli
T95: Veiterä, Lappeenranta
P15: OLS, Oulu
T98: Veiterä, Lappeenranta
P13:Botnia, Helsinki
P11: HIFK, Helsinki

Jääpallokausi huipentuu

Jääpallon kansallinen kilpailutoiminta huipentuu tulevana viikonloppuna.
Viikonlopun aikana ratkaistaan miesten, naisten, P15 ja P11 Suomen mestaruudet.

Miesten Bandyliigan finaalissa kohtaavat Kampparit ja Narukerä Mikkelissä lauantaina 10.3 klo 17.00 alkaen. Helsingissä Kallion tekojäällä ratkaistaan 10.3 klo 17.00 pronssimitalien kohtalo HIFK:n ja OLS:n kesken.

Mikäli ottelutilanne finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan ottelua 2 x 15 minuutin jatkoajalla (jatkoaika pelataan kokonaan). Jos ottelu on vielä jatkoajankin jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua mikäli kenttävaraukset mahdollistavat sen ja ottelunerotuomaristo niin päättävät.

Naisten Suomen mestari ratkeaa Kallion tekojäällä 11.3 klo 14.00 alkavassa ottelussa.
P15 SM lopputurnaus pelataan Oulussa 9.-11.3.2012 ja P11 lopputurnaus pelataan Helsingissä 10.–11.3.2012.

Alla eri tapahtumien ohjelmat tai linkit ohjelmiin

Naisten mestaruus ratkeaa Helsingissä 3.-4.3.2012.

Naisten SM-lopputurnaus pelataan Helsingissä 10.-11.3. Naisten SM-sarjassa on tänä vuonna kolme joukkuetta; HIFK, Vastus ja Veiterä. Kahden osaturnauksen jälkeen Veiterä johtaa runkosarjaa, HIFK on toisena kolmen pisteen erolla Vastukseen. Oulunkylässä ja Kalliossa pelataan lauantaina yksinkertainen kierros, jonka jälkeen runkosarjan ykkönen ja kakkonen menevät suoraan Kallion kentällä sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

la 10.3 klo 12.00 Oulunkylä tj. Vastus – Veiterä
la 10.3 klo 14.30 Oulunkylä tj. HIFK – Vastus
la 10.3 klo 20.00 Kallio tj. Veiterä - HIFK
su 11.3 klo 14.00 Kallio tj. Finaali: Sarjan I – Sarjan II

P15 otteluohjelma
P11 otteluohjelma

Ville-Veikko Angeria tammikuun pelaaja

                                                                          OLS:n Almatyn MM-kisoissa Suomea edustanut Ville-Veikko Angeria on valittu tammikuun Bandyliigan pelaajaksi. Kuva: Pekka Huovila

Venäjä finaaliin, Suomi kaatui taistellen

MM jääpalloa

Venäjä vs. Suomi Almaty, Kazakstan 4.2.2012

Lauantaina Suomi kohtasi Venäjän jääpallon MM-kisojen välieräottelussa. Ottelun voitti Venäjä luvuin 6-4 ja meni finaaliin.

Ottelu pelattiin 3 x 30 minuutin jaksoissa lumisateen vuoksi. Suomi sopeutui ensimmäisellä jaksolla olosuhteisiin hyvin ja loi puolivaarallisia tilanteita. Venäjä luotti sitkeästi jäätä pitkin pelaamiseen. Venäjä siirtyi ottelun kuudennella minuutilla 1-0 johtoon Suomen puolustuksen epäonnistuessa purkupallossa omalla puolustusalueella. Suomi oli hyvin pelissä mukana ja Ville Aaltonen vapautti Markus Kumpuojan avopaikkaan, kuitenkin tuloksetta.

Suomi loi tilanteita ja sai rangaistuslyönnin Venäjän alakerran pelattua korkealla mailalla rangaistusalueen sisällä. Mikko Lukkarila kuitenkin epäonnistui lyönnissään, joka suuntautui vasemmalta ohi. Yksi kaukolaukaus osui myös Venäjän tolppaan. Ottelun 26 minuutilla vihdoin Suomi onnistui Mikko Rytkönen iskiessä kulmalyönnistä Suomelle tasoitusmaalin.

Toisella jaksolla Suomen Mikko Lukkarilalle avautui 32 minuutilla avopaikka mutta onnetar ei ollut myötä.
Venäjä sai otetta peliin, mutta Timo Oksanen torjui useita hyviä laukauksia.

45 minuutin kohdalla puolet vaihdettiin ja Venäjän maalivahti Roman Geisel vapautti Aleksei Doroskinin maalintekoon, 2-1 Venäjälle. Suomi ei antanut periksi ja 52 minuutilla Ville Aaltonen pääsi puolittaiseen tilanteeseen, mutta ei tulosta. Ottelun toisen jakson lopussa 57 minuutilla Jevgeni Ivanuskin ajoi laidasta sisään ja onnekkaasti laittoi pallon etukulmasta maaliin.

Ottelun kolmannelle jaksolle Venäjä sai upean startin, Mihail Svesnikov täräytti pallon 20 metristä yläkulmaan. Svesnikov ratkaisi iskemällä ottelun ns. voittomaalin 67 minuutilla reboundista, 5-1. Suomen ote höltyi ja Lomanov iski välittömästi 6-1. Peli oli taputeltu ja loppu olikin kosmetiikkaa. Ei kuitenkaan, ensin Markus Kumpuoja kavensi luvuiksi 6-2 ja välittömästi Ville Aaltonen luvuiksi 6-3. Ottelun 85 minuutilla Timo Oksasen pitkän avauksen jälkeen Rolf Larsson iski luvuiksi 6-4. Suomi otti aikalisän ja sen jälkeen siirsi valmentaja Tommy Österberg kolme pelaajaa kärkeen. Aika ei kuitenkaan liittänyt lisämaaleihin vaan Suomella on edessään pronssiottelu.

Musta sunnuntai

Hei kaikille, ohessa jääpallon MM 2012 miehet, ja 19-v. Suomella oli vaisu päivä, miehet MM rökäletappio Ruotsille ja 19-v pronssitappio Norjalle

MM 2012 jääpallo käynnistyi

Ruotsi vs. Suomi 12 –0 (6-0) Almaty, Kazakstan 29.1.2012

32 MM-kisat alkoivat Ruotsi Suomi ottelulla. Terhakka Ruotsi näytti kaapin paikan heti ottelun alussa. Reilu vartti ja taululla 3-0, se oli siinä. Lopulta Ruotsi iski historialliset 12-0 tulostaululle. 1980 Syvtyvkarissa, Venäjällä 1980 Suomi hävisi samoin (12-0) luvuin Ruotsille, molemmat luvut ovat suurimmat koko jääpallohistoriassa. Suomi ei päässyt peliin mukaan missään vaiheessa, lieneekö pitkä matkustaminen vienyt voimat. Joka tapauksessa Ruotsi antoi myrskyvaroituksen ja nousi saman tien kisojen suosikiksi. Suomi ei voi tästä muuta kuin parantaa, ja se tunne on varmasti joka pelaajalla ja joukkueenjohdolla.
Valmentaja Tommy Österberg nosti ottelun jälkeen Suomen joukkueesta ainoiksi valopilkuiksi mv. Timo Oksasen ja debytantti Samuli Helavuoren.

Tulosta ei selitä mikään, se oli onneton, mutta jatkoa ajatellen joukkueen on noustava maksimaaliselle tasolle, mikäli finaaliin halutaan päästä. Löytyykö jalopeuroilta sitä venymistä mitä arvokisoissa vaaditaan? Ottelu näytti selvästi, ettei normaali suoritus riitä – ei lähellekään. Nyt pitää parantaa lujasti ja se lähtee pienistä asioista – ottelussa pitää voittaa jokainen kaksinkamppailu, antaa syöttö lapaan, panna kroppa peliin mustelmien myötä, kestää ”pusuja” heittäytyä laukausten eteen, rikkoa vastustajan luistelusuuntia jne. Huomenna on vaikea ottelu Venäjää vastaan ja sen jälkeen tulee ”kevyempiä” vastustajia, jolloin on hyvä paikka laittaa oma peli kuosiin ja rakentaa joukkue kohtaamaan etukäteen vahvempi joukkue välierässä. Toivo elää, joukkueessa on potentiaalia, nyt vain hattu nöyrästi kouraan ja kohti uusia haasteita.


Otteluohjelma MM-kisat 29.1–5.2 Kazakstan
Kazakhstan WCS 2012 of Bandy
Group A
Date Time Game
29.1 15.00 Ruotsi – Suomi 12-0 (6-0)
17.30 Venäjä - USA
20.00 Kazakstan - Norja

30.01.2012
Start 13.30 NOR - SWE
16.00 RUS - FIN
19.00 USA - KAZ
31.01.2012
Start 13.30 FIN - USA
16.00 RUS - NOR
19.00 KAZ - SWE
01.02.2012
Start 13. 30 FIN - NOR
16.00 SWE - USA
19.00 RUS - KAZ
02.02.2012
Start 13. 30 USA - NOR
16.00 KAZ - FIN
19.00 SWE - RUS
03.02.2012
04.02.2012
13.00 Semifinal 1
16.00 Semifinal 2
05.02.2012
11.00 3-rd place game
16.00 FINAL

Jääpallon nuorten Y19 MM-kilpailut Porissa on pelattu. Venäjä on maailman Mestari 2012, finaalissa kaatui Ruotsi luvuin 4-1 (1-0). Suomi kohtasi pronssiottelussa Norjan ja


Kisojen otteluraportteja: http://www.u19bandy.com/index.asp
Otteluohjelma ja tulokoset:

27.1.2012
09:45 Ruotsi-Suomi 3-1
12:00 Norja-Venäjä 0-6
15:00 Venäjä-Ruotsi 1-3
19:00 Suomi-Norja 2-3
28.1.2012
08:30 Norja-Ruotsi 3-7
10:45 Venäjä-Suomi 6-0

Sarjataulukko:
Ottelut Voitot Tasapelit Häviöt Maalit Pisteet
Ruotsi 3 3 0 0 13-5 6
Venäjä 3 2 0 0 13-3 4
Norja 3 1 0 2 6-15 2
Suomi 3 0 0 3 3-12 0

15:15 SF1-SF4 Ruotsi - Suomi 7-1
17:15 SF2-SF3 Venäjä - Norja 2-1

29.1.2012
10:00 Medal1-Medal2 Ruotsi - Venäjä 1-4 (0-1)
13:00 Medal3-Medal4 Norja - Suomi 7-3 (4-1)

Ensimmäinen kisapäivä ohitse

Jääpallon nuorten Y19 MM-kilpailujen ensimmäinen päivä on ohi. Suomalaisittain alku kangerteli, sillä sekä Ruotsi, että Norja voittivat Suomen. Huomenna, lauantaina Suomi kohtaa Venäjän ja illalla pelataan välierät, mikä on nyt Suomen mahdollisuus päästä loppuotteluun. Kisasivuilla on otteluiden live seuranta ja myöhemmin ilmestyvät myös otteluraportit. Kannattaa seurata!

Kisojen tulokset
Kisojen otteluraportit

Vaihdos MM ryhmään, Kazan pelaa Suomessa


Jääpallon miesten MM-kisoihin matkustavaan Suomeen joukkueeseen on tullut muutos: loukkaantuneen Tomi Hauskan tilalle on valittu Janne Hauska, molemmat edustavat Mikkelin Kamppareita. Ylärajavammasta kärsivä Juho Liukkonen(Bollnäs) joutuu myös jättämään kisat väliin, mutta hänen tilalleen ei ole vielä valittu korvaavaa pelaajaa.

Venäjän hallitseva mestari Dynamo Kazan saapuu MM tauon aikana pelaamaan ja harjoittelemaan Suomeen.

Kazanin viimevuosien meriitit:
Venäjän mestaruus 2011
Venäjän Cup 2010
Maailman Cup 2010

Joukkue pelaa Suomessa neljä ottelua mukanaan mm. Sami Laakkonen ja tukku venäläisiä huippupelaajia
Ottelut Suomessa
27.1. 18.00 Botnia-Dynamo (Oulunkylä)
29.1. 17.00 Kampparit-Dynamo(Mikkeli)
30.1. 19.00 Akilles-Dynamo (Porvoo)
1.2. 19.00 HIFK-Dynamo (Kallio)

Janne Hauska kuukauden pelaaja

Mikkelin Kamppareiden hyökkääjä Janne Hauska on valittu Bandyliigan joulukuun pelaajaksi. Täksi kaudeksi Mikkeliin siirtynyt Janne on kerännyt tehot 19 (17+2) ja maaleillaan pitänyt huolta ettei Kampparit ole menettänyt pistettäkään tämän vuoden sarjassa.

Kuva Pekka Huovila

23-v kohtaa HIFK:n

Suomen 23 vuotiaat pelaavat Helsingissä harjoitusottelun Kallion tekojäällä torstaina 15.12 klo 19.15. Vastassa on HIFK:n liigajoukkue.
23-v osallistuvat 18.-20.12.2012 ensimmäistä kertaa pelattaviin 23-v MM kisoihin Obukhovassa, Venäjällä. Suomen joukkue ja otteluohjelma.

Sääntömuutokset, kilpailuvälineet 2011-12

- sääntömuutokset, liite, lisäksi Liittohallitus kokouksessaan 8.11 päätti, että ison kentän peleissä (P13 alkaen)maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolenkentän. Kaudesta 2012-13 alkaen 1990 ja syntyneiden pelaajientulee käyttää joko koko kasvot peittävää kasvosuojusta tai puoliristikkoa tai pleksiä ja hammassuojaa. Huom! siitä lähtien kausittain ikäraja laskee.
- kilpailuvälineet 2011-12, huom! 2012-13 kilpailuvälineiden tulee olla CE merkittyjä, ns. FIB varustelista

Kv. veteraaniturnaus Lappeenrannassa

Kisapuiston tekojääradalla pelataan FIB:n sanktioima veteraaniturnaus 4.-6.11.2011.

Turnaukseen osallistuvat: Uljanovsk, Syktyvkar, Pervo Uralsk, Vesta, Veiterä ja FIB AllStars Tackla jossa pelaa ruotsalaisia, venäläisiä ja suomalaisia huippupelureita.

Elitserien käynnistyy

15 suomalaispelaajaa Elitserienissä

Ruotsin jääpallon Elitserien käynnistyy tiistaina 25.10 ottelulla: Villa Lidköping BK vastaan hallitseva mestari Sandvikens AIK.

Kauden Elitserienissä pelaa 15 suomalaispelaajaa ja Allsvenskanissa 12. Pelaajien lisäksi pääsarjoissa on kaksi suomalaisvalmentajaa. Villa BK:n valmentajana toimii Ari Holopainen ja IFK Kungälvin ja jääpallomaajoukkueen koutsina toimii Tommy Österberg.
Elitserinin suomalaispelaajista pelasi viime MM-kisoissa 11 pelaajaa. Maalivahtiosasto on kova, sillä Marko Herajärvi valittiin MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi ja Svenska Fans valitsi Timo Oksasen Elitserienin viimekauden maalivahdiksi.

Hammarby pelaajien suosikki

Liigapelaajille suoritetun kyselyn pohjalta Hammarby on sarjan voittajasuosikki, Mikko Aarni arvioitiin liigan kolmanneksi nopeimmaksi pelaajaksi. Kaikki kyselyn tulokset löytyvä Ruotsin liiton kotisivuilta

70 tuntia jääpalloa neloskanavalla

Alkaneella kaudella jääpallon ystävät voivat seurata neloskanavan kautta ennätysmäärän otteluja, pelkästään runkosarjasta näytetään 30 ottelua. Lue lisää täältä

Avausottelu 25.10

Villa - Sandviken

Suomalaispelaajat, Elitserien

Bollnäs GIF
Timo Oksanen, mv
Juho Liukkonen
Ville Aaltonen
Mikko Lukkarila
Samuli Helavuori

Broberg IF
Ilari Moisala

IFK Kalix
Mika Jussila
Hannu Mokko

IFK Kungälv
Pertti Virtanen, mv
Markus Kumpuoja
Mikko Rytkönen
Antti Ekman

Sandvikens AIK
Mikko Aarni

Tillberga IK
Marko Herajärvi, mv

Västerås SK
Pekka Rintala

Kampparit Maailman Cupissa

Tulevana viikonloppuna jääpallossa pelataan kaksi seurajoukkueiden Maailman Cup kilpailua; miesten ja naisten turnaukset. Miesten Maailman Cup pelataan Sandvikenissä Göransson areenassa. Kampparit on mukana ainoana suomalaisjoukkueena. Naisten Maailman Cup pelataan Edsbyn hallissa ja siellä on mukana HIFK.

Miesten maailman Cup pelataan 13.–16.10

Miesten seurajoukkueiden 38. Maailman Cup pelataan perinteisesti Ruotsissa. Kamppareiden ja kisajärjestäjien kotisivuilta saa tietoa joukkueista ja turnauksesta: http://www.bandyworldcup.com . ja http://kampparit.fi/ Venäjältä turnaukseen osallistuu seitsemän joukkuetta ja. Isäntämaa Ruotsista on mukana kahdeksan joukkuetta. Kampparit kohtaa avausottelussaan Dynamo Kazanin 13.10 klo 15.05 Ruotsin aikaa.

”Nöyrin mielin lähdemme kisoihin. Fiilis on kuitenkin hyvä, koska Champions Cupissa kohtasimme huippujoukkueita, joten tuntuma kansainväliseen huippujääpalloon on olemassa. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja lähdemme haastamaan jokaista vastustajaa voitto mielessä” kertoi Kampparikoutsi Levänen kisojen kynnyksellä.

Turnauksessa runsaasti suomalaispelaajia

Kampparipelaajien lisäksi suomalaispelaajia on mukana11. Venäläisjoukkueista Dynamo Kazanin riveistä löytyvät Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen sekä Zorkin riveistä Pekka Hiltunen. Isäntäjoukkue Sandvikenin värejä puolustaa Mikko Aarni, Bollnäsia edustavat Ville Aaltonen, Samuli Helavuori, Juho Liukkonen, Mikko Lukkarila ja mv Timo Oksanen, Brobergin riveissä pelaa Ilari Moisala ja Västeråsin paitaa kantaa Pekka Rintala.

Maailman Cup näkyy 61 maassa

Ruotsin TV 4 näyttää semifinaalit ja loppuottelun kisoista. Lisäksi Eurosport 2 ja Venäjän televisio ovat mukana kisoissa. Eurosport 2 näkyy Euroopassa 47 maassa ja Aasiassa 13 maassa sekä Australiassa. Lisää televisioinneista: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBandyforbundet/Bandynyheter/Senastenytt/AvgorandetiWorldCupdirektsands/

Kisojen tulosseuranta

Turnauksen kotisivujen kautta voi seurata otteluiden kehittymistä livenä: http://www.bandyworldcup.com/layout/games.asp

Naisten Maailman Cup Edsbyn 14.–16.10.2011

Suomalainen naisjääpalloilu esittäytyy Edsbyssä ja kilpailuja voi seurata kisaisäntien live tulospalvelun kautta: http://www.bandybyn.se/wwc/layout/startsidan.asp
AIK:ssa on tällä kaudella suomalaisväriä, sillä Tytti Lintula siirtyi täksi kaudeksi Oulusta tukholmalaisjoukkueen riveihin.

Suomalaiskolmikko Sandvikenissä

Suomesta miesten Maailman Cupissa on mukana erotuomarikolmikko: Petri Kuusela, Jussi Harjuoja ja Veli-Matti Salmi.

Liigajoukkueita Ruotsin valloituksessa
- Akilles Rättvikin Leksand sparbank-turnauksessa

Oululaiset matkaavat Rättvikin hallissa 13.–16.10.2011 pelattavaan turnaukseen. Lisätietoja ja tuloksia: http://www.ifkrattvikbandy.se

HIFK matkustaa Västeråsiin leirille ja Botnia leireilee Örebrossa

Ilkka Vainikasta erityisavustaja

FIB:n presidentti Boris Skrynnik on nimennyt lappeenrantalaisen Ilkka Vainikan erityisavustajakseen sääntö- ja erotuomariasioissa.

Jääpallohistoriikin julkistamistilaisuus

JÄÄPALLOHISTORIIKIN INFO

Kutsu lehdistötilaisuuteen
Jääpallon historiikin "Vuosisata jääpalloa, mestareita ja pelimiehiä
1908-2011" julkistamis- ja lehdistötilaisuus järjestetään tiistaina 20.09.
klo 11.00 Oulussa Raatin uimahallin kahvion kokoustilassa.
Jääpallon kansallisen kilpailutoiminnan historiikki "Vuosisata jääpalloa -
mestareita ja pelimiehiä 1908-2011" ilmestyy ensi viikolla. Kirjassa on
käsitelty varsin laajasti ja seikkaperäisesti jokainen pelikausi tuloksineen
sekä parhaine maalintekijöineen. Kirjassa on 248 sivua ja yli sata kuvaa
sadan vuoden ajalta pelitilanteista, mestarijoukkueista ja merkittävimmistä
"all stars"-pelaajista.

Teoksen ovat kirjoittaneet tamperelainen historioitsija FT Tuomas Hoppu
ja helsinkiläinen jääpallokirjailija Pekka Anttinen.

Kirjan hinta on 30 euroa ja yli 10 kirjan tilauksen yhteydessä hinta on 25,-/kpl.
Kirjaa voi tilata 22.09. lähtien Pekka Anttiselta puh. 040-751 9655 ja
e-mail: pekka.anttinen@pp.inet.fi.

Kirjan kansi

Tervetuloa!

Trubnik leireilee Imatralla

Venäjän mestaruussarjassa pelaava Uralski Trubnik (Pervouralsk) leireilee Imatralla 5.-25.8.2011. Joukkue asuu Imatran kylpylässä. Viimekaudella joukkue löytyi liigassa sijaluvulta 11.

Bandy Golfin tulokset

Jääpalloilijat golfasivat Karelia
Golfin kauniilla kentällä

Jääpalloilijoiden SM-golf, Bandy Golf, keräsi lauantaina Karelia golfiin parisenkymmentä pääosin takavuosien
lajiaktiivia. Liekö pitkä matka etelästä peloittanut suuret massat tästä jo 25 vuotta käydystä jääpalloilijoiden kesätapahtumasta, sillä osanottajajoukko jäi reilusti alle puoleen normaalista.
- Mutta hienosti saatiin kisa läpi täälläkin ja varsin mukavassa hengessä jääpalloväki taas toisensa tapasi. Kun
sää suosi ja kenttäkin oli taas mukavassa kunnossa, niin varmasti hyvällä mielellä kisasta kotiuduttiin. Varsinkin kun kaikilla oli palkinnot kotiinviemisinä, kertoili Kontilahden kisan isäntä Esa Settu Vaalamo.

Kisan parhaan scr-tuloksen tehnyt seniorisarjan Teuvo Heinonen vei komean kiertopalkinnon vuodeksi Lappeenrantaan. Heinonen otti myös seniorisarjan pb-voiton ennen Karelian Paavo Pulkkista ja Väinö Rapoa.

A-sarjassa käytiin kovaa kisaa Kartanogolfin, Karelian ja Viipurin Golfin pelaajien kesken.
Joroisten kentän Henrik Kosonen korjasi komeimmat palkinnot niukasti ennen Karelian Pekka Hiltusta. Hauskan suvusta Ilkka oli sarjan kolmas. Hauskan perheeseen meni myös ykköspalkintoja, kun Helena vei naisten sarjan voiton, Meri-Lapin Golfklubin Merja Rantamaula pelasi myös mukavasti pisteitä.

Ensi vuonna Bandy Golfin merkeissä kisataan Joroisten Kartanogolfissa, kun Varkauden bandymiehet ottivat järjestelytehtävät vastuulleen.


A-sarja, hcp lp:
1) Henrik Kosonen KGOLF 76 (hcp 14), 2) Pekka Hiltunen KarG 77 (7), 3) Ilkka Hauska VG 79 (11), 4) Kalevi Asp KarG 80 (8), 5) Juha Järveläinen KGOLF80 (12), 6) Janne Hauska VG 83 (9), 7) Heikki Turhanen VG 83 (9), 8) Antti Ollikainen KGOLF 84 (19), 9)Teuvo Lappalainen KarG 85 (13).

Naiset, hcp pb: 1) Helena Hauska VG 31 (24), 2) Merja Rantamaula MLGK 28 (37), 3) Aino Hiltunen KarG 19 (20).

C-sarja, yli 50v, hcp pb: 1) Teuvo Heinonen VG 33 (8), 2) Paavo Pulkkinen KarG 32 (12), 3) Väinö Rapo KarG 32 (10), 4) Matti Huppunen KarG 32 (20), 5) Esa Vaalamo KarG 29 (10), 6) Reino Mikkonen KarG 26 (14), 7) Heimo Karhapää KarG 24 (15).

Sami Laakkonen vuoden jääpalloilija

LEHDISTÖTIEDOTE 22.5.2011

Suomen Jääpalloliiton kevätliittokokous Helsingissä valitsi Sami Laakkosen vuoden 2011 jääpalloilijaksi. Kokouksen alussa pidettiin hiljainen hetki SJPL:n kunniapuheenjohtajan Erik Bernerin muistolle.

A-maajoukkueessa ja venäläisessä Kazanin joukkueessa hyökkääjänä pelannut Sami Laakkonen valittiin vuoden 2011 jääpalloilijaksi. Vuoden parhaan valinta oli Samille neljäs, edellisen kerran hänet valittiin parhaaksi 2008. Sami Laakkonen oli Suomen avainpelaajia Kazanin MM-kisoissa sekä johdatti joukkueensa Kazanin ensimmäistä kertaa Venäjän mestariksi. Sami jakoi myös Venäjän liigan maalikuninkuuden. finaaliin. HIFK:n mestarijoukkueen valmentajat Ari Kukkonen ja Juha Laitinen valittiin vuoden valmentajiksi. Lappenrantalainen Ilkka Vainikka valittiin vuoden kunkuksi.

Sami Laakkonen oli tyytyväinen päättyneeseen kauteen. ”Päättyneen kauden sain pelata terveenä ja tulostakin syntyi. Mieleenpainuvimmat tapahtumat viime kaudella olivat Venäjän liigan ja Maailman Cupin voitot sekä MM-hopea Kazanissa. Peliura jatkuu, mutta vielä ei ole tietoa missä, sillä sopimukseni Kazanin kanssa päättyi. Kiinnostusta on ollut kotimaasta, Ruotsista ja Venäjältä”.

HIFK valmentajakaksikko Kukkonen&Laitinen olivat tyytyväisiä HIFK:n pystyttyä uusimaan mestaruuden vieraskentällä Mikkelissä. ”Kauden aikana oli paljon loukkaantumisia ja jouduimme käyttämään otteluissa 24 pelaajaa. Menetimme finaalin vieraspaikkakunnalle ja olemme tyytyväisiä voittoon Mikkelissä, samoin sihen, että kauden alussa päätös peluuttaa nuoria toimi hyvin”.

Jääpalloliiton varapuheenjohtajana jatkaa mikkeliläinen Veijo Janhunen. Liittohallitukseen valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Samuli Heiskala (Helsinki), Thomas Huber (Helsinki) ja Timo Wallius (Helsinki).

Kevätkokouksessa vahvistettiin kauden 2011/11 toimintasuunnitelma ja tulevan kauden päätapahtumat ovat miesten MM-kisat Almatyssa, Kazakstanissa, naisten MM-kisat Irkutskissa Venäjällä, 15-v poikien MM-kisat Arkangelissa Venäjällä ja Suomessa pelattavat 19-vuotiaiden MM ja 17-vuotiaiden PM kisat. Vuosikokouksessa hyväksyttiin myös liiton tavoiteohjelma 2011-15.
Miesten SM sarja – Bandyliiga – pelataan kaudella 2011-12 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

liite: vuoden parhaat 2011
Pekka Huovilan kuvat: vuoden jääpalloilija Sami Laakkonen

T: Pekka Liikanen
040 5449350

Vuoden parhaat 2011

I Järjestö- ja organisaatiopalkinnot (yhteisö)
II Tilastopalkinnot
III Mediapalkinnot
IV Erotuomaripalkinnot
V Valmentajapalkinnot
VI Henkilökohtaiset urheilijapalkinnot

jakojärjestys

Järjestö- ja organisaatiopalkinnot (yhteisö)
Nuorten toimintapalkinto: WP 35 17-v MM-kisajärjestelyt ja Porin Narukerä 19-v PM kisajärjestelyt
Vuoden jääpalloteko 2011: Mikkelin Kampparit, Bandyliigan finaalin järjestelyt

II Tilastopalkinnot
Fair Play-palkinto 2011: Narukerä
Pistepörssin paras 2011: Tomi Mustonen Narukerä 42 (33+9)
Maalikuningas 2011: Tomi Mustonen Narukerä 33

III Mediapalkinnot
Vuoden Jääpallokuva: Kari Karttiala, Kasakuvat - kuvasarja ”ilmalento”
Vuoden amatöörikuva: Pekka Huovila, kuva ”onnittelut”
Vuoden Jääpallokirjoitus: Ulkoilmalajei 20.3 Satakunnan Kansa, Elina Wallin
Vuoden mediateko: HIFK:n bandytv, Pasi Virtanen ja Joni Hílden
Vuoden bandyblogi: Markus Kumpuoja

IV Erotuomaripalkinnot
Vuoden linjuri 2011: Veli-Matti Salmi
Vuoden kunkku 2011: Ilkka Vainikka

V Valmentajapalkinnot
nuorten valmentaja 2011: Olli Manninen Kampparit
vuoden valmentajat 2011: Ari Kukkonen ja Juha Laitinen HIFK

VI Henkilökohtaiset urheilijapalkinnot
T15 paras 2011: Siiri Herranen WP 35
P15 paras 2011: Jimi Heinonen WP 35
T17 paras 2011: Eveliina Huttula, OLS
P17 paras 2011: Jaakko Manninen Kampparit
P19 paras 2011: Eemi Dolk, Botnia
23-v paras 2011: Markus Kumpuoja IFK Kungälv
Vuoden naisjääpalloilija 2011: Riina Ellonen Veiterä
Vuoden jääpalloilija 2011: Sami Laakkonen Dynamo Kazan ja A-maajoukkue

Majoitustarjous vuosikokousviikonkopulle

Holiday Inn City Centrestä (sama talo missä pidetään kevätliittokokous, E & Y:n toimiston vieressä) on varattuna 15 x 2hh kiintiö liittokokousväelle. Alla lisätiedot:

* 74 € / 1hh, 92 € / 2hh
* Varaukset 6.5. mennessä tunnuksella SJPL LIITTOKOKOUS
* Varaukset suoraan hotellilta numerosta 09 5425 5101 tai helsinki.hicitycentresales@restel.fi
* Jokainen maksaa itse paikan päällä

Miesten finaali Mikkelissä

Kampparit ja HIFK finaalissa

Jääpallokausi huipentuu Mikkelissä pelattavaan Bandyliigan finaaliin Mikkelin Kamppareiden ja Helsingin IFK:n kesken. Suomen mestaruus ratkaistaan yhdessä finaalissa, mikä pelataan Mikkelissä lauantaina 12.3 klo 18.00 alkavassa ottelussa. Pronssimitalit ratkaistaan Oulussa 12.3 klo 13.00 alkaen OLS:n ja Narukerän kesken.

Uusi finaalipari

Mikkelin Kampparit selvitti ensimmäistä kertaa tiensä jääpallon SM loppuotteluun. Samalla varmistui Kamppareiden ensimmäinen miesten SM sarjatason mitali. Vastustaja – hallitseva mestari – on yksi menestyksekkäimmistä seuroista SM sarjassa. Seura on voittanut peräti 15 miesten Suomen mestaruutta ja on mestaruustilastossa jaetulla toisella sijalla OLS:n kanssa. WP 35 johtaa mestaruustilastoa.

Tie finaaliin

Mikkelin Kampparit kohtasi puolivälierässä JPS:n ja meni jatkoon otteluvoitoin 2-0 ja sen jälkeen välierässä Narukerän niinikään voitoin 2-0.

HIFK kohtasi Veiterän puolivälierissä ja voitti sarjan otteluvoitoin 2-0. Tämän jälkeen HIFK voitti ensimmäisen välieräottelun rangaistuslyöntikilpailun jälkeen Helsingissä mutta hävisi toisen ottelun Oulussa. Kolmannen ottelun HIFK voitti maalein 2-5 ja tie finaaliin oli selvä.

Odotettavissa tiukka kamppailu

Odotettavissa on huikea ottelu tämän hetken parhaiden joukkueiden kesken ja finaalissa kentällä esiintyvät bandyliigan valovoimaisimmat pelaajamme, kuten Kimmo Huotelin, Tomi Hauska, Joonas Kakriainen, Antti Laine, Mika Mutikainen, Janne Hauska, Lauri Söderström ja Jari Hyttinen.

Kentällä nähdään myös kaksi vuoden 2004 Maailmanmestaria; Kimmo Huotelin ja Mika Mutikainen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, Mikkelissä Kampparit voitti 3-2 ja Helsingissä 1-3. Kotijoukkue on tulosten valossa suosikki, mutta HIFK on rutinoitunut joukkue, mikä tähyää toiseen perättäiseen kultaan.

Kampparit saavat jalkeille iskukykyisen joukkueen, sillä valmentaja Antero Leväsen mukaan koko materiaali on käytettävissä. ”Ottelu on mahdollisimman haastava, sillä vastassa on hallitseva mestari. Täytyy tarkastella koko vastustajan joukkuetta, koska se on kauttaaltaan laadukas. On ollut mukava seurata Hänskin kasvatin Aku Ojasen hyviä otteita välierissä. Kampparit on valmis finaaliin ja uskon että kaikilla on valtava halu päättää kausi mestaruuteen. Iltapeli Hänskissä on aina ainutlaatuinen kokemus” tuumaili Levänen ottelun kynnyksellä.

HIFK:n joukkueen parissa on ollut flunssaa ja edelleen on miehiä pois vahvuudesta loukkaantumisten takia. ”Vastus on kovinta luokkaa, siellä on useita hyviä pelaajia, joita pitäisi seurata, kuten Huotelin, Hauska, Laine, Kyllönen,Kumela,Kokko. Omalta joukkueelta odotan samanlaista ilmettä kuin oli sunnuntaina Oulussa. Kokeneilta kavereilta odotan vielä pientä lisä puristusta otteluun. Olosuhteet huolestuttaa, kentän kunto on vielä täysin arvoitus, sosiaalitilat ja katsomotilat eivät ole sitä luokkaa mitä tähän otteluun tulisi olla. Hyvällä jäällä tulossa on loistavaa jääpalloviihdettä, mutta jos jää on pehmeä niin tulemme kärsimään siitä paljon enemmän kuin Kampparit” kertoi valmentaja Ari Kukkonen

Vastakkain on kaksi tämän hetken parasta suomalaista jääpallojoukkuetta ja tuloksen ja voittajan ennustaminen on vaikeaa. Keskikoinen Hännin kenttä luo oman tunnelmansa otteluun. Aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia, tuskin tästäkään maali-iloittelua tulee. Kampparit finaaliin pääsyn myötä varmisti ensimmäisen miesten tason mitalinsa, vieläkö nälkää riittää? HIFK:n kokenut joukkue on määrätietoisesti edennyt finaaliin, missä sillä on kaikki voitettavana. Avainsanat ovat päivänkunto, hermokontrolli ja erikoistilanteet.

Näin ratkeaa mestaruus

Suomen mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa 12.3.2011. Mikäli tulos loppuottelussa varsinaisen peliajan jälkeen on tasan, jatketaan ottelua 2 x 15 minuutin jatkoajalla ja mikäli tämänkin jälkeen ottelu on tasan suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu liiton kilpailusääntöjen mukaisesti.

viikonloppuna mestaruuksia jaossa

Jääpallossa tapahtumarikas viikonloppu

Miesten finalistit selviävät viikonloppuna ottelupareista Kampparit vs. Narukerä ja OLS vs. HIFK. Kampparit ja HIFK voittivat ensimmäiset välieräottelut. Välierät pelataan paras kolmesta periaatteella ja pelit jatkuvat seuraavasti:
5.3 Mikkelissä klo 15.00 Kampparit vs. Narukerä ja Oulussa klo 15.00 OLS vs. HIFK

Helsingissä viikonloppuna ratkaistaan P21 vuotiaiden Suomen mestaruus sekä naisten että tyttöjen T97 Suomen mestaruudet.

Jyväskylässä käynnistyy perjantaina 4.3 P15 SM lopputurnaus 10 joukkueen voimin.

Imatralla ratkaistaan lauantaista alkaen P11 Suomen mestaruus 12 joukkueen voimin.

Lopputurnausten otteluohjelma löytyvät SJPL:n tulospalvelun sivustolta.

X5 Carbon hyväksytty kilpailuväline

Hyväksyttyjen kilpailuvälineiden listaan lisätään jääpallomaila X5 Carbon hiilikuitumaila. Ensi vaiheessa mailaa tehdään nuorten käyttöön. Lisätietoja mailasta antaa Miika Perdén puh 044 4557978

Jäähallitapaaminen

Ruotsin jääpalloliitto järjestää jääpallohallin rakentamisesta kiinnostuneille tapahtuman 9.2.2011. Ohessa lisäinfoa tapahtumasta. SJPL:n yhdyshenkilö on Thomas Huber 050 5599507.

Inbjudan till Bandyhallsträff 9-10/2
Svenska Bandyförbundet, Slättbergshallen och Arena Vänersborg bjuder in till en hallträff den 9-10 februari 2011. Träffen vänder sig till de som har, bygger eller planerar bandyhall. Syftet med träffen är att utbyta erfarenhet kring allt som rör bandyhallar.

Program

Onsdag 9 februari

13-13.30 Samling i Arena Vänersborg
14.00 Rundvandring i Arena vänersborg
15.00 Information kring Slättbergshallen (Dan Erik Bohm och Arena Vänersborg Peter Nilsson)
16.00 Frågestund och information från Svenska Bandyförbundet
17.00 Middag i Arena Vänersborg
19.00 Elitseriematch: IFK Vänersborg - Sandvikens AIK

Torsdag 10 februari

9.00 Rundvandring i Slättbergshallen eller tillgänglighetsprojektet i Arena Vänersborg

Kostnad: 500 kr, inklusive middag och matchbiljett
(deltagarna står för sin resa och ev. övernattning)

Anmälan: Senast den 2 februari 2011 via mejl till lars.wennerholm@svenskbandy.se

SJPL luottaa Vitabalans tuotteisiin

Jääpalloliitto ja Vitabalans yhteistyöhön. Suomen jääpallomaajoukkueet luottavat Vitabalansin urheilujuomatuotteisiin kaudella 2010-11. Vitabalans tuotteisiin voit tutustua yrityksen kotisivujen kautta ja urheilujuomatuotteisiin tästä.

Optimized hyväksytty maila

Optimized jääpallomaila hyväksytty kaudelle 2010-11

Mikäli olet kiinnostunut Otimized tuotteista ota yhteyttä:

Jouni Pennanen

GSM 040 564 1997

jouni.pennanen@edutukku.fi

Kahakatu 3, 40630 Jyväskylä

SLU, Gramex ja teosto sopimukseen

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä

Järjestäytyneessä liikuntatoiminnassa julkisesti esitettävän musiikin tekijänoikeuskorvaukset on hoidettu SLU:n, Teoston ja Gramexin solmimilla sopimuksilla.

Teosto on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää musiikin käyttöön luvat musiikin tekijöiden ja kustantajien puolesta. Gramex puolestaan on esittävien taitelijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys, joka kerää korvaukset äänitemusiikin käytöstä musiikin esittäjien ja tuottajien puolesta.

Sopimus kattaa noin 9 000 liikunta- ja urheiluseuraa sekä kaikki SLU:n varsinaiset jäsenjärjestöt. Musiikin julkinen esittäminen järjestäytyneen liikuntatoiminnan osalta on vapaata. Sopimukset ovat voimassa 31.12.2012 asti. Suomen Jääpalloliitto ja sen jäsenyhdistykset kuuluvat sopimuksen pariin.

Sopimukset keskeiset kohdat
1. Liikunta- ja urheiluseurat voivat vapaasti sopimuksen puitteissa esittää musiikkia eri urheilutilaisuuksissa ja -tapahtumissa sekä liikuntatunneilla.
2. Sopimus kattaa tapahtumat joiden osallistuja- tai katsojamäärä on alle 15 000.
3. Sopimukseen ei kuulu elinkeinotoiminnan yhteydessä tapahtuva musiikin esittäminen.
4. Sopimuksen edellytyksenä on, että tapahtuman, toiminnan tai tilaisuuden järjestäjä on SLU:n lajiliitto, seura tai joukkue.

Vuoden 2009 alusta alkaen sopimus muuttui tallentamisen osalta. Ennen joillakin lajiliitoilla oli muutaman tallenteen tallennusoikeus. Uudessa sopimuksessa sitä ei enää ole. Jatkossa kaikesta tallentamisesta pitää sopia erikseen Teoston ja Gramexin kanssa. Gramex mm. tarjoaa kätevää netin kautta hoidettavaa ohjaajakohtaista tallentamissopimusta.

SLU-Gramex sopimus 2011-2012

SLU-Teosto sopimus 2011-2012

Sopimusten numerot
Tapahtuman järjestäjä tarvitsee sopimusnumeroita mahdollisia selvityksiä varten.

Teosto-sopimuksen numero on 125 21991.

Gramex-sopimuksen numero on LII040.

Lisätietoja: Rainer Anttila.

Seuratoiminnan kehittämistukea haettavana

Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto

Tiedote 13.12.2010

Seuratoiminnan kehittämistukea haettava 15.3.2011 mennessä

Vuonna 2011 Seuratoiminnan kehittämistukea voi hakea kahteen eri tarkoitukseen: päätoimisen työntekijän palkkaukseen sekä seuran liikunta- ja urheilutoiminnan kehittämiseen. Rahat myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö ja ne ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Ensi keväänä jaossa on tukea jälleen myös päätoimisen työntekijän palkkaukseen. Työntekijä voidaan palkata seuran hallintotehtäviin, lasten ja nuorten urheiluun tai aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan liittyviin tehtäviin. Tukea myönnetään sadalle seuralle 1.8.2011–31.5.2013 väliselle ajalle. Palkattavan tehtävän on oltava uusi toimi seurassa.

Lasten ja nuorten kehittämistukea voi hakea seuraaville hankkeille: seuran kehittäminen Sinettiseuraksi, ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen, harrastusmahdollisuuksien lisääminen 6-19-vuotiailla sekä uutena tukimuotona 11–15-vuotiaiden harjoittelukulttuurin kehittäminen.

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämistukea voi hakea ohjaajien osaamisen kehittämiseen, uuden säännöllisen toiminnan lisäämiseen, aikuisten liikuntatoiminnan aloittamiseen ja kuntayhteistyöhön.

Lasten ja nuorten sekä aikuisliikunnan kehittämistukien toiminta-aika on 1.6.2011–31.7.2012. Hanketuen suuruus on 1 000 - 8 000 euroa hanketta kohden.

Kaikkien tukimuotojen hakuaika alkaa 15.12. ja päättyy 15.3.2011. Katso tarkemmat hakukriteerit ja -lomakkeet osoitteesta www.seuratuki.fi.

Seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteena on urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen. Tukirahat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat: Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä lajiliittojen, TUL:n, FSI:n, muiden valtakunnallisten liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

www.seuratuki.fi


Kamppareiden vastalause hyväksyttiin

Narukerällä edustuskelvoton pelaaja - tulos muuttuu

Suomen Jääpalloliiton liittohallitus on tuominnut Porin Narukerän häviöksi 20.11.2010 pelatun Bandyliigan ottelun Mikkelin Kamppareita vastaan.
Syynä tuloksen muuttamiseen on Narukerän edustuskelvottoman pelaajan peluuttaminen. Alunperin 2-1 Narukerän voittoon päättynyt ottelu on nyt tuomittu Kamppareiden 0-5 voitoksi.

Uusi tulos muuttaa sarjataulukkoa, Kampparit nousee sarjan kärkeen ja Narukerä putoaa kuudenneksi

HIFK vs. Akilles tulosvedossa

HIFK vs. Akilles 8.12 2010 klo 19.00 alkaen

Keskiviikon 8.12 jääpalloilun tulosvetokohteena nro 7 pelataan ottelu. HIFK vs. Akilles. Kohde sulkeutuu klo 18.55.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja niistä HIFK voitti kahdesti yhden ottelun päättyessä tasan.

Viidentenä sarjassa oleva kotijoukkue HIFK:n tuloksellinen suunta on ylöspäin. Pohjoisen tasapelien jälkeen joukkue voitti kotonaan Narukerän 5-1.

Valmentaja Ari Kukkonen kertoi Teijo Laitisen olevan varmasti poissa ja Janne Höltön pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. ”Odotukset Akilleen esityksistä ovat suuremmat kuin esitykset. On vaikea sanoa millainen Akilles on vastassa, joka tapauksessa on varauduttava siihen, ettei ottelusta tule helppoa. Oman joukkueen kanssa on vielä paljon tekemistä. Uudet pelaajat pääsevät kokoajan paremmin sisään kuvioihin. Suurin murhe tällä hetkellä on evakossa pelaaminen, koska Kallio on vielä kiinni. Oulunkylässä siis pelataan ja tavoitteena ottelusta on kaksi pistettä” kertoi Kukkonen

Tehopelaajat Lauri Söderström 5 (4+1), Janne Hauska 4 (1+3) ja Tomi Tastén on viimeistellyt kaksi täysosumaa

Kahdeksantena sarjassa majailevan Akilleen sarja on käynnistynyt ailahtelevasti. Kahden hyvä tasapelin (OLS, Narukerä) lisäksi joukkue on hävinnyt selvästi ToPV:lle ja Kamppareille.

”HIFK vastustajana sytyttää aina ja hallitsevaa mestaria vastaan on mukava pelata. Odotan, että ottelussa tulee paljon kaksinkamppailuja niiden ja kakkospallojen voittaminen molemmissa kentän päissä on tärkeää. Joukkueen terveystilanne ei ole paras mahdollinen; Jouko Turpeenniemen, Filip Johanssonin ja Justus Forsmanin pelaaminen on epävarmaa. Pelillisesti meidän pitää parantaa mutta on myös oltava kärsivällinen ja rakentaa joukkuetta loppupelejä silmälläpitäen. Keskiviikon otteluun tulemme taistelumielellä ja pelaamme rohkeasti” kertoi Akilles koutsi Jorma Saastamoinen.

Tehopelaajat Rasmus Lindqvist 4 (3+1), Tero Määttälä 2 (1+1) ja lisäksi neljä pelaaja on viimeistellyt yhden täysosuman.

Ottelun ratkaisu: HIFK on Helsingissä pitkään ollut porvoolaisille ylivoimainen este. Vieraiden on onnistuttava kaikessa täydellisesti voittaakseen ottelun. HIFK:n laadukkaampi materiaali tuo voiton kotiin.
Sääennuste: pilvistä, pakkasta -5 astetta

Viikonlopun bandyliigapelit

Ilman pistemenetyksiä pelannut Narukerä matkaa lauantaina HIFK:n vieraaksi, jatkaako ToPV hyviä otteitaan

La 27.11.2010 15:00 ToPV - Veiterä
La 27.11.2010 15:00 HIFK - Narukerä
La 27.11.2010 15:00 JPS - Botnia
La 27.11.2010 15:00 OLS – WP 35

Su 28.11.2010 13:00 ToPV – WP 35
Su 28.11.2010 13:00 Kampparit – Botnia
Su 28.11.2010 13:00 Akilles – Narukerä
Su 28.11.2010 13:00 OLS - Veiterä

OLS HIFK tulosvedossa, otteluennakko

Bandyliigaa tulosvedossa

OLS vs. HIFK Oulussa 20.11.2010 klo 15.00 alkaen

Bandyliigan lauantain tulosveto-ottelu on OLS vs. HIFK, kohde nro 2 sulkeutuu klo 14.55.

Viime kauden päätteeksi joukkueet pelasivat finaaleissa, joissa mestaruus meni HIFK:lle otteluvoitoin 2-0.

Kotijoukkue OLS lähtee tavoittelemaan 16 Suomen mestaruutta, jolla seura siirtyisi mestaruustilaston kärkeen yhdessä WP 35:n kanssa. Lauantain ottelusta on poissa

Siirtomarkkinoilla kävi kova myllerrys ja oululaiset joutuvat rakentamaan uuden joukkueen alkaneelle kaudelle. Rivistä poistuneiden tilalle hankittiin pelaajia 10 OPS:n ja yksi Akilleen riveistä. Joukkue on nuorentunut ja sitä on rakennettu maltillisesti. Mukaan mahtuu muutama kovan luokan hankinta, jotka hakevat uutta nostetta peliuralleen.
Joukkue sai myös uuden päävalmentajan: Jari Loukkolan, Samuli Niskasen ja Jouko Kämäräisen tueksi.

Uuden joukkueen rakentamista toki helpottaa se, että suurin osa tulijoista on oululaisen palloilukulttuurin tuotteita. OLS:n on perinteinen resepti: voittava joukkue pelaajalle nautittavalla tyylillä, ennemmin hyökkäys kuin puolustus. Näin se homma etenee, mutta työn kautta. Joukkue on harjoitellut erittäin hyvin. Ison jään kauden avaus tapahtui Rättvikin kv. turnauksessa, missä joukkue pelasi 5 täysimittaista peliä. Turnaus kertoi sen, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan. Isolle jäälle Oulussa päästiin lokakuun 18. päivä ja niin ollen jääharjoittelua jatkui täysipainoisesti ensimmäisten pelien jälkeen. Harjoitteiden pääpaino on ollut joukkueen pelisysteemin sisäänajo sekä joukkueen hitsaaminen yhtenäiseksi. Lauantain pelistä saattaa olla muutama pelaaja loukkaantumisien vuoksi poissa.

Vieraileva HIFK on voittanut 15 miesten Suomen mestaruutta ja nyt tavoitteena on nousta tilastossa OLS:n ohi.
Lauantaina riveistä on poissa varmasti Teijo Laitinen ja Janne Hölttö.
HIFK:n joukkueen runko on ollut kasassa useita vuosia. Pelaajia on vaihtunut jälleen muutama: puolustuslinjasta Paajanen palasi Mikkeliin, mutta J. Laitinen - Niittylä -kaksikko sai rinnalleen Ilari Moisalan Oulusta. Keskikentälle tulee myös muutoksia: Rolf Larsson ja Tuomo Partanen siirtyivät ulkomaille ja Tuomas Jalkanen lopetti. Tilalle tulivat Jari Hyttinen, Tomi Niemikorpi, Joonas Peuhkuri ja Aku Ojanen. Keskikenttä on vahva, kun muistetaan että Mutikainen-Tasten-Hölttö-T. Laitinen jatkavat. Hyökkäyksen kärkiparina jatkaa tehokaksikko Söderström-Hauska.

Joukkueella on kokenut runkomiehistö ja nyt on myös leveä materiaali. Lähtökohdat ovat paremmat kuin aikoihin, miehistö on lähes sama ja uudet pelaajat ovat laadukkaita. Sama valmennusjohto – homma näyttäisi olevan linjassa. Joukkue on harjoitellut lähes koko kesäajan kaukalossa, varsinainen yhteisharjoittelu käynnistyi elokuun alussa. HIFK on pelannut harjoituskaudella kaksi turnausta isolla jäällä: Maailman Cupin Sandvikenissä ja Reebok turnaus Lappeenrannassa

Ottelun ratkaisu: HIFK:ssa on ollut pienemmät pelaajamuutokset kuin kotijoukkueella. Se lienee pieni etu koska oululaiset hakevat vielä oikeaa koostumusta.
Sääennuste: selkeää, pakkasta - 8 astetta – hyvä jääpallokeli

Liigainfosta kuvia

Bandyliigan infotilaisuus netissä

Bandyliigan Info suorana Bandy TV:ssä HIFK:n kotisivujen kautta.
Tilaisuus alkaa 16.11 klo 13.45.
Luvassa Jääpalloliiton/Bandyliigan info ja haastatteluja. Tilaisuuden juontaa Aimo Vainio ja Bandy TV:n haastattelijana toimii Joni Hildén.

Miesten ja naisten maailman cupit Ruotsissa

HIFK Maailman cupissa

Tulevana viikonloppuna jääpallossa pelataan kaksi seurajoukkueiden Maailman Cup kilpailua; miesten ja naisten turnaukset. Miesten Maailman cup pelataan Sandvikenissä Göransson areenassa. HIFK on mukana ainoana suomalaisjoukkueena. Naisten Maailman cup pelataan Edsbyn hallissa ja siellä on mukana niin ikään HIFK.

Miesten maailman Cup pelataan 14.–17.10

Miesten seurajoukkueiden 37. Maailman Cup pelataan perinteisesti Ruotsissa. HIFK:n ja kisajärjestäjien kotisivuilta saa tietoa joukkueista ja turnauksesta: http://www.bandyworldcup.com HIFK http://www.hifk-bandy.fi/ . Venäjältä turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta ja Norjasta yksi joukkue. Isäntämaa Ruotsista on mukana yhdeksän joukkuetta. HIFK kohtaa avausottelussaan Bollnäsin 14.10 klo 14.40.

Turnauksessa runsaasti suomalaispelaajia

Suomen seurajoukkueiden lisäksi suomalaispelaajia on mukana kuusi. Venäläisjoukkueen Dynamo Kazanin riveistä löytyvät Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen. Isäntäjoukkue Sandvikenin värejä puolustaa Mikko Aarni ja Bollnäsia edustavat vuoden jääpalloilija Ville Aaltonen, Juho Liukkonen, Mikko Lukkarila ja mv Timo Oksanen.

Tulosseuranta

Turnauksen kotisivujen kautta voi seurata otteluiden kehittymistä livenä: http://www.bandyworldcup.com/layout/games.asp

Naisten Maailman Cup Edsbyn 15.–17.10.2010

Suomalainen naisjääpalloilu esittäytyy Edsbyssä ja kilpailuja voi seurata kisaisäntien live tulospalvelun kautta: http://www.bandybyn.se/wwc/layout/startsidan.asp
HIFK kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Team Hälsingelandin 15.10 klo 17.30.

OLS Rättvikin turnauksessa

Oululaiset matkaavat Rättvikin hallissa 15.–17.10.2010 pelattavaan turnaukseen. Tulosseuranta: http://www.ifkrattvikbandy.se/sparbankscupen/start.html

Starttikurssi Mikkelissä

Seura työnantajana kurssi

Työhön Kutsu järjestää Seura työnantajana –kurssin

· Lahdessa (hotelli Cumulus) maanantaina 11. lokakuuta klo 18.-21. ja

· Helsingissä (SLU-talo) tiistaina 19. lokakuuta klo 18.-21.

Kurssi on ilmainen – ilmoittautumiset pikaisesti osoitteeseen www.tyohonkutsu.fi/koulutusta/seura_tyonantajana/

Tervetuloa!

Ystävällisesti

Timo Pulkkinen.

Liigaohjelma valmis

Jääpalloliiton hallitus on vahvistanut Bandyliigan ohjelman kaudelle 2010/11.

Kausi käynnistyy 20.11, kierroksen huippuotteluna pelataan Oulussa OLS - HIFK.

Viime kauden päätteeksi HIFK ja OLS pelasivat finaaleissa. Kuva Pekka Huovila

Bandyliigan infotilaisuus pidetään Helsingissä 16.11.2010.

Ilmoittautumisaika Jyväskylään päättyy 16.9

ILMOITTAUTUMINEN SEURAJOHTAJA- JA VALMENTAJAPÄIVILLE 2.-3.10.2010 JYVÄSKYLÄ
Rastita tilaisuus mihin osallistut. Bandyliigan osallistumismaksu sisältää yhden osanottajan veloituksetta kahden
hengen huoneessa seurajohtaja- ja valmentajapäiville, muut osallistujat ovat maksullisia.

Henkilö 1
□ Seurajohtajapäivät □ Valmentajapäivät □ Nuorten joukkueiden Valmentajapäivät
□ Olen liigajoukkueen edustaja / 1 edustaja / liigajoukkue veloituksetta

Osanottajan nimi: _________________________________Seura:_____________________________________________________
Sähköpostiosoite:____________________________________________@______________________________________________________________
Majoitus: □ 2hh □ 1hh □ ilman majoitusta kokouspaketti
Erikoisruokavalio:___________________________________________________________________________________________________________
Henkilö 2
□ Seurajohtajapäivät □ Valmentajapäivät □ Nuorten joukkueiden Valmentajapäivät
□ Olen liigajoukkueen edustaja / 1 edustaja / liigajoukkue veloituksetta

Osanottajan nimi: _________________________________Seura:_____________________________________________________
Sähköpostiosoite:____________________________________________@______________________________________________________________
Majoitus: □ 2hh □ 1hh □ ilman majoitusta kokouspaketti

Erikoisruokavalio:___________________________________________________________________________________________________________
Kurssimaksu sisältää luennot, materiaalit, majoituksen sekä ruokailut.
Hinnat: kahden hengen huoneessa / hlö 130 euroa
yhden hengen huoneessa / hlö 160 euroa
kokouspaketti ilman majoitusta /hlö 80 euroa

Jokainen osanottaja vastaa matkakuluistaan itse.

Ilmoittautuminen kurssille palautetaan täytettynä liiton toimistolle sähköpostiosoite @finbandy.fi
viimeistään 16.9.2010 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova, mikäli osanottaja peruuttaa osallistumisensa 14-0 vrk ennen tilaisuutta liitto laskuttaa seuralta koko kurssimaksun.

Päiväys Ilmoittajan allekirjoitus

Urheilija-apurahat haussa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö myöntää opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien ja aktiiviuransa jo päättäneiden menestyneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Lukuvuoden 2010-2011 opiskeluapurahat ovat haettavissa 30.9.2010 asti säätiön sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy hakuohjeineen sivulta www.olympiakomitea.fi/ura.

Säätiö tekee apurahapäätökset marraskuussa ja apurahojen jakotilaisuus pidetään joulukuussa.

Lisätiedot:

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö
Tuuli Merikoski
Asiamies
0400 711728
tuuli.merikoski@noc.fi

Kazan avasi Venäjän cupin voitolla

Venäjän jääpallo Cup käynnistyi ja "suomalaisjoukkue" Dynamo Kazan voitti Volgan (Uljanovsk) 8-3 (5-2). Kazan aloitti terävästi, sillä ensimmäisellä minuutilla Petteri Lampisen antamasta kulmalyönnistä Daniel Eriksson vei Kazanin 1-0 johtoon. Sergei Obuhov lisäsi Volgan piinaa iskemällä 2-0 maalin yhdeksännellä minuutilla. Ottelu oli Kazanin hallussa eikä Volga pystynyt uhkaamaan Kazanin voittoa. Loppunumerot 8-3. Dynamon kärkipelaaja Sami Laakkonen oli pois parannellen jalkavammaansa.

Dynamo Kazan on vahvistunut alkaneelle kaudelle, mm. Moskovan Dynamosta seuraan siirtyi neljä pelajaa Sergei Obuhovin johdolla ja valmentajaksi tuli Vladimir Janko.

Seuraavaksi Dynamo Kazan kohtaa Startin (Nizny Novgorod) 27.8.2010.

Venäjän Cup pelataan kahdessa lohkossa: läntinen ja itäinen. Läntisen lohkon ottelut pelataan Moskovan Jääpallohallissa ja itäisen lohkon ottelut Kemerovon Jääpallohallissa.Molemmista lohkoista pääsee neljä parasta jatkopeleihin ja 44s Cup mestaruus ratkaistaan 30.10.2010.

Österberg valitsi joukkueen syysturnaukseen

LEHDISTÖTIEDOTE 17.8.2010

Suomen joukkue Ruotsin turnaukseen

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Tommy Österberg on nimennyt Suomen joukkueen Lidköpingissä ja Trollhättanissa 9.-12.9.2010 pelattavaan turnaukseen. Turnaus on maajoukkueiden ensimmäinen tapahtuma alkaneella kaudella. Muut tapahtumat ovat Russian Governement turnaus Venäjällä ja MM-kisat Kazanissa, Venäjällä. Turnaukseen osallistuvat tämän hetken parhaat miesten maajoukkueet, isäntämaa Ruotsin lisäksi Suomi ja Venäjä. Turnaus käynnistyy perjantaina Ruotsi Suomi ottelulla Lidköpingissä.

Otteluohjelma
10.9 Ruotsi - Suomi
11.9 Ruotsi - Venäjä
12.9 Venäjä - Suomi


Maalivahdit
Timo Oksanen Bollnäs GIF
Marko Herajärvi HT-Bandy

Kenttäpelaajat
Petteri Lampinen Dynamo Kazan
Pekka Hiltunen HT-Bandy
Ilari Moisala HIFK
Timo Arjanko IFK Kungälv
Vesa Vuokila HT-Bandy
Juho Liukkonen Bollnäs GIF
Igor Zolotarev HT-Bandy
Antti Ekman HT-Bandy
Mikko Aarni Sandviken AIK
Rolf Larsson HIFK
Mikko Lukkarila Bollnäs GIF
Mikko Rytkönen HT-Bandy
Ville Aaltonen Bollnäs GIF
Tomi Hauska Kampparit
Joni Kauhanen Akilles

Joukkueen Johto
Topiantti Äikäs Joukkueenjohtaja
Tommy Österberg Päävalmentaja
Samuli Niskanen Valmentaja, neuvonantaja
Ari Kukkonen materiaalivastaava
Petri Laakso Fysioterapeutti

Uusia maita MM Kazaniin

Venäjän jääpalloliiton sivujen mukaan Liettua ja Valko-Venäjä osallistuisivat Kazanin MM-kisoihin. Aikasemmin sivustoilla oli mainittu myös Armenian mukaantuleminen MM-kisoihin. FIB:n presidentti Boris Skrynnik delegaatioineen on vierraillut vastikään kyseisissä maissa.

Enimmillään jääpallon MM-kisoissa on ollut mukana 13 maata.

4.8. Valmentajamateriaalia liiton sivuilla

Liiton kotisivuille on lisätty aikaisempien valmentajakurssien materiaaleja vapaasti käytettäväksi. Päivitettävä aineisto löytyy koulutuksen materiaalisalkun valmennusmateriaalia kohdasta.

Vuosikokouksen pöytäkirja, toimintasuunnitelma ja toimintakertomukset

Uudet lisenssit on päivitetty

Alkaneen kauden lisenssikauden pituus on 15 kuukautta. Lisenssikausi alkaa 1.6.2010 ja päättyy 31.8.2011. Seuraava lisenssikausi on sitten normaalin vuoden mittainen.
Vakuutusmaksuihin tuli 1-3 € korotusta sekä pidentyneen lisenssikauden 3 kuukauden osuus. Liiton lisenssimaksuihin ei tullut korotusta.

Verkko-osto on nyt avattu ja lisenssit löytyvät osoitteesta:
https://sporttilisenssi.slu.fi/?lid=11078

27.5. Bandy Golf 2010

Vuoden 2010 perinteinen Bandy Golf pelataan Virpiniemi Golfin kentällä, Haukiputaalla Oulun tuntumassa lauantaina 31.7.2010. Bandy Golf on entisten ja nykyisten jääpalloilijoiden, toimihenkilöiden ja sidosryhmien SM-kilpailu. Osallistuminen edellyttää tasoitusta ja jonkin golfseuran jäsenyyttä.

Bandy Golf 2010 kilpailukutsu

Joukkuekisan kilpailukaavake

24.5. Kauden parhaat ja uusi Liittohallitus

Suomen Jääpalloliiton kevätliittokokous Helsingissä valitsi Ville Aaltosen vuoden jääpalloilijaksi 2010. Pekka Huovilan kuvia palkitsemistilaisuudesta.

A-maajoukkueessa ja ruotsalaisessa Bollnäsissa hyökkääjänä pelannut Ville Aaltonen valittiin vuoden 2010 jääpalloilijaksi. Vuoden parhaan valinta oli Villelle toinen sillä edellisen kerran hänet valittiin parhaaksi 2009. Ville Aaltonen oli Suomen avainpelaajia Moskovan MM-kisoissa sekä johdatti joukkueensa Bollnäsin Ruotsin finaaliin. HT Bandyn Jukka Ohtonen valittiin vuoden valmentajaksi ja Kaj Wallén vuoden kunkuksi.

Ville Aaltonen oli tyytyväinen päättyneeseen kauteen:
"Seurajoukkueessa pelipaikka vaihtui hyökkäysvoittoisemmaksi ja totutteluun meni jonkin verran aikaa. Sarjan lopussa kaikki naksahti kohdalleen ja 10 pudotuspeliottelussa onnistuin tekemään 12 maalia. Olen perheeni kanssa kotiutunut Bollnäsiin hyvin ja jatkan seurassa ainakin kaksi seuraavaa kautta. Toki mahdollinen siirtyminen Venäjän liigaan on sopimuksessa huomioitu. Yksi kausi Venäjän ammattilaisliigassa oli hieno kokemus ja kieltämättä pelaaminen siellä kiinnostaa."
Suomen maajoukkueen kippari oli tyytyväinen myös uusiutuneen maajoukkueen esityksiin viime kaudella:
"Ensi kaudella meillä on paremmat mahdollisuudet haastaa Ruotsi ja Venäjä", kertoi Ville Aaltonen.

Jukka Ohtonen puolestaan kertoi HT Bandyn pärjänneen hyvin Ruotsin Elitserienissä ja joukkueen olleen tyytyväinen yhdeksänteen sijaan:
"Oman joukkueen esitykset olivat yllättävän hyviä ja vastustajat eivät tuntuneetkaan niin vahvoilta kuin ennakkoon odotimme. Pelitapamme yllätti heidät, sillä vaikka vastustajat tiesivät systeemimme, niin se oli vaikea murtaa. Ensi kaudella parin vahvistuksen myötä tavoittelemme pudotuspelipaikkaa", kertoi yksivuotisella sopimuksella jatkava Jukka Ohtonen.

Vuoden kunkuksi valittu Kaj Wallén teki jääpalloerotuomarihistoriaa. Kaj on toiminut viidellä eri vuosikymmenellä pääsarjatasolla erotuomarina. Mainittakoon, että tällä kaudella samaan pääsi myös Taavi Sulander.

SJPL:n palkitut 2010:


I lasten ja nuorten liikunta -kategoria:

nuorten valmentaja 2010: Mauri Kåhlman ja Timo Tiusanen 19-v maajoukkue
T15 paras 2010: Susanna Simola Veiterä
P15 paras 2010: Pekka Niska ToPV
T17 paras 2010: Noora Tulus HIFK
P17 paras 2010: Joni Vuopio JPS

II Järjestötoiminta -kategoria:

Nuorten toimintapalkinto: Mikkelin Kampparit
Vuoden jääpalloteko 2010: SJPL:n Lappeenrannan vapaaehtoisorganisaatio

III Media palkinnot -kategoria:

Erityismaininta: Jääpalloliiton kuvapankin (-arkiston) luominen Pekka Huovila ja Yrjö Utti
Vuoden Jääpallokirjoitus: Tuomas Kyrö, Veikkaja-lehti 51/2009 ”Herrasmiesten laji
Vuoden mediateko: Sportmagasinet ohjelmasta 18.3. ”Tarina sadannesta jääpallokullasta”

IV Aikuisten liikunta ja huippu-urheilu -kategoria:

Fair Play-palkinto 2010: Mikkelin Kampparit
Pistepörssin paras 2010: Samuli Niskanen, OLS 54 (13 maalia +41 syöttöä)
Maalikuningas 2010: Jukka Loukkola, OLS 33 (24 runkosarja + 9 pudotuspelit) ja Lauri Söderström, HIFK 33 (18 runkosarja + 15 pudotuspelit)
Vuoden linjuri 2010: Veli-Matti Salmi
Vuoden kunkku 2010: Kaj Wallén
vuoden valmentaja 2010: Jukka Ohtonen, HT Bandy
P19 paras 2010: Christoffer Huber, Vesta/HIFK
23-v paras 2010: Jussi Aaltonen, Narukerä
Vuoden naisjääpalloilija 2010: Jaana Timonen, ToPV
Vuoden jääpalloilija 2010: Ville Aaltonen, Bollnäs ja A-maajoukkue


Uusia nimiä Liittohallitukseen
Jääpalloliiton puheenjohtajana jatkaa Topiantti Äikäs (Oulu) ja hallitukseen valittiin uudelleen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Markus Saukkonen (Lappeenranta) ja uusina jäseninä Kaisa Hartikainen-Herranen (Varkaus) ja Timo Helavuori (Pori). Yksivuotiskaudeksi valittiin Thomas Huber (Helsinki). Vanhoina jäseninä hallituksessa jatkavat Veijo Janhunen, vpj. (Mikkeli), Timo Wallius NuVa (Helsinki) sekä Leo Segerman FIB-asiat (Lappeenranta).

Kevätkokouksessa vahvistettiin kauden 2010/11 toimintasuunnitelma ja tulevan kauden päätapahtumat ovat miesten MM-kisat Venäjällä ja Suomessa pelattavat 17-vuotiaiden MM ja 19-vuotiaiden PM kisat. Tukitoiminnoista tulevan kauden suurin panostus on valmentajien koulutuskampanja ”potkua valmennukseen”. Miesten SM-sarja – Bandyliiga – pelataan kaudella 2010–2011 11 joukkueen yksinkertaisena sarjana ja sen jälkeen jatkosarjat viime kauden tapaan. Finaali ratkeaa yhdessä ottelussa, pelipaikka päätetään syyskokouksessa.

Jääpalloliiton tilinpäätös osoitti ylijäämää 52 325,37 €.

22.4. Kevätliittokokouksen kutsu verkossa

Jääpalloliiton kevätkokous lähestyy. Lauantaina 22.5. ja sunnuntaina 23.5. Helsingissä järjestettävän liittokokouksen esityslista sekä valmistelevien kokousten aiheet ovat nyt verkossa >Klikkaa tästä

Suomen ja Ruotsin liittojen hyvin alkanut yhteistyö jatkuu tässäkin tilaisuudessa. SBF:n halliasiantuntija Lars Wennerholm alustaa lauantaina klo 13:30-15:00. Lasse kertoo meille ruotsalaisten kokemuksista jääpallohallien käyttökustannuksista. Alustus on englanninkielinen.

19.4. Tennilä jääpallosta

Lappilainen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä muistelee jääpalloa ja kysyy jääpallon valtionavustuksesta >Lue lisää (Uusi torniolainen, 8.4.2010 - pdf) (12.4.) >Kirjallinen kysymys eduskunnassa

18.4. Herajärvi YouTubessa

... Katso MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valitun Marko Herajärven sekä Suomen A-maajoukkueen taidonnäytteitä MM-pronssiottelussa >Klikkaa tästä (linkki YouTube-sivulle).

20.3. Ruotsin finaali lähes loppunmyyty

Ennakkotietojen mukaan sunnuntaina pelattavaan Hammarby - Bollnäs otteluun on myyty 23.500 lippua, myymättä on 1000 lippua. Voimassa oleva lyeisöennätys on vuodelta 2006, jolloin 23 048 katsojaa näki Edsbynin lyövän Hammarbyn.

Ottelu on nähtävissä SVT1/SVT Worldin kautta sekä internetissä SVT playn kautta. Miesten finaalissa on suomalaisillakin jännitettävää, kun Bollnäsin riveissä pelaa neljä suomalaispelaajaa. Lauantaina pelataan SVT:n kanavilla ja internetissä näkyvä naisten finaali klo 16.45 Suomen aikaa ja miesten finaali pelataan sunnuntaina niin ikään 16.45 Suomen aikaa.

Miesten finaalin niukkana ennakkosuosikkina on runkosarja voittaja Hammarby, jolla on takanaan peräti seitsemän tappiota kymmenessä viime Ruotsin finaalissa. Eikä ainuttakaan mestaruutta. Bollnäs taas on finaalissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1956.

Suomalaiset tehokkaita Venäjällä

Venäjän jääpallon pudotuspelit käynnistyivat. Kazan pelasi tasapelin kotikentällään Jeniseitä vastaan maalein 3-3 (1-3). Jenisei johti ottelua lähes  kokoajan, mutta Kazan tuli takaa tasapeliin saakka. Sami Laakkonen viimeisteli Kazanin kaksi ensimmäistä maalia ja Petteri Lampinen iski tasoituksen ottelun 90 minuutilla. Joukkeet kohtaavat toisessa osaottelussa Krasnogorskissa perjantaina.

ensimmäiset osa-ottelut:

Dynamo Kazan - Jenisej 3-3
Baikal Energy - Kuzbass 1-7
Sibselmash - Zorki 3-7
Rodina - Dynamo Moskova 5-10

Liitto tiedottaa