Video valmennus A-maajoukkueen tukena

VIDEO VALMENNUS MUKAAN A-MAAJOUKKUEEN TOIMINTAAN

Videokoosteet valmennuksen apuna ovat arkipäivää monessa urheilulajisa. Jääpallossa useimmiten nauhoitetaan kokonainen ottelu ja sieltä kelataan hyviä pätkiä joukueen käyttöön. Varsinaista videovalmennusta tehokkaine videokoosteineen ei Suomen jääpallossa vielä käytetä. Muutosta asiaan onkuitenkin vireillä. A-maajoukkueen valmennusvastuun kesällä ottanut Antti Parviainen on ollut käynnistävänä voimana tässä asiassa.

Yhteistyössä Jyväskylässä sijaistsevan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeksuksen kanssa käynnsitettiin kesällä hanke, jossa muissa lajeissa jo käytössä olevaa järjestelmää muyokataan jääpallolle sopivaksi. Videovalmennus ja sen kehittäminen on jääpallomaajoukkueessa valmentaja Olli Mannisen vastuulla. Hänen aisaparinaan toimii maajoukkueen joukkueenjohtaja Timo Knuuttila. KIHU:lta perehdyttäjänä joukkuelajien asiantuntija Henri Lehto. Viime kesästä alkaen on työstetty ja harjoiteltu toimintaa jääpallo-ottelutilanteeseen sopivaksi.

Ottelun jälkeen videovalmentaja yhdistaa digitaalisen vidokuvan ja exelpohjaisen tietokannan Dartfish ohjelmiston avulla. - Tämä osaaminen ja laitteisto on tässä alkuvaihessa saatu käyttöön KIHU:lta. Lisäksi Henri Lehto on muokannut tietojen keruupainikkeet toiveidemme mukaiseksi, kertoo Olli Manninen maajoukkueen valmennusryhmästä. Tämä on ollut haastavaa, mutta mielenkiintoista. Jatkossa saamme keräämästämme aineistosta vielä lisää tilastomateriaalia, Manninen jatkaa.
Jääpallossa haasteen tuo kentän koko ja pelin nopeus. Jalkapallossa videokameran ja tietokoneen kokonaisuutta voi hallita yksikin henkilö, mutta jääpallossa vauhti edellyttää erillisen kuvaajan ja toisen miehen ”täggäämään” eli kirjaamaan pelitilanteita tietokoneelle. Tägäämisessä kirjataan koneen musitiin mm. hyökkäs/puolustustilanteen aloitusalue ja – tapa. Näistä voidaan saada hyökkäysten kestot ja määrät ottelussa. Lisäksi kirjataan maalit, erikoistilanteet, laukaukset ja torjunnat. Myös erillinen parhaat palat painike löytyy tietokoneen näppäimistöltä.

Ensimmäiset testit tehtiin elokussa Jyväskylän harjoitusjäähallissa ja Mikkelin Kamppareiden jäätreeneissä. Ison kentän kokemusta saatiinsyyskussa Uppsalan leirin yhteudessä. Tuolloin työnajaoko oli se että Olli Manninen kuvasi ja Timo Knuuttila täggäsi. Jo ottelupäivän iltapalaverissa oli ensimmäiset videokoosteet saatavilla. Tämän kokonaisuuden etu on se, että siinä saadaan koko ottelun videomateriaalista nopeasti esiin esimerkisksi erikoistilanteet tai pisimmät hyökkäykset. Kun myös kuvaaminen tehdään valmennuksen näkökulmasta saadaan paremmin joukkuetta hyödyntävää materiaalia. Myös koosteiden pituudet voidaan pitää lyhinä kun voi kätevästi editoida vain halutut asiat näkyviin.

Uppsalan leirilla kuvattiin kolme ison kentän ottelua ja harjoiteltiin tositilanteessa vidokoosteiden tuottamista. - Paljon on vielä hiottavaa, mutta ensituntuma on erittäin lupaava, toteaa päävalmentaja Antti Parviainen ja valmentaja Olli Manninen. Tavoitteena on saada tästä lisäapua jo ensi talven MM-kisoihin Irkustsiin. Toivottavasti kovat pakkaset meivät hyydytä laitteitamme, Manninen pohtii.

Timo Knuuttila ja Olli Manninen tekevät videotarkkailua, kuva Pekka Huovila

Varkaus valmiina KeVeKa Suomen Cupiin

Varkaudessa on täysi valmius KeVeka Open Suomen Cupin aloittamiseen kuten kuvat näyttävät, kuvat otettu 31.10.2013.

 

Turnauksen otteluohjelma löytyy tästä

Idän P15 leireilivät

PaSa Bandyn, JPS:n ja WP 35 P15 joukkueet leireilivät Imatralla 4-6.10.2013.
Perjantain iltajäällä vieraili myös Veiterän pelaajia. Kolmeen eri ryhmään jaetut pojat harjoittelivat viisi kertaa viikonlopun aikana Imatran hienossa jäähallissa. 1999 syntyneet pojat antoivat omia näyttöjään 1 ryhmän harjoituksissa tulevia P15 mjaajoukkuevalintoja huomioiden. Kivaa oli ja ensi vuonna tavataan taas samoissa merkeissä mutta ei tiedetä vielä missä. Perinteet jatkukoon.

Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa

Jääpallon Venäjän Cup on edennyt toiseen vaiheeseen ja 2 lohkon kärkeen siirtyi Dynamo Kazan voitettuaan Vodnikin (Arkangeli) 3-1 (2-1) . Sami Laakkonen vastasi ottelun avaus- ja päätösmaalista. Laakkonen on kerännyt 10 Cupin ottelussa tehot 15+1 ja on maalintekijätilastossa viidentenä. 1 lohkon kärjessä on Jenisej (Krasnojarsk).

Sami Laakkonen, kuva Pekka Huovila

P17 Suomen Cup

                                                               

Jääpallon nuorten Suomen Cup -turnaus Ouluun

OLS järjestää historian ensimmäisen nuorten Suomen Cup -turnauksen. Suomen Cup otellaan la‒su 2.‒3.11.2013 Pakkalan jääpallostadionilla Raksilan liikuntakeskuksessa.

Turnauksen myötä Oulun Luistinseura on nostamassa jääpalloa 2010-luvulle.
‒ Aluksi halusimme järjestää 17-vuotiaiden seurajoukkueturnauksen, nyt rakennamme kansainvälistä nuorisotapahtumaa! iloitsee järjestelytoimikunnan vetäjä Vesa Torvi.
‒ Tavoittelemme yleisöennätystä nuorten jääpallotapahtumassa ja tuomme perinteikkään lajimme 2010-luvulle. Turnauksemme on herättänyt kiinnostusta myös maamme rajojen ulkopuolella, Ruotsissa ja Venäjällä, sanoo Vesa Torvi.

OLS P17-junirijoukkue tekee turnauksessa hyväntekeväisyyttä lasten sairaanhoidon hyväksi:
‒ Olemme Suomen Cup -turnauksen järjestäjänä päättäneet lahjoittaa 50 % lipputuloista OYS:n lasten teho-osastolle 64. Lippupaketteja myydään yhteistyökumppaneille, jotka mielellään hyödyntävät tätä jääpallo- ja hyväntekeväisyystapahtumaa omassa markkinoinnissaan. Toki lipun saa luukultakin, sen hinta koko kaksipäiväiseen tapahtumaan on kokonaista 2 euroa. Ja toinen euro lahjoitetaan OYS:n lasten teholle.

‒ Näen, että olemme oikeilla jäljillä jääpallon profiiloinnissa ja lajin nostamisessa sen sille kuuluvaan asemaan. OLS:ssa on jo muutaman vuoden tehty määrätietoista työtä nuorisojääpallon hyväksi ja nyt Jääpalloliitolta saamamme kunnia Suomen Cup -turnauksen järjestämiseksi on osoitus oikeasta työstä, Vesa Torvi linjaa.
‒ Kutsumme kaikki viihtymään perinteisen oululaisen lajin merkeissä sekä tekemään yhteistyötä tärkeän asian puolesta!

OLS tiedottaa lokakuun alussa tarkemmin ottelu- ja muusta turnausohjelmasta. Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 7.10., jonka jälkeen sarjaohjelma voidaan julkaista.

P17 Suomen Cup / Finnish Open U17 -turnaus verkossa:
OLS:n kotisivuilla                                                                                                           Facebook

Lisätietoja:
Vesa Torvi, Järjestelytoimikunnan pj.
OLS P17, joukkueenjohtaja
045 879 06 66 / vesa.torvi@mail.suomi.fi

Topiantti Äikäs, OLS:n Jääpallojaoston pj
P17 Suomen Cup, Järjestelytoimikunnan jäsen
050 536 2646 / topiantti.aikas@oulu.fi

P17-ikäluokalle (1997-98) Suomen Cup

Suomen Cup -turnaus palaa jääpallokartalle!

Jääpalloliiton hallitus on myöntänyt OLS:lle hakemuksesta oikeuden järjestää P17-ikäluokalle (1997-98 synt.) Suomen Cup -turnaus. Turnaus järjestetään la-su 2.-3.11.2013 Pakkalan tekojäällä.

Turnausjärjestelyistä vastaa OLS:n jääpallojaosto, joka tekee turnauksen puitteissa yhteistyötä SJPL:n kanssa. "Suomen Cup" -status annetaan, kun mukana on vähintään viisi joukkuetta. Enintään turnaukseen voidaan ottaa 8 joukkuetta.

Tulevasta P17-turnauksesta on jo mennyt tieto Pohjois-Ruotsin joukkueille (Kalix, Haparanda), joten Suomen Cup -pelit otellaan "Finnish Open" -hengessä.

Lisätietoja P17 Suomen Cup -turnauksesta löytyy OLS P17:n sivujen kautta > Lue lisää

Ilmoittautuminen P17 Suomen Cup -turnaukseen päättyy ma 7.10.2013. Ilmoittautumislista täyttyy pian, joten kiirehdi!


Jääpallojunnut kesäleireillä

Edustava joukko suomalaisia jääpallojunnuja on viettänyt kesäleiriviikkoa Västeråsin ja Lidköpingin Sommarbandykouluissa. Ainakin Kamppareiden, WP 35:n, JPS:n, Veiterän, Botnian, HIFK:n, Vestan, PaSan, OLS:n, Akilleksen, Narukerän ja Wiipurien Susien poikia ja tyttöjä on ollut aktiivisesti liikkeellä leiriviikolla.

Ohessa on muutama pikaraportti tapahtumista:

Lue Länsi-Savon juttu tästä.

Lue OLS:n nettiraportti tästä.


Turnauskutsu Murmanskiin

Nyt lähdetään uudestaan Venäjälle pelaamaan jääpalloa!

Murmanskin turnaus koskee ikäluokkia 1999‒2000.

Viime vuonna HSKT kohtasi Murmanskin turnauksessa kaksi Västerås SK:n joukkuetta, Borovischin, Montsegorskin ja Murmanskin. Aiemmin mukana ovat olleet myös Vsevlozsk, Vodnik ja Arkangeli. Turnaukseen pääsee mukaan viisi joukkuetta ja kutsut on lähetetty Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen.

Suurin matkustajamäärä per joukkue on 25 henkeä.

Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 15. päivä lokakuuta mennessä sähköpostitse: jouni.hskt[at]hotmail.se

Ajankohta:
Vuonna 2012 turnaus pelattiin 12.‒16. joulukuuta. Vuonna 2013 ajankohta on todennäköisesti sama.

Matkaan sisältyy:
Osallistuminen turnaukseen.
Kuljetus bussilla Haaparannalta Murmanskiin (tai voi esim. lentää Rovaniemelle ja me otetaan kyytiin sieltä).
Majoitus Majak Hotel. Jossa on 105 kpl 2‒4 hengen huoneita (jos tulee enemmän osallistujia, järjestämme vastaavan majoituksen). Hotelli Majak voidaan luokitella matkustajakotitasoiseksi.

Matkaan ei sisälly:
Matkat Haaparannalle tai lennot Rovaniemelle.
Ateriat matkalla eikä myöskään ateriat Murmanskissa (syy tähän on, että on monta erilaista makumieltymystä ja myös allergioita.)
Söimme aamiaisen joka aamu viiden tähden hotellissa hintaan noin 100kr/per henkilö. Lisäksi söimme paikallisessa baarissa venäläistä kotiruokaa hintaan noin 45 kr/per henkilö. (HOX: me ei löydetty hampurilaisbaareja tai pizzeriaa Murmanskista)

Mitä tarvitaan:
Kaikilla on oltava passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta menopäivämäärästä Venäjälle. Voimassa oleva matkavakuutus ja siitä englanninkielinen todistus.
Ja suuuuuuri seikkailumieli!

Osanottomaksu on 2 800kr per henkilö.
(25.4. euron kurssi on 8,59 kr, eli noin 325 euroa per henkilö ‒ varaudu kurssinmuutokseen.)

Jos haluat järjestää itse viisumin, silloin hinta on 2 100kr per henkilö (laskettuna päivän kurssilla noin 245e) ‒ varaudu kurssinmuutokseen.

Hinta on sillä varauksella, että ei tule hinnankorotuksia majoitukseen tai kuljetuskustannuksiin.

Osallistumismaksu tulee maksaa HSKT-Jääpallo tilille viimeistään 15.11.2013. Tilitiedot lähetetään erikseen.

Kyselyihin vastaa, ruottiksi, suomeksi ja meäksi:
Jouni Luiro (jouni.hskt[at]hotmail.se)
Puhelin: Kanslia +46 922 139 72 / Koti +46 922 132 05 / Mobbiili +46 70 238 61 59


Bandykoulutapahtuma Porvoossa

BANDYKOULUJEN TURNAUS BANDYSKOLTURNERING

PORVOO - BORGÅ TEKOJÄÄ - KONSTISBANA
SUNNUNTAi - SÖNDAG 10.03.2013 11.00-15.00

Jo useana keväänä Porvoossa on pelattu Bandykoulujen turnaus. Perinne jatkuu ja tänä vuonna pikkujunnut ja järjestävät seurat Vesta Akilles ja HIFK onnittelevat 40 vuotta täyttävää SJPL:n Helsingin Piiriä, joka jakaa turnauksen palkinnot

Pikkujunnut kutsuvat kaverit, vanhemmat ja bandyn ystävät luistimilla mukaan jäälle seuraamaan fairplay-henkisiä pelejä ja tutustumaan jääpalloon.


JUNNUSARJA 9 - 8 VUOTIAAT KENTTÄ 2 (normaali pikkukenttä)
Kaksinkertainen sarja 2x15 min (1+6 kentällä)

AKILLES (vihreä)
HIFK (punainen)
VESTA (keltainen)

11.00 – 11.30 Akilles – Vesta
11.40 - 12.10 HIFK - Akilles
12.20 - 12.50 Vesta – HIFK

kentän kunnostus 12.50-13.10 (20 min)

13.10 - 13.40 Akilles - HIFK
13.50 - 14. 20 Vesta - Akilles
14.30 - 15.00 HIFK - Vesta

Palkintojen jako 15.00 – 15.15 kentän päädyssä (KULTA – HOPEA - PRONSSI)

YLEISÖLUISTELUA TURNAUKSEN AIKANA KENTÄN VAPAASSA
PÄÄDYSSÄ

AKILLEKSEN KIOSKI AVOINNA KAHVIT, JUOMAT, MAKKARAT YM

Kumela pelikelpoinen

Lehdistötiedote 25.2.2013

HIFK Bandy Ry. on tehnyt selvityspyynnön Tero Kumelan edustusoikeudesta ja liittohallituksen jatkotoimista 18.2.2013.

Liittohallitus on selvittänyt asiaa sekä HIFK:n että Mikkelin Kamppareiden toimittamien aineistojen perusteella, konsultoimalla lakiasiantuntijoita sekä jääpalloliiton kilpailusääntöjä tarkastelemalla.

Liittohallituksen päätös

Liittohallitus katsoo edellä mainittujen perusteellisten selvitysten ja harkintansa perusteella, että Tero Kumelan edustusoikeustodistus puuttuu mutta tällä seikalla ei ole hänen pelioikeuteen vaikutusta. Päätöksessä on otettu huomioon, että hän on viimeiset neljä vuotta pelannut Bandyliigassa ja edustustodistuksen puuttumisen syy on epäselvä. Liittohallitus ei myöskään katso aiheelliseksi epäillä Kamppareiden ilmoitusta, etteikö edustustodistusta ole aikoinaan toimitettu liittoon.

Liittohallitus on päättänyt oikeudenmukaisena lopputuloksena, ettei Kamppareita eikä Kumelaa ole syytä rangaista. Liittohallitus katsoo kohtuulliseksi, että Tero Kumelalla todetaan olevan edustustodistus Mikkelin Kamppareissa vuoden 2008 lopusta alkaen.

Kilpailusääntöjen 26§:n perusteella Liittohallitus toteaa, että asiassa on kyse riitautetusta pelaajasiirrosta, joka voidaan käsitellä Urheilun oikeusturvalautakunnassa.


Suomen Jääpalloliitto Ry.

Määttälä vei torniolaisia

Bandyliigan runkosarjan toiseksi viimeinen viikonloppukierros alkoi ja Lappeenrannassa se oli helsinkiläislähtöisen Tero Määttälän näytöstä. 24-vuotias Määttälä iski peräti 10 maalia vastustaja ToPV:n verkkoon keräten ottelussa tehot 10+1. Maalien myötä Määttälä siirtyi sekä maalitekijä- että pistepörssitilaston kärkeen tehopistein 41 (35 +6). 10 maalia yhdessä ottelussa on Bandyliigan kauden 2012-13 ennätys.

Kampparit jatkaa sarjan kärjessä ja HIFK seuraa kannoilla. Narukerä vahvisti asemiaan vähämiehisen JPS:n kustannuksella. ToPV:n ja WP 35:n asema tappioiden myötä hankaloitui pudotuspelejä silmällä pitäen.

Kuva Pekka Huovila

Veiterä voitti ottelun maalein 17-5, Bandyliigan muiden otteluiden tulokset
HIFK - WP 35 4-1
Narukerä - JPS 12-2
Kampparit - OLS 4-1

Linkkejä:
Bandyliiga, sarjataulukko http://finbandy.turnauspalvelu.fi/taso/sarja.php?turnaus=sjpl_1213&sarja=
Bandyliiga, pistepörssi http://finbandy.turnauspalvelu.fi/taso/sarja.php?&ottelut=1&turnaus=sjpl_1213&sarja=BL&tuomaristo=-1&sivu=tilastot

Viikonlopun 2.-3.2 runsas jääpallotarjonta

Kansainväliset tapahtumat

Lauantaina 2.2 pelataan jääpallon miesten MM-kisojen välieräottelut:
klo 12.45  Venäjä vs.  Kazakstan
klo 16.30  Ruotsi vs.  Suomi

YLE näyttää molemmat ottelut suorana

Helsingissä, Kallion tekojääradalla lauantaina 2.2 pelataan P15 maaottelu
klo 13.30   Suomi vs.  Ruotsi

P17 on aloittanut MM-urakkansa Krasnojarskissa, Venäjällä. Avausottelussa Suomi voitti Ruotsin 5-2 (3-0).
Tulokset http://www.finbandy.fi/sjpl/index.php?section=49 ja otteluraportteja päivitetään sivustolle http://www.finbandy.fi/sjpl/index.php?section=249

Sunnuntaina 3.2 ratkaistaan miesten ja P17 MM-mitalit. Yle näyttää miesten ottelut seuraavasti:
3.2 12:43-14:43 tv2 pronssi
3.2 18:00-18:58 tv2 finaali

P15 kohtaa Ruotsin toistamiseen, nyt pelipaikkana on Zinkesdam, Ruotsi klo 13.30 Suomen aikaa

Kansallinen toiminta

Lauantaina 2.2 jatkuu miesten Bandyliiga kahdella ottelulla:

klo 15.00 Porvoo  Akilles vs.   WP 35
klo 15.00 Jyväskylä  JPS vs.  HIFK

Suomi kuritti Kungälviä

Suomi harjoitteli Kungälv IFK:n kumoon. Suomi voitti ottelun 8-2 pelissä, joka pelattiin kirpeässä pakkassäässä.Ensimmäinen puoliaika oli vielä pelisysteemin hakua ja Suomi oli ajoittain vaikeuksissa nopeiden ruotsalaispelaajien kanssa. Kimmo Kyllönen pelasti myös pari varmalta näyttänyttä maalipaikkaa. Suomen maalit teki Ville Aaltonen ja Juho Liukkonen.Puoliaikatulos siis 2-1 Suomelle.
Toisella jaksolla Suomi lisäsi vauhtia ja syöttöpeli alkoi tuottaa tulosta.Vastustaja väsähti ja Suomi teki maaleja liukuhihnalta.Suomen maalarit toisella jaksolla: Sami Laakkonen 2,Juho Liukkonen,Rolf Larsson,Mikko Lukkarila,Mikko Rytkönen.Antti Ekmanille merkittiin 3 maalisyöttöä.
Tästä on hyvä jatkaa kohti MM-kisoja ja Ruotsi-Suomi ottelua

Torniolaispelaaja MM-kisoihin

Tornion Kozlov MM-kisoihin

Sunnuntaina Ruotsissa alkaviin jääpallon MM-kisoihin matkaa myös yksi Tornion Palloveikkojen edustaja, kun 22-vuotias Dmitri Kozlov puolustaa Valko-Venäjän värejä A-sarjan suuria maita vastaan. Täksi kaudeksi Tornioon tullut Kozlov on pelannut kaikki ToPV:n 14 bandyliigaottelua ja on tehnyt niissä 12 maalia.

Sekä Venäjän että Valko-Venäjän passin omistava Kozlov pelasi jo viime vuonna MM-kisoissa. Silloin hän viimeisteli seitsemän maalia B-sarjassa, jonka Valko-Venäjä voitti. Valko-Venäjän maajoukkueessa on muutamia Venäjän superliigassa ammattilaisina esiintyviä pelaajia, mutta muuten pelaajilla on jääkiekkotausta, joten Kozlov kuuluu ehdottomasti joukkueensa runkomiehiin. Maanantaina 28. tammikuuta hän joutuu ottamaan mittaa Suomen joukkueesta, jossa pelaa kolme bandyliigan pelaajaa, kaikki Kamppareiden miehiä: Kimmo Kyllönen, Marko Laitinen ja Tomi Hauska. Muut Suomen MM-joukkueen miehet tulevat Ruotsin ja Venäjän sarjoista.

Aleksander Kozlov, ToPV

Kuva: Pekka Huovila

Veiterän veteraanit Unkariin

Veiterän Veteraanit ovat perinteisesti vuosittain järjestäneet kansainvälisen veteraaniturnauksen - viimeksi marraskuussa 9. - 11.11.2012. Mukana oli kahdeksan veteraanijoukkuetta.
Lisäksi Veiterän Veteraanit on tehnyt vuosittain ottelumatkan johonkin ulkomaiseen kohteeseen osallistuen veteraaniturnaukseen tai pelaten haasteotteluita.
Tänä vuonna matka suuntautuu Unkariin, Budapestiin. Veiterän Veteraanit pelaavat Budapestin isolla tekojäällä kaksi ottelua Unkarin jääpallojoukkuetta vastaan.
Tämanhetkisen joukkueen keski-ikä on 61 vuotta!

Riennolle 500 täyteen

Narukerän Pauli Riento on saanut täyteen 500 ottelun rajan Bandyliigassa. Riennon saavutus huomioidaan Narukerä vs. ToPV ottelun alussa sunnuntaina 13.1.2013.

Pauli Riennon pelaajakortti

Huomionosoituksia Narukerä vs. OLS ottelussa

TIEDOTE
11.1.2013

NARUKERÄ – OLS LAUANTAINA KLO 16:00Narukerällä on lauantaina mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan, kun kotikentällä vastaan asettuu aina vaarallinen joskin kauden hieman ailahdellen tähän mennessä pelannut Oulun Luistinseura.
Ottelu alkaa klo 16:00.
Ennen ottelun alkua Narukerä palkitsee Heikki Hyvösen (#5) 500-pisteen rajan rikkomisesta sekä Esa Oksasen (#11) joka keskiviikkona pelasi uransa 200 pääsarjapelin.

Pelaajakortit Heikki Hyvönen ja Esa Oksanen

Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle klo 15:50.

Bandyterveisin


Esa Kauti
Narukerän tiedottaja

Heikki Hyvönen tavoittelee 500 pisteen rajaa

    TIEDOTE

NARUKERÄ – PORVOON AKILLES KESKIVIIKKONA KLO 19:00

Narukerällä on keskiviikkona edessään kauden kolmas kotipeli. Vastaan asettuu hyviä otteita esittänyt Porvoon Akilles.
Ottelu alkaa klo 19:00.
Lisämielenkiintoa otteluun tuo Narukerän kapteenin Heikki Hyvösen pistetilanne. Hyvönen on tehnyt 452 pelaamassaan bandyliiga-ottelussa 499 pistettä, tuleeko tasaluku 500 täyteen keskiviikkona?
Narukerä ottaa joukkueen vastaan perinteisin jääpallomenoin, eli valosoihduin ja himmennetyin valoin.
Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle n. 18:45.

Heikki Hyvösen pelaajakortti

Bandyterveisin


Esa Kauti
Narukerän tiedottaja

Dopingvalvonta on osa huippu-urheilijan arkea

Jokaisella urheilijalla on oikeus puhtaaseen urheiluun ja huippusuorituksiin terveyttään vaarantamatta. Tätä oikeutta varmistamaan on luotu dopingvalvonta, jonka tavoitteena on ehkäistä dopingin käyttöä ja saada sääntöjen rikkojat kiinni. Kutsu dopingtestiin on kunnia urheilijalle: sen saadessaan tietää olevansa jo kova nimi tai nouseva lupaus.

Dopingilla tarkoitetaan urheilijan suorituskyvyn parantamista elimistölle vierain keinoin, kuten lääkkeitä käyttämällä. Doping voi parantaa urheilusuoritusta, mutta se voi myös aiheuttaa vakavia vahinkoja urheilijan terveydelle. Dopingin käyttö on urheilun hengen vastaista.

Kiellettyjen aineiden ja menetelmien lista on urheilijan perusteos

Vastuu dopingaineiden käytöstä on aina urheilijalla, joten on osa urheilijan elämää tarkistaa aineiden ja keinojen luvallisuus. Urheilijan käsikirja tässä asiassa on Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vuosittain Maailman Antidopingtoimisto WADA:n listan pohjalta laatima Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelo.

Joskus urheilijan sairauden hoito voi vaatia kielletyn aineen tai menetelmän käyttöä. Silloin siihen tulee hakea erivapautta. Erivapaus voidaan myöntää mille tahansa WADA:n kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa mainitulle hoitomuodolle. Lääkkeen tai menetelmän käyttö ei kuitenkaan saa tuottaa urheilijalle ylimääräistä hyötyä terveisiin urheilijoihin verrattuna, ja sen on oltava urheilijan hoidon kannalta välttämätöntä. Erivapauden voi saada taannehtivasti poikkeustilanteissa, esimerkiksi kun lääkkeen tai menetelmän käyttö on ollut välttämätöntä äkillisessä lääketieteellisessä hätätilanteessa.

Pelaajan tulee tarkistaa ovatko hänen käyttämänsä tai käyttöön aikomansa lääkkeet urheilussa sallittuja. Mikäli urheilija kuuluu ADT:n kansallisen tasomäärittelyn piiriin (jääpallossa Bandyliiga), tulee hänen iästään riippumatta hakea erivapautta etukäteen kielletyn lääkkeen käytölle. Muiden (tasomäärittelyn ulkopuolella olevien) urheilijoiden kohdalla ADT tarkistaa tarvittaessa jälkikäteen, että kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa olevien aineiden käytölle on lääketieteellinen peruste. Tällöin ADT pyytää urheilijaa toimittamaan tarvittavat todistukset ja selvitykset jälkikäteen.

Kansainvälisen tason urheilijoiden ja kansainvälisiin urheilutapahtumiin osallistuvien urheilijoiden erivapautta koskevat hakemukset on urheilijan toimitettava etukäteen kansainväliselle lajiliitolleen (kansainvälisen lajiliiton sääntöjen mukaisesti) iästä ja kansallisesta tasosta riippumatta. Mikäli urheilijalla on ADT:n hyväksymä erivapaus, urheilijan tulee selvittää, hyväksyykö kansainvälinen lajiliitto ADT:n tekemän erivapauspäätöksen.

Päivitetty lista kielletyistä aineista ja menetelmistä urheilussa sekä erivapauden hakuohjeet löytyvät ADT:n internetsivuilta osoitteessa: www.antidoping.fi

Dopingvalvonta

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry vastaa koko dopingvalvonnasta Suomessa. Tunnetuin osa toimintaa ovat dopingtestit, joita suoritetaan niin kilpailuissa kuin niiden ulkopuolellakin. Testiryhmällä on aina mukana ADT:n myöntämät kuvalliset testaajakortit, jotka valtuuttavat heidät tekemään dopingtestejä. Urheilijat valitaan dopingtesteihin joko nimellä tai arvalla. Harjoituksissa arvonnan suorittaa joukkueen edustaja. Kilpailuissa dopingtestiarvonta suoritetaan erotuomareiden kanssa virallisesta ottelupöytäkirjasta. Urheilija saa aina tiedon valintaperusteestaan.

Testi tehdään urheilusuorituksen päätyttyä. Urheilijalla on oikeus suorittaa muun muassa loppuverryttelyt valvotusti. Dopingnäyte otetaan yleensä virtsasta, joissain tapauksissa verta ja virtsaa saatetaan ottaa rinnakkain. Testaaja ohjeistaa urheilijaa testeissä. Lisätietoja testauksesta löytyy myös ADT:n internetsivuilta.

Puhtaasti paras -ohjelma edistää puhdasta urheilua

Puhtaasti paras -ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Osana Puhtaasti paras -ohjelmaa kerätään vetoomusta puhtaan urheilun puolesta. Tavoitteena on kerätä maailman suurin vetoomus, joka luovutetaan Maailman Antidopingtoimisto WADA:lle. Suomi haastaa myös muut maat kampanjoimaan rehellisen urheilun puolesta.

Lisätietoja:
www.antidoping.fi
www.puhtaastiparas.fi

Kv. veteraaniturnaus Lappeenrannassa

Lappeenrannassa järjestetään 9.-11.11.2012 todennäköisesti historian suurin Kansainvälinen Veteraanien Jääpallo turnaus.

Turnaukseen osallisttuu 8 joukkuetta: Venäjältä 3 joukkuetta, Eestistä 1 joukkue, Kanadasta 1, Suomesta Vesta ja Veiterä, Mukana on myös FIB:n Team jossa on mukana entisiä maajoukkuepelaajia Ruotsista ja Venäjältä ja Suomesta.

Turnauksessa on mukana pelaajia 6 eri maasta.
Ottelu pelataan 9.-11.11.2012 Lappeenranna Kisapuiston tekojääradalla.
FIB:n turnauksen järjestää Veiterän Veteraanit.

Tulospalvelu on Veiterän kotisivuilla ja otteluohjelma löytyy tästä.

Mini World Cup tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna, pe-su 26.-28.10., otellaan 97-ikäluokan seurajoukkueiden maailman cup Bollnäsissä.

Suomea tässä 17 joukkueen huipputurnauksessa edustavat OLS ja JPS. OLS voitti viime kaudella P15-ikäluokan SM-kultaa ja pronssijoukkue JPS peri paikan Kamppareilta.

OLS:n alkulohkovastustajina ovat Hammarby, Västerås ja Lidköpings AIK. JPS puolestaan kohtaa aluksi venäläisen Kuzzbasin, sen jälkeen vastaantuleva SAIK ja Sirius. Molemmilla suomalaisjoukkueilla on onnistuessa saumat sunnuntain jatkopeleihin.

OLS:n ennakkotunnelmia turnauksesta

JPS:n tiedote lohkovastustajista

Kaikki suomalaiset jääpallojännärit toivottavat tsemppiä OLS:lle ja JPS:lle Mini World Cupin koitoksiin!

Seuraa pelejä Bollnäs GIF:n sivuilta > Lue lisää


Tomi Hauska liittyy Kungälvin vahvuuteen

Tomi Hauska lainalle IFK Kungälv`iin

Mikkelin Kampparit lainaa keskikenttäpelaaja Tomi Hauskan neljäksi viikoksi IFK Kungälviin. Hauska pelaa laina-aikana kuusi ottelua. Ruotsin elitserien alkaa ensi viikon keskiviikkona Kungälvin osalta. Hauska palaa Kamppareihin Bandyliigan alkuun mennessä.

Kuva: Pekka Huovila

Lisätietoja: valmentaja Antero Levänen, puh. 040 589 4675.

Nuoria leirillä

JPS:n,Kamppareiden ja WP 35:n P13 joukkueet olivat yhteisleirillä 5-7.10.2012 Leppävirralla.
Aamulla ja illalla oli jäävuorot hallissa ja siellä pelattiin myös pienimuotoinen leiriturnaus ja päivällä miteltiin taitoa jalkapallossa ja pesäpallossa, Vokkolan hiekkatekonurmella,loistavissa olosuhteissa.

Laakkonen maalasi viidesti

Sami Laakkosen tahti kiihtyy Venäjän jääpallocupissa. Dynamo Kazan voitti läntisen lohkon ottelussa Startin Nizny Novgorodista maalein 9-6 (6-3). Sami Laakkonen iski puhtaan hattutempun vartissa ja vei joukkueensa 3-1 johtoon. Laakkonen keräsi ottelussa tehot 5+0 ja on maalintekijätilastossa tällä hetkellä jaetulla toisella sijalla.

Laakkonen tehokkaana

Venäjän jääpallo Cup on käynnistynyt. Läntisen lohkon ottelussa Dynamo Kazan ja Dynamo Moskova tasasivat pisteet maalein 7-7 (3-5). Sami Laakkonen iski Kazanin 2-5 ja 3-5 kavennusmaalit ja syötti 4-5 kavennusmaalin. Itäisen lohkon ottelussa Pekka Hiltusen maalista huolimatta Sayan Khakassia Abakanista kärsi tappion Baikal Energylle 4-7 (2-5).

Kuva Pekka Huovila

WP 35 uudistaa ilmettään

WP 35 uudistaa ilmettään!

WP 35 on ottanut tulevalle kaudelle hyvän sarjasijoituksen lisäksi uuden haasteen vastaan kehittäessään seuran toimintaa ja markkinointi-ilmettä. Yhteistyötä on alettu tehdä Mikkelissä toimivan mainostoimisto Haaja & Arwo Design Oy:n kanssa. Yhteistyön taustalla on toimiston varkautelaisjuuret. Varkaudesta lähtöisin oleva toimiston perustaja Jesse Haaja otti haasteen vastaan mielellään.

Lisätietoja

Esimerkkiä suuntauksesta:

Vesta hakee juniorivalmentajaa

Vesta hakee juniorivalmentajaa

Vestan P11 (-02) ja P10 (-03) joukkueille haetaan vastuuvalmentajaa tulevalle kaudelle.

Vesta P10 harjoittelee pari kertaa viikossa ja pelaa n 10 piiripeliä kaudessa.
P11 harjoittelee n 3 kertaa viikossa ja pelaa kauden aikana n 10 piiripeliä ja pelaa n 5 turnausta ajanjaksolla kauden aikana (syyskuu-maaliskuu).

Aikaisempi kokemus jääpallosta ei ole välttämätöntä mutta eduksi.

Tule mukaan vauhdikkaaseen nuorisourheiluun!

Tiedustelut Markus Larsson
p 050 30 88 700
markus.larsson[at]fondita.fi

Kazan finaaliin

Petteri Lampisen ja Sami Laakkosen Dynamo Kazan voitti runkosarjan voittaneen Jenisein Krasnojarskissa maalein 5-3. Kazan voitti myös ensimmäisen ottelun luvuin 3-1, joten paikka finaaliin on selvä. Vastaan Arkangelissa 25.3.2012 pelattavassa ottelussa asettuu viimevuotiseen tapaan Moskovan Dynamo, joka pudotti Pekka Hiltusen Zorkin jatkosta kahdella otteluvoitolla.

Laakkosen kausi paketissa

Dynamo Kazanin Sami Laakkonen loukkasi itsensä Kuzbass ottelun yhteydessä. Murtuneen käden parantuminen kestää 6-8 viikkoa. Petteri Lampinen palasi pelaavaan kokoonpanoon syöttäen Kazanin ensimmäisen täysosuman. Kazan voitti puolivälieräottelussa Kuzbasin 8-2 ja kohtaa välierissä Jenisein. Pekka Hiltusen Zorki eteni välieriin voittamalla Sibselmashin 6-4. Välierä vastustaja on Dynamo Moskova.

Hiltunen iski kaksi maalia

Hiltunen viimeisteli kahdesti

Venäjän jääpallon Superliigassa Zorki voitti Sibselmashin (Novosobirsk) 9-1. Puolustaja Pekka Hiltunen iski kotijoukkueen 4-0 ja 7-1 täysosumat. Dynamo Kazan pelasi tasapelin maalein 3-3 Uljnovskissa Volgaa vastaan. Sami Laakkonen keräsi ottelussa tehot 1+1.
Jenisei johtaa sarjaa, Zorki on jaetulla toisella sijalla ja Dynamo Kazan on neljäntenä.
Sami Laakkonen on maalintekijätilastossa neljäntenä, 25 ottelussa on kertynyt 54 täysosumaa, Pekka Hiltunen on maalannut 10 kertaa.

Liukkonen viimeísteli kolmesti

Ruotsin jääpallon Elitserienin pudotuspelit käynnistyivät. Bollnäs haki vierasvoiton suomalaisvoimin Brobergistä maalein 2-5 (1-2). Kotijoukkue siirtyi johtoon mutta Ville Aaltonen tasoitti ottelun Timo Oksasen mainiosta avauksesta. Juho Liukkonen vei vieraat 1-2 johtoon kulmalyönnistä. Liukkonen iski ottelussa vielä kaksi maalia ja Samuli Helavuori yhden.

Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä-periaatteella.

Kuva Pekka Huovila

Broberg - Bollnäs 2-5
- Juho Liukkonen 3+0
- Ville Aaltonen 1+0
- Samuli Helavuori 1+0
- Mikko Lukkarila 0+1
- mv Timo Oksanen 0+2

Kungälv - Villa 9-2
Markus Kumpuoja 2+1
Mikko Rytkönen 1+0
Antti Ekman 1+1

Hammarby - Västerås 5-4
Edsbyn - Sandviken 8-7

Suomalaispelaajat maalien makuun

Venäjä jääpallon Superliigassa Dynamo Kazan kukisti sarjakärki Zorkin maalein 8-4 (4-2). Sami Laakkonen oli hyvässä vireessä iskien puhtaan hattutempun ja ns. voittomaalin viimeistellen 4-2, 5-2 ja 6-3 täysosumat.

Kuva Pekka Huovila

Bollnäs kuritti Ruotsin Elitserienissä Tillbergaa 10-3 (6-2). Kotijoukkueen Mikko Lukkarila iski kolme täysosumaa, Ville Aaltonen kaksi ja Samuli Helavuori yhden maalin.

Vetlanda - Kungälv 3-2
- Markus Kumpuoja

Gais - Sandviken 3-4
- Mikko Aarni

Collin jatkaa Allsvenskanissa

Teemu Collinin edustama Karlstadilaisjoukkue Mosserud GoIF varmisti viikonloppuna nousunsa Allsvenskaniin muutamaa kierrosta ennen sarjan päättymistä. Mosserud ei ole hävinnyt yhtään ottelua kauden aikana. Suomessa Teemu edusti ToPV:a ja OPS:a

Hyökkääjänä pelaava Teemu on pelaamissaan otteluissa kirjannut tehot 13 + 8 ja on joukkueen sisäisen pörssin kakkonen. Kausi on ollut menestys sekä Teemulle etää joukkueelle. Biologian opinnot Karlstadin yliopistossa pitävät Teemun ainakin ensikauden vielä Karlstadissa.

Mosserudia valmentaa Per-Erik Saikoff, joka aikanaan valmensi Bolticin Ruotsin mestariksi, menestystä valmentajana hänellä on myös useista muista seuroista, myös Norjan maajoukkueen pitkä-aikaisena valmentajana.


Aarni keräsi tehot 3+1

Suomalaispelaajat ovat vahvassa vedossa ennen MM-taukoa Ruotsin jääpallon Elitserienissä. Sandviken haki vieraspisteet Tillbergalta luvuin 3-8. Mikko Aarni keräsi tehot 3+1. Mikko Lukkarila keräsi tehot 3+0 Bollnäsin voittaessa Kungälvin vieraskentällä 4-3. Västerås niinikään haki vieraspisteet, Gais kaatui luvuin 5-3. Pekka Rintala iski kaksi vieraiden maaleista. Vänersborg ja Broberg tasasivat pisteet maaleihin 4-4 päättyneessä ottelussa. Ilari Moisala vastasi yhdestä Brobergin maalista.

Ari Holopaisen valmentama Villa johtaa sarjaa, Sandviken on pisteen päässä ja Västerås on kolmantena ennen Bollnäsia.

Kuva: Pekka Huovila

Laakkonen iski neljä maalia

Sami Laakkonen johdatti Dynamo Kazanin 7-4 vierasvoittoon Kuzbass Kemerovosta. Laakkonen iski puhtaan hattutempun viemällä joukkueensa 3-0 johtoon 11 minuutissa. Neljännen maalinsa Laakkonen viimeisteli ottelun 45 minuutilla ja samalla taukotulokseksi 5-1. Laakkonen jatkaa maalintekijätilastossa kolmantena 40 täysosumalla.
Pekka Hiltusen Zorki on toisena sarjassa kärsittyään tappion kolmantena olevalle Moskovan Dynamolla 2-7. Jenisei johtaa ja Dynamo Kazan on kolmantena.


Sami Laakkonen, kuva Pekka Huovila

Ruotsissa Bollnäs katkaisi tappioputkensa voittamalla kotonaan Siriuksen 4-1. Ville Aaltonen iski kotijoukkueen maaleista kaksi ja Mikko Lukkarila yhden.

FIB:n uudet kotisivut avattu

Kansainvälinen jääpalloliitto (FIB) on avannut uudet kotisivunsa (www.worldbandy.com). Sivujen oikean palkin alaraeunassa on kielivalikko 52 googlen kääntämälle kielelle. Valmennuksesta kiinnostuneille sivustolla on myös jääpalloharjoitteita yläpalkin viimeisessä kohdassa (training). Sivustoon kannattaa tutustua!

Laakkonen maalasi kahdesti

Sami Laakkonen vastasi molemmista maaleista Dynamo Kazanin hakiessa vieraspisteet Nizny Novgorodista ottelussa Starttia vastaan 0-2 (0-2). Superliigan sarjakärki Zorki (Krasnagorsk) voitti Volgan Uljanovskista 10-4 (4-3). Pekka Hiltunen viimeisteli Zorkin viimeisen täysosuman. Dynamo Kazan on sarjassa neljäntenä.
Sami Laakkonen on maalintekijätilastossa kolmantena 34 täysosumallaan, Pekka Hiltusella on koossa 7 täysosumaa ja Petteri Lampisella (Kazan) 9 syöttöpistettä.

Ekman liekeissä

Ekman viimeisteli neljä täysosumaa

IFK Kungälv voitti Villan 9-3 ja Antti Ekman oli liekeissä. MM ryhmään nimetty Ekman keräsi ottelussa tehot 4+1, joista hattutempun muodostivat hänen iskemät kolme ensimmäistä maalia. Anttia säestivät Markus Kumpuoja tehoilla 2+1 ja Mikko Rytkönen yhdellä täysosumalla.

Bollnäs oli tiukoilla sarjanousija Gaisin kanssa. 5-4 kotivoiton takasivat suomalaispelaajat: Juho Liukkonen 1+2, Ville Aaltonen 1+0 ja Mikko Lukkarila 1+0. Mikko Aarni viimeisteli yhden täysosuman Sandvikenin nuijiessa Kalixin 11-3.

Voiton myötä Bollnäs nousi Elitserienin kärkeen.

YLE näyttää kaikki Suomen ottelut

Kazakstanissa Almatyn kaupungissa pelattavat miesten MM-kisat näkyvät hyvin YLE kanavilla, sllä YLE TV2 kanava näyttää kaikki Suomen ottelut. Kisat pelataan 29.1.-5.2.2012. Venäjä on hallitseva mestari ja Suomi puolustaa hopeasijaansa.

Otteluiden lähetysajat

Kumpuojalle ja Ekmanille maalimerkintä

Ari Holopaisen valmentama Villa BK voitti jääpallon Elitserienissä kotonaan Tommy Österbergin luotsaaman IFK Kungälvin 5-4. Vierasjoukkue aloitti hyvin, sillä jo 24 minuutin jälkeen Markus Kumpuoja vei joukkueensa 0-3 johtoon. Antti Ekman nostatti Kungälvin toiveita iskemällä kulmasta 3-4 johtomaalin.

Villa jatkaa sarjassa viidentenä ja Kungälv seitsemäntenä.

Laakkonen iski hattutempunkin

Sami Laakkonen keräsi tehot 4+1 Dynamo Kazanin nuijiessa Rodinan peräti 16-0 (9-0). Sami aloitti maalinteon ottelun toisella minuutilla ja iski myös hattutempun kolmessa minuutissa: 24, 25 ja 27 minuuteilla Laakkonen vei joukkueensa 5-0 johtoon. Seurakaveri Petti Lampiselle merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Pekka Hiltusen Zorki kukisti superliigan kärkiottelussa kotonaan Jenisein 4-3.

Jenisei johtaa sarjaa, Zorki on toisena pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Dynamo Kazan on kolmentena.

Sami Laakkonen johtaa maalintekijä- ja pistepörssiä, koossa on tehot 33 (26+7). Pekka Hiltunen on iskenyt viisi maalia ja Petteri Lampinen puolestaan on antanut yhdeksän maalisyöttöä.

kuudelle suomalaispelaajalle tehopisteitä

Ruotsin jääpallon Elitserienin ottelussa Kungälv voitti Vänersborgin maalein 5-1 (1-1). Vierasjoukkue siirtyi johtoon, mutta Mikko Rytkönen tasoitti taukoluvuiksi 1-1.
Hyvänä pelinavaajana tunnettu mv. Pertti Virtanen sai syöttöpisteen heti toisen jakson alussa avatessaan Mikael Lindbergin läpiajoon. Loppupeli sujui suomalaismerkeissä: Virtanen sai toisen syöttöpisteen vapauttaessaan Markus Kumpuojan maalintekoon, Antti Ekman viimeisteli rangaistuslyönnistä 4-1 ja Mikko Rytkönen iski päätösnumeroiksi 5-1.

Broberg kärsi kotitappion Västeråsille 1-2, Pekka Rintala vei vieraat 0-1 johtoon.

Västerås on sarjassa neljäntenä ja Kungälv kuudentena.

Venäjän superliigassa Zorki kukisti Startin 5-3 (2-0). Pekka Hiltunen iski kotijoukkueen 3-0 johtomaalin kulmalyönnistä. Zorki nousi sarjassa toiseksi heti Jenisein jälkeen.

Suomalaistehot - (suluissa kauden tehot)

Ruotsi
Mikko Rytkönen 2+0 - 8 (7+1)
Markus Kumpuoja 1+0 - 9 (5+4)
Antti Ekman 1+0 - 7 (4+3)
Pertti Virtanen 0-2 - 4 (0+4)
Pekka Rintala 1+0 - 8 (7+1)

Venäjä
Pekka Hiltunen 1+0 - (5+0)

Kuva Pekka Huovila, kuvassa Pekka Hiltunen

Suomalaispelaajat tehokkaita

Sami Laakkonen keräsi tehot 3+1 Dynamo Kazanin hakiessa vieraspisteet Murmanskia vastaan luvuin 6-9 (2-4). Sami vei vieraat 0-1, 0-2 ja 1-3 johtoon ja seurakaveri Petteri Lampiselle kirjattiin kaksi syöttöpistettä.

Kauden yhdeksässä jääpallon superliigan ottelussa Sami Laakkonen on pistepörssin kärjessä tehoilla 28 (22+6) ennen Sergei Lomanovia (Jenisei), joka on kerännyt 27 tehopistettä.
Dynamo Kazan on toisena Venäjän Superliigassa.

Ruotsissa Bollnäs ja Hammarby tasasivat pisteet 4-4 tuloksella. Juho Liukkonen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon rangaistuslyönnistä ja Ville Aaltonen iski 4-4 tasoituksen vapaalyönnistä.

Juho Liukkonen on maalintekijätilastossa toisena 15 täysosumalla ja Ville Aaltonen on seitsemäntenä 12 maalilla. Bollnäs on sarjassa toisena Edsbyn jälkeen.

Laakkoselle kaksi maalimerkintää


Sami Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa Dynamo Kazanin voittaessa Vodnikin Arkangelissa 2-5 (2-2). Sami Iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Kazan on tällä hetkellä Venäjän superliigassa kolmantena. Sarjaa johtaa Jenisei ja toisena on Zorki.
Sami Laakkonen on kolmantena maalintekijätilastossa 19 täysosumallaan. Tilaston kärjessä on Sergei Lomanov Jenisei, 22 maalia.

Kuva Pekka Huovila

Laakkonen iski kaksi maalia

Sami Laakkonen viimeisteli kotijoukkueen kaksi täysosumaa Dynamo Kazanin voittaessa Kuzbassin (Kemerovo) 11-6 (7-1). Kazan on tällä hetkellä Venäjän superliigassa kolmantena. Sarjaa johtaa Jenisei ja toisena on Zorki.
Sami Laakkonen on kolmantena maalintekijätilastossa 17 täysosumallaan. Tilaston kärjessä ovat Sergei Lomanov Jenisei ja Pavel Ryazantev Kuzbass 18 täysosumalla. Kazanin Petteri Lampisella on plakkarissa 4 syöttöpistettä ja Zorkin Pekka Hiltunen on viimeistellyt 4 täysosumaa

Liukkonen viimeisteli kahdesti

Vierasjoukkueen Juho Liukkonen iski kaksi maalia ottelussa
Bollnäs - Villa BK. Ottelu päättyi 3-3.
Liukkonen on Ruotsin liigan maalintekijätilastossa toisena 14 osumalla.

Aaltonen ratkaisi

Ruotsin jääpallon Elitserienin ottelussa Bollnäs voitti Vänersborgin kotonaan 4-1 (2-1). Vänersborg siirtyi 0-1 johtoon mutta Samuli Helavuori toi Bollnäsin tasoihin Juho Liukkosen syötöstä. Ville Aaltonen iski ns. voittomaalin ja puoliaikatulokseksi 2-1. Ville Aaltonen antoi syötön 3-1 maaliin ja keräsi ottelussa tehot 1+1.
Bollnäs johtaa sarjaa tasapisteissä Sandvikenin kanssa ottelun vähemmän pelanneena.

Kuva Pekka Huovila

Hiltunen viimeisteli rangaistuslyönnistä

Pekka Hiltuselle maalimerkintä

Zorki (Krasnagorsk) voitti Rodinan (Kirov) Venäjän jääpallon Superliigassa maalein 10-3 (6-2). Suomalaispuolustaja Pekka Hiltunen iski rangaistuslyönnistä Zorkin 7-2 johtomaalin. Maali oli Hiltusen neljäs tällä kaudella.

Zorki jatkaa yhdessä Jenisein kanssa Superliigan kärjessä puhtaalla pelillä.

Kuva Pekka Huovila

Rytkönen iski kaksi täysosumaa

Mikko Rytkönen viimeisteli kaksi täysosumaa IFK Kungälvin voittaessa Tillbergan maalein 5-1 (3-0). Rytkönen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun 17 minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin syntyi ns. voittomaali. Antti Ekman viimeisteli kotijoukkueen voittonumeroiksi 5-1. Mv. Pertti Virtaselle merkittiin yksi syöttöpiste.

Kungälv on Ruotsin jääpallon Elitserinissä voiton jälkeen jaetulla neljännellä sijalla, seuran otteluraportti.

Mikko Rytkönen,kuva Pekka Huovila

Suomalaispelaajat tehokkaana

Laakkonen 4+1, Liukkonen 3+1

Venäjän jääpallon Superliigan ottelussa Dynamo Kazan haki vieraspisteet Rodina Kirovilta luvuin 4-6 (2-4). Illan hahmo oli Sami Laakkonen, joka iski ottelussa tehot 4+1. Laakkonen vei vieraat kulmalyönnistä 0-1 johtoon ottelun viidennellä minuutilla. Sitten oli hattutempun ja voittomaalin vuoro: 2-3, 2-4 ja 3-5 syntyivät Samin kädestä ja lopuksi syöttö Kazanin viimeiseen maaliin. Seurakaveri Petteri Lampiselle kirjattiin yksi syöttöpiste.

Kazan jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä yhdessä Pekka Hiltusen Zorkin ja Jenisein kanssa. Sami Laakkonen johtaa sekä maaliteko- että pistepörssiä. Kolmessa ottelussa Laakkonen on kerännyt tehot 13 (11+2).

Ruotsin Elitserienissä Juho Liukkonen on oivassa vireessä. Bollnäs kukisti IFK Kungälvin maalein 7-2 (2-1). Vierasjoukkueen Markus Kumpuoja vei joukkueensa 0-1 johtoon, jonka Juho Liukkonen kuittasi. Liukkonen syötti 2-1 johtomaalin, viimeisteli myös 3-1 ja 6-1 maalit keräten tehot 3+1. Seurakaveri Ville Aaltonen iski 5-1 johtomaalin.
Ari Holopaisen valmentama Villa BK haki Kalixista vieraspisteet luvuin 5-6. Sarjakärki Sandviken voitti Tillbergan 10-3, kotijoukkueen Mikko Aarnille merkittiin yksi syöttöpiste.
Bollnäs on sarjassa kolmantena kaksi pistettä Sandvikeniä jäljessä ottelun vähemmän pelanneena.

Villan David Karlsson johtaa maalintekijätilastoa (11), Juho Liukkonen on toisena 10 maalillaan. Muita suomalaismaalareita: Ville Aaltonen (6), Pekka Rintala Västerås (4), Mikot Lukkarila, Bollnäs ja Rytkönen Kungälv (3).

Sami Laakkonen                                                 Juho Liukkonen

Laakkonen iski kolme täysosumaa

Sami Laakkosen Dynamo Kazan voitti SKA Neftanyakin 10-4 (6-2). Sami Laakkonen viimeisteli kotijoukkueen täysosumista kolme. Maaleista 1-0, 6-2 ja 9-3 merkittiin Laakkoselle. Kazan jakaa Venäjän jääpallon Superliigan kärkisijan Startin, Zorkin ja Jenisein kanssa puhtaalla pelillä.

Ruotsin Elitserienissä Tommy Österbergin valmentaja IFK Kungälv voitti Kalixin 5-3. Markus Kumpuoja keräsi tehot 1+1, Ville Aaltosen kahdesta maalista huolimatta Bollnäs kärsi 4-3 tappion Tillebergalle. Mikko Lukkarilalle merkittiin yksi Bollnäsin maaleista.

Moskova voitti Kazanin

Moskova Dynamoista parempi

Moskovan Dynamo voitti Kazanin Dynamon Venäjän jääpallocupin finaalissa maalein 8-2 (4-1). Kazanin suomalaiskaksikko Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen jäivät ilman pistemerkintöjä.

Laakkoselle viisi tehopistettä

Sami Laakkosen hyvä vire jatkuu. Dynamo Kazan voitti Zorkin (Krasnagorsk) Venäjän jääpallocupin välieräottelussa maalein 9-7 (4-3). Laakkonen viimeisteli neljä täysosumaa ja antoi 1-0 johtomaaliin syötön. Sami iski samalla puhtaan hattutempun. Maaleista 2-1, 5-3, 6-4 ja 7-4 merkittiin Laakkosen nimiin. Seurakaveri Petteri Lampinen antoi syötön 3-1 johtomaalin.

Dynamo Kazan kohtaa finaalissa otteluparin Dynamo Moskova - Volga Uljanovsk voittajan.

Antti Ekman iski kaksi täysosumaa

Ruotsin Elitserienin myöhäisottelussa IFK Kungälv haki arvokkaan vieraspisteen pelaamalla Edsbyssä tasapelin luvuin 2-2 . Antti Ekman viimeisteli vierasjoukkueen molemmat täysosumat.

Kuva Pekka Huovila

Laakkonen viimeisteli viidesti

Sami Laakkonen oli mainiossa vireessä Dynamo Kazanin voittaessa Baikal Energyn Venäjän jääpallocupin puolivälieräottelussa maalein 7-5. Laakkonen viimeisteli peräti viisi täysosumaa. Sami aloitti maalinteon ottelun toisella minuutilla iskemällä rangaistuslyönnistä 1-0 maalin. Muut maalit olivat 2-0, 4-3, 5-3 ja 6-4, johon syötön antoi seurakaveri Petteri Lampinen.

Kuva Pekka Huovila

Laakkonen maalasi neljästi

Dynamo Kazan voitti Volgan (Uljanovsk) Venäjän jääpallocupin ottelussa maalein 9-4 (3-1).
Kazanin suomalaispelaajat olivat hyvässä vedossa, Sami Laakkonen keräsi tehot 4+1 ja Petteri Lampinen 0+2.
Kazan sijoittuu toiseksi Cupin läntisessä lohkossa

Laakkonen iski hattutempun

Laakkonen iski hattutempun

Venäjän jääpallocupin ottelussa "suomalaisjoukkueet" Dynamo Kazan ja Zorki pelasivat tasapelin maalein 7-7 (3-4).
Kazanin Sami Laakkonen iski puhtaan hattutempun viimeistelemällä joukkueensa kolme ensimäistä täysosumaa. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivät rangaistuslyönneistä ja kolmanteen maalin antoi syötön seurakaveri Petteri Lampinen. Zorkin 6-5 johtoon vieneen maalin iski Pekka Hiltunen rangaistuslyönnistä.

Kuvat Pekka Huovila

Terveisin Pekka Liikanen

Suomalaispelaajille tehopisteitä

Venäjän jääpallocupissa Dynamo Kazan voitti Rodinan peräti 12-2. Suomalaispelaajat olivat hyvässä vireessä. Sami Laakkonen keräsi tehot 3+1 ja seurakaveri Petteri Lampinen syötti kaksi maalia (0+2). Dynamot Kazan ja Moskova jatkavat läntisen lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Itäisen lohkon kärjessä on Jenisei (Krasnojarsk). Sami Laakkonen on pistepörssissä toisella sijalla 8 (6+2). Petteri Lampisella on koossa 3 syöttöpistettä ja Pekka Hiltusen (Zorki) saldossa on yksi maali.

Kuva Pekka Huovila, Lampinen ja Laakkonen

Aarnille kolmas Cup mestaruus

Aarnille Cup mestaruus

Ruotsin jääpallocupin finaalissa Mikko Aarnin Sandviken voitti Hammarbyn maalein 6-5 (4-1). Cup mestaruus oli Sandvikenille kolmas perättäinen.
Suomalaispelaajista Ville Aaltonen kahdeksalla maalillaan oli neljäs Cupin maalintekijätilastossa.

Lue lisää: http://www.bandycup.se/svenskacupen/layout/news.asp?title=Sandviken_tog_sin_tredje_raka_cuptitel&itemID=311

Venäjän Cup kilpailussa Pekka Hiltusen Zorki tasasi pisteet Vodnikin kanssa luvuin 6-6.

Kuva Pekka Huovila. Aarnille kolmas Cup mestaruus


Laakkonen 2+1, Aaltonen 3+0

Laakkonen keräsi tehot 2+1

Sami Laakkosen Dynamo Kazan kuritti Murmanskia Venäjän jääpallo Cupin ottelussa maalein 12-1. Sami Laakkonen iski kaksi maalia ja syötti yhden. Pekka Hiltusen Zorki voitti Zorki voitti Volgan maalein 8-3.

Ruotsi Cupin finaalin selviytyivat Mikko Aarnin Sandviken ja Hammarby. SAIK voitti Edsbyn 7-4 ja hammarby Gaisin 3-2. Sijotusotteluissa Villa Voitti Bollnäsin Ville Aaltosen kolmesta maalista huolimatta luvuin 9-5

Venäjän cupin nettilähetykset

Трансляция матчей за Кубок России по хоккеяю с мячом 2011

Venäjän cupin nettilähetykset, ajat Moskovan aikaa - 2

linkki: http://www.sibnet.ru/stream/bandy/

Время московское.
28 сентября, ср 10-00 Кузбасс — Саяны-Хакасия
28 сентября, ср 13-00 Енисей — СКА-Нефтяник
28 сентября, ср 16-00 Байкал-Энергия — Уральский Трубник
29 сентября, чт 10-00 СКА-Нефтяник — Кузбасс
29 сентября, чт 13-00 Уральский Трубник — Сибсельмаш
29 сентября, чт 16-00 Саяны-Хакасия — Байкал-Энергия
30 сентября, пт 10-00 Енисей — Сибсельмаш
1 октября, сб 10-00 Кузбасс — Байкал-Энергия
1 октября, сб 13-00 Уральский Трубник — Саяны-Хакасия
2 октября, вс 10-00 Енисей — Уральский Трубник
2 октября, вс 13-00 Сибсельмаш — СКА-Нефтяник
3 октября, пн 10-00 Кузбасс — Енисей
3 октября, пн 13-00 Саяны-Хакасия — Сибсельмаш
3 октября, пн 16-00 Байкал-Энергия — СКА-Нефтяник
4 октября, вт 10-00 Уральский Трубник — Кузбасс
4 октября, вт 13-00 Байкал-Энергия — Енисей
5 октября, ср 10-00 СКА-Нефтяник — Саяны-Хакасия
5 октября, ср 13-00 Сибсельмаш — Байкал-Энергия
6 октября, чт 10-00 Сибсельмаш — Кузбасс
6 октября, чт 13-00 Саяны-Хакасия — Енисей
6 октября, чт 16-00 СКА-Нефтяник — Уральский Трубник

Zorki vei Champions Cupin

Zorki vei Champions Cupin

Venäläisjoukkue Zorki (Krasnagorsk) vei toisen kerran perättäin jääpallon Champions Cupin kukistettuaan finaalissa Bollnäsin maalein 5-4. Erittäin tasainen finaali käynnistyi suomalaismerkeissä. Ensin ottelun neljännellä minuutilla Mikko Lukkarila vei Bollnäsin 0-1 johtoon. Samuli Helavuori iski 1-2 ja Ville Aaltonen 1-3 taukoluvuiksi. Juho Liukkonen toi Bollnäsin vielä tasalukuihin iskemällä 4-4 tasoituksen ottelun 91 minuutilla. Lopulta 93 minuutilla Maxim Iskeldin viimeisteli ottelun loppuluvuiksi 5-4. Zorkin joukkueessa puolustajana pelannut Pekka Hiltunen jäi loppuottelussa ilman pistemerkintöjä.
lue lisää http://www.bandycup.se/championscup/layout/news.asp?itemID=337&titel=Zorkij%20vann%20en%20rafflande%20final%20mot%20Bolln%E4s

Moskovan Dynamo ei antanut Sandvikenille mitään mahdollisuuksia, sillä joukkue voitti pronssiottelun 9-3. Mikko Aarnille kirjattiin 5-2 kavennusmaali. Mikkelin Kampparit taipui viimeisessä ottelussaan Ljusdalille maalein 7-4. Kampparimaaleista vastasivat Mikko Hyvönen, Janne ja Toimi Hauska sekä Santeri Laitinen. Lue lisää www.kampparit.fi

Juho Liukkonen jäi maalin päähän maalintekijätilaston voitosta viimeisteltyään kahdeksan täysosumaa. Turnauksen muita suomalaisonnistujia olivat kolme maalia viimeistelleet Ville Aaltonen, Mikko Aarni, Janne Hauska ja Mikko Lukkarila. Syöttöpörssin suomalaisnimi oli Jani Maaranen, joka jakoi syöttöpörssin viidennen sijan neljällä syöttöpisteellä.

Liukkosen hyvä vire jatkuu

Juho Liukkonen viimeisteli kolme täysosumaa Bollnäsin kukistaessa Kalixin 6-0 jääpallon Champions Cupissa. Liukkonen vei Bollnäsin 1-0 johtoon ottelun 26 minuutilla. 2-0 maalin viimeisteli Mikko Lukkarila ja 3-0 Ville Aaltonen. 4-0 ja 5-0 täysosumat merkittiin Liukkoselle. Juho Liukkonen jakaa 7 täysoumallaan turnauksen maalintekijätilaston kärkipaikan.

Sandviken kärsi tappion Mikko Aarnin maalista huolimatta Zorkille maalein 4-6. Zorkiin puolustajaksi täksi kaudeksi siirtynyt Pekka Hiltunen antoi syötön 2-1 kavennusmaaliin. Mikkelin Kampparit jäi Moskovan Dynamon jyrän alle luvuin 13-2. Kamppareiden maalit merkittiin Janne Hauskalle ja Lasse Kyllöselle. Luen lisää ottelusta www.kampparit.fi, Turnauksen kotisivut http://www.bandycup.se/championscup/index.asp

Turnauksen finaalissa kohtaavat Bollnäs ja Zorki

Suomalaisille maalimerkintöjä

Jääpallon Champions Cup jatkuu Edsbyssä. B-lohkossa Bollnäs on matkalla kohti finaalia voitettuaan isäntäjoukkue Edsbyn maalein 6-3. Suomalaisista Mikko Lukkarilalle ja Juho Liukkoselle merkittiin maalit mieheen. A-lohkossa Ruotsin hallitseva mestari Sandviken voitti Brobergin maalein 3-0. SAIKin maalitehtailun aloitti Mikko Aarni viemällä mustapaidat 1-0 johtoon rangaistuslyönnistä. Kampparit kärsi tappion toisessa ottelussaan Kalixille maaalein 3-7. Kamppareiden maaleista Kimmo Huotelin vastasi kahdesta ja Janne Hauska yhdestä, lue lisää ottelusta http://www.kampparit.fi/
Juho Liukkonen jakaa maalintekijätilastossa kolmannen sijan.

Liukkonen ratkaisi voiton Bollnäsille

Juho Liukkonen oli ottelun hahmo Bollnäsin kaataessa Moskovan Dynamon maalein 6-5. Juho keräsi ottelussa tehot 3+2. Ottelu oli tiukka loppuun saakka ja voittomaalin Liukkonen viimeisteli rangaistuslyönnistä ottelun 93 minuutilla. Ville Aaltonen ja Mikko Lukkarila viimeistelivät myös yhden täysosuman. Lue lisää kisojen kotisivuilta.

Mikkelin Kampparit aloittivat urakkansa ottelulla Edsbytä vastaan maalein 9-1. Kamppareiden ainokaisen viimeisteli Jani Kokko. Ottelusta enemmän  Kamppareiden kotisivuilla.

Laakkonen jatkaa Kazanissa

Vuoden jääpalloilijaksi valittu Sami Laakkonen jatkaa kauden mittaisella sopimuksella Dynamo Kazanin riveissä. Samilla alkaa kahdeksas kausi Venäjän liigassa ja toinen Kazanissa.

Kazan voitti viime kaudella ensimmäistä kertaa Venäjän mestaruuden ja Laakkonen jakoi liigan maalikuninkuuden 57 maalillaan Ivan Maksimovin kanssa.

Vänersborgilla onnistunut kouluprojekti

IFK Vänersborg järjesti päättyneellä kaudella onnistuneen kouluprojektin, mikä keräsi peräti 1561 oppilasta. Toimintaa järjestettiin monipuolisesti, mukana olivat mm. koulu, minkä oppilaat koostuivat 24 eri kansallisuudesta ja olipa mukana myös kuurojen koulu.

Lisätietoja saat Ruotsin liiton kotisivuilla ollesta jutusta.

Sillgren JPS:n uusi päävalmentaja

Mika "Silu" Sillgren 47v. on uusi JPS:n bandyliigajoukkueen päävalmentaja. Sopimus on mallia 1+1 vuotta. Sillgren on toiminut aiemminkin JPS:n valmentajana, viimeksi kaudella 2005-2006. Suomi-paidassa 44 A-maaottelua pelannut Sillgren tuo varmasti uusia tuulia JPS:n nuorehkolle ryhmälle omalla pitkällä ja vankalla kokemuksellaan jääpalloilun parissa.

Siviili-ja työkiireitten vuoksi taustalle jäävä Timo Knuuttila jatkaa kakkosvalmentajana ja Sami Kalaja vastaa edelleen joukkueen fysiikasta. Jyrki Saviranta jatkaa myös joukkueen managerina ja maalivahtivalmentajana.

WP 35 uusi valmennusjohtonsa

LEHDISTÖTIEDOTE 6.4.2011

WP 35:n edustusjoukkueen valmennuksesta vastaavat kaudella 2011-12 yhdessä Harri Kauhanen ja Jorma Saastamoinen.

Seuran tavoitteena on pyrkiä uusien valmentajien kanssa jatkamaan nuoren edustusjoukkueen kouluttamista kohti menestystä. Tämän vuoksi seurassa olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet Jorma Saastamoisen takaisin Porvoon Akilleksesta, ja hänen kanssa yhteisesti edustusjoukkuetta vetämään WP 35:n monivuotisen pelaajaikonin Harri Kauhasen.

Tähän samaan valmennukselliseen pakettiin liittyy lisäksi ensi vuonna jälleen jalkeille nostetun A-nuorten joukkueen valmennuksesta vastaamaan saatu Jouni Nissinen.

Näin seurassa voidaan todeta tyydytyksellä, että edustusjoukkueen tulevaisuus valmennuksen osalta ensi kaudella on hyvissä käsissä.

Harri Kauhanen ja Jorma Saastamoinen saavat valmennettavikseen viime kauden edustusjoukkueen rungon, joka on lähes kokonaisuudessaan jo tehnyt sopimukset myös tulevalle kaudelle. Sen lisäksi on jo varmistunut, että vuosi sitten aktiiviuransa päättänyt Henrik Kosonen palaa pelikentille, Ilkka Hoffren saapuu paluumuuttajana takaisin Varkauteen, ja lisäksi seura neuvottelee edelleen 2-3 kenttäpelaajan saamiseksi Varkauteen vahvistamaan nuoren joukkueen runkoa.

Seuran tavoitteena ei näillä vahvistuksilla ole pyrkiä mitalin kiilto silmässä ostamaan kallista joukkuetta, vaan hakea kokemusta ja laatua niin pelikentälle Kämärille, kuin toukokuusta käynnistyviin kesäharjoituksiin.

WP 35:n edustusjoukkueen menestystavoitteiden osalta seura on antanut vapaat kädet joukkueen valmentajille suunnitella valmennusta ennen kaikkea nuoren joukkueen kouluttamisen näkökohdista lähtien ilman menestyspaineita.


WP 35 ry

Laakkosen vire jatkuu

Sami Laakkonen viimeisteli kolme täysosumaa jääpallon Venäjän liigan ensimmäisessä loppuottelussa. Samin maaleista huolimatta Moskovan Dynamo voitti Kazanin maalein 11-7 (5-3). Mestaruus ratkaistaan paras kolmesta systeemillä ja joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Kazanissa.

Aarnista Ruotsin mestari

Sandviken voitti Ruotsin jääpallokullan kukistaessaan Bollnäsin finaalissa kultaisella maalilla luvuin 6-5. Aivan ennen varsinaisen peliajan loppua Bollnäsin Mikko Lukkarila iski pallon tolppaan, muttei maaliin. Mikko Aarni viimeisteli upealla henkilökohtaisella suorituksellaan Sandvikenin 2-1 johtomaalin. Kultainen maali syntyi vapaalyönnistä, mikä muutti suuntaa Bollnäsin pelaajasta ohi mv. Timo Oksasen. Timo Oksaselle kirjattiin
ottelussa yksi maalisyöttö.

Sandvikenin voiton myötä Mikko Aarni siirtyi tuplamestarien listalle. Ennen sunnuntaita Timo Serenius, Samuli Niskanen, Petteri Lampinen, Sami Laakkonen ja Mika Mutikainen ovat voittaneet kahden maan mestaruudet.

Mikko Aarni Suomen ja Ruotsin mestari, kuva Pekka Huovila

Bollnäs vs. Sandviken 5-6 (3-2, 5-5)

Aarnista Ruotsin mestari

Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa

Venäjän jääpalloliigassa Dynamo Kazan kohtasi toisessa puolivälieräottelussa Startin Nizny Novgorodista ja selviytyi otteluvoitoin 2-0 välieriin. Kotiottelunsa Kazan voitti maalein 10-4 (2-2). Sami Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa. Seurakaveri Petteri Lampiselle merkittiin yksi syöttöpiste.

Välierässä Kazan kohtaa Zorkin Krasnagorskista ja toisessa välierässä kohtaavat Moskovan Dynamo ja Kuzbass Kemerovosta.

Laakkonen iski neljä maalia

Jääpallon Venäjän neljännesvälierät ovat käynnistyneet. Dynamo Kazan matkasi Nizny Novgorodiin, missä paikallinen Start kaatui maalein 10-5 (4-1). Sami Laakkonen oli mainiolla pelipäällä viimeistellen vierasjoukkueen neljä täysoumaa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Kazanissa.

Aarni viimeisteli neljä täysosumaa

Mikko Aarni liekeissä

Sandviken otti vahvan kiinnityksen loppuottelupaikkaan kukistamalla hallitsevan mestarin Hammarbyn maalein 6-1 toisessa välieräottelussa. Sandviken johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-3 ja finaaliin selvityy kolmella voitolla. Mikko Aarni oli vahvassa vedossa viimeistellen ottelussa neljä täysosumaa. Mikko aloitti maalinteon ottelun 11 minuutilla Mikhail Svesnikovin syötöstä. Mikko viimeisteli ensimmäisellä jaksolla vielä kaksi maalia ja taukonumerot olivat 3-0.

Aarnin neljäs maali (5-0) syntyi ottelun 79 minuutilla jälleen Svesnikovin syötöstä.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran 9.3.2011.

Kuva Pekka Huovila

Aaltonen iski hattutempun

Ville Aaltonen iski hattutempun Bollnäsin voittaessa Villan Lidköpingissä maalein 4-1 (2-0). Ville aloitti maalinteon ottelun 20 minuutilla ja toisen maalinsä hän iski kulmalyönnistä ottelun 32 minuutilla. Aaltosen vire jatkui hyvänä ja 60 minuutilla Ville viimeisteli 0-3 lukemat. Hyvän suomalaisillan täydensi Juho Liukkonen iskemällä kulmalyönnistä ottelun loppunumeroiksi 1-4.

Ruotsin välieräparit
Sandviken - Hammarby, otteluvoitot 1-0
Bollnäs - Villa, otteluvoitot 1-0

Aaltonen iski hattutempun

Kazan voitti runkosarjan

Dynamo Kazan haki vieraspisteet Lokomotiv Orenburgilta maalein 3-7 (2-2). Sami Laakkonen viimeisteli kolme vieraiden täysosumista. Ensimmäisen ja ottelun avausmaalin Sami iski ottelun viidennellä minuutilla. Maalit 3-5 ja 3-7 merkittiin myös Laakkosen nimiin.

Dynamo Kazan voitti runkosarjan 12 pisteen erolla Dynamo Moskovaan. Neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta on lepovuorossa piakkoin käynnistyvissä play offs otteluissa. Sergei Lomanov jr voitti maalintekijätilaston 46 täysosumalla. Toisen sijan jakoivat Sami Laakkonen ja Moskovan Dynamon Ivan Maksimov, jotka viimeistelivät 41 täysosumaa. Petteri Lampinen keräsi 16 tehopistettä.


Parviainen SLU:n palvelukseen

SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU SLU RY
SLU Tiedottaa 1.3.2011

Antti Parviainen aloitti 1.3. SLU ry:ssä erityisasiantuntija

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU, Suomen Olympiakomitea, Nuori Suomi, Kuntoliikuntaliitto ja Suomen Valmentajat ovat toteuttaneet yhteistä valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittämishanketta (VOK) vuosina 2005–2010. Hankkeen päätyttyä em. tahoista ja muiden sidosryhmien edustajista koostuva strategiaryhmä on luonut pitkän aikavälin näkyä valmentaja- ja ohjaajatoiminnan kehittämiseksi. Keskeisenä kysymyksenä on, miten varmistamme valmentaja- ja ohjaajatoiminnan osaamisen ja innovaatioiden kehittymisen jatkuvuuden tulevaisuudessa.

Tämän kysymyksen pohjalta erityisasiantuntija Antti Parviainen tulee valmistelemaan yhteistyössä keskeisten liikuntakulttuurin toimijoiden, erityisesti valmentaja- ja ohjaajatoimintaa edistävien tahojen kanssa mallia suomalaisen valmentaja- ja ohjaajatoiminnan toteuttamisen tavoista, sen organisoitumisesta ja rahoituksesta. Hänen työsuhteensa on määräaikainen 31.12.2011 asti.

Antti Parviainen on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti. Hän on tehnyt käytännön valmennustyötä jääpallon maajoukkueen päävalmentajana sekä juniorivalmentajana jääkiekossa. Viime vuosina hän on toiminut konsulttina Mercuri Urvalilla ja kehitysjohtajana / erityisasiantuntijana Helsingin Diakonissalaitoksella.

Koulutuspäällikkö Pulmu Puonti jatkaa vuodelle 2011 tehdyn toimintasuunnitelman mukaisesti VOK-hankkeessa syntyneiden hyvien käytäntöjen toteuttamista.

Lisätietoja: kehitysjohtaja Juha Heikkala, 0400-759 459

Laakkonen iski voittomaalin

Sami Laakkonen iski joukkueensa molemmat täysosumat Dynamo Kazanin voittaessa Jenisein maalein 2-1 (2-0). Ensimmäisen maalinsa Sami viimeisteli kulmalyönnistä (11 min) ja toisen rangaistuslyönnistä (29 min). Voiton myötä varmistui Kazanille runkosarjan voitto. Runkosarjaa on pelaamatta kolme kierrosta ja sen jälkeen alkavat pudotuspelit. Mestaruus ratkeaa maaliskuun lopussa paras kolmesta pelattavalla finaalisarjalla.

Lukkarila viimeisteli neljästi

Bollnäs voitti paikallisderbyssä Brobergin maalein 6-2 (4-1). Ottelu pelattiin Brobergin kotikentällä Söderhamnissa. Vierasjoukkueen ykköspyssy oli Mikko Lukkarila, joka viimeisteli neljä maalia. Ensimmäisen maalinsa Mikko iski kulmalyönnistä ottelun neljännellä minuutilla. Seurakaveri Juho Liukkonen viimeisteli johtonumeroiksi 0-2. Lukkarila iski vielä kahdesti ennen ensimmäisen jakson päättymistä. Toisella jaksolla Lukkarila viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 2-6.

Bollnäs vahvisti asemiaan Ruotsin jääpallon Elitserienissä. Joukkue majailee nyt toisena Sandvikenin jäljessä. Mikko Lukkarila on maalintekijätilastossa kuudentena 31 täysosumallaan.

Kumpuoja viimeisteli 4 maalia

Markus Kumpuoja oli ottelun pelaaja IFK Kungälvin voittaessa HT Bandyn maalein 5-0 (1-0). Markus viimeisteli kotijoukkueelle neljä täysosumaa. Ensimmäisen maalinsa hän viimeisteli ottelun 14 minuutilla ja ratkaisi ottelun iskemallä kaksi maalia ottelun 64:nnellä  ja 68:nnella minuutilla. Illan täydensi vielä ottelun päätösmaali 5-0.

Voiton myötä Kungälv nousi pudotuspelirajan yläpuolelle. Kumpuoja on joukkueensa toiseksi paras pistemies, nyt hänellä on koossa 23 (19+4) tehopistettä. Maalivahti Pertti Virtaselle ottelu oli kolmas 0-peli tällä kaudella.

Kazakstan voitti Aasian kisat

Kazakstanin joukkue voitti Aasian talvikisojen jääpallomestaruuden.Finaalissa isännät voittivat Mongolian 16:2 (7-00). Kisat pelattiin Almatyssa Medeoradalla, missä pelataan jääpallon 2012 MM-kisat. Aasian kisoissa kolmas oli Kirgistan.

Ruotsi vs. Suomi 4-4

Jääpallo, 19-v PM-kisat Pori

Ruotsi - Suomi 4-4 (1-0) Suomi voitti RL kilpailun 3-2, RL tuloksella on merkitystä mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin.
Suomen maalit Joni Vuopio 2 ja Teemu Määttä 2

Otteluohjelma:

21.1.2011
15:30 Ruotsi-Suomi 4-4 (1-0)
18:15 Avajaiset
19:00 Suomi-Norja

22.1.2011
12:00 Norja-Ruotsi
15:30 Norja-Suomi

23.1.2011
08:30 Ruotsi-Norja
11:30 Suomi-Ruotsi

Jääpallo Asian Winter Games kisoissa

Tämän vuoden Asian Winter Games -kv. turnauksen lajivalikoimassa ( yht. 7 talviurheilulajia) on ensimmäistä kertaa mukana jääpallo.
Jääpallo-otteluissa osallistujamaat ovat: Kazakstanin toinen maajoukkue (ensimmäinen maajoukkue pelaa Kazanin MM kilpailuissa Kazanissa), Mongolia, Kyrgystan ja Tadzikistan.

Ottelupaikkana on kuuluisa Medeo-areena Kazakstanin Almatyssa.
Ottelupäivät 1.2-6.2.2011.

Tietolähde:
venäjänkielinen bandy-portaali
http://bandynet.ru/node/14931

Jääpallo Asian Winter Games kisoissa

Suomalaiset hyvässä vireessä

Laakkoselle 300 maalia täyteen
- Laakkonen ja Lampinen hyvässä vireessä

Dynamo Kazan vieraili Pervouralskissa voittaen Uralski Trubnikin maalein 3-6 (1-3). Suomalaispelaajat Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen olivat vahvasti esillä. Sami Laakkonen viimeisteli kolme vierajoukkueen maaleista ja Petteri Lampinen keräsi kolme syöttöpistettä. Sami vei vierasjoukkueen ottelun 13 minuutilla vieraat 0-1 johtoon. 1-3 syntyi ensimmäisen jakson 45 minuutilla. 1-4 maalin Laakkonen iski toisella jaksolla 58 minuutilla rangaistuslyönnistä. Maali oli samalla Laakkosen 300 täysosuma Venäjän sarjoissa. Petteri Lampinen syötti kaksi Laakkosen maaleista ja lopuksi hän antoi syötön Daniel Eriksonin viimeistelemään 2-6 maaliin.

Dynamo Kazan johtaa Venäjän jääpalloliigaa seitsemän pisteen erolla Moskovan Dynamoon, joka tosin on plannut yhden ottelun vähemmän. Voitosta saa kolme pistettä. Seuraavassa ottelussa Dynamot kohtaavat Kazanissa.

Kuva Pekka Huovila, Sami Laakkonen Suomen sotisovassa

Kumpuoja liekeissä, OLS vahvassa nousussa

Markus Kumpuoja (22-v) oli Elitserienin hahmo sunnuntai kierroksella viimeistelemällä peräti neljä täysosumaa. IFK Kungälv kukisti hallitsevan mestarin, Hammarbyn 7-4 (2-1). Markus vei kotijoukkueen 2-1 johtoon ottelun 38 minuutilla. 3-2 syntyi 54 minuutilla ja 5-3 sekä 6-4 johtomaalit ottelun 74:nnellä ja 87:nnellä minuuteilla.

Bollnäs voittii kotikentällään Västeråsin maalein 7-2 (2-2). Mikko Lukkarilalle kirjattiin kaksi täysosumaa ja Juho Liukkoselle yksi.

Kuva Pekka Huovila, Kumpuojalla neljän maalin iltapuhde

Bollnäs on sarjassa viidenetenä ja voiton myötä IFK Kungälv on yhdeksännellä sijalla vain pisteen päässä pudotuspelirajasta.

OLS esitti viikonloppuna kauden parasta peliään voittamalla JPS:n 6-0 ja Kampparit 4-0. Uutena pelaajana kotijoukkueen riveissä esiintyi Ruotsista palannut Jukka Loukkola. Uudella ilmeellä pelanneiden oululaisten puolustuspeli oli erinomaista, 0 päästettyä maalia. Otteluraportti OLS:n kotisivuilla.

Kampparit jatkaa sarjan kärjessä ja OLS vahvisti asemiaan toisena olevan HIFK:n takana.

Jääpallon maalivahtikoulu Pohjoisessa

Jo perinteinen jääpallon maalivahtikoulu järjestetään tänäkin talvena Haaparannalla. Jääpallomaalivahtikoulutus toteutetaan suomalais-ruotsalaisena yhteistyönä.

Koulun pääopettajina toimivat HT-Bandyn maalivahdit Marko Herajärvi ja Pasi Hiekkanen.

Maalivahtikoulun tarkka aikataulu varmistuu ilmoittautumisten perusteella ja se on tarkoitus pitää alkuvuodesta. Tarkka ajankohta julkaistaan HSKT:n kotisivulla:
http://www.svenskalag.se/HaparandaSKT.

Seuraa ilmoittelua!

Ilmoituksia otetaan vastaan jo nyt – paikkoja on rajoitutettu määrä.

Ilmoittautumiset Jouni Luirolle: jouni.hskt@hotmail.se

Osallistumismaksu on 30 euroa.

Tervetuloa kaikki jääpallomaalivahdin harjoittelusta kiinnostuneet!

Laakkoselle ja Lampiselle tehopisteitä

Venäjän jääpalloliigassa Dynamo Kazan voitti Zorkin (Krasnagorsk) maalein 8-3 (4-3). Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi siirtyen neljännellä minuutilla Pavell Tsyganenkon maalilla 0-1 johtoon. Sami Laakkonen toi Kazanin tasoihin ja vei myös 2-1 johtoon ottelun 19 minuutilla seurakaveri Petteri Lampisen syötöstä. Toisella jaksolla Laakkonen iski kolmannen maalinsa 80 minuutilla ja isännät 7-3 johtoon. Sergei Obuhov viimeisteli loppunumeroiksi 8-3.

Dynamo Kazan jatkaa sarjan kärjessä ilman tappioita. Sami Laakkonen on maalintekijätilastossa jaetulla toisella sijalla 24 täysosumallaan. Puolustajana pelaavalla Petteri Lampisella on tehotilastossa seitsemän syöttöpistettä.

Laakkoselle maalimerkintä

Venäjän jääpalloliigassa Dynamo Kazan vieraili Irkutskissa ja pelasi tasan Baikal Energya vastaan luvuin 2-2 (1-2). Sami Laakkonen vastasi vierasjoukkueen avausmaalista iskiessään rangaistuslyönnistä 1-1 tasoitumaalin ottelun 15 minuutilla. Sääaolosuhteet olivat karut, pakkasta oli -33 astetta joten ottelu pelattiin kolmessa jaksossa.

Dynamo Kazan jatkaa edelleen sarjan kärjessä tappiottomana.

Ekman ja Lukkarila ratkaisijoina, Kamppareiden ote pitää

Ruotsin jääpallon Elitserienissä HT Bandy voitti kotonaan Vetlandan 3-2. Ottelun pelattiin pakkasen vuoksi 3x30 minuutin jaksoissa. Ottelun sankari oli Antti Ekman, joka jo ottelun toisella minuutilla vei isännät 1-0 johtoon ja toisen, ns. voittomaalin 3-2 Antti viimeisteli ottelun 64 minuutilla. Voitto oli tärkeä, sillä lisäpisteiden avulla HTB karisti suoran putoajan paikan.

Bollnäs haki vieraspisteet Vänersborgista maalein 2-4 (1-0). Bollnäs pystyi toisella jaksolla kääntämään varsin tasaisen ottelun. Toisen jakson alussa mv. Timo Oksanen vapautti Per Helmyrsin maalintekoon (1-1). Mikko Lukkarila oli oivalla pelipäällä, ensin hän tasoitti ottelun lukuihin 2-2 ja ottelun 68 minuutilla Lukkarila iski ottelun voittomaalin 2-3. Bollnäs on sarjassa kuudentena, vain pisteen päässä toisena olevasta Hammarbystä. Sandviken johtaa sarjaa.

Mikko Lukkarila parhaana suomalaisena on neljäntenä maalintekijätilastossa 19 täysosumallaan. Mikko Aarni on viimeistellyt 14 ja Pekka Hiltunen 10 täysosumaa.

Mikkelin Kampparit jatkaa Bandyliigassa puhtaalla pelillä. Viime viikonloppuna taipui ToPV 6-2 ja OLS 9-3 Mikkelissä. HIFK on sarjassa toisena kuuden pisteen päässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Bandyliiga jatkuu tapaninpäivän 26.12 täydellä kierroksella:

klo 13.00 HIFK - Botnia
klo 13.00 Veiterä - Kampparit
klo 13.00 Narukerä - Akilles
klo 13.00 OLS - ToPV
klo 13.00 JPS - WP 35

Laakkosen hyvä vire jatkuu

Moskovassa pelattiin Venäjän jääpalloliigan kärkikamppailu Moskovan Dynamon ja Dynamo Kazanin kesken. Vieraat olivat tehokkaampia ja voittivat ottelun 5-9 (3-2). Illan hahmo oli Sami Laakkonen, joka viimeisteli neljä täysosumaa. Seurakaveri Petteri Lampinen säesti hyvin syöttämällä kaksi maalia. Samin ja Kazanin ensimmäinen maali syntyi rangaistuslyönnistä ottelun 19 minuutilla, tilanne oli isännille 2-1. Moskovalaiset hallitsivat ensimmäistä jaksoa hienokseltaan ja voittivat sen 3-2. Toinen jakso alkoi hyvin isäntien kannalta, 49 minuuttia ja luvut 4-2. Kazan pääsi hyvin peliin mukaan kun Laakkonen minuuttia myöhemmin toi vieraat maalin päähän. Isäntien peli hiipui ja Kazan pääsi iskemään hyviä vastaiskuja minuuteilla 62-73 he iskivät peräti viisi maalia ja johtivat ottelua 4-8. Sami viimeisteli ottelun kuudennen ja voittomaalin 67 minuutilla sekä ottelun päätösluvut 5-9 kulmalyönnista ottelun 85 minuutilla.

"Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta vaikutti että moskovalaiset väsähtivät toisella jaksolla ja vastaiskupelimme toimi hyvin. Pelimme perustuu vahvaan puolustupeliin ja itsellänikin on iso rooli siinä" kertoi Sami Laakkonen ottelun jälkeen.

Voiton merkitys kasvaa kun katsotaan Moskovan Dynamon kotipelien saldoa, sillä tappion myötä katkesi Moskovan Dynamon kuuden vuoden kotisarjaotteluiden tappioton sarja.
Dynamo Kazan johtaa sarjaa ilman pistemenetyksiä.

Kuva Pekka Huovila, Sami maajoukkueen sotisovassa

Suomi voitti Kazakstanin

Suomen M23 voitti Kazakstanin 6-5 (2-2)

Suomen joukkue oli valmistautunut otteluun hyvin ja hallitsi ottelun alkua tehden hyviä hyökkäyspään aloitteita. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin tiiviisti, joten maalintekopaikat olivat vähissä. Suomi sai kulmalyönnin ottelun 11 minuutilla, josta Eetu Karhunen iski Suomelle johtomaalin 1-0. Suomi sai lisää otetta ja loi kaksi avopaikkaa Karhuselle ja Tuomas Rintalalle, mutta viimeistely ei onnistunut. Kazakstan pääsi vähitellen peliin mukaan ja heidän paras hyökkääjänsä Aleksei Zagarskikh teki esityön Vjatseslav Petrovin tasoitusmaaliin. Puolen tunnin pelin jälkeen Suomi sai kulmalyönnin ja sen jälkitilanteesta Tuomas Mokko iski 2-1 johtomaalin. Iloa ei kestänyt pitkään, sillä 33 minuutilla Nikolai Shavaldin tasoitti ottelun. Jakson lopussa Kazakstan sai luotua painetta, muttei onnistunut tekemään maaleja.

Ottelun toinen jakso käynnistyi suomalaismerkeissä, Markus Kumpuoja viimeisteli 47 minuutilla 3-2 johtomaalin. Suomen pirteä peli jatkui. Ottelun 56 minuutilla Samuli Helavuori iski napakasti ja 58 minuutilla oli Tuomas Mokon vuoro yrittää tuloksetta. Kahdesta kulmastakaan ei tullut onnistumisia ennen kuin Tero Määttälä kauniin kuvion päätteeksi Eetu Karhusen syötöstä viimeisteli 65 minuutilla 4-2 johtomaalin. Meni tasan minuutti ja Aleksei Serdyuk kavensi luvuiksi 4-3. Kazukit saivat jälleen otetta ja pallo pyöri vaarallisesti Suomen maalin läheisyydessä ja 71 minuutilla Raun Isaliev tasoitti ottelun. Maali-ilottelu jatkui, nyt 72 minuutilla Markus Kumpuoja iski kulmalyönnistä luvuiksi 4-5. Sama mies oli asialla ottelun 77 minuutilla. Kazakstan laittoi vapaalyönnissä neljä pelaajaa muuriin eikä yhtään lyöjien peittäjää. Markus Kumpuoja kiitti ja iski taululle 4-6 numerot. Oskari Koho torjui rangaistuslaukauksen 78 minuutilla mutta ei enää 84 minuutilla Vitali Suetnovoin läpiajoa. Kazakstan painosti lopussa ylivoimalla, mutta Oskari Koho oli ohittamaton. Suomelle voitto maalein 6-5.

Kuva Pekka Huovila, Markus Kumpuoja iski Suomen voittomaalin

Suomi sijoittui turnauksessa seitsemänneksi ennen jumboksi jäänyt Kazakstania.

Venäjä voitti Suomen M 23 joukkueen Kirovissa

Russian Governement Cupin toisessa ottelussa Suomen M 23 kohtasi Venäjän A-maajoukkeen, joka voitti ottelun luvuin 9-0 (2-0). Isännät näyttivät kaapin paikan ottelun toisella jaksolla vieden sen luvuin 7-0. Suomi kohtaa lauantaina Team Uljanovskin.

Suomen M23:lle tappio Kirovissa

Jääpallon Russian Governement Cup on käynnistynyt ja Suomen 23-v kohtasivat avausottelussaan Ruotsin 23-vuotiaat. Ruotsi voitti ottelun luvuin 2 - 6 (0-2).
Ruotsi kontrolloi peliä ja ratkaisi ottelun toisen jakson alussa iskemällä kaksi nopeaa maalia ja turvallisen neljän maalin johtoaseman.
Suomen avausmaalin iski rangaistuslyönnistä Markus Kumpuoja (1-4) ja 2-6 kavennusmaalin viimeisteli kulmalyönnin reboundista Tero Määttälä.

Aarnin hyvä vire jatkuu

Mikko Aarnin hyvä vire jatkuu Ruotsin jääpallon elitserienissä. Tiistain myöhäisottelussa Sandviken voitti Vetlandan vieraskentällä maalein 4-7 (3-3). Vetlanda siirtyi nopeasti 2-0 johtoon ja puolentunnin jälkeenkin kotijoukkue johti ottelua maalein 3-1. Sandvikenin Mikko Aarni käynnisti takaa-ajon viimeistelemällä 2-1 maalin. Mikko iski kulmalyönnistä taukotulokseksi 3-3 ottelun 43 minuutilla. Toisella jaksolla Aarni viimeisteli voittomaalin 3-5 ja 3-6 täysosuman. Mikko Aarnilla on koossa 11 täysosumaa yhdeksässä ottelussa.

Aarnilla viiden maalin iltapuhde

Mikko Aarni viimeisteli viidesti

Sandviken nuiji Ruotsin jääpallon elitserienissä Bolticin peräti 17-3. Sandviken aloitti ottelun kovalla tempolla ja ottelun avausmaalin viimeisteli Daniel Berlin Mikko Aarnin syötöstä. Aarnilla hyvä iltapuhde, sillä hän viimeisteli viisi Sandvikenin maaleista - 4-0, 10-0, 11-1, 16-3 ja 17-3 täysosumat. Illan tehoiksi Mikolle kirjattiin 6 (5+1).

Sandviken johtaa sarjaa tasapistein Hammarbyn kanssa.

Suomalaisille pistemerkintöjä

Perjantain jääpallotuloksia

Ruotsin Elitserien

Aaltonen viimeisteli kaksi täysosumaa

Bollnäs saalisti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Tillbergan kustannuksella maalein 6-7. Ville Aaltonen iski ottelun avausmaalin ottelun viidennellä minuutilla. Ottelun alku oli maali-ilottelua puolin ja toisin, Ville iski toisen maalinsa 44 minuutilla ja tilanne oli 3-6 vierasjoukkueelle. Toinen jakso oli tarkempaa puolustamista ja Bollnäs pystyi voittamaan ottelun maalein 6-7 (4-6). Hyvässä vireessä ollut Mikko Lukkarila ei pelannut kuumeen vuoksi.

Pekka Hiltunen keräsi tehot 2+2

Kuva: Pekka Huovila

HT Bandy ja Sirius pelasivat tasaisen ottelun Haaparannalla. Sirius johti viisi kertaa ja HTB tasoitti viisi kertaa joten lopputulos oli 5-5. HT Bandylle tasapeli toi ensimmäisen pisteen kotikentällä.

HTB:n suomalaiset pistenikkarit: Pekka Hiltunen 4 (2+2), Mikko Rytkönen 2 (1+1), Tuomas Mokko 2+0.

Tommy Österbergin valmentama Kungälv paranteli asemiaan voittamalla kotonaan Västeråsin 3-2 ja nousi sarjatalukossa pudotuspeliviivan tuntumaan yhdeksänneksi.

Tillberga – Bollnäs 6-7 (4-6)

HT Bandy – Sirius 5-5 (2-3)

IFK Kungälv – Västerås 3-2

IFK Vänersborg – Edsbyn 3-2

Venäjän liiga

Sibselmash (Novosobirsk) – Dynamo Kazan 2-3 (2-3)

Suomalaiskaksikko Laakkonen Lampinen jäi ilman pistemerkintöjä mutta Kazanin peli kulkee. Joukkue on pelaamansa kuuden ottelun jälkeen liigan kärjessä ilman pistemenetyksiä.

Laakkonen iski voittomaalin

Dynamo Kazan haki arvokkaan vierasvoiton Jeniseistä (Krasnojarsk) maalein 5-1 (1-1). Vieraiden toisen maalin iski Sami Laakkonen ottelun 54 minuutilla Sergei Obuhovin syötöstä. Ottelu käynnistyi Jenisein painostuksella, tosin Kazan oli panostanut puolustuspeliin ja antoi Jeniseille tilaa pelinrakenteluun. Jenisei osui aluksi maalin pystypuihin parikin kertaa, ennenkuin 29 minuutilla Vjatseslav Vdovenko viimeisteli 1-0 maalin. Maksim Chermnykh iski vieraille taukotuloksen 1-1. Vladimir Jankon taktiikka onnistui paremmin kuin isäntien Sergei Lomanovin ja Kazan voitti toisen jakson 3-0 ja ottelun siis 5-1.

Voitto oli historiallinen, sillä Kazan voitti vieraskentällä ensimmäistä kertaa Jenisein. Jeniseille tappio oli ensimmäisen sitten 22.2.2009. Dynamo Kazan jatkaa Venäjän liigan kärjessä puhtaalla pelillä

Viikonlopun bandykatsaus, Lukkarila liekeissä

Viikonlopun jääpallopelit on ohitse ja voidaan todeta, että Bollnäsin Mikko Lukkarila oli huimassa vedossa. Bollnäs kotikentällään kohtasi takavuosien huippujoukkueen Bolticin hyvällä menestyksellä. Voitto 13-6 ja suomalaispelaaja Mikko Lukkarila oli illan hahmo. Mikko iski peräti viisi täysosumaa, joista kolme ensimmäistä muodostivat puhtaan hattutempun, 3-2, 4-2 ja 5-3 johtomaalit ensimmäisellä jaksolla. Ari Holopaisen valmentama Villa voitti vieraskentällä Tillbergan maalein 3-8.

Venäjän liigassa Dynamo Kazan - Baikal Energy (Irkutsk) pelasivat tuloksen 8-4 (5-2). Kotijoukkueen viidennen ja ottelun voittomaalin ampui Sami Laakkonen ensimmäisen jakson lopussa ottelun 39 minuutilla. Kazan johtaa tasapistein Moskovan Dynamon kanssa.

Kotimaan Bandyliiga käynnistyi yhdeksällä ottelulla ja kierroksen suurin yllättäjä oli ToPV, joka voitti Akilleen 8-1 ja pelasi tasan 2-2 mestaruutta puolustavan HIFK:n kanssa. Jari "Vadu" Vaattovaaran ruuti oli kuivaa ja jää nähtäväksi mihin se tällä kaudella kantaa. Narukerä johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja toisena on ToPV pisteen päässä. Ennkkosuosikit HIFK ja OLS majailevat sarjan keskivälillä. Kamppareiden peli Helsingissä Botniaa vastaan 8-0 näytti kärjen ja häntäpään eron. Pudotuspeliviivalla näyttävätkin jyvät erottuneen akanoista. Botnialla ja WP 35:llä on pitkä matka pudotuspeleihin.

Laakkosen hyvä vire jatkuu

Puhtaalla pelillä Venäjän jääpalloliigan kärjessä majaileva Dynamo Kazan voitti SKA Neftanyakin (Habarovsk) 3-1 (3-0). Voiton arkkitehtina oli kukapa muu kuin Sami Laakkonen. Sami avasi ottelun maalien teon pelin 23 minuutilla Pogrebnoin syötöstä. Toisen maalinsa Laakkonen viimeisteli ottelun 37 minuutilla.


Laakkonen viimeisteli neljä maalia

Laakkonen viimeisteli neljä täysosumaa

Dynamo Kazan on aloittanut vahvasti Venäjän jääpalloliigassa. Nyt Lokomotiv Orenburg kaatui maalein 8-1 (5-0). Ottelun hahmo oli Sami Laakkonen, joka viimeisteli neljä täysosumaa. Sami iski ottelun alkuun hattutempun (26,32 ja 27 minuuteilla) ja lopuksi ottelun 81 minuutilla hän viimeisteli loppunumeroiksi 8-1. Kazan johtaa sarjaa maalieron turvin

Ruotsin Elitserienissä Tommy Österbergin valmentama IFK Kungälv kuritti Tillbergaa 7-0 (3-0). Markus Kumpuoja vastasi kahdesta kotijoukkueen maalista. Västrås voitti HT Bandyn maalein 9-3 (4-2). HTB:n maalit kirjattiin Igor Zolotarevin, Vesa Vuokilan ja Antti Ekmanin nimiin.

Kuva Pekka Huovila, Markus Kumpuoja

Bollnäs nollasi HTB:n

Perjantai-illan jääpallon Elitserienin myöhäisottelussa Bollnäs nollasi HT Bandyn suomalaisvoimin. Ottelu päättyi peräti 8-0 ja kotijoukkueen maaleista seitsemän kirjattiin suomalaispelaajille. HT Bandyn korkea karvauspeli ei onnistunut, joten Bollnäs pystyi murtamaan HTB:n karvauspelin helposti ja Bollnäsin hyökkääjille jäi runsaasti tilaa ratkaisuihin. Mikko Lukkarila vei kotijoukkueen johtoon rangaistuslyönnistä 13 minuutilla 1-0. Sama mies iski 15 pelitilannemaalin 2-0. Juho Liukkonen lisäsi kulmalyönnistä HTB:n tuskaa ja Ville Aaltonen viimeisteli 37 minuutilla taukoluvuiksi 4-0. Toisella jaksolla Bollnäs esitti suvereeniä peliä Ville Aaltosen johdolla, Ville iski 5-0 ja 7-0 täysosumat. Mikko Lukkarila iski 70 minuutilla loppunumeroiksi 8-0.
Suomalaisten tehot; Ville Aaltonen 3+1, Mikko Lukkarila 3+0 ja Juho Liukkonen 1+1

Laakkonen viimeisteli kolme täysosumaa

Jääpallon Venäjän liiga on käynnistynyt. Kotiottelussaan Dynamo Kazan voitti Volga Uljanovskin maalein 7-4. Sami Laakkonen aloitti maalinteon ottelun 12 minuutilla. Kaksi muuta maalia syntyi Petteri Lampisen syötöstä 45 ja 53 minuutilla (5-1 ja 6-1 täysosumat). Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen ovat ainoat suomalaispelaajat Venäjän liigassa tällä kaudella.

Hiltuselle hattutemppu - pisteet Kungälville

HT Bandyn Pekka Hiltunen iski hattutempun ottelussa IFK Kungälviä vastaan. Tommy Österbergin valmentama vierasjoukkue voitti kuitenkin maalein 3-4 (1-2). Markus Kumpuoja vei Kungälvin 1-2 johtoon mv Pertti Virtasen syötöstä.

Lukkarila iski voittomaalin

Jääpallon Ruotsin Elitserienin ottelussa Bollnäs voitti IFK Kungälvin 4-1 (1-1). Bollnäs ratkaisi ottelun toisen jakson ensimmäisellä vartilla. Mikko Lukkarila viimeisteli ottelussa kaksi täysosumaa. 2-1 voittomaalin Mikko iski kulmalyönnistä ottelun 63 minuutilla ja 4-1 täysosuma syntyi 74 minuutilla. Seurakaveri Ville Aaltonen viimeisteli 3-1 maalin läpiajon päätteeksi. Bollnäsin mv. Timo Oksanen arvioitiin kentän parhaaksi pelaajaksi. Leudosta säästä johtuen peliolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset ja puoliaikojen lopussa jään kunto heikkeni merkittävästi.

Kuva Pekka Huovila, Timo Oksanen arvioitiin parhaaksi


keskiviikon tulokset
Bollnäs - Kungälv 4-1
Vetlanda - Villa 4-2
Broberg - Sirius 5-4
Sandviken - Västerås 3-1
Tillberga - Vänersborg 2-3

Holopainen luotsasi Villan avausvoittoon

Ari Holopaisen valmentama Villa Lidköping voitti sarja-avauksessa Bollnäsin maalein 8-6. David Karlsson iski kolmituhatpäisen yleisön riemuksi hattutempun. Bollnäsin suomalaisista Juho Liukkonen keräsi 1+1 tehopistettä ja Mikko Lukkarila viimeisteli yhden täysosuman.

Uppsalassa Sirius kylvetti ennakkosuosikki Sandvikeniä maalein 5-1 1759 silmäparin edessä.

Ari Holopaisen toinen valmentajakausi alkoi voitolla. Kuva Pekka Huovila

Elitserien käynnistyy

22 suomalaispelaajaa Elitserienissä

Ruotsin jääpallon Elitserien käynnistyy tänään 27.10 kahdella ottelulla: Villa vs. Bollnäs ja Sirius vs. Sandviken. Kauden Elitserienissä pelaa 21 suomalaispelaajaa. Pelaajien lisäksi pääsarjoissa on kolme suomalaisvalmentajaa. Villa BK:n valmentajana toimii Ari Holopainen, HT Bandyn Jukka Ohtonen sekä IFK Kungälvin koutsina on Tommy Österberg.

Sandviken on selvä suosikki, 10 valmentajaa 14:sta veikkaa SAIKia mestariksi. SAIKin Thony Lindqvist onkin ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin harjoituskamppailuissa.

Kuva Pekka Huovila, SAIKin Mikko Aarni on ollut hyvässä vedossa.

Mestaruutta puolustaa Hammarby, joka viime vuoden finaalissa kukisti Bollnäsin 3-1. Jääpallofinaali pelataan Uppsalassa 20.3.2010 ja paikalle perinteisesti odotetaan yli 25.000 katsojaa.

Avausottelut 27.10

Villa - Bollnäs
Sandviken

Suomalaispelaajat, Elitserien

Bollnäs GIF
Timo Oksanen
Juho Liukkonen
Ville Aaltonen
Mikko Lukkarila

HT Bandy
Marko Herajärvi
Ville Taramaa
Pekka Hiltunen
Vesa Vuokila
Mika Jussila
Rolf Larsson
Marko Miinala
Johannes Koivisto
Antti Ekman
Jukka Ohtonen
Tuomas Mokko
Jari Vaattovaara
Mikko Rytkönen

IFK Kungälv
Pertti Virtanen
Markus Kumpuoja

Sandvikens AIK
Mikko Aarni

HIFK:n naiset neljänsiä

Naisten maailman cup pelattiin Edsbyssä ja turnauksen voitti AIK. Finaalissa kaatui Record (Irkutsk), kolmanneksi sijoittui Moscow Region ja neljäneksi HIFK.

HIFK:n pelit:

15.10.2010
Team Hälsingland-HIFK: 3-5
16.10.2010
Uppsala Bois-HIFK: 4-6
Team Hälsinland-HIFK: 3-5
HIFK-Uppsala Bois: 9-0

17.10.2010 Välierä
AIK-HIFK: 3-2 (2-2) rangaistuslaukauskilpailun jälkeen

17.10.2010 Pronssiottelu
HIFK-Moscow Region: 2-3

Noora Tulus teki kaiken kaikkiaan 20 maalia ja voitti maalipörssin.

Otteluselostukset löytyvät HIFK:n kotisivuilta
http://www.hifk-bandy.fi/joukkueet/index.php?p=1_55

Laakkonen ja Lampinen juhlivat Sandvikenissä

Dynamo Kazan voitti Hammarbyn maalein 3-1 Sandvikenissä pelatussa miesten seurajoukkueiden maailman cupin finaalissa. Kazanin suomalaiskaksikko Sami Laakkonen ja Petteri Lampinen jäi finaalissa ilman tehopistemerkintojä, mutta olivat isoissa rooleissa. Laakkonen iski turnauksessa seitsemän maalia ja oli turnauksen neljänneksi paras maalintekijä. Kuzzbasin Pavel Ryazantsev oli 14 maalilla turnauksen paras viimeistelijä. HIFK:n tie päättyi alkulohkon otteluihin.

Erotuomarikolmikko Juha-Matti Kanniainen, Jyrki Rekilä ja Veli-Matti Salmi tuomitsivat finaalin mallikkaasti.

Rättvikin miesten turnauksessa Falun oli paras ja OLS sijoittui kolmanneksi.

Laakkonen viimeisteli kolme täysosumaa

Sami Laakkonen viimeisteli kolme maalia

Dynamo Kazan kohtasi Venäjän jääpallocupin ottelussa Champions cupin voittaneen Zorkin (Krasnagorsk), Zorki oli parempi maalein 9-7 (5-2). Kazanin kiri ei riittänyt, joukkue lähti takaa-ajoon 2-8 tilanteesta ja Sami Laakkonen toi joukkueensa kahden maalin päähän 9-7 tilanteeseen 10 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Sen pidemmälle Kazan ei päässyt. Sami iski joukkueensa 5-2, 8-4 ja 9-7 täysosumat.

Sunnuntai-iltana Kazan voitti Volgan (Uljanovsk) maalein 8-1

Kuva Pekka Huovila, Laakkonen viimeisteli kolme maalia

Aarnista cup mestari

Sandviken voitti Ruotsin jääpallocupin finaalissa Bollnäsin maalein 7-3 (4-1). Mikko Aarni vastasi mestareiden 6-1 maalista. Bollnäsin Mikko Lukkarilalle merkittiin ottelussa tehot 1+1.
Cup mestaruus oli Sandvikenille toinen perättäinen. SAIKin salama-alut olivat pelin ratkaisu, kolmessa minuutissa tulostaululla komeili 2-0 johto ja kaksi nopeaa maalia toisen jakson alussa (1-6) olivat ottelun niitti.

Cupin maalipörssissa Aarni oli neljäs yhdeksällä maalilla.Bollnäsin Ville Aaltonen viimeisteli 5 täysosumaa ja Mikko Lukkarila kolme.

Kuva Pekka Huovila, Aarnille toinen cup mestaruus

Aarni iski hattutempun

Miikko Aarni iski hattutempun Ruotsin cupin ottelussa Sandviken  vs. Villa. Mikko iski ottelun avausmaalin ottelun 9 minuutilla ja kaksi muuta syntyivät toisella jaksolla. Loppuottelussa on "suomalaisfinaali" Bollnäsin Oksanen, Liukkonen, Aaltonen ja Lukkarila vs. SAIKin Mikko Aarni.

Bollnäs voitti Siriuksen

Sirius hävisi Bollnäsille Ruotsin jääpallo cupin neljännesvälierässä maalein 3-6. Mikko Lukkarila avasi Bollnäsin maalihanat viemällä ottelun 12 minuutilla "vieraat" 0-1 johtoon. Ville Aaltonen oli mainiolla pelipäällä keräten tehot 1+3. Bollnäs johti ottelua selvin luvuin 1-5, mutta Sirius kiri lopulta tulokseen 3-6.

Sandviken voitti Edsbyn

Sandviken voitti Edsbyn Ruotsin cupin neljännesvälierässä maalein 8-6. Mikko Aarni iski SAIKin 5-4 ja 6-4 johtoon toisen jakson puolivälissä.

Otteluiden live seuranta täältä.

"Karjalan narukerä kierii" kirja saatavana

Pekka Anttisen kirjoittaman viipurilaisen jääpallon historiaa käsittelevän kirjan "Karjalan narukerä kierii" julkistamis- ja lehdistötilaisuus pidettiin keskiviikkona 29.9. klo 14 Urheilumuseolla.

Mikäli olet kiinnostunut kirjasta, ota yhteyttä

Pekka Anttinen +358 40 7519655

Kungälv vei KOSA Euro Cupin

IFK Kungälv voitti Vodnikin (Arkangeli) rangaistyslyöntikilpailun jälkeen ja vei KOSA Euro Cupin tittelin. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla lukuihin 3-3 (1-3). Matkalla finaaliin välierässä Kungälv kukisti Bolticin niinikään RL kilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 1-1, Kungälvin tasoitusmaalista vastasi Markus Kumpuoja.

IFK Kungälvin valmentajana toimii A-maajoukkueemme valmentaja Tommy Österberg, muut joukkueen suomalaiset ovat: mv Pertti Virtanen, Timo Arjanko ja Markus Kumpuoja.

Antti Parviainen 50-vuotta

Antti "Paavi" Parviainen juhli 25.9.2010 50-vuotispäiviään. Jääpalloliitto ja jääpalloväki onnittelee.

Kumpuoja iski kolmesti

Markus Kumpuojan hyvä vire jatkuu. KOSA Euro Cupin ottelusa Ales Surtea vastaan Markus viimeisteli kolme täysosumaa Kungälvin nimiin. Välierässä Kungälv kohtaa Bolticin.

IFK Kungälv kukisti Vodnikin

Markus Kumpuoja iski kaksi ensimmäistä Kungälvin maalia joukkueen voittaessa Vodnikin 3-6 (1-3) KOSA Euro Cupin ottelussa.

kuva Pekka Huovila

Zorki voitti Champions Cupin

Zorki voitti Champions Cupin

Moskovan lähellä sijaitsevan Krasnagorskin joukkue - Zorki - voitti Edsbyssä pelatun Champions cupin finaalissa Moskovan Dynamon maalein 7-4 (6-2).

Kolmanneksi sijoittui Sandvikens AIK, jonka Mikko Aarni viimeisteli kaksi maalia turnauksen pronssiottelussa. Maalit 2-7 ja 2-8 syntyivät ottelun lopussa Sandvikenin voittaessa Brobergin 3-8.

Ville Aaltonen viimeisteli kaksi täysosumaa ottelussa Hammarbytä vastaan. Hammarby oli kuitenkin parempi 5-4 (2-2). Tasainen ottelu ratkesi vasta viimeisellä minuutilla rangaistuslaukauksesta. Aaltonen vei Bollnäsin 0-1 johtoon ottelun kuudennella minuutilla ja toisella maalillaan Ville tasoitti ottelun lukuihin 4-4.

HT Bandy kohtasi päätösottelussaan Edsbyn, joka voitti rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukuihin 7-7 (5-5). Antti Ekman iski kaksi maalia rangaistuslyönneistä varsinaisella otteluajalla, muut suomalaismaalit merkittiin Tuomas Mokolle, Mikko Rytköselle ja Vesa Vuokilalle.

Champions Cup
sijat 1-2 Zorki - Dynamo Moskova 7-4
sija 3-4 Broberg - Sandviken        3-8
sijat 5-6 Neftanyak - Vetlanda      7-4
sijat 7-8 Hammarby - Bollnäs       5-4
sijat 9-10 Ht Bandy - Edsbyn       7-8 ja, 7-7
sijat 11-12 Ljusdal - Vänersborg   2-4

Mikko Aarni oli turnauksen maalintekijätilatossa jaetulla kolmannella sijalla tehtyään kuusi maalia. Parhaat maalintekijät olivat Joakim Hedqvist (Broberg) ja Topias Björklund (Ljusdal) 8 maalia. Muista suomalaisista mainittakoon:
5 maalia Ville Aaltonen Bollnäs
4 maalia Mikko Rytkönen HT Bandy
3 maalia Antti Ekman HT Bandy

kisojen kotisivut
http://www.bandycup.se/championscup/index.aspKuva Pekka Huovila, Antti Ekman iski kaksi rankkaria sisään

Pekka Liikanen

Aarni iski kolme täysosumaa

Jääpallon Champions Cup jatkuu Edsbyssä, Ruotsissa. Sandviken oli Bollnäsia vahvempi ja voitti ottelun 8-4. Saikin Mikko Aarni oli loistavalla pelipäällä. Ensin Mikko iski 2-0 johtomaalin ja sitten 5-4 voittomaalin ja lopulta myös 7-4 johtomaalin. Bollnäsin suomalaisista Mikko Lukkarila iski kaksi maalia.

Venäläisjoukkue Zorki leikitteli HT Bandyn kanssa, lopulta päädyttiin lukuihin 12-2. HTB:n suomalaisten maalit merkittiin Igor Zolotareville ja Rolf Larssonille.

Kuva Pekka Huovila. Mikko Aarni viimeisteli 3 täysosumaa

Aaltosen hyvä vire jatkuu

Edsbyn joutui taipumaan Bollnäsille kotiareenallaan pelattavassa jääpallon Champion Cupissa maalein 2-4 (0-2). Ville Aaltosella oli jälleen hyvä iltapuhde, avausmaali, voittomaali 1-3 sekä syöttö 2-4 täysosumaan. Täysosumien myötä Aaltonen on turnauksen maalintekijätilastossa jaetulla toisella sijalla.

Sandviken voitti Vetlandan 4-1 (1-0). Mikko Aarni vapautti SAIKin pelin viimeistelemällä 2-0 johtomaalin kun toista jaksoa oli pelattu 14 sekuntia.

Mikko Aarni, kuva Pekka Huovila

HT Bandy aloitti pirteästi ottelunsa Brobergia vastaan. 11 minuutin pelin jälkeen oli tulostaululla 0-2. Toisella jaksolla HT bandyn pelaajien ote hiipui ja Broberg voitti ottelun ansaitusti 8-5 (3-3). HT Bandyn suomalaispelaajista määlitiliään kasvattivat Mikko Rytkönen, Kimmo Nurkkala ja Pekka Hiltunen.

Seuraavissa otteluissa Bollnäs kohtaa Sandvikenin ja HT Bandy Zorkin.

Aaltonen ratkaisi viime hetkillä

Jääpallon Champions Cup käynnistyi Edsbyssä, Ruotsissa. Bollnäs kohtasi myöhäistottelussa Vänersborgin voittaen ottelun 5-4 Ville Aaltosen viimeisteltyä voittomaalin sekunti ennen ottelun päättymistä. Aaltosen lisäksi seurakaveri Juho Liukkoselle merkittiin syöttöpiste.

Ville Aaltonen, kuva Pekka Huovila

HT Bandy kukisti Ljusdalin niinikään luvuin 5-4. Mikko Rytköselle merkittiin kaksi täysosumaa ja maalit mieheen iskivät myös Antti Ekman, Tuomas Mokko ja Pekka Hiltunen.

Venäjä kuritti Suomea

Ruotsissa viikonlopun aikana pelatun kolmen maan jääpalloturnauksen päätösottelussa Suomi kohtasi Venäjän. Venäjä tuli turnaukseen uusiutuneella miehistöllä ja johdolla. Mm. Michail Svesnikov ja Sergei Obuhov puuttuivat pelaavasta kokoonpanosta ja maajoukkuetta luotsasi Moskovan Dynamon Sergei Firsov. Ottelun panoksena oli turnauksen toinen sija.

Ruotsi ottelun tapaan Venäjä aloitti vahvasti. 25 minuutin kohdalla punakone oli takonut 0-3 johdon Igor Larionovin, Pavel Ryazantsevin ja Alexei Dorovkihin maaleilla. Suomen takaa-ajo käynnistyi kun Antti Ekman iski rangaistuslyönnistä 1-3 luvut ja kippari Ville Aaltonen Vesa Vuokilan syötöstä jakson lopussa (41 minuutilla) kavensi taukoluvuiksi 2-3. Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasainen, kulmat Venäjälle 2-4 ja jäähyt 1 x 10 min Suomella ja Venäjällä 2x5 ja 1 x 10 min.

Toinen jakso Suomen osalta käynnistyi murheellisesti. Toista jaksoa pelattiin tasaisesti 10 minuuttia, jonka jälkeen alkoi Venäjän myllytys. 20 minuutissa (55-75 minuutit) Venäjä iski peräti kuusi maalia, Suomella oli pahimmillaan kaksi pelaajaa jäähyllä ja Venäjällä yksi. Suomen mustan jakson aikana Venäjä karkasi tavoittamattomaan johtoon. Antti Ekmanin toinen maali rangaistuslyönnista ja Pekka Hiltusen kulmamaali olivat enää kosmetiikkaa. Sergei Lomanov jr. iski ottelun loppuluvuiksi 4-10.
Jäähyt toisella jaksolla Suomi 2 x 10 ja Venäjä 1x10 min. Kulmat Suomi 2 ja Venäjä 5.

Turnauksen voitti Ruotsi ja Suomi oli kolmas Venäjän jälkeen.

Ruotsi voitti myös Venäjän

Ruotsi voitti kolmen maan turnauksen kaatamalla Venäjän maalein 6-3. Sunnuntaina Suomi ja Venäjä ratkaisevat toisen sijan kohtalon.

Venäjä aloitti Ruotsi ottelun terävästi. Pavel Ryazantsevin ja Ivan Maksimovin maaleilla vieraat johtivat 0-2. Jonas Englund iski rangaistuslyönnistä taukoluvuiksi 1-2.

Suomi ottelun tapaan ruotsalaiset tulivat terävästi toiselle jaksolle. Ensin Daniel Andersson kotiyleisön riemuksi tasoitti ottelun ja sen jälkeen Daniel "Janin poika" Berlin vei Ruotsi 3-2 johtoon. Tästä Venäjä ei enää toipunut vaan Ruotsi vei ja Venäjä vikisi. 4-2 Daniel Mossberg, 5-2 Jonas Edling ja 6-2 Daniel Andersson. Pavel Ryazantsev toi hiukan lohtua Venäjälle iskemällä loppuluvuiksi 3-6.

Ruotsi oli joukkueena parempi, monipuolinen hyökkäyspeli usean pelaajan voimalla oli avainasia. Toisella jaksolla ruotsalaiset pystyivät hyödyntämään tilan (kentän leveyden) paremmin ja kun viimeistelykin sujui paremmin oli voitto ansaittu.

Ruotsi niukasti parempi

Jääpallomaajoukkue avasi kautensa Ruotsissa. Lidköpingissä ja Trohättanissa pelattavan turnauksen avausottelussa Suomi pisti Ruotsin MM-kultaa voittaneen joukkueen tiukoille.

Suomi lähti otteluun hyvin valmistautuneena ja korkea karvauspeli tuotti ruotsalaisille paljon päänvaivaa. Suomi hallitsi pelin alkua. Siitä huolimatta 20 minuutin pelin jälkeen kotikaupungin Daniel Andersson vei Ruotsin 1-0 johtoon. Suomi ei Ruotsin avausmaalista hätkähtänyt, vaan painoi pelin Ruotsin päätyyn. Ottelun 22 minuutilla Olaf Englund jalkataklauksella esti läpiajon, josta tuomitun rangaistuslyönnin iski Antti Ekman sisään. Suomen joukkue sai tasoituksesta itseluottamusta ja pääsi hyvin peliin mukaan. Ottelun 28 minuutilla kärkipelaaja Mikko Rytkönen iski Igor Zolotarevin syötöstä Suomelle 1-2 johdon. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Suomen libero Mika Jussila joutui 10 minuutin jäähylle. Puoliaika kuitenkin 1-2 Suomelle.

Ruotsi tuli terävästi toiselle jaksolle. Heti jakson toisella minuutilla Christian Michelsson iski tasoituksen 2-2 Lidköpingin oman pojan Johan Anderssonin syötöstä. Suomen pelaajat olivat kuitenkin latautuneet toiselle jaksolle hyvin. Maajoukkueen kippari Ville Aaltonen vei Suomen 2-3 johtoon seurakaveri Juho Liukkosen syötöstä. Suomen johtomaalin jälkeen Ruotsi sai otetta peliin ja hallitsi toista jaksoa. Ruotsi kuittasi Suomen johdon ottelun 62 minuutilla kun Per Hellmyrs iski tasoituksen toisen Lidköpingin pelaajan Hans Anderssonin syötöstä. Maalin jälkeen Ruotsi sai lisäpuhtia peliinsä ja ottelun 65 minuutilla Christian Michelsson toisella maalillaan vei Ruotsin uudelleen 4-3 johtoon.

Christian Michelsson oli loistavalla pelipäällä ja lisäsi Suomen tuskaa ottelun 75 minuutilla, 5-3 Ruotsille. Suomi tuli kuitenkin peliin mukaan ottelun 85 minuutilla Pekka Hiltusen iskettyä 5-4 kavennusmaalin kulmalyönnistä. Jussila joutui kuitenkin toisen kerran 10 minuutin jäähylle aivan ottelun lopussa, joten Suomi takaa-ajoi vajaalla miehistöllä. Painostus tuotti mm. kaksi kulmalyöntiä mutta lähemmäs Ruotsin maalia ei päästy. Loppuluvut Ruotsille 5-4.

Ruotsi vs. Suomi Lidköpingissä

Illan Ruotsi vs. Suomi ottelua voi ottelupöytäkirjan kautta seurata livenä oheisesta osoitteesta

http://www.elitrapport.se/ Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20.30

Maajoukkue Lidköpingissä

Suomen A-maajoukkue on kokoontunut Lidköpingiin kolmen maan turnaukseen. Joukkue kävi aamupäivällä jäällä upeassa Lidköpingin hallissa. Treenissä otettiin tuntumaa syöttöajoituksiin, pelin avaamiseen sekä erikoistilanteisiin. Myös maalivahdit saivat hien päälle kovassa pallosateessa.

– Voi sanoa, että joukkue on hyvällä fiiliksellä, totesi maajoukkueen päävalmentaja Tommy Österberg pikahaastattelussa.
– Täällä kaverit saavat myös aikaa puhua pelaamisesta, erilaisista taktisista kuvioista ja sellaista. Meidän valmentajien tehtävä on sitten luoda kokonaiskuva pelaamisesta, "Tomppa" Österberg pohti.

Myös avustavana valmentajana maajoukkueessa esiintyvä Samuli Niskanen on tyytyväinen näkemäänsä:
– Kyllä, kaikki on mennyt hyvin, "Sämpy" Niskanen totesi vaatimattomaan tyyliinsä.

Joukkue on saanut myös paikallista kannustusta kun Villa Lidköpingin organisaatiossa toimiva takavuosien maajoukkueikoni, Ari "Arska" Holopainen, kävi morjestamassa nykymaajoukkuetta aamutreenissä.

Taktiikkaa hiotaan

Illan otteluun Ruotsia vastaan valmistaudutaan huolella. Iltapäivällä joukkue kokoontuu vielä ottelupalaveriin, jossa kaksikko Österberg–Niskanen piirtävät viimeiset vedot taktiikkatauluun. Ottelu alkaa klo 19.30 paikallista aikaa (20.30 Suomen aikaa). Tuloksia voi seurata YLE:n teksti-tv:n ja Ruotsin liiton sivujen kautta.

Turnauksen ottelut Ruotsi–Suomi ja Venäjä–Ruotsi otellaan Sparpanken Lidköping Arenalla, josta on lisätietoa täällä. Hallissa on 1 250 istumapaikkaa ja 3 000 hengen seisomakatsomo. Yleisöä palvelee Villan oma ravintola, jossa on noin 200 asiakaspaikkaa (ravintolaa ollaan juuri laajentamassa) sekä neljä pienempää myyntipistettä. Pukuhuonetiloja on yhteensä 7 ja muut huolto- ja varustetilat on rakennettu viimeisimpien vaatimusten mukaan.

Lisää joukkueen uutisia on huomenna finbandy-sivuilla. Turnauksen tuloksia YLE:n teksti-tv:ssä ja paikallisilla tulossivuilla.

Suomen turnausohjelma:
Pe klo 20:30 (Suomen aikaa) Swe – Fin
Su klo 16:00 (Suomen aikaa) Fin – Rus (Trollhättanin hallissa)

Hauger Norjan uusi valmentaja

36-vuotias Nikolai Hauger on uusi Norjan miesten jääpallomaajoukkueen valmentaja. Pelaajaurallaan Hauger edusti ruotsalaista If Bolticia ja kotimaassaan hän voitti 10 Norjan mestaruutta kasvattajaseuransa Stabaekin riveissä.

Jussila Lampisen tilalle

Suomi kohtaa Ruotsin ja Venäjän

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Tommy Österberg on nimennyt HT Bandyn Mika Jussilan Petteri Lampisen tilalle Ruotsin turnaukseen.

Suomen joukkueen ydinryhmä tulee Ruotsin sarjoista, peräti 14 pelaaja ja Suomen bandyliigasta mukana on kolme pelaajaa. Joukkueen kokenein pelaaja on kapteeni Ville Aaltonen (82 A-maaottelua). ”Uusia tulokkaita” sitten viime vuoden ovat Timo Oksanen (77A) ja Vesa Vuokila (70A). Kokeneen kvartetin täydentää SAIKin Mikkoa Aarni 60 A maaottelun kokemuksella.

Turnaus on maajoukkueiden ensimmäinen tapahtuma alkaneella kaudella. Kauden tärkein tapahtuma on MM-kisat Kazanissa, Venäjällä. Ruotsin turnaukseen osallistuvat tämän hetken parhaat miesten maajoukkueet, isäntämaa Ruotsin lisäksi Suomi ja Venäjä.


Otteluohjelma, ajat Ruotsin aikaa
10.9 Ruotsi – Suomi 19.30 Lidköping Arena
11.9 Ruotsi – Venäjä 18.30 Lidköping Arena
12.9 Venäjä – Suomi 15.00 Slättbergshallen, Trollhättan


Maalivahdit
1. Timo Oksanen Bollnäs GIF  77A, 7N, 5P
12. Marko Herajärvi HT-Bandy 11A

Kenttäpelaajat
2. Mika Jussila HT-Bandy        3A
3. Ilari Moisala HIFK             12A, 2J
4. Pekka Hiltunen HT-Bandy   19A
5. Vesa Vuokila HT-Bandy      70A, 2N, 3P
6. Timo Arjanko IFK Kungälv  17A, 12N
7. Rolf Larsson HIFK             11A, 5N, 8P, 2J
8. Tomi Hauska Kampparit     10A, 2B, 7N, 8P, 4J
9. Igor Zolotarev HT-Bandy    24A
10. Mikko Rytkönen HT-Bandy  9A
11. Mikko Aarni Sandviken AIK 60A, 6N, 2P, 2J
16. Joni Kauhanen Akilles        12A, 4N, 2P, 2J
18. Mikko Lukkarila Bollnäs GIF 25A, 7N, 7P, 4J
19. Antti Ekman HT-Bandy      35A, 2N
20. Juho Liukkonen Bollnäs GIF 14A, 6N, 4P, 2J
22. Ville Aaltonen Bollnäs GIF    82A, 5N, 2P, 5J

Joukkueen Johto
Topiantti Äikäs Joukkueenjohtaja
Tommy Österberg Päävalmentaja
Samuli Niskanen Valmentaja, neuvonantaja
Ari Kukkonen materiaalivastaava
Petri Laakso Fysioterapeutti

Aaltonen iski hattutempun

Ruotsin jääpallocupin ottelussa Bollnäs - Falun kentän kunkku oli Ville Aaltonen, joka viimeisteli kolme Bollnäsin ensimmäistä maalia. Bollnäs voitti ottelun 7-1 (5-1). Ensimmäisen maalinsa Ville iski ottelun 18 minuutilla ja kaksi seuraavaa ottelun 25 ja 28 minuutilla. Villen iltaa täydensi syöttö 4-1 maaliin. Seurakaveri Juho Liukkonen iski 6-1 johtomaalin.

Sirius voitti IFK Kungälvin maalein 7-4. Kungälvin Markus Kumpuoja iski 2-1 tasoitusmaalin.

Kazanille kaksi voittoa

Jääpallon Venäjän cupin ottelussa Dynamo Kazan jyräsi Rodinan 9-1 (5-0) ja Vodnikin (Arkangeli) 15-2 (8-1). Sami Laakkosen nimiin merkittiin kaksi täysosumaa ottelussa Vodnikia vastaan. Ensimmäinen ja ottelun avausmaali syntyi ottelun neljännellä minuutilla ja toinen toisen jakson lopussa. Rodina pelissä plakkariin kertyi 1 syöttöpiste. Ottelun jälkeen Sami oli varsin tyytyväinen, koska jalka alkaa kestää täysipainoisen pelaamisen. Petteri Lampinen oli poissa Rodina pelistä loukkaantumisen vuoksi.

Laakkonen palasi tehokkaana

Laakkonen iski neljä maalia

Loukkaantumisesta kärsinyt Sami Laakkonen palasi tehokkaana jääpallokentälle. Dynamo Kazan kuritti Startia (Nizny Novgorod) maalein 10-1 (6-1) Venäjän Cupin ottelussa. Ensimmäisen maalin Sami iski minuutin pelin jälkeen ja ottelun voittomaalin pelin viidennellä minuutilla. Kaksi muuta maalia Laakkonen viimeisteli ottelun ensimmäisellä jaksolla ottelun 43 ja 45 minuutilla. Viimeiseen maaliin antoi syötön Petteri Lampinen. Toisella jaksolla valmentaja Vladimir Janko säästeli joukkueen huippupelaajia ja mm. Sami Laakkonen ja Sergei Obuhov kuluutivat tiiviisti vaihtopenkkiä.

Seuraavassa ottelussa kohtaa Kazan Moskovan Dynamon.

Jääpallouutiset