Jääpallosäännöt

Jääpallokenttien ja maalien mitat

Jääpallosäännöt – FIB säännöt päivitetty syyskuu 2019

http://www.worldbandy.com/wp-content/uploads/2019/08/Int.-bandyregler_19-1.pdf 

Suomenkielinen Jääpallosääntökirja 2019-2020

http://www.finbandy.fi/fi/wp-content/uploads/2019/09/Jääpallosäännöt_2019-2020_.pdf

Sääntökirjan tarkoituksena on antaa erotuomareille, pelaajille, valmentajille, seuratoimitsijoille ja muille jääpallon ystäville selvitys niistä säännöistä jotka on saatettu voimaan myös kansainvälisissä säännöissä.
Sääntöjä edellytetään noudatettavan kaikissa kansallisissa ja kansainvälisissä jääpallo-otteluissa. Jokaisen on syytä tutustua tarkasti sääntöjen virallisiin tulkintoihin, sovellutuksiin ja Suomen Jääpalloliiton omiin ohjeisiin.

Sääntöjen tulkinta ja soveltaminen ovat erotuomareiden tehtävä. Persoonallisuus on yksi erotuomarilta vaadittavista ominaisuuksista, siihen kuuluu myös täydellinen sääntötuntemus ja sääntöjen soveltami-nen, joka oikealla tavalla toteutettuna lisää erotuomarin luotettavuutta kentällä.
Suomen Jääpalloliitto antaa kaikille mahdollisuuden olla mukana vauhdikkaassa ja reilusta pelistä tunnetussa jääpallossa. Erityisen tärkeää on jakaa nuorisolle sääntötietoutta jääpalloon kuuluvan reilun pelin asenteen lisäksi.

Jääpallossakin on ilmennyt viime vuosien aikana lieviä merkkejä rasismista. Suomen Jääpalloliitto irtisanoutuu kaikenlaisesta tämänkaltaisesta ajatusmaailmasta.
Jääpallosäännöt suovat valtuutuksen toimia rasisminvastaisen toiminnan edistäjänä ja toivomme kaikkien sidosryhmienkin toimivan samassa hengessä.

Kaikkien jääpallon parissa toimivien paremman sääntötuntemuksen myötä välttyisimme monilta väärinkäsityksiltä ja osapuolten välinen yhteistyö sekä ymmärrys vahvistuisivat. Suomen Jääpalloliitto toivoo seurojen kutsuvan paikallisia erotuomarikouluttajia ja erotuomareita kertomaan säännöistä tilaisuuksiinsa.

Sääntötuntemus, sääntöjen noudattaminen ja niiden oikea toteuttaminen takaavat vauhdikkaassa lajissamme elämyksiä ja vakuuden, että siitä voivat nauttia niin pelaajat kuin katsojat.

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland