Uutiset 2006-2007

17.4.

Ville Aaltonen Zorkiin

Suomen Jääpallomaajoukkueen ja Bollnäsin keskikenttäpelaaja Ville Aaltonen siirtyy kaudeksi 2007/08 Venäjän liigaan Zorkin riveihin. Sopimus on yksivuotinen. Porilaislähtöinen Aaltonen on pelannut Ruotsissa kuusi kautta ja viimeiset kolme kautta Bollnäsissa. Aaltosesta kehittyi Bollnäsissa maailmanluokan pelaaja, joka mm. syksyllä 2006 valittiin seurajoukkueiden Maailman Cupin parhaaksi pelaajaksi.

”Olen parin viimeisen kauden ajan miettinyt siirtymistä Venäjän liigan. On hienoa päästä pelaamaan jääpalloa ammatikseen ja odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta. Muutan heinäkuussa Krasnagorskiin ja perhe seuraa perässä marraskuun alussa. Harjoittelen tällä hetkellä Bollnäsin kanssa ja kesän alussa on edessä muutto Suomeen” kertoi kesällä 28 vuotta täyttävä Aaltonen.

Zorkin hopeajoukkueessa on suuria muutoksia sitten viime kauden. Pois ovat Sami Laakkonen (Raketa), Daniel Mossberg (Raketa), Johan Andersson (Raketa) ja Daniel Andersson (Villa-Lidköping?)

Pohjoismaalaista väriä joukkueessa on kuitenkin runsaasti, sillä Aaltosen lisäksi seurassa on Hammarby-viisikko David Karlsson, Olov Englund, Stefan Erixon, Andreas Eskhult ja Göran Rosendahl.

3.4.

Sami Laakkonen Raketaan

Venäjän jääpalloliigassa kuudenneksi sijoittunut Raketa Kazanista rakentaa tulevalle kaudelle huippujoukkuetta Dynamon ja Zorkin haastajaksi. Suomalaispelaajista viimeisin seuraan liittynyt pelaaja on Zorkissa 58 maalia paukutellut Sami Laakkonen. Aikaisemmin seuraan ovat liittyneet Petteri Lampinen ja Per Hellmyrs, jotka pelasivat tämän vuoden Ruotsin mestarijoukkueessa Edsbynissä.

30.3.

Hyry kuukauden pelaaja

Suomen Jääpalloliitto valitsi Bandyliigan maaliskuun pelaajaksi ToPV:n Jussi Hyryn, joka pelasi mainiot play offs ottelut. Finaalissa hän iski kaksi täysosumaa ja voitti pudotuspelien pistepörssin tehoilla 13 (9+4).

26.3.

Zorki voitti venäjän liigan päätösottelussaan SKA Transbaikalin vierasottelussa 6-7 (2-4). Zorkin ykköspyssy Sami Laakkonen viimeisteli joukkueelleen kaksi täysosumaa. Sarja on päättynyt, Moskovan Dynamo voitti mestaruuden keräten 58 pistettä. Toiseksi sijoittui Zorki (57 p) ennen Kuzbasia (44 p). Paras maalintekijä oli Dynamon Sergei Obuhov – 84 täysosumaa. Sami Laakkonen oli viidenneksi paras maalintekijä 58 täysosumallaan.

Petteri Lampinen Raketaan

Hallitseva Ruotsin mestari Edsbyn menettää kaksi avainpelaajaansa Raketaan. Libero Petteri Lampinen ja sivutuki Per Hellmyrs ovat kirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset kazanilaisseuraan, jota valmentaa ruotsalainen Thony Lindkvist.

22.3.

SISÄASIAINMINISTERIÖ TIEDOTTAA

22.3.2007

Tiedotusvälineille

Sisäasianministeri Kari Rajamäki:

SUOMALAISTA RAHAPELIJÄRJESTELMÄÄ PUOLUSTETTAVA

EU:n komissio tiedotti 21.3. pyytäneensä kolmea EU:n jäsenvaltiota, Suomi mukaan luettuna, muuttamaan lainsäädäntöään urheiluvedonlyöntipalvelujen vapaan liikkuvuuden esteiden poistamiseksi. Komission mielestä kyseisten jäsenvaltioiden asettamat rajoitukset eivät ole voimassa olevan EU:n lainsäädännön mukaisia ja kyseiset jäsenvaltiot eivät ole osoittaneet toteuttamiensa toimien olevan tarpeellisia, oikeasuhtaisia ja syrjimättömiä. Komission mielestä kyseisten jäsenvaltioiden alan kansallisten toimijoiden ei myöskään voida katsoa pyrkivän yleishyödylliseen tarkoitukseen, koska niille on asetettu tiukkoja vuosittaisia tulotavoitteita ja koska ne markkinoivat uhkapelipalvelujaan usein yksityisten jälleenmyyjien kautta.

Suomi esittää aikanaan virallisen kantansa komission ilmoitukseen.

- Suomen rahapelilainsäädännössä on tavoitteiksi asetettu rahapelitoimintaan osallistuvien oikeusturvan takaaminen, väärinkäytösten ja rikosten estäminen sekä pelaamisesta aiheutuvien sosiaalisten haittojen vähentäminen. Meillä on pidetty yksinoikeusjärjestelmää täysin markkinaehtoista järjestelmää parempana tapana päästä noihin tavoitteisiin. Suomalaisessa yksinoikeusjärjestelmässä rahapelituotot käytetään lisäksi yleishyödyllisiin tarkoituksiin, korostaa rahapelilainsäädännöstä vastuullinen sisäasianministeri Kari Rajamäki.

- Valtioneuvoston esityksestäni asettama laajapohjainen, eduskuntapuolueiden kansanedustajista, rahapeliasioita käsittelevien ministeriöiden kansliapäälliköistä ja rahapeliyhteisöjen toimitusjohtajista koostuva Rahapelifoorumi katsoi yksimielisissä linjauksissaan, että suomalaisen rahapelijärjestelmän toimivaksi osoittautunut perusta on pyrittävä säilyttämään ja sitä on puolustettava EU-toimintaympäristössä. Rahapelifoorumi teki myös ehdotuksia lainsäädännön muutoksiksi, joilla tehostettaisiin rahapelaamisesta aiheutuvien sosiaalisten haittojen ehkäisemistä ja lisättäisiin viranomaisten keinoja puuttua lainvastaiseen rahapelitoimintaan, Rajamäki kertoo.

- Näitä muutoksia valmistellaankin parhaillaan sisäasiainministeriössä. Arpajaislakiin on kaavailtu otettaviksi säännökset muun muassa rahapelilupaa koskevaan lupahakemukseen liitettävästä pelihaittojen ehkäisysuunnitelmasta (esimerkiksi pelituotteiden evaluointi, markkinointipolitiikka, jakelutiepolitiikka, ikärajojen noudattamisen valvonta ja peliongelmaisten neuvonta), rahapelilupaan sisällytettävistä pelihaittojen ehkäisyehdoista, rahapelien markkinoinnista ja rahapelien ikärajoista. Rahapeliyhteisömme ovat käytännössä toteuttaneen tämänsuuntaisia toimia ilman nimenomaista lakisääteistä velvoitettakin. Arpajaislakiin on kaavailtu otettaviksi myös säännökset rahapelien toimeenpanon ja rahapelien markkinoinnin keskeyttämisestä sekä niiden tehosteeksi asetettavasta uhkasakosta. Lisäksi rikoslakiin on kaavailtu säädettäväksi rahapelitoiminnan yhteydessä tehdylle arpajaisrikokselle oma, ankarammin rangaistava tekomuotonsa, huomauttaa Rajamäki.

- EY-tuomioistuin on aikanaan todennut suomalaisen rahapelijärjestelmän EY oikeuden mukaisuuden. EY-tuomioistuimen aikaisempaa ratkaisulinjaa jatkanut viimeaikainen EY- ja EFTA-tuomioistuinten oikeuskäytäntö ei ole antanut aihetta muuttaa tätä arviota. EY-tuomioistuin on tuoreeltaan todennut jopa valvotun rahapelialan kasvun politiikan voivan olla täysin johdonmukaisen sen tavoitteen kanssa, joka koskee luvattomia eli kiellettyjä pelejä pelaavien ja vetoja lyövien pelaajien houkuttelemista luvallisen ja säännellyn toiminnan piiriin. EY-tuomioistuimen mukaan tämän tavoitteen saavuttamiseksi luvan saaneiden toimijoiden on muodostettava luotettava, mutta samanaikaisesti houkutteleva vaihtoehto kielletylle toiminnalle, mikä itsessään voi merkitä laajan pelivalikoiman tarjoamista, tietynlaajuista mainontaa ja turvautumista uusiin jakelutekniikoihin, perustelee Rajamäki.

- Suomalaisen rahapelijärjestelmän puolustaminen edellyttää jatkossakin laajaa kansallista yksimielisyyttä. Tämän vuoksi rahapelitoimintaa koskevan EY - oikeudellisen kehityksen ja rahapelien jakeluteknisen kehityksen seurantaa varten tarvitaan edelleenkin laajapohjaisia yhteistyöelimiä ja -foorumeja, Rajamäki esitti.

Lisätietoja: valtiosihteeri Kari Salmi, (09) 160 42802, poliisijohtaja Kimmo Hakonen, (09) 160 42875, arpajais- ja asehallintoyksikön päällikkö Jouni Laiho, (09) 160 42849

20.3.

Pronssiottelu OLS - Narukerä jouduttiin keskeyttämään hieman yli puolen tunnin pelaamisen jälkeen tilanteessa 3-3. Jää oli siinä vaiheessa mennyt vaaralliseen kuntoon. Vaihtoehtoina olivat uusintaottelu tai pronssin ratkaiseminen rankkareilla. Joukkueet päätyivät jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja Narukerä onnistui neljässä rankkarissa OLS:n kolmea vastaan. Näin siis pronssia Narukerälle.

Ruotsin finaalissa Edsbyn kaatoi jälleen Hammarbyn, nyt tosin vasta jatkoajalla tulleella äkkikuolemamaalilla 4-3. Hammarby johti peliä vielä toisen jakson puolivälissä 0-3, mutta Edsbyn tuli väkisin tasoihin ja otti ToPV:n tavoin neljännen peräkkäisen mestaruutensa. Upeassa kelissä pelattua ottelua seurasi jälleen yli 20 000 katsojaa.

13.3.

Laakkonen iski kahdesti

Sami Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa Zorkin hakiessa vieraspisteet Sibselmashilta. Ottelu päättyi Zorkin 0-5 (0-2) voittoon. Sami iski 0-2 taukonumerot ja ottelun päätösmaalin 0-5. Laakkonen on viimeistellyt tällä kaudella Venäjän liigassa 48 täysosumaa. Dynamo johtaa sarjaa ennen Zorkia ja Kuzbasia.

Pohjoismaissa pelataan loppuottelut

Norjassa ja Suomessa miesten mestaruudet ratkaistaan lauantaina 17.3.2007. Norjassa vastakkain on Stabaekk ja Mjöndalen. Suomessa finaalissa pelaavat ToPV ja HIFK. Ruotsissa Hammarby on selvittänyt itsensä sunnuntaina 18.3. Upsalassa pelattavaan finaaliin, tänään ratkeaa toinen finalisti ottelussa Edsbyn - Sandviken.

10.3.

Laakkonen iski kahdesti

Sami Laakkosen hyvä maalivire jatkuu, Sami viimeisteli kaksi täysosumaa, 0-1 ja 0-3 maalit. Zorki vieraili Kemerovossa, jossa kotijoukkue Kuzbass oli parempi maalein 7-3 (2-3). Zorki hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi, mutta jakson viimeisellä vartilla isännät iskivät kaksi maalia. Toisella jaksolla Zorkin ote kirposi ja Kuzbass voitti 12 000 silmäparin edessä 7-3. Sami Laakkonen on tällä kaudella Venäjän liigassa viimeistellyt 46 täysosumaa. Dynamo johtaa sarjaa, Zorki on toisena ennen Kuzbasia.

Ruotsin välierät

Petteri Lampisen Edsbyn voitti kotonaan Sandvikenin 8-2 (4-2) ja johtaa ottelusarjaa 2-1. Toisessa välieräparissa Hammarby johtaa Västeråsia otteluvoitoin 2-1. Välierät pelataan paras viidestä periaatteella.

Allsvenskanin nousukarsinnoissa Tillberga voitti Kalixin 6-5 ja sille riittää yksi piste viimeisessä ottelussa Sundsvallia vastaan. Tillbergan Jarno Väkiparta viimeisteli 5-3 täysosuman ja Kalixin Pekka Rintala iski vieraiden 2-1 kavennusmaalin.

Janne Rintala 17-v paras

Kalixin Janne Rintala on valittu Ruotsin parhaaksi 17-vuotiaaksi jääpalloilijaksi. Janne edusti Ruotsia tällä kaudella 17-v MM-kisoissa. Jannen veli Pekka Rintala edusti Suomea miesten MM-kisoissa Kemerovossa. Poikien isä – OLS:n kasvatti Ari Rintala (Kalixin edustusjoukkueen valmentaja) pelasi aikoinaan 27 A, 5 N ja 2 P maaottelua.

8.3.

Tytöt pelasivat tasan

Suomen tyttöjen 17-vuotiaden jääpallomaajoukkue oli koossa ensimmäistä kertaa ja debyyttiottelussaan pelasi tasan 2-2 Moskovan aluejoukkueen kanssa. Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen ja numerot kuvaavat pelitapahtumia. Moskovan kaupunkijoukkue teki salama-avauksen ja siirtyi 0-1 johtoon ottelun kuudennella minuutilla, maalintekijänä oli Diana Lipanova. Samaisen Lipanovan jäähyn aikana Suomen Annika Ikonen tasoitti numeroiksi 1-1, jotka olivat myös taukonumerot.

Toisella jaksolla Ikonen vei Suomen 2-1 johtoon, mikä ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka. Moskovalaiset ottivat otteen pelistä ja Suomen alakerta joutui turvautumaan vääriin otteisiin rangaistualueella. Tilanteesta seuranneesta rangaistuslyönnistä Regina Prokofieva iski loppunumeroiksi 2-2.

03 min 0-1 Diana Lipanova
16 min 1-1 Annika Ikonen
38 min 2-1 Ikone
49 min 2-2 Regina Prokofieva

Jäähyt:
Suomi 1 x 6 min
Moskova 1 x 6 min

Kulmalyönnit:
Suomi 6
Moskova 5

Erotuomarit:
Kaj Wallén ja Harri Värränkivi

Jääpalloliigan WP 35:lle uusi päävalmentaja

Jääpalloliigassa viimeiseksi tällä kaudella jäänyt varkautelaisseura WP 35 saa ensi kaudeksi uuden päävalmentajan. Seuraan palaa tällä vuosituhannella joukkueen kahdesti (2002-03 ja 2003-04) SM-pronssille luotsannut Jorma Saastamoinen, joka saa kakkosmiehekseen pelaajavalmentajaksi joukkueen kapteenini Henrik Kososen.

Pelaajasopimuksia seura on tähän mennessä tehnyt kymmenen, joista kiinnostavin on hyökkääjä Joni Kauhasen, 26, paluu kahden vuoden jälkeen Ruotsin pääsarjan Ljusdal BK:sta kasvattajaseuraan. WP 35 on myös tehnyt sopimuksen tällä kaudella yhdeksässä ottelussa tehot 24+5=29 iskeneen Harri Kauhasen kanssa.

Kenneth Granberg valmis maajoukkueluotsiksi

Kenneth Granberg on valmis ottamaan vastaan Suomen jääpallomaajoukkueen päävalmentajan pestin, kun Sören Perssonin sopimus loppuu vuonna 2009.

- Jääpalloliitosta oltiin minuun yhteydessä jo ennen Perssonin aikaa. Olen käytettävissä, kun Perssonin seuraajaa valitaan, ilmoittaa Tukholmassa asuva Granberg.

Granberg on vaasalaissyntyinen opettaja, joka on pelannut ja valmentanut Ruotsissa vuodesta 1989 lähtien. Granberg on vaikuttanut Sundsvallissa, Tukholmassa ja Katrineholmissa. Granberg on sekä jääpallo- että jalkapallomies.

Granberg arvioi, että seuraavan maajoukkuevalmentajan pitää tulla Ruotsista.

- Tehtävään valittavalla on pakko olla tuntuma Ruotsin sarjaan, joka on huomattavasti tasokkaampi kuin Suomen bandyliiga. Parhaat suomalaiset pelaavat Ruotsissa. Onko 10 vuoden perästä edes olemassa Suomen bandyliigaa?

Ruotsiin rakennetaan lähivuosina puolenkymmentä jääpallohallia, Granberg huomauttaa. Suomeen ei ole suunnitteilla ensimmäistäkään. Suomi jää lisää jälkeen hallittomuuden takia

5.3.

Laakkoselle maalimerkintä

Zorki kukisti Venäjän liigan jääpallo-ottelussa SKA Zabalaiskajan 6-2 (3-1). Sami Laakkonen iski kotijoukkueelle 3-0 täysosuman ottelun 39 minuutilla. Ottelua seurasi 8700 katsojaa. Laakkonen on viimeistellyt tällä kaudella 44 täysosumaa.

Botnian A:lle SM kultaa

Helsinkiläinen Botnia voitti A-nuorten Suomen mestaruuden kukistamalla Veitsiluodon Vastuksen finaalissa maalein 9-4 (2-2). Kolmanneksi sijoittui Porin Narukerä voitettuaan Mikkelin Kampparit maalein 9-5 (5-2). Loppuottelu oli varsin tiukka kamppailu ja ensimmäisellä jaksolla maaleja tehtiin tasatahtiin. Vaikka Vastus hyödynsi paremmin maalintekopaikkansa, niin tauolle mentiin tasanumeroissa 2-2. Toisen jakson Vastus aloitti terävästi ja siirtyi alussa Markus Kumpuojan maaleilla 2-4 johtoon, mutta Botnia ei antanut periksi vaan neljä maalia viimeistellyt Tero Määttälä käynnisti Botnian takaa-ajon, joka lopulta päättyi 9-4 voittoon. Mestaruus oli Botnialle ensimmäinen A-nuorissa. Edellisen kerran A-nuorten mestaruus on tullut Helsinkiin 1988.

1.3.

Mutikainen helmikuun pelaaja

Suomen Jääpalloliitto on valinnut HIFK:n ja jääpallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan Mika Mutikaisen bandyliigan helmikuun pelaajaksi. Mutikainen johdolla HIFK helmikuussa pelasi tappioitta voittaen kuusi ottelua ja pelaten kerran tasan. Mutikaisen pistesaalis ko. otteluissa oli 10 (5+5).

27.2.

Aarnille maalimerkintä

Ruotsin jääpallon puolivälieräottelut ovat käynnistyneet. “Suomalaisotteluissa” Sandviken kukisti Bollnäsin 8-2 (2-0). Sandvikenin ja maajoukkueemme kärkipelaaja Mikko Aarni iski kotijoukkueen 3-0 täysosuman ottelun 50 minuutilla. Bollnäsin Ville Aaltosen sarakkeeseen merkittiin kaksi syöttöpistettä. Illan toisessa ottelussa Petteri Lampisen mestaruutta puolustava Edsbyn voitti Brobergin 5-1 (3-1). Brobergin maalia vartioi Pasi Hiekkanen. Puolivälierät pelataan paras kolmesta periaatteella.

19.2.

Venäjän jääpalloliigan ylempi jatkosarja jatkui ja Zorki voitti kotonaan Sibselmashin (Novosobirsk) maalein 5-0 (4-0). Sami Laakkonen aloitti kotijoukkueen maalinteon ottelun yhdeksännellä minuutilla viimeistellen 1-0 johtomaalin. Sami iski myös ottelun viimeisen maalin ja päätösluvut 5-0 69. minuutilla.

Ruotsissa pelattiin Elitserienissä ja Superallsvenskanissa runkosarjan viimeinen kierros ja illan suomaisnimi oli Ville Aaltonen, joka johdatti joukkueensa Bollnäsin 6-5 voittoon Vetlandasta. Kotijoukkueen tehopelaaja Ville Aaltonen keräsi tehopisteitä 3 (1+2).

17.2.

Sandviken vahvisti asemaansa Elitserienien kärkikolmikossa voittaessaan Villan 5-3. Mikko Aarni avasi maalitehtailun iskemällä kotijoukkueen 1-0 johtoon. Rasmus Lindqvistin 3-3 maalista huolimatta Falun kärsi vieraskentällä Vetlandalle 8-3 tappion.

Superallsvnskanin maali-iloittelussa Tillberga voitti Bolticin 9-7, Jarno Väkiparta viimeisteli isäntien 2-0 johto-osuman.

16.2.

Laakkonen iski kahdesti

Venäjän jääpalloliigan 12 joukkueen ylempi jatkosarja käynnistyi. Zorki kohtasi kotonaan Itäisen divisioonan kärkijoukkueen Kuzbassin ja voitti maalein 5-2 (2-1). Sami Laakkosen hyvä vire jatkuu, Sami vei joukkueensa 2-1 taukojohtoon jakson viimeisellä minuutilla ja 4-2 johtomaalin hän sinetöi ottelun 87 minuutilla. Dynamo avasi myös voitolla, Moskovassa kukistui Jenisei 14-5. Dynamo ja Zorki johtavat sarjaa tasapistein, kolmantena on Kuzbass Kemerovosta. Maalintekijätilaston kärjessä on Dynamo-kaksikko Ivanushkin – Obuhov 58 maalia, kolmantena on Rodinan Bronnikov (47) ja neljäntenä Sami Laakkonen, 40 täysosumaa.

15.2.

Aarni iski kahdesti

Sandviken voitti Bollnäsin 6-2 (3-0) Elitserienin kamppailussa. Mikko Aarni oli tehokas keräten 3 (2+1) tehopistettä. Sandviken jatkaa sarjassa kolmantena Västeråsin ja Edsbyn takana.

Superallsvenskanin ottelussa Teijo Laitinen ja Tomi Niemikorpi viimeistelivät molemmat yhden kotijoukkueen täysosumista Vänersborgin voittaessa Bolticin 6-3 (2-0). Vänersborg jatkaa Brobergin kanssa tasapisteissä sarjan kärjessä. Esa Oksasen ja Joni Kauhasen maaleista huolimatta Ljusdal kärsi kotonaan 3-4 tappion Tillbergalle.

5.2.

Lampinen kisojen paras puolustaja

Sunnuntaina päättyneiden jääpallon MM-kilpailujen parhaaksi puolustajaksi valittiin Suomen maajoukkueen libero Petteri Lampinen.

Parhaat pelaajat:

Maalivahti: Andreas Bergwall Ruotsi
Puolustaja: Petteri Lampinen Suomi
Keskikenttäpelaaja: Mikhail Svesnikov Venäjä
Hyökkääjä: Sergei Lomanov Venäjä
Paras maalintekijä: Sergei Obuhov Venäjä

Kisoja paikan päällä seurasi lähes 300 000 katsojaa.

Seuraavat jääpallon miesten MM-kisat 2008 pelataan Venäjällä, Moskovan uudessa hallissa.

1.2.

Huotelin tammikuun pelaaja

Suomen Jääpalloliitto on valinnut Kimmo Huotelinin Bandyliigan tammikuun pelaajaksi. Mikkelin Kamppareiden pelin ”moottori” johdatti joukkueensa tammikuun kuudessa ottelussa viiteen voittoon.

23.1.

Laakkonen viimeisteli neljästi

Sami Laakkonen viimeisteli neljä täysosumaa Zorkin voittaessa Uralski Trubnikin 10-3 (3-0). Sami vei joukkueensa 2-0 johtoon 39. minuutilla ja loput maalit syntyivät 47., 67., ja 70. minuuteilla. Venäjän liiga siirtyy MM-tauolle. Zorki on läntisessä lohkossa toisena Moskovan Dynamon jälkeen. Maalintekijätilastoa johtaa Dynamon Ivanushkin (52), Laakkonen on tilastossa neljäntenä 38:lla täysosumallaan.

19.1.

Sami Laakkonen jaksaa illasta iltaan

Zorki kohtasi kotikentällään Rodinan Kirovista ja lopulta tiukaksi menneen kamppailun Zorki voitti maalein 6-4 (3-1). Yksi voiton arkkitehdeistä - jälleen kerran - oli MM-joukkueeseen valittu Sami Laakkonen, joka viimeisteli kotijoukkueen 5-1 ja 6-3 täysosumat. Paikanpäällä oli 5100 katsojaa.

18.1.

Aaltonen maalasi kahdesti

MM-joukkueeseen valittu Bollnäsin hyökkääjä Ville Aaltonen iski kaksi kulmamaalia (1-0 ja 3-0) Bollnäsin voittaessa Elitserienin ottelussa Villan 5-0 (3-0).

Superallsvenskanissa Jarno Väkiparta keräsi tehot 2+1 Tillbergan voittaessa Örebron 6-4. Vierasjoukkueen Jari Hyttinen viimeisteli yhden täysosuman. Vänersborg voitti Brobergin 4-2 ja kotijoukkueen Tomi Niemikorpi iski yhden täysosuman.

16.1.

Lindqvist iski pisteen Västeråsilta

Falun vieraili sarjajohtaja Västeråsin luona menestyksekkäästi, ottelu päättyi 4-4 ja ottelun viimeisen maalin iski Falunin ja maajoukkueemme kärkipelaaja Rasmus Lindqvist. Falunin nousu oli uskomaton, sillä Västerås johti ottelua 15 minuuttia ennen loppua peräti 4-0!

Laakkonen viimeisteli kahdesti

Sami Laakkosen hyvä vire Venäjän jääpalloliigassa jatkuu. Zorki matkusti Kazaniin Raketan vieraaksi ja Sami Laakkonen iski kaksi maalia Zorkin voittaessa ottelun 2-7 (1-4). Ensimmäisen maalinsa 1-1 Sami iski ottelun 17 minuutilla ja toisella täysosumalla – voittomaalilla - 35 minuutilla vei vieraat 1-3 johtoon.

15.1.

Edsbyn kiri voittoon

Elitserienin ottelussa Edsbynin ja jääpallomaajoukkueen libero Petteri Lampinen iski 5-5 maalin ottelussa Vetlandaa vastaan. Ottelu päättyi 6-5 kotijoukkueelle, puoliajalla Vetlanda johti peräti 5-1.

Superallsvenskanissa pelattiin kaksi ottelua. Ljusdal kärsi tappion Bolticille 1-5 ja kotijoukkueen ainokaisen iski Esa Oksanen. Örebro voitti Tillbergan 6-5, Jarno Väkiparta viimeisteli yhden vierasjoukkueen maaleista.

13.1.

Laakkosen hattutempulla Dynamo nurin

Sami Laakkonen oli mainiolla pelipäällä Zorkin kukistaessa Moskovan Dynamon maalein 4-1(3-0). Tappio oli moskovalaisille ensimmäinen tällä kaudella. Kentän hahmo oli MM-kilpailuihin valmistautuva Sami Laakkonen, joka iski ottelussa hattutempun. 6700 silmäparin edessä Sami vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun toisella minuutilla ja 2-0 ja 3-0 syntyivät 24 ja 25 minuutilla.

Aaltonen viimeisteli kahdesti

Elitserienin otteluissa Bollnäsin Ville Aaltonen iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja vei joukkueensa 2-1 johtoon. Sarjajohtaja Västerås oli kuitenkin terävämpi ja vei pisteet maalein 4-8. Rasmus Lindqvistin maalista huolimatta Falun kärsi kotonaan 4-7 tappion Villalle.

Superallsenskanissa Jarmo Mällinen viimeisteli kotijoukkueelle kaksi maalia Siriuksen pelatessa tasan 3-3 Örebron kanssa. Tillberga voitti voitti Motalan 8-5. Jarno Väkiparta iski kotijoukkueen 7-5 johtomaalin. Ljusdal haki vieraspisteet Vänersborgilta maalein 2-3. Esa Oksaselle merkittiin vieraiden ensimmäinen täysosuma.

11.1.

Viitanen ratkaisi

Antti Viitanen iski voittomaalin 2-0 Norjan jääpalloliigassa Stabekin hakiessa vieraspisteet Solbergilta maalein 1-2 (0-0). Stabek johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla Solbergiin.

Aaltoselle ja Oksaselle makea voitto

Bollnäs katkaisi Edsbyn 45 tappiottoman kotiottelun sarjan. Petteri Lampisen Edsbyn ei ole lähes kolmeen vuoteen hävinnyt kotonaan, edellinen tappio oli 18.2.2004 Hammarbylle. Bollnäs voitti ottelun maalein 5-6. Bollnäsin voiton takana ja isossa roolissa pelasivat Ville Aaltonen ja mv. Timo Oksanen.

Toisessa Elitserienin ”suomalaisottelussa” Sandviken voitti Falunin 8-3. Mikko Aarnille merkittiin isäntien viimeinen maali. Falunin Rasmus Lindqvistin nimiin merkittiin kaksi täysosuma

6.1.

Zorki matkusti Uljanovskiin Volgan vieraaksi ja voitti ottelun 1-5 (0-3). Sami Laakkonen oli tutun tehokas viimeistelemällä vieraiden 0-3 ja 1-5 täysosumat.

Ruotsin Superallsvenskanissa kotijoukkue Ljusdal ja Örebro tasasivat pisteet maalein 6-6. Ljusdalin suomalaisista Pekka Paasovaara, Esa Oksanen ja Joni Kauhanen iskivät maalin mieheen.

5.1.

Väkiparta iskihattutempun

Tillberga pelasi tasan 5-5 Superallsvenskanin ottelussa Vänersborgia vastaan. Jarno Väkiparta iski hattutempun viimeistelemällä kotijoukkueen kolme viimeistä täysosumaa

Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa

Zorki kohtasi Krasnogorskissa Vodnikin Venäjän jääpalloliigan ottelussa. Sami Laakkonen aloitti maalinteon ottelun 11 minuutilla ja 28 minuutilla hän lisäsi kotijoukkueen johtonumeroiksi jo 2-0. Tauolla Zorki johti 4-0, mutta lopulta pisteet tasattiin maalein 5-5. Zorki on toisena länsilohkossa Moskovan Dynamon jälkeen.

3.1.

Sarjatilanteet eri maissa vuodenvaihteessa:

RUSSIA - Championship of Russia 2006-2007
http://webcenter.ru/~jenisej/rus07.htm

SWEDEN - Allsvenskan 2006
http://webcenter.ru/~jenisej/swe07.htm

FINLAND - BANDYLIIGA 2006-2007
http://webcenter.ru/~jenisej/fin07.htm

NORWAY - Eliteserien 2006-07
http://webcenter.ru/~jenisej/nor07.htm

2.1.2007.

Pikkuhookana joulukuun pelaaja

Jääpalloliitto on valinnut Bandyliigan joulukuun pelaajaksi OPS:n keskikenttäpelaajan Tommi Pikkuhookanan. 25-vuotias keskikenttäpelaaja on johdattanut joukkueensa Bandyliigan kärkitaisteluihin ja hänet valittiin esitystensä perusteella Suomen 25 pelaajan MM-ryhmään.

30.12.

Venäjän jääpalloliigan ottelu Zorki – Start päättyi kotijoukkueen 9-1 voittoon. Sami Laakkonen vastasi yhdestä täysosumasta.

Norjan liigan kärkikamppailussa Mjöndalen – Stabaek vierasjoukkueen Antti Viitanen viimeisteli yhden täysosuman vieraiden 4-6 voittoon päättyneessä ottelussa.

23.12.

Zorki voitti vieraskentällä Stroitelin (Syktyvkar) maalein 7-1. Sami Laakkonen oli jälleen mainiolla pelipäällä viimeistellen kolme täysosumaa.

18.12.

Viitaselle kaksi maalimerkintää

Norjan jääpalloliigassa Stabaek haki arvokkaat vieraspisteet Ullevålilta maalein 8-3 ja siirtyi samalla sarjan kärkeen. Stabaekin Antti Viitanen viimeisteli kaksi maalia rangaistuslyönneistä.

Niemikorpi maalasi myös kahdesti

Ruotsin Allsvenskanin etelälohkossa oli tiukka kamppailu Vänersborgin ja Hammarbyn kesken. Sarjajohtaja Hammarby oli lopulta parempi maalein 5-6. Kotijoukkueen Tomi Niemikorpi iski ottelun avausmaalin neljännellä minuutilla sekä 4-2 johtomaalin 41 minuutilla.

16.12.

Ljusdal kukisti kotonaan Tillbergan 7-2 (3-1). Pekka Paasovaara viimeisteli kotijoukkueen 4-1 ja 7-2 täysosumat. Joni Kauhanen iski 3-1 maalin. Ville Aaltonen vastasi Bollnäsin ensimmäisestä maalista ja syötti vielä kotijoukkueen 4-2 päätösmaalin ottelussa Siriusta vastaan. Voitollaan Bollnäs varmisti paikkansa Elitserieniin.

15.12.

Laakkonen iski hattutempun

Sami Laakkosen oiva vire jatkuu. Venäjän liigan jääpallo-ottelussa Zorki kukisti Murmanskin 8-2 (3-1) ja illan tehopelaaja oli Sami Laakkonen. Sami viimeisteli kolme täysosumaa ja syötti kaksi maalia. Laakkonen vei kotijoukkueensa 1-0 ja 2-0 johtoon ja 77 minuutilla iski 6-2 johtomaalin. Zorki jatkaa läntisessä lohkossa toisena Dynamon jälkeen ilman pistemenetyksiä. Laakkonen on viimeistellyt 19 täysosumaa ja on maalintekijätilastossa toisena toisena Dynamon Ivanushkinin (23 maalia) jälkeen.

14.12.

Mikko Aarni ratkaisi voiton Sandvikenille

Sandviken jatkaa Ruotsin jääpalloilun pohjoislohkon kärjessä voitettuaan Siriuksen 6-1. Jarmo Mällinen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ja puoliajalla tulos oli 1-1. Toinen puoliaika oli SAIK:n hallintaa. Mikko Aarni iski heti jakson toisella minuutilla ottelun voittomaalin 1-2 ja sen lisäksi myös 1-5 täysosuman. Mikolla on koossa nyt 10 täysosumaa.

Ljusdal yllätti Bollnäsin kotonaan 4-2. Kotijoukkueen 1-1 tasoitusmaalista vastasi Joni Kauhanen. Pohjoislohkon tärkein ottelu pelattiin Söderhamnissa, jossa Broberg kärsi 2-3 tappion Falunille. Voitolla Falun teki 8 pisteen eron Brobergiin ja Ljusdaliin, ja lähes varmisti paikkansa Elitserieniin. Brobergin 1-0 täysosumaan merkittiin syöttäjäksi mv. Pasi Hiekkanen ja Falunin 2-3 voittomaalin syötti Rasmus Lindqvist. Tillbergan Jarno Väkiparran maalista huolimatta Edsbyn vei pisteet maalein 4-11.

5.12.

Jääpalloilun Allsvenkanissa suomalaisille maalimerkintöjä

Pohjoislohkossa Bollnäs voitti Tillbergan maalein 6-3 (2-2). Vieraiden Jarno Väkiparta viimeisteli ottelun avausmaalin. Bollnäs tuli kuitenkin peliin mukaan ja ottelun voittomaalin (4-2) iski Ville Aaltonen. Falu BS ja IK Sirius kävivät tiukan väännön, jossa kotijoukkue oli lopulta parempi maalein 5-4. Akilleesta siirtynyt Rasmus Lindqvist vastasi Falunin 2-2 tasoitusmaalista. Sandviken murskasi Ljusdalin kotikentällään 12-0. Mikko Aarni sivalsi 6-0 johtomaalin. Sandviken johtaa sarjaa, toisena on Edsbyn, jota seuraavat Bollnäs ja Falun.

Etelälohkossa Tomi Niemikorpi vei Vänersborgin 1-0 johtoon vapaalyönnistä, mutta vierasjoukkue Boltic vei pisteet tuloksella 2-4 (1-2). Etelälohkon kärjessä jatkaa Hammarby ja toisena on Vetlanda.

Sandvikenin Patrik Anderrsson johtaa pistepörssiä 34 (27+7) tehoilla, seurakaveri Mikko Aarni on paras suomalainen sijaluvulla 10 keräämillään 14 (8+6) tehopisteellä. Suomalaisista Aarnia seuraavat Ville Aaltonen 10 (7+3), Esa Oksanen Ljusdal 6 (6+0), Jarno Väkiparta 6 (6+0), Joni Kauhanen Ljusdal 6 (3+3) ja Rasmus Lindqvist 5 (4+1).

4.12.

Norjan jääpalloliigassa ottelussa Ready - Stabaek Antti Viitanen iski yhden vierasjoukkueen maaleista. Stabaek voitti ottelu 6-1 ja jatkaa sarjassa toisena Solbergin jälkeen.

Venäjän jääpalloliiga jatkui sunnuntaina ja Zorki matkusti Murmanskiin, missä kotijoukkue AMHTP kärsi tappion maalein 2-8 (1-4). Sami Laakkonen oli jälleen hyvässä vireessä ja iski ottelussa neljä täysosumaa. Zorki jatkaa sarjassa ilman pistemenetyksiä.

Moskovan jääpallohallissa Dynamo voitti Edsbynin Eurooppa Cupin finaalissa 4-2 (1-0).

Ruotsin allsvenskanissa Jari Hyttisen maalista huolimatta Hammarby voitti 2-8

1.12.

Jääpallon Suomi-sarja käynnistyy huomenna Viitaniemessä neljän joukkueen voimin. Turnausmuotoisena pelattavaan sarjaan osallistuu kuusi joukkuetta.

Turnauksessa pelattavien pelien aikataulu:

klo 10.30 JPS – Vesta
klo 11.45 Botnia – Pasa
klo 13.30 Vesta – Pasa
klo 14.45 JPS - Botnia

30.11.

Suomen Jääpalloliitto on valinnut Narukerän keskikenttäpelaajan Jari Avellanin Bandyliigan marraskuun pelaajaksi. 25 vuotias porilainen on pelannut tehokkaasti johtaen pistepörssiä 10 (6+4) tehoilla ja panoksellaan pitänyt Narukerän puhtaalla pelillä Bandyliigan kärjessä.

Ruotsin jääpallon Allsvenskanissa Falu BS kohtasi kotikentällään Ljusdals BK:n. Ottelu päättyi tasapeliin 5-5 (4-1), Rasmus Lindqvist iski 84 minuutilla 5-5 tasoituksen ja varmisti pisteen kotijoukkueelle. Vierasjoukkue Ljusdal nousi 4-0 tilanteesta aina 5-4 johtoon ja yksi nousun arkkitehdeistä oli Esa Oksanen, joka viimeisteli kaksi Ljusdalin maaleista. Falun on neljäntenä sarjataulukossa.

Norjan liigassa Stabaek haki Drammenista vieraspisteet maalein 1-7 ja jatkaa sarjassa toisena pisteen päässä Solbergista. Antti Viitanen viimeisteli toisen jakson alussa vieraiden 1-3 täysosuman.

Kanada USA:n kiertueella

Kanadan jääpallomaajoukkue valmistautui B-lohkon MM-kisoihin USA:n kiertueella pelaten kolme ottelua. Minnesotassa pelatuista otteluista USA voitti kaksi (5-0 ja 6-1) ja paikallinen D-lohkon all stars team kärsi kanadalaisille 2-5 tappion. Kemerovon MM-kisat pelataan 28.1.-4.2.2007.

28.11.

Ruotsin Allsvenskanin "suomalaisottelussa" kohtasivat Ljusdal ja Sandviken. Sandviken vei pidemmän korren voittaen ottelun 11-5. SAIK:n Mikko Aarni keräsi kaksi tehopistettä (1+1). Kotijoukkueen Ljusdalin suomalaispelaajista Joni Kauhanen vei Ljusdalin 2-1 johtoon Harri Olbertin syötöstä ja Esa Oksanen iski viidennen täysosuman.

Jarno Väkiparran 2-1 johtomaalista huolimatta Tillberga kärsi kotonaan tappion Bollnäsille 5-6.

Edsbyn johtaa sarjaa ennen Sandvikeniä, Bollnäs on kolmantena ja Falu BS vahvisti asemiaan neljäntenä haettuaan vieraspisteet Siriukselta 2-1.

27.11.

USA ja Kanada kohtasivat jääpallomaaottelussa USA:ssa, Minnesotassa. Isännät olivat parempia maalein 5-0. Ottelu oli ensimmäinen kolmen ottelun sarjasta.

Norjan liigassa Stabaek murskasi Sarpsborgin 16-1. Antti Viitanen vastasi yhdestä Stabaekin maalista

Sami Laakkonen iski tehot 1+1 Zorkin kukistaessa Raketan maalein 6-3 (4-2). Sami vei kotijoukkueen 2-1 johtoon ottelun 11 minuutilla. Zorki jatkaa sarjassa ilman pistemenetyksiä, toinen puhtaan pelin joukkue on Moskovan Dynamo. Itäisen lohkon kärkiottelussa Baikal Energy kukisti Kuzbassin 4-3 (2-0) 14.000 katsojan tukemana.

25.11.

Ville Aaltonen iski hattutempun

Bollnäs voitti Ljusdalin kotonaan 8-1 ja ottelun hahmo oli kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Ville Aaltonen. Aaltonen viimeisteli ottelussa kolme täysosumaa ja syötti yhden. Falu BS otti arvokkaat pisteet Brobergilta maalirikkaassa ottelussa tuloksella 9-7. Rasmus Lindqvist iski ja syötti yhden maalin. Falun nousi sarjassa neljänneksi heti Bollnäsin jälkeen. Edsbyn johtaa sarjaa ja tehtaili ottelussa Tillbergaa vastaan taululle luvut 17-6, mitkä ovat uudet Allsvenskanin ennätysluvut. Jarno Väkiparta antoi vierasjoukkueelle hieman lohtua viimeistelemällä kaksi täysosumaa.

23.11.

Ruotsin jääpallon Allsvenskanissa Sandvikens AIK haki vieraspisteet Brobergilta maalein 5-2. Mikko Aarni oli hyvässä pelivireessä ja syötti SAIKin ensimmäisen ja 4-2 johtomaalin sekä viimeisteli loppunumerot 5-2. SAIK jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä tasapisteissä Edsbyn kanssa.

Ville Aaltonen oli ratkaisevassa asemassa Bollnäsin voittaessa Siriuksen 5-3. Kotijoukkue Sirius johti puoliajalla 2-0. Toisella jaksolla Ville Aaltonen ensin kavensi ottelun 3-2 lukuihin ja nosti joukkueensa tasatulokseen viimeistelemällä 3-3 maalin. Bollnäs on sarjassa kolmantena. Sarjanousija Tillberga otti avauspisteet Ljusdalilta tuloksella 8-4. Jarno Väkiparta iski ottelun 6-2 johtomaalin.

Sami Laakkonen iski hattutempun

Zorki kukisti Uralski Trubnikin vierasottelussa maalein 4-5 (2-1). Ottelun hahmo oli Sami Laakkonen, joka viimeisteli kolme täysosumaa. Sami laukoi ensimmäisen maalinsa ottelun 56 minuutilla tasoittaen ottelun lukuihin 2-2. Kaksi minuuttia myöhemmin Sami teki toisen maalinsa ja 85 minuutilla Laakkonen tasoitti ottelu lukuihin 4-4. Zorki jatkaa sarjassa ilman pistemenetyksiä.

Ottelu pelattiin 17 asteen pakkasessa ja katsojia oli 5400.

21.11.

Veiterä C92 Ruotsissa Tukholman Egons Cupin voittoon. Alkusarjan ottelut:
Veiterä C92 - Hammarby 8 - 1
Veiterä C92 - Sponga-Brumsten 2 - 1
Veiterä C92 - GT/76 IK 4 - 1

Välierä
Veiterä C92 - Uppsalan Sirius 1 - 0

Loppuottelu
Veiterä C92 - Spånga-Bronsten BK 5 - 1

20.11.

Norjan jääpallon mestaruussarja on käynnistynyt ja sunnuntai-illan kärkikamppailussa Stabæk-Mjøndalen hallitseva mestari Stabæk oli selvästi parempi maalein 11-3 (6-2). Antti Viitanen vastasi kahdesta kotijoukkueena maalista.

Zorki voittoon

Zorki voitti itäisessä lohkossa Volgan (Uljanovsk) peräti 14-2 (7-0) ja jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä. Sami Laakkonen oli tutun tehokas ja viimeisteli neljä täysosumaa. Moskovan Dynamo johtaa läntistä lohkoa.

Ljusdal avausvoittoon

Ruotsin jääpallon Allsvenskanin pohjoislohkon ottelussa Ljusdal BK otti avausvoiton kukistamalla Siriuksen 6-3 (3-3). Kotivoiton takana oli suomalaiskolmikko: Joni Kauhanen iski kaksi maalia keräten 2+1 tehot, Esa Oksanen viimeisteli maalin ja Pekka Paasovaaralle merkittiin yksi syöttöpiste. Bollnäs kukisti Brobergin 4-2 ja Ville Aaltonen syötti kotijoukkueen avausmaalin. Jari Hyttinen iski maalin Örebron kurittaessa Bolticia 12-6.

16.11.

Jarmo Mällinen iski voittomaalin

Ruotsin jääpalloilun Allsvenskanin ottelussa Tillberga IK - IK Sirius ottelun 5-6 voittomaalin iski täksi kaudeksi OLS:sta Siriukseen siirtynyt Jarmo Mällinen. Vierasjoukkue vei ottelua, mutta 88. minuutilla kotijoukkue siirtyi Per Fosshaugin maalilla 5-4 johtoon. Sirius nousi vielä takaa rinnalle ja ohi 90. minuutilla tehdyillä maaleilla. Ensin Elvin Taxén tasoitti ja lopulta Mällinen ratkaisi.

15.11.

Laakkonen iski avauksessa tehot 4+1

Sami Laakkonen ja Zorki olivat mainiossa vireessä Venäjän jääpallon mestaruussarjan avauksessaan. Kotiottelussa Lokomotiv Orenburg kaatui 9-1 (5-1). Sami Laakkonen oli kentän tehopelaaja keräten ottelussa 5 (4+1) tehopistettä. Sami vei kotijoukkueen johtoon ottelun neljännellä minuutilla ja syötti 2-0 johtomaalin ottelun kahdeksannella minuutilla. Sami iski taukonumeroiksi 5-1 ja täydensi iltansa viimeistelemällä ottelun kaksi viimeistä maalia.

Ruotsin Allsvenskanissa Sandviken haki vieraspisteet Falunilta maalein 2-6 (1-4) Mikko Aarni viimeisteli yhden SAIK:n maaleista ja syötti ottelun avausmaalin.

13.11.

Botnian A-nuoret pelasivat viikonlopun aikana kolme ottelua Krasnagorskissa, Zorkin kotikaupungissa, hyvällä menestyksellä. Ensin perjantaina 9.11. vastaan asettui Venäjän 1989 syntyneiden maajoukkue, jossa isännät joutuivat tunnustamaan vieraat paremmiksi maalein 2-4. Toisessa ottelussa isännät laittoivat kovan kaluston liikkeelle ja vastassa oli Edsbynin 19-v turnauksen selvästi voittanut Zorkin II joukkue. Vauhti oli kova ja lopulta isännät voittivat ottelun luvuin 5-0. Kolmas ottelu pelattiin sunnuntaina ja nyt vastassa oli kombinaatio 1989 syntyneiden maajoukkueesta ja Zorkin II joukkueesta. Botnia pelasi tehokkaasti ja johti ottelua jopa 4-0, lopulta päädyttiin vierasvoittoon luvuin 2-4. Tarkempi matka- ja otteluselostus löytyy lähiaikoina Botnian sivuilta.

7.11.

Laakkonen viimeisteli kahdesti

Moskovan Dynamo piti pintansa Venäjän jääpallo Cupin finaalissa Zorkia vastaan. Dynamo voitti ottelun kotikentällään Moskovan jääpallohallissa maalein 8-4. Sami Laakkosen hyvä maalivire jatkui, mutta Samin kahdesta täysosumasta huolimatta Dynamo juhlii Cup mestaruutta.

Oululaisen jääpallon historiikki "Vuosisata oululaista jääpalloa" on ilmestynyt. Kirjan julkaisija/tuottaja on Botnia-69 ry ja toimittaja Pekka Anttinen. Kirjassa on esitelty kaikki oululaiset pääsarjaseurat (OLS, OPS, OTP, Tarmo ja OPP), yli 40 pelaajaa sekä merkittävimmät oululaiset jääpallovaikuttajat, valmentajat ja seurajohtajat. Erikoisuutena voidaan mainita, että kirjan toimittaja on valinnut kaikkien edellä mainittujen seurojen All Stars- joukkueet sekä Oulun kaupungin vastaavan joukkueen. Kirjassa on n. 100 sivua ja 120 kuvaa sekä henkilöhakemistossa 500 nimeä.

Kirjaa voi tilata sähköpostitse osoitteella: pekka.anttinen@pp.inet.fi tai puhelimitse: 040-751 9655. Kirjan hinta on 25 € ja tuotto menee kokonaisuudessaan Botnian jääpallotoiminnan hyväksi.

6.11.

Venäjän jääpallo cupin finalistit ovat selvillä. Sami Laakkosen Zorki (8-5 Kuzbass) kohtaa Moskovan Dynamon, jota kutsutaan jääpallon Real Madridiksi. Dynamo voitti Baikal Energyn maalein 10-5 (5-2). Dynamon tehot jakautuivat uean pelaajan kesken, tehokkaimpia olivat Sergeit Obuhov 4 (2+2) ja Lomanov jr 3 (2+1), Maxin Chermnykh 3 (3+0) ja Magnus Muhren 2 (1+1).

Sami Laakkonen iski kaksi maalia Kuzbassin verkkoon. Zorki voitti Venäjän jääpallo cupin välierottelussa Kuzbassin maalein 8-5. Sami tasoitti ensin ottelun 2-2 lukuihin 20 minuutilla ja 6-2 maalin Laakkonen viimeisteli ensimmäisen jakson lopulla ottelun 43 minuutilla. Molemmat maalit syntyivät läpiajoista. Finaalissa Zorki saa vastaansa voittajan ottelusta Dynamo vs. Baikal Energy. Finaali pelataan huomenna tiistaina klo 19.00 paikallista aikaa.

Aarni ja Lampinen tyrkyllä Ruotsin mestareiksi

Ruotsin jääpalloilun Allsvenskan käynnistyy 8.11. yhdellä ottelulla, Edsbyn - Broberg. Etukäteissuosikkeja ovat mestaruutta puolustava Edsbyn ja Sandviken. Edsbyn on voittanut hallinsa myötä kolme viimeistä Ruotsin mestaruutta ja yksi joukkueen avainpelaajista on ollut ehkäpä tämän hetken paras libero maailmassa, Petteri Lampinen. Sandviken on myös kestomenestyjä, joukkue voitti syksyllä mm. Ruotsin Cupin. Kesällä Sandviken vahvisti rivejään hankkimalla kärkeen tuulennopean Mikko Aarnin. Näiden kahden joukkueen lisäksi Hammarbyllä ja Västeråsilla on sanottavansa mestaruuspyttyä jaettaessa.

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Sören Perssonin toimii Falu BS:n valmentajana. Perssonin mestarisuosikki on Edsbyn. Omaa joukkueettaan hän pitää hieman parempana kuin viime kaudella. Joukkue on vahvistunut, uusia pelaajia ovat Akilleesta siirtynyt Rasmus Lindqvist, Johan Kruse (Bollnäs) ja Anders Englund (Kalix). "Rasmus on sopeutunut joukkueeseen hyvin ja on toistaiseksi tehnyt jokaisessa ottelussa maalin", kertoi Persson. Falunin tavoitteena on selviytyä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon Elitserieniin.

Vuoden jääpalloilijalta Petteri Lampiselta (Edsbyn) meni polvivamman vuoksi Maailman Cup sivu suun. Nyt näyttää paremmalta ja todennäköisesti hän pystyy pelaamaan sarja-avauksessa. "Tavoitteenamme on mestaruus ja veikkaan että finaalissa pelaavat Edsbyn ja Sandviken. Alkaneeseen kauteen lähdemme kapealla materiaalilla, menetimme hyviä pelaajia mm. Kimmo Huotelin palasi Suomeen. Tulopuolella on Hans Åström (Bollnäs) ja Misha Paskin (Vänersborg), mutta viime hetkillä Paskin siirtyi Zorkin riveihin", kertoi Lampinen. Alkaneen kauden sääntöuudistuksia ja painotuksia Lampinen piti hyvinä. Mm. pelaajia ei saa vaihtaa kulmalyönnin yhteydessä ja keskialueen kiinnipitämisistä ja mailaan lyönneistä tuomitaan jäähylle. "Aikaisemmin puolustava joukkue on pystynyt hyötymään pienistä rikkeistä. Pelkkä vapari ja oman joukkueen puolustusryhmitys kuntoon, nyt se ei enää onnistu", jatkoi Lampinen.

41 suomalaispelaajaa

Alkaneella kaudella Ruotsin sarjoissa pelaa 41 suomalaisjääpalloilijaa ja heistä 15 Allsvenskanissa. Venäläispelaajia on 22, kazukkeja kuusi, norjalaisia viisi ja yksi pelaaja USA:sta. Suomalaisia on kautta aikojen Ruotsissa pelannut paljon. Ensimmäinen siirtyjä oli Juhani Turpeenniemi 1964. Suurimmat muuttovirrat olivat Bosman päätöksen jälkeen ja kaiken kaikkiaan 189 suomalaispelaajaa on siirtynyt ruotsalaisseurojen riveihin. Ljusdalin valmentajana toimii Ari Kallioniemi ja Villa II valmentajana Ari Holopainen

Sarja käynnistyy ottelulla Edsbyn – Broberg 8.11. ja ensimmäiset täydet kierrokset pelataan 10.11.2006. Allsvenskan pelataan kahdessa lohkossa ja lohkojen neljä parasta jatkavat Elitserienissä vuoden vaihteen jälkeen ja loput kahdeksan Superallsvenskanissa. Välieräottelut alkavat 25.2 ja finaali pelataan 18.3.2007 Uppsalassa.
Linkkejä:
www.bandysm.se
Ruotsin Jääpalloliitto

5.11.

Venäjän jääpallocupin puolivälierässä Zorki kukisti Uralski Trubnikin 7-3 ja Sami Laakkonen viimeisteli yhden Zorkin maaleista. Sami on cupin otteluissa viimeistellyt nyt 31 täysosumaa. Välierässä Zorki kohtaa huomenna maanantaina 6.11. Kuzbassin Kemerovosta. Kuzbass pudotti jatkosta SKA Neftyanikin 6-4. Cupin ottelut pelataan Moskovan jääpallohallissa ja finaali pelataan 7.11.2006.

2.11.

Oululaisen jääpallon historiikki "Vuosisata oululaista jääpalloa" on ilmestynyt. Kirjan julkaisija/tuottaja on Botnia-69 ry ja toimittaja Pekka Anttinen. Kirjassa on esitelty kaikki oululaiset pääsarjaseurat (OLS, OPS, OTP, Tarmo ja OPP), yli 40 pelaajaa sekä merkittävimmät oululaiset jääpallovaikuttajat, valmentajat ja seurajohtajat. Erikoisuutena voidaan mainita, että kirjan toimittaja on valinnut kaikkien edellä mainittujen seurojen All Stars- joukkueet sekä Oulun kaupungin vastaavan joukkueen. Kirjassa on n. 100 sivua ja 120 kuvaa sekä henkilöhakemistossa 500 nimeä.

Kirjaa voi tilata sähköpostitse osoitteella: pekka.anttinen@pp.inet.fi tai puhelimitse: 040-751 9655. Kirjan hinta on 25 E ja tuotto menee kokonaisuudessaan Botnian jääpallotoiminnan hyväksi.

25.10.

ToPV ja OLS Maailman Cupissa

Tulevana viikonloppuna pelataan neljää eri kv. kisaa miesten, naisten ja 15-v poikien sarjoissa seuratasolla. Kotimaassa pelataan kansallinen miesten turnaus Varkaudessa.

Seurajoukkueiden Eurooppa Cupin välierät pelataan 26.10. Edsbynin jääpallohallissa. Suomea edustava ToPV kohtaa Venäjän mestarin Moskovan Dynamon klo 17.00 ja toisessa ottelussa kohtaavat Edsbyn ja norjalainen Stabaekk.

Eurooppa Cupin voitto ratkaistaan yhdessä finaalissa 3.12.2006.

Ljusdalin Maailman Cup pelataan 26.-29.10.

Seurajoukkueiden 33. Maailman Cup pelataan perinteisesti Ruotsin Ljusdalissa. Suomesta mukana ovat viime kauden finalistit ToPV ja OLS . Venäjältä turnaukseen osallistuu seitsemän ja Norjasta kaksi joukkuetta. Isäntämaa Ruotsista on mukana yhdeksän joukkuetta. Suomalaisjoukkueista pelin avaa OLS, joka kohtaa isäntäjoukkue Ljusdalin 26.10. klo 20.15. ToPV:n avausvastustaja perjantaiaamuna klo 8.35 on Sandviken.

Suomen seurajoukkueiden lisäksi suomalaispelaajia on mukana varsin runsaasti. Venäläisjoukkueen Krasnagorskin Zorkin riveistä löytyy Sami Laakkonen. Norjan mestarijoukkueessa Stabekissa pelaa Antti Viitanen. Ruotsalaisissa turnaukseen osallistuvissa liigajoukkueissa pelaa 11 suomalaispelaajaa: Bollnäs Timo Oksanen ja Ville Aaltonen, Broberg Pasi Hiekkanen, Edsbyn Petteri Lampinen, Ljusdal Joni Kauhanen, Esa Oksanen, Harri Olbert ja Pekka Paasovaara, Sandviken Mikko Aarni ja Vänersborg Teijo Laitinen ja Tomi Niemikorpi. Joukkueiden kotisivuja löytyy Botnian linkkisivulta.

Turnauksen kotisivuilta voi otteluita seurata live-tulospalvelun kautta. SVT 24 seuraa tiiviisti kisoja ja näyttää kanavallaan otteluja lauantaina 28.10. klo 20.00 alkaen paikallista aikaa ja sunnuntaina näkyvät sijoitusottelut.

Mini World Cup Bollnäsissa

Poikien 15-v mini World Cup pelataan Bollnäsissa 27.-29.10. Suomalaisjoukkueista mukana ovat JPS ja Botnia. Otteluohjelma löytyy turnauksen kotisivuilta

Naisten Maailman Cup Edsbynissä 27.-29.10.2006

Naisten Suomen mestarijoukkue Botnia osallistuu naisten seurajoukkueiden Maailman Cupiin. Turnauksen kotisivuilta löytyy lisää tietoa. Botnia kohtaa avausottelussaan Västerstrandin.

Varkauden turnaus käynnistyy lauantaina

Kotimaassa bandyliigan joukkueet mittelevät voimiaan neljännessä KeVeKa-turnauksessa. Turnaus käynnistyy lauantaina 28.10. Kotijoukkue WP 35:n lisäksi mukana ovat Akilles, JPS, Kampparit kahdella joukkueella ja Veiterä.

A- lohko

WP 35 (Varkaus)
Kampparit I (Mikkeli)
Akilles (Porvoo)

B-lohko

Veiterä (Lappeenranta)
Kampparit II (Mikkeli)
JPS (Jyväskylä)

Lauantai 28.10.

Klo 10.00 WP 35 – Kampparit II
Klo 11.15 Kampparit I– JPS
Jäädytys
Klo 12.45 Kampparit II – Akilles
Klo 14.00 Veiterä – Kampparit I
Jäädytys
Klo 15.30 Akilles – WP 35
Klo 16.45 Veiterä – JPS

Sunnuntai 29.10.

Klo 09.00 A1 – B2
Klo 10.15 B1 – A2
Jäädytys
Klo 11.45 A3 – B3 (2*45min)
Jäädytys
Klo 14.15 Pronssiottelu
Jäädytys
Klo 15.30 Finaali ja palkintojen jako

Otteluaika on 2*30 min, puoliaikojen välissä n.3 min juomatauko. Lohkojen kolmansien välinen ottelu pelataan täysiaikaisena.

Tasapisteissä ratkaisee keskinäinen ottelu, maaliero, tehdyt maalit ja viimeisenä arpa.

17.10.

Kallion kentän katsomon rakentaminen alkaa

Helsingin Sanomien mukaan Helsingin Liikuntavirasto aloittaa Kallion urheilukentän uuden katsomon rakentamisen heti, kun liikuntalautakunta hyväksyy hankkeen. Lautakunta käsittelee asiaa tänään tiistaina. Katettuun ympärivuotiseen katsomoon tulee 357 istumapaikkaa. Lisätietoja tämän päivän Helsingin Sanomista

Zorki murjoi Trubnikin

Venäjän jääpallo Cup jatkui Zorkin osalta Uralski Trubnikia vastaan. Zorki aloitti vahvasti ja ratkaisi ottelun jo sen ensimmäisellä jaksolla (7-1) voittaen ottelun lopulta 13-4. Sami Laakkonen iski kaksi maalia ja keräsi ottelusta tehot 2+2. Zorki johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Sami on viimeistellyt 10 cupin ottelussa 19 maalia.

Zorki Krasnagorsk jatkaa Venäjän jääpallocupissa puhtaalla pelillä. Eilen maanantaina kaatui Raketa Kazanista maalein 9-3 ja Sami Laakkonen keräsi ottelussa 2+1 tehopistettä. Sunnuntaina Sami Laakkonen viimeisteli neljä maalia ottelussa Volgaa (Uljanovsk) vastaan. Zorki voitti ottelun peräti 12-0 ja johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Sami on viimeistellyt 9 cupin ottelussa 17 maalia.

16.10.

Sandviken Cup mestari - Aarnille ja Lampiselle maalimerkinnät

Ruotsin jääpallon Cup mestaruuden 2006 voitti Sandvikens AIK, finaalissa kukistui Edsbyns IF maalein 7-3 (3-1). Ottelu oli hyvin tasainen, mutta Sandviken johti peliä koko ajan. Petteri Lampinen iski kulmasta 3-3 tasoitusmaalin Edsbylle. Kotijoukkueella alkoi 53 minuutilla seitsemän minuutin musta hetki, jolloin Sandviken viimeisteli neljä maalia. Mikko Aarni vastasi joukkueensa 6-3 täysosumasta.

Suomalaisjoukkueiden kausi alkaa tulevana viikonloppuna Haaparannalla, jossa pelataan kv. turnaus 20.-22.10. ToPV, HIFK, Vastus ja OPS kohtaavat mm. venäläiset Murmanskin ja Montsegorskin joukkueet. Kovin ruotsalaisjoukkue turnauksessa on Kalix Bandy.

11.10.

Miikka Tujula HIFK:n paitaan

HIFK on tehnyt sopimuksen maajoukkueessakin esiintyneen keskikenttämies Miikka Tujulan kanssa. Tujula siirtyy joukkueeseen JPS:stä, jossa oli yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

10.10.

Rogge Moskovassa

Kv. Olympiakomitean presidentti Jacques Rogge vieraili Moskovassa ja tutustui jääpalloon. Kv. liiton puheenjohtaja Boris Skrinnik toimi jääpallon osalta isäntänä. Vierailun aikana seurattiin Dynamon järjestämää jääpallon demonstraatio ottelua Moskovan jääpallohallissa. Rogge piti näkemästään ja piti jääpalloa dynaamisena, nopeana ja helposti seurattavana pelinä. Laji jätti hyvän vaikutelman ja oli iloinen siitä, että kv. olympiakomitea on hyväksynyt jääpallon olympiaperheeseen totesi Rogge Sportkomin haastattelussa.

Olympiakisojen ohjelmaan pääsemiseksi tarvitaan 25 jäsenmaata, tällä hetkellä kv. jääpalloliitossa on 20 jäsenmaata

9.10.

Jääpalloväki koolla Helsingissä

Viikonloppuna 7.-8.10 Helsingissä oli jääpalloväkeä varsin runsaasti koolla. Lauantain ja sunnuntain aikana pidettiin valioerotuomareiden, seurajohtajien ja liigavalmentajien koulutustilaisuus. Lauantaina oli myös Jääpalloliiton syyskokous.

Syyskokouksen tärkeimpiä päätöksiä oli toimintasuunnitelman 2007-2008 hyväksyminen, päätös 2008 finaalin pelaamisesta Helsingissä, yli-ikäisten pelaaminen liiton sarjoissa sekä nuorten kaksoisedustus nuorten sarjoissa. Lauantaina seurat ja erotuomarit sopivat myös erotuomaripalkkioista kauden 2008-2009 loppuun saakka.

2008 kevättalvella tulee kuluneeksi 100 vuotta ensimmäisen miesten Suomen Mestaruuden ratkaisemisesta. Ensimmäisessä loppuottelussa Helsingissä 1908 PUS voitti HIFK:n maalein 8-3. SM finaalin 2008 yhteydessä juhlitaankin teemalla 100 vuotta mestaruussarjajääpalloa. Finaalin 2008 on tarkoitus olla jääpalloväen yhteinen juhla ja samalla kauden päätöstilaisuus. Tavoitteena on saada yli 3000 jääpalloihmistä viikonlopun aikana joko kilpailemaan, osallistumaan tai muuten nauttimaan jääpallotapahtumasta.

Nuorten sarjojen yli-ikäisten käytöstä saatiin syyskokouksessa ratkaisu. A-nuorten sarjassa kaudella 2008-2009 saa käyttää yhtä vuoden yli-ikäistä pelaajaa ja kaudesta 2009-2010 lähtien yli-ikäisiä ei enää saa käyttää. B-nuorissa ja nuoremmissa ei kaudesta 2008-2009 lähtien yli-ikäisi voi käyttää lainkaan. Tällä kaudella A-nuorissa joukkue voi käyttää 2 yli-ikäistä pelaajaa. B-nuorissa saa käyttää yhtä vuoden yli-ikäistä pelaajaa, joka ei ole ollut maajoukkueessa. A:n ikäraja on 1987-1989 + 2 vuonna 1986 syntynyttä ja B-nuorissa 1990-1991 syntyneet ja yksi vuonna 1989 syntynyt pelaaja, joka ei ole ollut maajoukkueessa. Nuorten sarjoissa kaksoisedustusta ei hyväksytä, vaan toisen seuran edustaminen onnistuu ainoastaan liiton sääntöjen mukaisesti lainalla/vuokralla tai siirrolla. Liigassa pelaava juniori, jolla ei ole omassa seurassa mahdollisuutta pelata sarjoissa, voi edustaa yhtä nuorten seuraa kauden aikana.

1.10.

Venäjä voitti toisen maaottelun

Venäjä ei antanut toistamiseen Ruotsin ”yllättää” jääpallomaaottelussa ja vei toisen osa-ottelun maalein 9-4, tauolla isännät johtivat 4-2. Anders Jakobssonin mukaan ottelun lopputulos ei vastannut pelitilanteita. Venäjän joukkue oli vahvistunut eilisen päivän rökäletappiosta (3-10) Kuzbassin pelaajilla ja joukkue olikin selvästi vahvempi.

30.9.

Ruotsi vei Venäjää

Ruotsi kuritti Venäjää Moskovassa peräti 10-3 (4-1). Osa Venäjän tähdistä seurasi ottelua kentän laidalta mikä vaikutti lopputulokseen. Venäjän sisäiset kiistat heijastuvat näköjään myös kv. kilpailutoimintaan. Saapa nähdä, onko sunnuntain toisessa osaottelussa Venäjä parhaalla ryhmällä liikkeellä.

28.9.

Janko lopettaa maajoukkuevalmentamisen

Ruotsalaisen Dagens Nyheterin mukaan Venäjän viime kaudella MM-kultaa luotsannut valmentaja Vladimir Janko on eronnut Venäjän jääpallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävästä. Syynä ovat näkemyserot Venäjän liiton presidentin Albert Pomorzevin kanssa. Uuden valmentajan nimeä odotetaan mielenkiinnolla, sillä joukkueella on edessään vilkas kausi. Ensin Moskovassa joukkue kohtaa Ruotsin 30.9. ja 1.10., Russian Government Cup pelataan Irkutskissa 8.-10.12. ja MM kisat 2007 pelataan Kemerovossa, Venäjällä.

25.9.

Dynamo voitti Champions Cupin

Venäläisfinaalissa Moskovan Dynamo kukisti Zorkin 2-1 ja kuittasi näin Venäjän Cupin tappionsa. Aleksander Tukavin vei Dynamon 1-0 ja Magnus Múhren iski 2-0 voittomaalin. Valeri Grachev kavensi loppunumeroiksi 73 minuutilla 2-1. Edsbyn voitti pronssiottelussa Neftanyakin maalein 6-4.

Magnus Múhren voitti maalintekijätilaston 11 täysosumallaan. Suomalaisista Sandvikenin Mikko Aarni viimeisteli neljä täysosumaa, Sami Laakkonen (Zorki) ja Rasmus Lindqvist (Falun) 2 ja Edsbynin Petteri Lampinen 1.

Suomessa ensimmäinen ison kentän turnaus järjestetään Oulussa 13.–15.10.2006. OPS:n isännöimään Kallen senttiturnaukseen osallistuu mm. Suomen viime kauden mitalikolmikko ToPV, OLS ja Narukerä sekä venäläinen liigajoukkue Murmanskista.

21.9.

Champions Cup käynnistyy tänään

Edsbynin hallissa pelataan tulevana viikonloppuna FIB:n sanktioima Champions Cup jääpalloturnaus. Mukana on 12 joukkuetta, neljä Venäjältä ja 8 Ruotsista. Suomalaisväriä turnauksessa on runsaasti, sillä pelaavissa joukkueissa on viisi suomalaista: Edsbyn Petteri Lampinen, Falun Rasmus Lindqvist, Zorki Sami Laakkonen, Sandviken Mikko Aarni ja Broberg Pasi Hiekkanen. Lisäksi miesten maajoukkueen päävalmentaja Sören Persson toimii myös Falunin koutsina.

Turnaus alkaa tänään ottelulla Uralski Trubnik vs. Zorki klo 12.00 paikallista aikaa ja finaali pelataan sunnuntaina 24.9 klo 18.15. Kilpailun etenemistä voi seurata internetissä myös live-seurantana.

Torstai 21.9. (ajat Ruotsin aikaa)
12.00 Uralski Trubnik-Zorki
14.15 Broberg-Dynamo Moskova
16.30 Falun-Västerås
18.45 Hammarby-Sandviken
21.00 Edsbyn-Vetlanda
23.15 Neftyannik-Motala

Perjantai 22.9.
10.00 Västerås-Uralski Trubnik
12.15 Vetlanda-Falun
14.30 Motala-Hammarby
16.45 Sandviken-Broberg
19.00 Edsbyn-Zorki
21.15 Dynamo Moskova- Neftyannik

Lauantai 23.9.
10.00 Broberg-Motala
12.15 Uralski Trubnik-Vetlanda
14.30 Edsbyn-Västerås
16.45 Neftyannik-Sandviken
19.00 Dynamo Moskova-Hammarby
21.15 Falun-Zorki

Sunnuntai 24.9.
07.00 6:s Grupp A – 6:s Grupp B
09.15 5:s Grupp A – 5:s Grupp B
11.30 4:s Grupp A – 4:s Grupp B
13.45 3:s Grupp A – 3:s Grupp B
16.00 2 Grupp A – 2 Grupp B
18.15 1 Grupp A – 1 Grupp B

18.9.

Keskikenttäpelaaja Joni Maaranen palaa kasvattajaseuraansa Mikkelin Kamppareihin JPS:stä. Jääpallon Bandyliigaan valmistautuva Kampparit ja Maaranen (30) tekivät yksivuotisen sopimuksen. Joni Maaranen on pelannut aiemmin myös WP 35:ssä ja ruotsalaisessa Målillassa.

Mikkelin Kamppareiden edustusjoukkueella on nyt sopimukset 17 pelaajan kanssa. Joukkueen valmentajana jatkaa Antero Levänen.

11.9.

Laakkoselle maali – Zorkille voitto

Venäjän jääpallocupin kärkiottelussa Zorki (Krasnagorsk) kukisti Moskovan Dynamon maalein 6-5 (3-2). Jääpallomaajoukkueen kärkipelaaja Sami Laakkonen vei Zorkin 4-3 johtoon. Sami totesi ottelun jälkeen puolustuspelin toimineen hyvin ja hän kertoi myös, että Dynamo hävisi ensimmäistä kertaa kotikentällään jääpallohallissa. Voiton myötä Zorki varmisti paikan jatkopeleihin.

8.9.

Zorki jatkaa puhtaalla pelillä

Sami Laakkonen viimeisteli kaksi täysosumaa Zorkin voittaessa Uralski Trubnikin 9-2. Zorki (Krasnagorsk) ja Moskovan Dynamo jatkavat Venäjän Cupissa puhtaalla pelillä, molemmilla on kuusi voittoa plakkarissa. Maalitekijätilastoa johtavat Sergei Obuhov (Dynamo) ja David Karlsson (Trubnik) 15 maalia, Sami Laakkonen on sivaltanut 10 täysosumaa. Dynamo ja Zorki kohtaavat iltaottelussa 10.9.2006, jolloin ratkeaa lohkon voittaja

6.9.

HIFK:n sivujen mukaan Kallion kentän Läntisen Brahenkadun puoleisen katsomon päälle rakennetaan katos. Asiasta on päätetty jo viime talvena. Katsomon toivotaan valmistuvan jo tämän kauden aikana. Viime talven aikana asvalttiin porattiin jo reiät valmiiksi runkopalkkeja varten.

29.8.

HIFK Bandy on tehnyt 1-vuotisen sopimuksen Botniassa pelanneen Stefan Kämpen kanssa.

21.8.

HIFK:n jääpallojoukkue jatkaa joukkueen kasaamista ensi kaudelle. Uusimpana vahvistuksena joukkueeseen liittyy maailmanmestari Mika Mutikainen. Mutikainen siirtyy HIFK:hon Moskovan Dynamosta, jossa hän voitti Venäjän mestaruuden. Mika Mutikainen on urallaan pelannut Venäjän lisäksi vuosia Ruotsin pääsarjassa. A-maaotteluita Mutikaisella on kasassa 86 kappaletta.

WP 35:n kasvatti Joni Kauhanen (Västanfors) ja Pekka Paasovaara (OLS) siirtyvät Ljusdalin riveihin.

Zorki jatkaa puhtaalla pelillä

Sami Laakkonen viimeisteli yhden täysosuman ja syötti yhden maalin Zorkin kukistaessa Metallurgin 13-1. Joukkueen tehopelaaja oli Daniel Andersson 3+1 tehopisteillä. Joukkue leireilee viikon Pajulahdessa ja sen jälkeen jatkuvat Venäjän cupin ottelut. Seuraava vastustaja on Lesokhimik 6.9.

17.8.

Sami Laakkonen viimeisteli jälleen kolmesti Venäjän jääpallo Cupin ottelussa Moskovassa Jeniseitä (Krasnojarsk) vastaan. Zorki (Krasnogorsk) voitti ottelun maalein 10-6 (3-0). Sami Laakkosen mukaan Zorkin peli kulki mallikkaasti ja 6-1 johtoasemaan saakka, jonka jälkeen pelin tempo tasaantui ja Jenisei pääsi kaunisteleman numeroita. Sami Laakkonen vei Zorkin 2-0 (31 min) ja 3-0 (33 min) johtoon sekä iski joukkueensa 7-3 voittomaalin 64 minuutilla.

16.8.

Sami Laakkosen jääpallokausi on käynnistynyt Venäjän Cupin merkeissä Moskovan jääpallohallissa. Ensimmäisessä ottelussa Zorki voitti Stroitelin peräti 14-2 ja maajoukkueemme kärkipelaaja Sami Laakkonen viimeisteli kolmesti. Muita tehopelaajia olivat täksi kaudeksi Zorkiin siirtynyt Venäjän maajoukkueen libero Juri Loginov (3 maalia) ja Daniel Andersson, joka viimeisteli kaksi täysosumaa. Seuraavaksi Zorki kohtaa Habarovskin, Jenisein ja Metallurgin ennen kuin joukkue matkustaa Suomeen leirille Pajulahden urheiluopistolle 22.-30.8.2006.

10.8.

Mikkelin Kampparit teki uusia pelaajasopimuksia

Jääpallon Bandyliigassa pelaava Mikkelin Kampparit on tehnyt vuoden sopimuksen Osmo Puhakaisen (20) kanssa. Puhakainen siirtyy Lappeenrannan Veiterästä ja hän on Veiterän lisäksi pelannut 15-, 17- ja 19 vuotiaiden nuorten maajoukkueissa. Lisäksi Kampparit teki vuoden jatkosopimukset Panu Arjangon ja Eetu Roposen kanssa.

Mikkelin Kamppareiden edustusjoukkueella on nyt sopimukset 16 pelaajan kanssa. Joukkueen valmentajana jatkaa Antero Levänen.

8.8.

Maalitykki Arponen lopettaa uransa

Yhteensä huimat 83 maalia kahdella edellisellä jääpalloliigakaudella iskenyt Narukerän Lauri Arponen, 29, lopettaa uransa. Lopettamispäätös syntyi syvällisen harkinnan jälkeen.

"Motivaationi on nollissa. Viime kausi meni jo niin ja näin, kun ehdin käydä suunnilleen kerran viikossa treeneissä." Arponen voitti edelliskaudella liigan maalikunkuuden selvästi 51 osumallaan. Viime kausikin tuotti vaikeuksista huolimatta 32 maalia. "Laten" maalimäärä on hurja etenkin, kun huomioi, että hän pelasi kahden edelliskauden aikana yhteensä vain 35 ottelua.

Porilainen pelasi urallaan 12 A-maaottelua, mutta lopullinen läpimurto leijonapaidassa jäi saavuttamatta. Arponen oli MM-kisajoukkueen varamiehenä muun muassa maailmanmestaruusvuonna 2004 ja tänä talvena Suomen juhliessa MM-pronssia.

Suomen mestaruus kiersi harmillisesti Narukerää lähes koko uransa edustaneen hyökkääjän, joten edellisvuoden SM-hopea jäi miehen kirkkaimmaksi saavutukseksi joukkuetasolla. Arponen pelasi Narukerän mestaruuskaudella IFK Motalassa Ruotsissa.

31.7.

JPS on tehnyt pelaajasopimuksen Ruotsin pääsarjassa jo useamman vuoden pelanneen Markus Hiukan kanssa, sopimus on 1+1 vuotinen.

17.7.

HIFK Bandy vahvistaa tuntuvasti rivejään. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy Veiterässä viime kaudella pelannut Tuomo Partanen. Partanen on urallaan pelannut myös Ruotsissa. HIFK:lla on nyt kasassa 19 pelaajasopimusta kaudelle 2006-2007, haussa vielä 3-4 uutta pelimiestä, osan kanssa neuvottelut loppusuoralla ja nimet tullaan julkaisemaan lähiviikkoina.

8.6.

JPS:n vastuuvalmentajat ensi kaudella ovat Markku Kautto ja Kari Hokkanen. Heidän tukenaan ns. tekniikkavalmentajina toimivat Mika Hyppönen ja Esko Tammilehto

7.6.

WP 35 on solminut valmennussopimuksen Tapio Herrasen kanssa joka toimii tulevan kauden vastuuvalmentajana. Rinnalleen Herranen saa Juha ”Jäkä” Järveläisen ja kuntovalmentajaksi Esa Puolakan Helsingistä.

6.6.

Botnian tiedotteesta: "Botnian edustusjoukkueen valmentaja ensi kaudella on Jouni Tiainen. "Tiuna" on kokenut pelaaja, joka on edustanut liigatasolla kasvattajaseuraansa Mikkelin Kamppareita, HIFK:ta, Akillesta ja Botniaa. Hän on luovan pelin kannattaja ja taitava taktikko, joka osaa myös kehittää nuorta joukkuetta. Tiainen tulee tarvittaessa myös pelaamaan kentällä."

Etusivu >  Arkisto >