Ruotsi maaottelut 8.9.2013

Ruotsi pöllytti taas Suomea kahdesti

Edellisen päivän uusinnassa Suomi kohtasi Ruotsin Uppsalassa sekä A-maajoukkueella että 23-vuotiaiden joukkueella. Ruotsi voitti edellisen päivän tapaan parempi molemmissa otteluissa.

Suomen ja Ruotsin A-maajoukkueiden toinen kohtaaminen Uppsalassa oli värikäs tapahtuma. Maalijuhlat olivat molemminpuoliset, kun ottelu päättyi 11-6 (3-2). Ruotsi karkasi kahdella kulma maalilla ja yhdellä pelitilannemaalilla 3-0 johtoon heti ottelun alussa. Suomi tuli peliin mukaan hyvin ja pisti Ruotsin ahtaalle. Suomen maalintekijäinä Markus Kumpuoja pelitilanteesta ja Ville Aaltonen kulmasta.

Toisen jakson alussa Suomi tuli Mikko Lukkarilan punnerrusmaalilla 3-3 tasatilanteeseen, josta Ruotsi taas karkasi kahden maalin johtoon. Suomi tuli vielä maalin päähän Juho Liukkosen vapaalyöntimaalilla ennen kuin molempien joukkueiden peli avautui ja kontrolli väheni. Tässä kilpajuoksussa Ruotsi oli odotetusti parempi. Suomen kahdesta viimeisestä maalista vastasivat Ville-Veikko Angeria ja Markus Kumpuoja. Angerian maali oli miehen ensimmäinen A-maajoukkueessa. Ensimmäisen kerran A-maaottelussa maalilla aloittanut Aatu Valtonen teki muutamia huipputorjuntoja.

- Olen tyytyväinen näiden maaotteluiden antiin, sillä pystyimme molemmissa otteluissa pitkiin hyviin pallonhallintajaksoihin – toki kehittämiskohteitakin löytyy. Samalla näin paljon Ruotsissa pelaavia maajoukkuepelaajia, jotka muodostavat jatkossakin maajoukkueemme rungon, kertoi valmentaja Antti Parviainen otteluiden tauottua.

Markus Kumpuoja toi Suomen tasoihin, kuva Pekka Huovila


Ruotsi selvästi parempi 23-vuotiaissa

Numeroiden valossa ottelu oli eilisen toisinto eli Ruotsi oli parempi numeroin 12-3 (4-1), mutta ottelu oli Suomen kannalta parempi. Suomi pystyi ensimmäisellä jaksolla selvästi paremmin hoitamaan puolustuksen, josta numerot 4-1 puoliajalla kertovat selvästi. Suomen maalin viimeisteli Atte Lämsä Joni Vuopion pohjustuksesta. Suomen hyökkäyspeli oli edelleen melko vähissä ja pallosta luovuttiin usein melko helposti.

Toinen jakso oli pitkään edellisen jakson toisintoa. Suomi pysyi pelissä mukana, vaikka Ruotsi palloa selvästi hallitsikin. Kulman jälkitilanteesta Antti-Juuso Ropo kavensi numeroiksi 7-2. Suomen viimeisen maalin teki Ville Utti, joka sai syötön Teemu Määtältä. Tämän jälkeen tuli suomelle noutaja ja viimeisten minuuttien aikana Ruotsi venytti maaliluvut toiselle kymmenelle. Maalivahti Antti Sailamaa selvisi maalimäärästä huolimatta tehtävästään vähintään hyvin.

- Tämä peli selvää eteenpäin menoa eilisestä, lopun totaalinen väsähdys vain vei numerot rumiksi. Toki Ruotsi oli edelleen parempi, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti joulukuun MM-kisoja Venäjällä, totesi valmentaja Timo Tiusanen.

Tuomas Rintala, kuva Pekka Huovila

Miehet Ruotsi - Suomi 11-6 (3-2)

Suomen maalit: Markus Kumpuoja 2, Ville Aaltonen, Ville-Veikko Angeria, Juho Liukkonen, Mikko Lukkarila

23-v  Ruotsi - Suomi 12-3 (4-1)

Suomen maalit: Atte Lämsä, Antti Juuso Ropo, Ville Utti

Ruotsi maaottelut 7.-8.9.2013

7.9.

Miehet Ruotsi - Suomi 9-3 (6-1)

23-v  Ruotsi - Suomi 14-2 (6-1)

Ruotsi kahdesti Suomea parempi

Jääpallomaaottelussa Suomi kohtasi Ruotsin Uppsalassa sekä A-maajoukkueella että 23-vuotiaiden joukkueella. Kaksoismaaotteluiden ensimmäisessä osassa helteisestä säästä huolimatta Relita Areenan jää oli erinomaisessa kunnossa.

Suomi pelasi ensimmäisen kerran ”uuden” päävalmentajan Antti Parviaisen alaisuudessa. Ruotsi voitti lukemin 9-3 (6-1).

- Lopputuloksesta huolimatta pallonhallinta oli Suomella. Numeroiden kannalta kaikkein ratkaisevin jakso oli ensimmäisen jakson viimeinen kymppi, jolloin Ruotsi teki neljä maalia. Maalivahti Kimmo Kyllönen oli mies paikallaan ja Ville Aaltosen peli puolustajana oli mielenkiintoista seurattavaa, maalaili päävalmentaja Parviainen.

Peli alkoi tunnustellen ja tasaisesti molempien joukkueiden pitäessä palloa. Jatkossa Suomi sai pallonhallinnan. Kuitenkin Ruotsi siirtyi johtoon Patrik Nilssonin rangaistuslyönnistä. Suomen tasoitus tuli Pekka Hiltusen toimesta katkon ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi lyönnillä kahdestakymmenestä metristä. Ruotsi siirtyi johtoon uudelleen Nilssonin toimiessa jälleen maalintekijänä. Suomi hallitsi palloa selvästi puolituntia, vaikka varsinaisia maalipaikkoja ei syntynytkään. Sen jälkeen Ruotsin ylös nostettu karvaus teki tuhojaan ja syntyi kaksi pikamaalia suomalaisten virheistä. Suomen peli hieman hajosi näistä ja jakson lopulla Ruotsi teki vielä kaksi maalia.

Toinen jakso oli tasaista pelaamista. Suomi kavensi 6-2 Mikko Lukkarilan maalilla Henrik Larsson syötöstä. Peli aaltoili tasaisesti pitkään, kunnes ruotsi 79 minuutilla maalasi 7-2. Ruotsi pelasi läpi koko ottelun pitkiä palloja ja vippejä suomen puolustuksen selustaan. Kaksi tälläistä onnistui ja Ruotsi karkasi 9-2 johtoon. Pelin viimein maali tuli Suomelle rankkarista, jonka pamautti ylähirren alle Mikko Lukkarila.

Mikko Lukkarila oli Suomen tehokkain, kuva Pekka Huovila

Molempien jaksojen lopussa suomalaisten lusitin alkoi hieman painaa, mutta kyllä ruotsalaistenkin tahti hiipui toisen jakson lopulla. Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen.


Ruotsi selvästi parempi 23-vuotiaissa

Jo aamupäivällä pelatussa 23-vuotiaidenottelussa ruotsi nuiji Suomen luvuin 14-2 (6-1). Numeroiden takaa paljastuu ilman muuta se että lähes kaikki Suomen pelaajat olivat eilen perjantaina ensimmäisen kerran isolla jäällä. Ruotsalaisten luistelu ja kuviot olivat selvästi valmiimpaa, joka ei tietysti ole suuri yllätys. Suomen maalit viimeisteli Tuomas Mokka kulmalyönneistä. Lisäksi hän kumautti kerran kulmasta ylärimaan. Suomen paras pelaaja oli maalivahti Cristofer Huber, joka oli täystyöllistetty, mutta erittäin hyvä.

Cristoffer Huber selvisi pallosateessa hyvin, kuva Pekka Huovila

- Tässä ottelussa oli onnistumisia oman pelin tekemisessä vain yksittäisinä suorituksina, mutta samalle tämä kertoi meille hyvin selkeästi ne asiat, joita pitää jatkossa parantaa - ensimmäisenä pitää vähentää omia virheitä jo huomiselle, kertoi joukkueen valmentaja Antero Levänen. Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin kelpo startti kohti joulukuun MM-kisoja, jatkoi Levänen.

Eilen Suomen joukkueet ottivat tuntumaa isoon jäähän pelaamalla kumpikin yhden puoliajan Uppsalan Siriusta vastaan. Ensimmäisellä jaksolla 23-vuotiaat veivät suomen 3-0 johtoon ja toisella jaksolla A-maajoukkue pelasi 2-2. Eli Suomi Sirius päättyi 5-2 (3-0) Suomen voittoon.

A-maajoukkuetapahtumat 2013-14

Harjoitusmaaottelut Ruotsia vastaan Uppsalassa 7.-8.9.2013.

Irkutskin 2014 (26.1-2.2) MM-kisojen kotisivut ovat avautuneet ja mm. kisalogo on valittu.

Maajoukkuetapahtumat 2012-13

14.-16.12.2012 Russian Government Cup Abakan, Venäjä                                                               27.1-3.2.2013 MM-kisat Vänersborg, Ruotsi

Otteluohjelma:

Jääpallon miesten maailmanmestaruuskilpailut 2013, ajat Ruotsin aikaa
(Ottelut pelataan Vänersborgin Areenassa ellei toisin mainita)

MM-kisojen lipunmyynti on alkanut

Sunnuntai, 27 tammikuu
14:45 Ruotsi-Suomi
18:30 Venäjä-Kazakstan
13:00 Norja, Valko-Venäjä, Oslo

Maanantai, 28 tammikuu
12:00 Suomi-Valko-Venäjä
15:30 Norja-Venäjä
19:00 Ruotsi-Kazakstan

Tiistai, 29 tammikuu
14:30 Kazakstan-Norja
18:00 Suomi-Venäjä, Slättberg Hall, Trollhättan
20:00 Ruotsi-Valko-Venäjä

Keskiviikko, 30 tammikuu
12:00 Suomi-Kazakstan
15:30 Venäjä-Valko-Venäjä
19:00 Ruotsi-Norja

Torstai, 31 tammikuu
12:00 Kazakstan-Valko-Venäjä
15:30 Norja-Suomi
19:15 Ruotsi-Venäjä, Heden, Göteborg

Lauantai 2 helmikuu
12:00 1. välierä
15:45 2. välierä
19:30 A-sarjassa säilyminen, runkosarjan 5 vs. 6

Sunnuntai, 3 helmikuu
11:45 Pronssiottelu
15:30 MM-loppuottelu

lisätietoja Ruotsin liiton kotisivuilta

Pataan tuli rajusti

Jääpallon MM 2012 miehet, ja 19-v. Suomella oli vaisu päivä, miehet MM rökäletappio Ruotsille ja 19-v pronssitappio Norjalle

MM 2012 jääpallo käynnistyi

vs. 12 –0 (6-0) Almaty, Kazakstan 29.1.2012

32 MM-kisat alkoivat Ruotsi Suomi ottelulla. Terhakka Ruotsi näytti kaapin paikan heti ottelun alussa. Reilu vartti ja taululla 3-0, se oli siinä. Lopulta Ruotsi iski historialliset 12-0 tulostaululle. 1980 Syvtyvkarissa, Venäjällä 1980 Suomi hävisi samoin (12-0) luvuin Ruotsille, molemmat luvut ovat suurimmat koko jääpallohistoriassa. Suomi ei päässyt peliin mukaan missään vaiheessa, lieneekö pitkä matkustaminen vienyt voimat. Joka tapauksessa Ruotsi antoi myrskyvaroituksen ja nousi saman tien kisojen suosikiksi. Suomi ei voi tästä muuta kuin parantaa, ja se tunne on varmasti joka pelaajalla ja joukkueenjohdolla.
Valmentaja Tommy Österberg nosti ottelun jälkeen Suomen joukkueesta ainoiksi valopilkuiksi mv. Timo Oksasen ja debytantti Samuli Helavuoren.

Tulosta ei selitä mikään, se oli onneton, mutta jatkoa ajatellen joukkueen on noustava maksimaaliselle tasolle, mikäli finaaliin halutaan päästä. Löytyykö jalopeuroilta sitä venymistä mitä arvokisoissa vaaditaan? Ottelu näytti selvästi, ettei normaali suoritus riitä – ei lähellekään. Nyt pitää parantaa lujasti ja se lähtee pienistä asioista – ottelussa pitää voittaa jokainen kaksinkamppailu, antaa syöttö lapaan, panna kroppa peliin mustelmien myötä, kestää ”pusuja” heittäytyä laukausten eteen, rikkoa vastustajan luistelusuuntia jne. Huomenna on vaikea ottelu Venäjää vastaan ja sen jälkeen tulee ”kevyempiä” vastustajia, jolloin on hyvä paikka laittaa oma peli kuosiin ja rakentaa joukkue kohtaamaan etukäteen vahvempi joukkue välierässä. Toivo elää, joukkueessa on potentiaalia, nyt vain hattu nöyrästi kouraan ja kohti uusia haasteita.


Otteluohjelma MM-kisat 29.1–5.2 Kazakstan
Kazakhstan WCS 2012 of Bandy
Group A
Date Time Game
29.1 15.00 Ruotsi – Suomi 12-0 (6-0)
17.30 Venäjä - USA
20.00 Kazakstan - Norja

30.01.2012
Start 13.30 NOR - SWE
16.00 RUS - FIN
19.00 USA - KAZ
31.01.2012
Start 13.30 FIN - USA
16.00 RUS - NOR
19.00 KAZ - SWE
01.02.2012
Start 13. 30 FIN - NOR
16.00 SWE - USA
19.00 RUS - KAZ
02.02.2012
Start 13. 30 USA - NOR
16.00 KAZ - FIN
19.00 SWE - RUS
03.02.2012
04.02.2012
13.00 Semifinal 1
16.00 Semifinal 2
05.02.2012
11.00 3-rd place game
16.00 FINAL

Jääpallon nuorten Y19 MM-kilpailut Porissa on pelattu. Venäjä on maailman Mestari 2012, finaalissa kaatui Ruotsi luvuin 4-1 (1-0). Suomi kohtasi pronssiottelussa Norjan ja


Kisojen otteluraportteja: http://www.u19bandy.com/index.asp
Otteluohjelma ja tulokoset:

27.1.2012
09:45 Ruotsi-Suomi 3-1
12:00 Norja-Venäjä 0-6
15:00 Venäjä-Ruotsi 1-3
19:00 Suomi-Norja 2-3
28.1.2012
08:30 Norja-Ruotsi 3-7
10:45 Venäjä-Suomi 6-0

Sarjataulukko:
Ottelut Voitot Tasapelit Häviöt Maalit Pisteet
Ruotsi 3 3 0 0 13-5 6
Venäjä 3 2 0 0 13-3 4
Norja 3 1 0 2 6-15 2
Suomi 3 0 0 3 3-12 0

15:15 SF1-SF4 Ruotsi - Suomi 7-1
17:15 SF2-SF3 Venäjä - Norja 2-1

29.1.2012
10:00 Medal1-Medal2 Ruotsi - Venäjä 1-4 (0-1)
13:00 Medal3-Medal4 Norja - Suomi 7-3 (4-1)

MM2012-kisaryhmä on valittu - Lue pelaajaprofiilit

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Tommy Österberg on tehnyt lopulliset MM-kisavalinnat. MM-kisat pelataan Kazakstanissa, Almatyn kaupungissa 29.1–5.2.2012. Venäjä on hallitseva maailmanmestari, Suomi puolustaa kisoissa hopeaa. Näin YLE:n sivuilla.

Luonnehdinnat joukkueen pelaajista, reservistä ja johtoryhmästä:

Viimeiset lukot:

#1 Timo Oksanen (Bollnäs GIF, 79 maaottelua)
Vuoden 2004 maailmanmestarimolari Tipi tekee muutaman vuoden jälkeen paluun MM-ryhmään. Huippukautta huippujoukkueessa pelaava maalivahti on tärkeä osa voittavaa joukkuetta. Tipin käsi on kunnossa ja spagaatti taipuu.

#12 Marko Herajärvi (Tillberga Bandy, 20 maaottelua)
Kahdesti MM-kisojen (2010 Moskova, 2011 Kazan) parhaaksi molariksi valittu Macke täydentää kisojen parhaan maalivahtiosaston. Macke tuo MM-ryhmään iloisuutta, kohteliasta käytöstä sekä ripauksen akrobatiaa.

Puolustuslinja:

#4 Pekka Hiltunen (Zorki, 28 maaottelua)
Ammattimies Venäjän kivikovasta bandyliigasta. Himman kantavan syvä nauruääni kuuluu yleensä joukkuepalaverin loppuvaiheessa, kun tunnelma on jo rentoutunut. Himma ottaa ja antaa iskuja, nappaa pallon ja tinttaa sen pilkulta pörsään.

#5 Mika Jussila (Kalix Bandy, 12 maaottelua)
Mike rymistelee ylipuolelle ja luita myöten. Muuten rauhallinen ja toiset hyvin huomioiva pohjoisen poika on kentällä tulta ja tappuraa. Seurajoukkueensa puolustuksen johtotähti on joukkuepelaaja, joka ei ota turhia riskejä ja pitää turvayön kiinni.

#19 Antti Ekman (IFK Kungälv, 44 maaottelua)
A.k.a Eku Bigfoot. Ekun olemus huokuu huippu-urheilijan asennetta. Armoton muille ja itselle. Ruoskii palloa kohti vastustajan maalia ja ruokkii hyvällä liikkeellä keskikentän pelinrakentajia entistä kovempaan vauhtiin. Herättää kunnioitusta kentällä ja kopissa.

#21 Samuli Helavuori (Bollnäs GIF, MM-ensikertalainen)
A-maajoukkueen ensikertalainen on kertaheitolla ottamassa paikkaansa bandymaailman eliitissä. Debyyttikausi Pallonenissä on ollut nappisuoritus. Hyvä ulottuvuus yhdistettynä nuoruuden intoon luovat yllätysvalmiin paketin, joka horjuttaa vastustajan itseluottamusta.

#23 Ilari Moisala (Broberg, 29 maaottelua)
Ruotsiin Hesan kautta siirtynyt oululaismies on nostanut kausi kaudelta pelillistä tasoa. Ilun pelirohkeus ja pelinopeus tekevät hänestä nykyaikaisen pallollisen pakin. Hyvä lyönti ja liike ei jätä liikaa tilaa vastapuolen hyökkääjälle.

Keskikentän moottorit:

#7 Rolf Larsson (Helsingin IFK, 20 maaottelua)
Nappe on yksi maailman nopeimmista jääpalloilijoista. Kausi kaudelta hänen merkityksensä korostuu seura- ja maajoukkueessa. Kokonaisvaltainen bandymies, jolla on laji-identiteetti polttomerkitty sieluun asti.

#8 Tomi Hauska (Mikkelin Kampparit, 17 maaottelua)
Jääpallo on hauska peli – varsinkin jos asiaa kysyy Tomin joukkuekavereilta. Erinomaisen luistelutekniikan ansiosta Tomi panee itsestään 100% likoon joukkueen puolesta. Tomin kunniaksi on sanottava, että hänellä on myös erinomainen lauluääni.

#11 Mikko Aarni (Sandvikens AIK, 69 maaottelua)
Aarnikotkan bandansilmät ovat nähneet kisat jos toisetkin. Vuoden 2004 maailmanmestari ei turhia hötkyile, paitsi silloin kuin siihen on aihetta. Maaliahne välihyökkääjä osaa iskeä maalin vaikeassakin paikassa. Mikko on joukkueen kokenutta kaartia ja rikkoo kisoissa kolmenvartin rajapyykin.

#13 Ville-Veikko Angeria (Oulun Luistinseura, MM-ensikertalainen)
Huimaan vireeseen itsensä piiskannut VV tuo tuulahduksen Luistinseuran jääpalloyliopistosta. Rehtorinsa opissa VV:stä on hioutunut tärkeä yleispelaaja, joka asettaa joukkuekaverit etusijalle. Vahva luistelu, terävä mailatekniikka ja rauhallinen luonne ovat maajoukkuepelaajan tunnusmerkit.

#20 Juho Liukkonen (Bollnäs GIF, 21 maaottelua)
Lipi on hyvä esimerkki suomalaisen jääpalloilijan kasvusta lahjakkaasta junnusta huippuammattilaiseksi. Kuluvalla kaudella Lipi tavoittelee Elitserienin maalikuninkuutta. Loistava pelikäsitys ja vahva pelimoraali ovat tehneet hänestä maajoukkueen luottopelaajan.

Maalinsylkijät:

#9 Pekka Rintala (Västerås SK, 15 maaottelua)
Hyvää vauhtiin Västeråsin miellyttävissä olosuhteissa itsensä saanut Pekka tekee paluun maajoukkueeseen. Vauhtikone, joka tyylivinkkejä nuoremmat pelurit voivat seurata tarkasti. Pelaajaominaisuuksiltaan valmentajan luottomies, jonka monipuolisuudelle on käyttöä rankalla kisaviikolla.

#10 Mikko Rytkönen (IFK Kungälv, 18 maaottelua)
Pitäähän joukkueessa vähintään kolme Mikkoa olla! Ryde täydentää mikkokiintiön omalla tinkimättömällä tavallaan tehden tärkeitä maaleja ja tuoden pienen ydinvoimalan verran energiaa hyökkäyspeliin.

#16 Markus Kumpuoja (IFK Kungälv, 19 maaottelua)
Poikamainen kujeilija, jonka varusteet useimmiten löytyvät kopilta. Markus on löytänyt onnensa armottomana maalitykkinä ja muutenkin elämä hymyilee. Joka koutsin toivevävy.

#18 Mikko Lukkarila (Bollnäs GIF, 34 maaottelua)
Lukilla on todennäköisesti MM-kisojen vahvimmat reisilihakset. Täydellisen lyöntitekniikan ansiosta Lukin käyttämät mailat ovat keräilyharvinaisuuksia. Lukin rynnätessä kentälle jäähileet lentelevät ja vastustajan on taas vaikeampi aloittaa hyökkäyksien rakentelua.

#22 Ville Aaltonen (Bollnäs GIF, 91 maaottelua)
Joukkueen kippari, henkinen johtaja Dalai-Bandy, jääpallon maailmanmestari 2004. Jalopeura kiireestä erikoisvalmisteisten terien kantaosaan asti. Sataprosenttinen jääpalloilija, jonka tsemppaamana maajoukkue tavoittelee finaalipaikkaa. Villen nostaminen hyökkääjäksi on taktinen yllätysveto, joka aiheuttaa pelkoa vastustajan maalivahdeissa.

Reservi:

Pertti Virtanen (mv, IFK Kungälv, 11 maaottelua), Marko Laitinen (Mikkelin Kampparit, ensikertalainen), Raoul Karlqvist (Helsingin IFK, ensikertalainen), Petteri Lampinen (Dinamo Kazan, 79 maaottelua), Kimmo Huotelin (Mikkelin Kampparit, 95 maaottelua), Sami Laakkonen (Dinamo Kazan, 112 maaottelua), Janne Hauska (Mikkelin Kampparit, 2 maaottelua) ja Tuomas Mokko (Kalix Bandy, ensikertalainen).

Jalopeurojen reserviläisjoukko koostuu kolmesta maailmanmestarista, vahvakätisestä maalivahdista ja tuoreista voimista. Kaikkien pelaajien sitoutuminen Jalopeuroihin kuvastaa äijien korkeaa moraalia Suomen jääpallomaajoukkuetta kohtaan. Tähän varamiesryhmään voi luottaa kuin vuoreen, joka tarvittaessa tulee Österbergin luo.

Penkkiväki:

Tommy Österberg, päävalmentaja
Jalopeuralauman sopivanmittainen alfauros, jonka taktiikkapalavereista olisi kaikenkarvaisilla yrityskoutsaajilla oppimista. Tomppa elää jääpalloa joka solullaan ja näkee kentän tapahtumat salamannopeasti. Taktinen ajattelu, eri variaatioiden implementoiminen peliin sekä luova ongelmanratkaisu tekevät Tompasta yhden suomalaisen jääpalloilun tärkeimmistä henkilöistä tällä hetkellä.

Ari Kukkonen, materiaalipäällikkö
A-maajoukkuetoiminnan vanhempi valtiomies, jonka majoituskohde toimii niin komentokeskuksena, viihdekeskuksena tai keskusvarastona. Arskan tarkan silmän alla säilyvät niin varusteteipit kuin kahvipaketitkin. Arskan pyyteetön työ A-maajoukkueen hyväksi jää usein varustekasojen taa piiloon, mutta lopulta kaikki kiittävät.

Petri ”Pärre” Laakso, fysioterapeutti
Kalliolaisen ravitsemusliikkeen ovivahdin näköinen fyssari on tärkeä solu suomalaisessa joukkueurheilussa. Pärre tuntee vuosien takaa pelaajien kipeät kohdat ja osaa runtata juuri oikeasta kohdasta lihakset auki ja vetreiksi. Ehtymätön joukkuepelaaja, jonka apua kaikki tarvitsevat.

Oskari Finne, huoltaja
Osku on kokenut metallurgisti, jolle jääpallomatkat idän suuntaan alkavat tulla tavaksi. Reipasotteinen merimies ymmärtää pelaajien huoltotarpeet ja osaa sekoittaa juuri oikeat ainekset vesipulloon.

Topiantti Äikäs, joukkueenjohtaja
Liiton terävä pää, joka huolehtii aikatauluista ja juoksee joukkueen asioita. Tarvittaessa Toppo toimii pääkoutsin tulkkina, huoltojana apulaisena tai Jääpalloliiton kongressiedustajana. Liiton Helsingin tietotoimiston linkki kisatapahtumien ytimeen ja joukkueen etujen vartija.

MM-kisoista raportoidaan tuoreeltaan näillä sivulla ja suoraan medialle.
YLE näyttää kaikki Suomen MM-pelit TV:stä.

Projekti "Almaty" - Bandy MM2012

Projekti "Almaty" — Österbergin Jalopeurat kohti MM-turnausta

Jääpalloliitto tulee panostamaan vuoden 2012 MM-turnaukseen. Kisajoukkueen ilmeestä voi lukea näiltä sivuilta. MM-kisaryhmä on jo päävalmentajan tarkkailussa ja Österberg on laatinut laajan nimilistan tarkkailtavista pelaajista.


Jalopeurat kohti Kazakstania

Finbandy-sivujen MM-toimitus kertoo joukkueen valmistautumisesta MM-turnaukseen alkukauden aikana. Uutisia lisätään sivuille viikoittain.

Joukkueen ilme on uusittu suomalaiskansallisessa hengessä. Jalopeuralauma ärjyy nyt tosissaan ja haastaa lajin mahtimaat. Viime vuoden hopeasija osoittaa, että suomalainen jääpallo on edelleen huipputasolla.

Seuraa Österbergin Jalopeurojen kulkua kohti Almatyn legendaarista Medeo-stadionia näiltä sivuilta!

Kv. kalenteri 2011-16

Jääpallon kansainvälinen kilpailukalenteri 2011-16, päivitetty 14.6.2011

Venäjä vei MM finaalin

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä

Venäjän ei antanut yllättää itseään toistamiseen

Venäjän miesten jääpallomaajoukkue ei jättänyt mitään epäselväksi, kun se voitti Suomen finaalissa 1-6 (1-3).
Pronssiottelussa Kazakstan kamppaili ensimmäisen jakson tiukasti, mutta toisen jakson kahden nopean ruotsalaismaalin jälkeen antautui totaalisesti luvuin 14-3 (4-2).
MM - finaali pelattiin reippaassa lumisateessa ja kentän myötäinen tuuli oli ensimmäisellä jaksolla Suomen selän takana

Venäjä karhu oli voimissaan heti ottelun alkuvihellyksestä lähtien. Suomen leijona sensijaan uinuili lähes koko ottelun ajan. Aivan ottelun alkuminuteilla Mikko Aarni pääsi pitkän syötön päätteeksi kaksin mv Geiselin kanssa, mutta epäonnistui viimeistelyssä. Sen jälkeen Venäjä otti pelin haltuunsa, loi painetta Suomen päätyyn ja sai kulmalyöntejä, mutta viimeisteli tuloksetta. Ottelun 20 minuutilla lähes vaarattoman näköisesta tilanteesta Dimitri Saveljev iski pallon 22 metristä takaristikkoon. Suomi oli ahdingossa, pelinrakentelu ei toiminut ja Venäjä sai pallonriistoja helpohkosti. Yhdestä niistä Pekka Hiltunen joutui sääntöjen vastaisesti rikkomaan Pavel Ryazantsevia rangaistusalueella, mistä seurasi rangaistuslyönti. Sen samainen Pavel iski Suomen maaliin, luvut olivat 0-2. Suomi reilun puolentunnin jälkeen rakensi ensimmäisen organisoidun hyökkäyksen, jossa Anti Ekmanin laukauksen jälkeisen riparin iski Mikko Lukkarila Venäjän verkkoon. Ottelu tassantui heti maalin jälkeen ja taukovihellystä odotellessa iski Juri Pogrebnoi 25 metristä pallon alakulmaan ja taukoluvuiksi 1-3.

Toisella jaksolla Venäjä myötätuulen turvin loi painetta Suomen päätyyn. 52 ja 54 minuutilla joutui kaksi suomalaispelaajaa jäähylle ja tämän Venäjä käytti hyväksen iskien ottelun 58 ja 59 minuuteilla suomalaisten keskialueen pallon menetyksistä kaksi maalia ja tulostaululle luvut 1- 5 . Peli oli pelattu. Yksi kentän hahmoista, Juri Pogrebnoi iski 79 minuutilla pallon Suomen alakulmaan ja samalla loppuluvuiksi 1-6.

Suomen mv. Marko Herajärvi valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Tommy Österberg totesi pelin jälkeen " Ottelu ei ollut meidän parasta peliä. Venäjä puolusti hyvin ja teki pelinrakentelun vaikeaksi. Muutenkin Venäjä oli vahva omassa pelissään ja ansaitsi voittonsa. Emme pystyneet horjuttamaan venäläisten peliä joten Venäjä oli tänään parempi joukkue. Tappio tuntuu aina ikävältä, mutta jos isoa kuvaa katsotaan niin kyllä Suomi pelasi hyvät kisat"

2012 kisat Kazakstaniin

Kansainvälisen jääpalloliiton (FIB) Kongressissa myönnettin Kazakstanille vuoden 2012 jääpallon MM-kisojen järjestelyoikeus. Kisat tullaan pelaamaan Almatyssa medeoradalla. Rata on yksi maailman kauneimmista jäästadioneista kuten oheisista kuvista voi nähdä http://www.advantour.com/kazakhstan/almaty/medeo-photos.htm
http://www.astana-almaty2011.kz/img/venue/venue_04.jpg Helmikuun 2011 alussa ko. stadionilla pelataan Asian winter Games kisojen jääpallo-ottelut.


Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Suomi - Venäjä 1-6 (1-3)

20 min 0-1 Dimitri Saveljev
26 min 0-2 Pavel Ryazantsev, rl
35 min 1-2 Mikko Lukkarila, syöttäjä Antti Ekman
44 min 1-3 Juri Pogrebnoi
48 min 1-4 sergei Lomanov jr
49 min 1-5 Pavel Ryazantsev
79 min 1-6 Juri Pogrebnoi

Kulmalyönnit
Suomi -
Venäjä 12


Maalipörssi, Suomen joukkue

7 maalia Sami Laakkonen,Mikko Rytkönen

6 maalia Mikko Lukkarila

4 maalia Mikko Aarni, Markus Kumpuoja

3 maalia Ville Aaltonen, Juho Liukkonen

2 maalia Antti Ekman, Pekka Hiltunen

1 maali Rolf Larsson

Otteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA 13-2 (8-1)
15.00 Kazakstan - Ruotsi 2-7 (0-5)
18.00 Venäjä - Norja 13-1 (7-0)

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja 9-0 (4-0)
15.00 Ruotsi - USA 8-1 (3-0)
18.00 Venäjä - Kazakstan 7-2 (2-1)

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja 3-7 (1-2)
15.00 Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)
18.00 Venäjä - Ruotsi 5-2 (4-0)

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1 USA - Valko-Venäjä 5-2 (2-2)
12.00 Semifinaali 1 Venäjä - Ruotsi 3-2 (3-1)
15.00 Semifinaali 2 Suomi - Kazakstan 5-4 ja, 4-4 (3-2)

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu Ruotsi - Kazakstan 14-3 (4-2)
16.00 Loppuottelu Suomi - Venäjä 1-6 (1-3)

Lopulliset sijoitukset

1. Venäjä

2. Suomi

3. Ruotsi

4. Kazakstan

5. Norja

6. USA

B-lohko

1. Valko-Venäjä

2. Kanada

3. Latvia

4. Unkari

5. Hollanti

Suomen joukkue Kazanin 2011 MM-kisoissa

Maalivahdit

12. Marko Herajärvi HT-Bandy

24. Pertti Virtanen IFK Kungälv

Kenttäpelaajat

2. Petteri Lampinen Dynamo Kazan

3. Ilari Moisala HIFK

4. Pekka Hiltunen HT-Bandy

5. Mika Jussila HT-Bandy

7. Rolf Larsson HT-Bandy

8. Tomi Hauska Kampparit


10. Mikko Rytkönen HT-Bandy

11. Mikko Aarni Sandviken

14. Markus Kumpuoja IFK Kungälv

17. Jarmo Mällinen OLS

18. Mikko Lukkarila Bollnäs GIF

19. Antti Ekman HT-Bandy

20. Juho Liukkonen Bollnäs GIF

22. Ville Aaltonen Bollnäs GIF

77. Sami Laakkonen Dynamo Kazan

JOHTO
Topiantti Äikäs Joukkueenjohtaja

Tommy Österberg Päävalmentaja

Samuli Niskanen Valmentaja

Ari Kukkonen Tekninen huoltaja

Tommi Nakari Huoltaja

Petri Laakso Fysioterapia

Suomi finaaliin

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä

Suomi - Venäjä kohtaavat MM finaalissa
- Suomi - Kazakstan 5-4 ja. 4-4 (2-3) ja USA jatkaa A-sarjassa

Suomi voitti thrilleriottelussa Kazakstanin toisen jatkoajan sudden death maalilla, jonka viimeisteli Isojen Otteluiden Mies Sami Laakkonen kulmalyönnistä.Voiton myötä Suomi kohtaa Venäjän Kazanin 2011 MM-kisojen finaalissa. Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin Pekka Hiltunen. Toisessa välierässä Venäjä voitti Ruotsin 3-2 (3-1) ja A-lohkon karsintaottelussa USA voitti Valko-Venäjän 5-2.

Ottelu pelattiin kohtalaisissa olosuhteissa, tosin tuuli puhalsi kentän suuntaisesti. Ottelun alku mentiin varovaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti kokojoukkueen voimin. Suomen harmiksi maalinteon käynnisti Kazakstan hyvin pelatun vastahyökkäyksen päätteeksi. Gorchakov iski vapaasti 20 metristä avausmaalin. Suomi tuli 18 minuutilla tasoihin Pekka Hiltusen vapaalyönnistä. Maalista huolimatta Suomen peli ei vapautunut ja kylmää vettä tuli niskaan 23 minuutilla Juri Loginovin iskiessä rangaistuslyönnistä 1-2 johtomaalin. Suomen peli ei ollut parhaassa kuosissa, syötöt eivät menneet kohdilleen, kärjille ei saatu pelattua palloja, ei saatu pallon riistoja keskialueella ja vastustajan karvausta ei saatu murrettua. Ottelu oli täysin auki ja onneksi kuin salama kirkkaalta taivaalta Antti Ekman sai pelattua pallon Mikko Rytköselle, joka iski tasoituksen 20 metristä. 40 minuutilla Suomen kulmalyönnin jatkotilanteesta Juho Liukkonen onnistui viemään Suomen 3-2 taukojohtoon.

Toisen jakson alussa Suomi sai hyvän mahdollisuuden kazukkien jäähyillessä, parhaimmillaan jäähypenkkiä kulutti kolme pelaaja. Jäähyjen aikan Suomi pystyi iskemään yhden täysosuman Pekka Hiltusen iskiessä 4-2 johtomaalin. Hyvän myötätuulen turvin Kazakstanin hyökkäykset vyöryivät Suomen maalille. Tulostakin syntyi, 4-3 Dennis Slautin ja 4-4 ottelun 85 minuutilla kulmalyönnin jälkitilanteesta Dimitri Zavidovsky iski tasoituksen ja niin mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla kazukit saivat myötätuulen taakseen ja hallitsivat jatkoajan ensimmäistä puoliaikaa. Jostakin syystä pallo pomppi suomalaisilla enemmän ja kazukit pystyivät rakentamaan ja hallitsemaan ottelua. Voi sanoa, että Suomi selvityi toiselle jatkoajalla. Tuulen merkitys paljastui heti toisen jatkoajan alettua, Suomi pääsi taas peremmin peliin mukaan. Ammattimiehen varmuudella Sami Laakkonen iski kulmalyönnistä Suomelle 5-4 jatkoaikavoiton.

Päävalmentaja Tommy Österberg kertoi pikakommentit ottelun jälkeen "Huono jää sotki joukkueen pelinrakentelun ja jäässä pelaamisen sijasta jouduimme lyömään pitkiä avauksia. pelasimme olosuhteiden mukaan. Kazakstan taas kerran näytti vahvuutensa, hyvä peli heiltä".

Suomen joukkueen toinen valmentaja Samuli Niskanen totesi että nyt on pelattiin huono peli, mutta hyvän joukkueen merkki on että huonollakin pelillä pystyy voittamaan, siitä kiitos joukkueelle. "Heikon jään vuoksi tavoittelimme erikoistilanteita, missä olemme olleet koko turnauksen ajan vahvoja. Kulmasta se ratkaisu syntyi, joten niiltä osin onnistuimme".

Golden Goal maalin iskijä Sami Laakkonen piti ottelua nihkeänä ja vaikena "Maalintekopaikat olivat vähissä ja vastustaja teki pelin vaikeaksi. Onneksi onnistuimme erikoistilanteissa. Ratkaisuun päättyneesä kulmassa tavoitteenani oli lyödä pallo maalia kohti ja sinne se upposi".

Suomen ja Venäjä loppuottelun voi seurata YLE:n FST kanavavalla klo 16.25 lähtien ja internetin (YLE areena) kautta alusta alkaen. Sunnuntain otteluja voi seurata internetin kautta myös osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy


Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Suomi - Kazakstan 5-4 ja 4-4 (3-2)

13 min 0-1 Sergei Gorshakov
18 min 1-1 Pekka Hiltunen, syöttäjä Ville Aaltonen
23 min 1-2 Juri Loginov rl
35 min 2-2 Mikko Rytkönen, syöttäjä Antti Ekman
40 min 3-2 Juho Liukkonen
55 min 4-2 Pekka Hiltunen
63 min 4-3 Denis Slautin
85 min 4-4 Zavidosky
jatkoaika 5-4 Sami Laakkonen


Kulmalyönnit
Suomi 10
Kazakstan 7

laukaukset maalia kohti
Suomi 16
Kazakstan 9

Maalipörssi, Suomen joukkue

7 maalia Sami Laakkonen,Mikko Rytkönen

5 maalia Mikko Lukkarila

4 maalia Mikko Aarni, Markus Kumpuoja

3 maalia Ville Aaltonen, Juho Liukkonen

2 maalia Antti Ekman, Pekka Hiltunen

1 maali Rolf Larsson

Otteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA 13-2 (8-1)
15.00 Kazakstan - Ruotsi 2-7 (0-5)
18.00 Venäjä - Norja 13-1 (7-0)

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja 9-0 (4-0)
15.00 Ruotsi - USA 8-1 (3-0)
18.00 Venäjä - Kazakstan 7-2 (2-1)

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja 3-7 (1-2)
15.00 Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)
18.00 Venäjä - Ruotsi 5-2 (4-0)

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1 USA - Valko-Venäjä 5-2 (2-2)
12.00 Semifinaali 1 Venäjä - Ruotsi 3-2 (3-1)
15.00 Semifinaali 2 Suomi - Kazakstan 5-4 ja, 4-4 (3-2)

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu Ruotsi - Kazakstan
16.00 Loppuottelu Suomi - Venäjä

Suomi niukasti Kazakstania parempi

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä

Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)

Suomi otti pakkovoiton Kazakstanista, mutta sai samalla myrskyvaroituksen lauantain välieräotteluun. Voiton myötä Suomi voitti ensimmäistä kertaa MM-kisoissa runkosarjan ja saa vastaansa lauantaina välierässä Kazakstanin. Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin mv. Marko Herajärvi ja tehokkain pelaaja oli Mikko Aarni 2 (1+1) tehopisteellä.

Hyvissä olosuhteissa pelatun ottelun alku mentiin suomalaismerkeissä. Mikko Aarni vapautti upealla pystysyötöllä Mikko Rytkösen läpiajoon ja Suomi johti 0-1. Ottelu eteni suomalaisittain hyvin, kulmalyönnistä Aarni iski 0-2 ja puolen tunnin pelinjälkeen Pekka Hiltunen viimeisteli rangaistuslyönnistä luvuiksi 0-3. Suomalaisten ote herpaantui ja kazukit pääsivät peliin mukaan. Ammatimiesten varmuudella he iskivät Bronnikovin ja Zavidovskyn toimesta taukoluvuiksi 2-3.

Suomalaiset tulivat päättäväisesti toiselle jaksolle. Rolf Larsson syötti pitkän kuljetuksen päätteeksi Sami Laakkosen avopaikkaan, mistä Sami viimeisteli 2-4 johtomaalin. Maalin jälkeen peli jälleen tasaantui ja suomalaisilla oli vaikeuksia läpäistä Kazakstanin hyvin puolustukseen ryhmittynyttä joukkuetta. Kazakstan otti aikalisän 15 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Aktivinen korkea karvauspeli tuotti vaikeuksia Suomen pelinrakentelulle. Ottelun lopussa Leonid Bedarev aiheutti suomalaisille sydämen tykytyksiä iskemällä 3-4 kavennusmaalin 88 minuutilla.


"Ottelu ei ollut meiltä parasta peliä tässä turnauksessa ja Kazakstan on aina hyvä joukkue, jolle on annettava tunnustusta. Meille jäi välierään paljon parannettavaa. Syöttöpeli, hyökkäyksen ajoitus, liian paljon pallon menetyksiä keskialueella. Ne asiat on parannettava jatkossa" kertoi päävalmentaja Tommy Österberg ottelun jälkeen ollen kuitenkin tyytyväinen runkosarjan voitosta.

Suomen välierän ja mitalipelin voi seurata YLE:n kanavilta tai internetin kautta. Otteluita voi seurata internetin kautta myös osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy


Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)

10 min 0-1 Mikko Rytkönen, syöttäjä Mikko Aarni
14 min 0-2 Aarni
30 min 0-3 Pekka Hiltunen, rl
37 min 1-3 Vjatseslav Bronnikov
41 min 2-3 Dimitri Zavidovsky
48 min 2-4 Sami Laakkonen, syöttäjä Rolf Larsson
88 min 3-4 Leonid Bedarev


Kulmalyönnit
Suomi 9
Kazakstan 7

laukaukset maalia kohti
Suomi 9
Kazakstan 11

Maalipörssi, Suomen joukkue

6 maalia Sami Laakkonen,Mikko Rytkönen

5 maalia Mikko Lukkarila

4 maalia Mikko Aarni, Markus Kumpuoja

3 maalia Ville Aaltonen

2 maalia Juho Liukkonen, Antti Ekman

1 maali Rolf Larsson

Otteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA 13-2 (8-1)
15.00 Kazakstan - Ruotsi 2-7 (0-5)
18.00 Venäjä - Norja 13-1 (7-0)

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja 9-0 (4-0)
15.00 Ruotsi - USA 8-1 (3-0)
18.00 Venäjä - Kazakstan 7-2 (2-1)

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja 3-7 (1-2)
15.00 Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)
18.00 Venäjä - Ruotsi

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1
12.00 Semifinaali 1
15.00 Semifinaali 2

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu
16.00 Loppuottelu

Suomi kuritti Norjaa

Suomi jatkoi vakuuttavia esityksiä Kazanissa. Norja kaatui selvin luvuin 9-0 (4-0). Suomen tehokkain oli kolme maalia viimeistellyt Mikko Lukkarila. Ottelu oli Suomelle neljäs perättäinen tappioton ottelu MM-kisoissa. Ottelu pelattiin pienessä lumisateessa, mikä haittasi pelaamista jaksojen lopussa.

Ottelun alku oli tasaista pelaamista, vaikka suomalaiset hallitsivatkin palloa. Ottelu ratkesi 20 minuutin pelin jälkeen 2 ja ½ minuutissa Suomen iskiessä kolme täysosumaa. Maalinteon aloitti Antti Ekman Juho Liukkosen syötöstä pelin 20 minuutilla. Sen jälkeen minuutin välein iskivät Mikot Rytkönen ja Lukkarila tulostaululle luvut 3-0. Tauolle mentiin luvuissa 4-0. Suomi hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi tilastojenkin valossa: laukaukset maalia kohti 11-3 ja kulmalyönnit 5-2.

Toinen jakso käynnistyi lumettomalla jäällä ja sen Suomi käytti hyväksen. Ensin Mikko Lukkarila ajoi päätyrajaa pitkin maalin eteen ja viimeisteli 5-0 lukemat ottelun 46 minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin Juho Liukkonen iski kulmalyönnin jälkitilanteesta ja minuutti edellisestä Lukkarila iski Suomelle jo 7-0 johtomaalin. Suomi voitti toisen jakson 5-0. Loput toisen jakson täysosumista kirjattiin Sami Laakkoselle ja Markus Kumpuojalle.

Mikko Rytkönen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

"Ottelu oli heikkotempoinen, norjalaisillakin taisi olla huominen USA ottelu mielessä. Asenne ja valmistautuminen otteluun oli kuitenkin riittävän hyvä ja teimme ne maalit, mitkä riittivät voittoon" kertoi päävalmentaja Tommy Österberg pelin jälkeen.

Suomi kohtaa huomenna Kazakstanin ja voiton myötä voittaisi Suomi ensimmäistä kertaa runkosarjan MM-kisoissa.


Otteluita voi seurata internetin kautta osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy

Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Suomi - Norja 9-0 (4-0)

20 min 1-0 Antti Ekman, syöttäjä Juho Liukkonen
21 min 2-0 Mikko Rytkönen
22 min 3-0 Mikko Lukkarila
31 min 4-0 Mikko Rytkönen, syöttäjä Sami Laakkonen
46 min 5-0 Lukkarila
51 min 6-0 Liukkonen
52 min 7-0 Lukkarila, syöttäjä mv Pertti Virtanen
74 min 8-0 Laakkonen, syöttäjä Ville Aaltonen
79 min 9-0 Markus Kumpuoja

Kulmalyönnit
Suomi 9
Norja 5

laukaukset maalia kohti
Suomi 23
Norja 6

Maalipörssi, Suomen joukkue

6 maalia Mikko Rytkönen

5 maalia Sami Laakkonen

4 maalia Markus Kumpuoja, Mikko Lukkarila

3 maalia Ville Aaltonen, Mikko Aarni

2 maalia Juho Liukkonen Antti Ekman

1 maali Rolf Larsson

Otteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA 13-2 (8-1)
15.00 Kazakstan - Ruotsi 2-7 (0-5)
18.00 Venäjä - Norja 13-1 (7-0)

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja 9-0 (4-0)
15.00 Ruotsi - USA
18.00 Venäjä - Kazakstan

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja
15.00 Kazakstan - Suomi
18.00 Venäjä - Ruotsi

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1
12.00 Semifinaali 1
15.00 Semifinaali 2

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu
16.00 Loppuottelu


Suomi murjoi USA:n Kazanissa

Jääpallon XXXI MM-kisat Kazan, Venäjä

Suomi murjoi USA:n Kazanissa 13-2 (8-1)

Suomella ei ollut ongelmia kukistaessaan USA:n 13-2 runkosarjan kolmannessa ottelussa Kazanin MM-kisoissa. Suomen tehopelaajat olivat kolme maalia viimeistellet joukkueen kapteeni Ville Aaltonen ja Markus Kumpuoja. Suomi jatkaa MM-kisoissa edelleen tappioitta.

Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa, pakkasta -10 ja auringonpaiste. Keli sopi suomalaisille hyvin. Suomi johti tauolle mentäessä jo 8-1. Ottelun avausmaalin kulmalyönnistä iski joukkueen kapteeni Ville Aaltonen takalyöjän paikalta. Peräti seitsemän pelaajaa sai ensimmäisellä jaksolla maalimerkinnän (Aaltonen, Mikko Aarni, Juho Liukkonen, Markus Kumpuoja, Antti Ekman, Mikko Lukkarila ja Rolf Larsson). USA:n kuparisen rikkoi Daren Richardsson rangaislyönnistä.

Toisen jakson Suomi voitti maalein 5-1 ja koko ottelun siis 13-2. Uutena pelajaana Mikko Rytkönen liittyi maalintekijäkerhoon USA ottelussa.

"Hyvä asenne ja valmistautuminen otteluun riitti, teimme heti alkuun tarvittavat maalit ja samalla pelin helpoksi itsellemme. Toisella jaksolla lepuutimme Sami Laakkosta ja Pekka Hiltusta pelaten ottelun läpi koko materiaalilla. Toisella jaksolla pakkanen kiristyi ja ottelun ratkettua meni loppu hieman pelailuksi, mutta tavoite 2 pistettä saavutettin", kommentoi päävalmentaja Tommy Österberg pelin jälkeen

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Juho Liukkonen kertoi ottelun sujuneen suunnitellusti:
"Tavoite oli tehdä ottelu helpoksi, pelata helpoilla syötöillä ja hyvällä luistelulla murtaa USA:n puolustuspeli." Muuten Liukkonen oli tyytyväinen Ruotsi- ja Venäjä-otteluiden tuloksiin:
"On hienoa voittaa molemmat maat MM-kisoissa, pitää kuitenkin muistaa, että vielä emme ole voittaneet mitään. Alkupelit ovat sujuneet hyvin, koska koko joukkueen luistelu ja syöttöpeli on ollut hyvällä tasolla mikä on tehnyt pelaamisen helpoksi."


Otteluita voi seurata internetin kautta osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy

Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaaja Pekka Huovilan nimi mainitaan kuvassa tai kuvatekstissä. Kuvat ovat osoitteessa:
http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Suomi - USA (8-1)

03 min 1-0 Ville Aaltonen
13 min 2-0 Mikko Aarni, syöttäjä Aaltonen
21 min 3-0 Juho Liukkonen
23 min 4-0 Markus Kumpuoja
26 min 5-0 Antti Ekman
31 min 6-0 Mikko Lukkarila
32 min 7-0 Aaltonen, syöttäjä Rolf Larsson
37 min 7-1 Daren Richhardsson rl
42 min 8-1 Larsson
46 min 9-1 Aarni
55 min 10-1 Aaltonen
57 min 11-1 Kumpuoja
60 min 11-2 Brent Palmer
62 min 12-2 Mikko Rytkönen
63 min 13-2 Kumpuoja, syöttäjä Aaltonen

Kulmalyönnit
Suomi 16
USA 6

Maalipörssi, Suomen joukkue

4 maalia Sami Laakkonen, Mikko Rytkönen

3 maalia Ville Aaltonen, Mikko Aarni, Markus Kumpuoja

2 maalia Juho Liukkonen

1 maali Antti Ekman, Rolf Larsson, Mikko LukkarilaOtteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA 13-2 (8-1)
15.00 Kazakstan - Ruotsi
18.00 Venäjä - Norja

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja
15.00 Ruotsi - USA
18.00 Venäjä - Kazakstan

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja
15.00 Kazakstan - Suomi
18.00 Venäjä - Ruotsi

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1
12.00 Semifinaali 1
15.00 Semifinaali 2

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu
16.00 Loppuottelu

Suomi yllätti Venäjän

Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Jääpallon XXXI kilpailujen toisena kisapäivänä Suomi kohtasi isäntämaa Venäjän. Ennakko-veikkauksista poiketen Suomi löi tiukasti kampoihin. Ottelu alkoi odottelevissa merkeissä, kumpikin joukkue vältti riskejä. Pallo pidettiin turvallisesti omalla joukkueella; suomalaiset pelasivat pitkiä syöttöjä kärjille ja venäläisten kuljetusyritykset ohjattiin laitoihin. Kenttäpeli oli hyvin tasaista. Hiukan harmittavasti Sergei Lomanov jr onnistui Venäjän ensimmäisestä kulmalyönnistä viimeistelemään 1-0 johtomaalin isännille ottelun 5 minuutilla. Vartin jälkeen Suomi sai otetta peliin ja painetta Venäjän päätyyn. Ottelun 19 minuutilla Antti Ekman syötti Mikko Rytköselle, joka kuljetuksen jälkeen iski pallon 25 metristä ylänurkkaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Venäjän hyökkäyspeli alkoi tehota ja läheltä piti tilanteita tuli Suomen maalille. Tilanteista aiheutuneista kulmalyönneistä eivät isännät onnistuneet kuitenkaan viimeistelemään. Jakson viimeisellä viidellä minuutilla Suomen yläkarvaus toimi loistavasti. Rolf Larsson "pakotti" kulmalipulla Venäjän pelirakentajan antamaan Suomelle kulmalyönnin, jonka jälkitilanteesta Sami Laakkonen pamautti Suomelle 1-2 johtomaalin. Jakson viimeisellä minuutilla Suomella oli avopaikka, joka torjuttiin kulmalyönniksi. Kulmasta Mikko Rytkönen pamautti Suomelle 1-3 taukoluvuiksi.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaana pelaamisena. Venäjä myötätulessa lisäsi pelinopeutta ja suomalaiset pyrkivät paineen alla välttämään turhia pallon menetyksiä. Kärkipelaajia haettiin pitkillä avauksilla ja siten pallo saatiin Venäjän päätyyn. Venäjä piti pelinohjat käsiissään ja paine Suomen maalilla kasvoi. Torjutun kulman jälkitilanteesta iski Tyukavin 2-3 kavennuksen. Suomikin pääsi alkumyllytyksen jälkeen peliin mukaan ja mm. Ville Aaltosen vahvan noususta tuli "läheltä piti tilanne" . Ottelun 58 minuutilla Mikko Rytkönen iski kulmalyönnistä Suomelle 2-4 johtomaalin. Venäjä nosti karvausta ylöspäin ja Suomen pelinrakentelu loppui. 73 minuutilla Lomanov vahvan läpiajon päätteeksi kavensi luvuiksi 3-4. Venäläiset saivat luotua parikin avopaikkaa, mutta varmasti torjunut Pertti Virtanen hoiti maalissa tehtävänsä hyvin.

Päävalmentaja Tommy Östeberg oli tyytyväinen joukkueen esityksiin "Pelaajista kaikkit täyttivät hyvin oman ruutunsa. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme pelillisesti hyvin haastamaan Venäjän. Pelissä oli vaihtelevuutta. Pelaajat luottivat omaan pelaamiseen, mikä näkyi kentällä. Petteri Lampinen ohjasi alakerran toimintaa mallikkaasti ja jokainen pelaaja pelasi hyvin molempiin suuntiin. Tästä eteen päin mennään kuitenkin jalat maassa kohti mitalipelejä".

Otteluita voi seurata internetin kautta osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy

Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#

Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

02 min 1-0 Sergei Lomanov
19 min 1-1 Mikko Rytkönen
40 min 1-2 Sami Laakkonen
45 min 1-3 Mikko Aarni
53 min 2-3 Tyukavin
58 min 2-4 Rytkönen
73 min 3-4 Lomanov


Kulmalyönnit
Venäjä 13
Suomi 7
Otteluohjelma MM-kisat 23-30 tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2)
19.00 Norja - Kazakstan 2-6 (1-2)

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan 2-7 (1-3)
15.00 Norja - Ruotsi 0-11 (0-3)
18.00 Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA
15.00 Kazakstan - Ruotsi
18.00 Venäjä - Norja

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja
15.00 Ruotsi - USA
18.00 Venäjä - Kazakstan

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja
15.00 Kazakstan - Suomi
18.00 Venäjä - Ruotsi

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1
12.00 Semifinaali 1
15.00 Semifinaali 2

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu
16.00 Loppuottelu

Ruotsi vs. Suomi tasapeliin

Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2), rl kilpailu 3-4

Jääpallon MM-kisat käynnistyivät Kazanissa. Rakkaat naapurit Ruotsi ja Suomi mittelivät avausottelussaan. Ottelun alku oli tasaista vääntöä, mutta Ruotsi pääsi niskan päälle Suomen alakerran merkkausvirheestä. Christoffer Edlund sai pitkän syötön haltuunsa ja viimeisteli ottelun avausmaalin pelin kuudennella minuutilla. Suomen tuska jatkui, sillä haparoivan pelinrakentelun tuloksena ruotsalaiset saivat pallon haltuunsa Suomen puolustusalueella ja muutaman yrityksen jälkeen onnistui Stefan Erixson lisäämän luvuiksi 2-0.

Ottelun 22 minuutilla ruotsalaiset saivat ylivoimahyökkäyksen ja Suomen alakerta joutui rikkomaan. Edlund iski rangaistuslyönnistä 3-0. Sitten alkoi Sami Laakkonen-show, ottelun 34 minuutilla Sami vei pallon Ruotsin liberon edestä ja siirsi pienestä kulmasta pallon maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin Jarmo Mällinen vapautti Laakkosen läpiajoon ja ammattimiehen varmúudella hän kavensi luvuiksi 3-2. Suomella oli vielä otetta jakson lopussa, mutta kahdesta kulmalyönnistä huolimatta Ruotsi johti tauolle mennessä 3-2.

Toinen jakso käynnistyi suomalaisittain hyvin, hyökkäykset vyöryivät kohti Ruotsin maalia, mutta maalipaikat olivat vähissä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta yhtäkkiä kaksi ruotsalaispelaajaa oli noston jälkeen läpiajossa, jonka päätteeksi Edlund viimeisteli tulostaululle luvut 4-2 (58 min). Suomalaiset protestoivat tilannetta paitsiona, mutta 4-2 jäi voimaan. Ottelun 71 minuutilla Suomi sai hyvän tilanteen, Juho Liukkonen eteni keskialueella ja vapautti Mikko Lukkarilan läpiajoon - tilanne 4-3. Ottelun 78 minuutilla suomalaiset sähläsivät pallon keskialueella ruotsalaisille ja Edlund vei Ruotsin 5-3 johtoon. Peli tuntui ratkenneelta mutta toisin kävi. 82 peliminuutilla Suomi sai sivurajalyönnin, jonka Sami Laakkonen rinnan korkeudelta suoraan ilmasta jatkoi Ruotsin maaliin. Suomi haki tasoitusta ja ottelun 85 minuutilla Juho Liukkonen iski kulmalyönnistä loppunumerot 5-5.

Tasapelin jälkeen suoritettiin rangaistuslyöntikilpailu, jonka Suomi voitti maalein 4-3. Rangaistuslaukauskisan tulosta käytetään, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin.

Maajoukkuevalmentaja Tommy Österberg oli tyytyväinen lopputulokseen mutta ei pelissä sattuneisiin virheisiin:
"Ensimmäisellä jaksola pallon hallinta oli 50-50, mutta omista virheistä Ruotsi karkasi jo 3-0 johtoon. Erikoistilanteissa on myös hiomista. Hyvää oli kuitenkin maalit sivuraja- ja kulmalyönneistä. Alakerran pelaajista mv. Marko Herajärvi ja Pekka Hiltunen olivat hyvässä vireessä ja kärjessä Sami Laakkonen näytti ammattimiehen taitonsa."

Otteluita voi seurata internetin kautta osoitteesta: http://video.sport-express.ru/online/bandy

Suomen joukkueen kuvat ovat vapaasti käytettävissä jääpalloliiton kuvapankista kunhan kuvaajan - Pekka Huovilan - nimi mainitaan. Kuvat löytyvät osoitteesta:
http://picasaweb.google.com/bandymedia/SuomiMM2011#


Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2) rl kilpailu 3-4

06 min 1-0 Christoffer Edlund
12 min 2-0 Stefan Erixon
22 min 3-0 Christoffer Edlund
34 min 3-1 Sami Laakkonen
36 min 3-2 Laakkonen
58 min 4-2 Joel Edling
71 min 4-3 Mikko Lukkarila
78 min 5-3 Edlund
82 min 5-4 Laakkonen
85 min 5-5 Juho Liukkonen


Kulmalyönnit: Suomi 9 / Ruotsi 4


Otteluohjelma MM-kisat 23.-30. tammikuuta, Kazan

Otteluajat Suomen aikaa

Sunnuntai 23/1
14.00 Venäjä - USA 16-0 (7-0)
16.30 Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2), rl 3-4
19.00 Norja - Kazakstan

Maanantai 24/1
12.30 USA - Kazakstan
15.00 Norja - Ruotsi
18.00 Venäjä - Suomi

Tiistai 25/1
12.30 Suomi - USA
15.00 Kazakstan - Ruotsi
18.00 Venäjä - Norja

Keskiviikko 26/1
12.30 Suomi - Norja
15.00 Ruotsi - USA
18.00 Venäjä - Kazakstan

Torstai 27/1
12.30 USA - Norja
15.00 Kazakstan - Suomi
18.00 Venäjä - Ruotsi

Perjantai 28/1
Välipäivä

Lauantai 29/1
09.00 Karsintaottelu A-sarjaan 2012: A6 - B1
12.00 Semifinaali 1
15.00 Semifinaali 2

Sunnuntai 30/1
10.00 Pronssiottelu
16.00 Loppuottelu

20.-21.1. Maajoukkue valmistautuu MM-Kazaniin...


Suomen A-maajoukkue on parhaillaan valmistautumisleirillä Helsingissä tähtäimessä viikonloppuna alkavat jääpallon MM-kisat.

Leiriltä tihkuneet uutiset tietävät kertoa, että joukkue on hyvässä iskussa ja hyvällä huumorilla liikkeellä:
”Mikäli joillain pelaajilla on ollut raskaan kauden aikana jotain kremppoja, niin niiden suhteen ollaan menossa parempaan päin”, joukkueen toisena valmentajan toimiva Samuli ”Sämpy” Niskanen kertoili leiriltä.

Tommy Österberg on joutunut tekemään ryhmään viime hetken muutoksen kun Kungälvin riveissä viime kierroksilla liekehtinyt Markus ”Poika” Kumpuoja korvaa ikisoturi Igor Zolotarevin MM-ryhmässä.

Joukkue jatkaa leirirupeamaa vielä perjantaina Oulunkylän legendaarisella jäälakeudella ja suuntaa kohti Moskovaa ja edelleen Kazaniin perjantaina iltapäivällä.

Ensimmäinen tosikoitos MM-kisoissa on sunnuntaina 23.1. kun vastaamme asettuu puolustava mestari Ruotsi. Ottelusta voidaan odottaa jännittävää ja Suomen joukkue on valmis yllättämään aina varman päälle varmistelevan länsinaapurin.

Kisajoukkueen otteita seurataan tiiviisti näillä sivuilla ja tapahtumaraportteja pyritään välittämään päivittäin, parhaassa kaksi.

Kisojen virallinen englanninkielinen sivusto: http://www.worldbandy-2011.com/en/

Siellä on edelleen linkit paikallisille jääpallon uutissivuille:
http://www.bandynet.ru/ (pääosin venäjäksi)
http://bandy.tv/en (englanninkielinen bandy-tv:n sivusto; uutisia, klippejä... myös osin venäjäksi)

Myös kotimaiset vaihtoehdot, STT ja Ylen teksti-tv sekä Yle urheilu seuraavat kisoja.

Otteluita voi seurata verkossa myös Ruotsin STV:n netti-tv:n kautta (http://svtplay.se/t/103612/bandy) sekä tv-lähetyksinä (ks. tarkemmat lähetysajat STV Sportin sivuilta, josta voimme lukea esim., että Ruotsin maalitykki Patrik Nilsson joutuu jättämään, valitettavasti, kisat väliin viirussairauden takia.)

Kuulemisiin kisoista!

–Jojo