Jääpallosäännöt

Jääpallosäännöt. päivitetty 11/2016

Kv. jääpallosäännöt 1.9.2013

Sääntöjen FIB:n hyväksymät kilpailuvälineet, huom! Kaikkien nuorten (ja naispelaajien) tulee käyttää kasvosuojusta. Nuorten pelaajien on käytettävä kasvosuojusta siirtyessään aikuisten sarjaan 1.9.2011 jälkeen. SJPL:n hyväksymät kilpailuvälineet 2016-17

SJPL:n sarjoissa ja kv. otteluissa käytetään KV. jääpalloliiton (FIB/TC) hyväksymiä kilpailuvälineitä. Vihkosessa on mainittu ne varusteet, joiden tulee olla CE merkittyjä (kypärät, suusuojat, maalivahdin maskit ja kaulasuoja). Huom! toistaiseksi suusuojat eivät ole CE merkittyjä.

Tämän sääntökirjan tarkoituksena on antaa erotuomareille, pelaajille, valmentajille, seuratoimitsijoille ja muille jääpallon ystäville selvitys niistä säännöistä jotka on saatettu voimaan myös kansainvälisissä säännöissä.
Sääntöjä edellytetään noudatettavan kaikissa kansallisissa ja kansainvälisissä jääpallo-otteluissa. Jokaisen on syytä tutustua tarkasti sääntöjen virallisiin tulkintoihin, sovellutuksiin ja Suomen Jääpalloliiton omiin ohjeisiin.

Sääntöjen tulkinta ja soveltaminen ovat erotuomareiden tehtävä. Persoonallisuus on yksi erotuomarilta vaadittavista ominaisuuksista, siihen kuuluu myös täydellinen sääntötuntemus ja sääntöjen soveltami-nen, joka oikealla tavalla toteutettuna lisää erotuomarin luotettavuutta kentällä.
Suomen Jääpalloliitto antaa kaikille mahdollisuuden olla mukana vauhdikkaassa ja reilusta pelistä tunnetussa jääpallossa. Erityisen tärkeää on jakaa nuorisolle sääntötietoutta jääpalloon kuuluvan reilun pelin asenteen lisäksi.

Jääpallossakin on ilmennyt viime vuosien aikana lieviä merkkejä rasismista. Suomen Jääpalloliitto irtisanoutuu kaikenlaisesta tämänkaltaisesta ajatusmaailmasta.
Jääpallosäännöt suovat valtuutuksen toimia rasisminvastaisen toiminnan edistäjänä ja toivomme kaikkien sidosryhmienkin toimivan samassa hengessä.

Kaikkien jääpallon parissa toimivien paremman sääntötuntemuksen myötä välttyisimme monilta väärinkäsityksiltä ja osapuolten välinen yhteistyö sekä ymmärrys vahvistuisivat. Suomen Jääpalloliitto toivoo seurojen kutsuvan paikallisia erotuomarikouluttajia ja erotuomareita kertomaan säännöistä tilaisuuksiinsa.

Sääntötuntemus, sääntöjen noudattaminen ja niiden oikea toteuttaminen takaavat vauhdikkaassa lajissamme elämyksiä ja vakuuden, että siitä voivat nauttia niin pelaajat kuin katsojat.

 

Jääpallosäännöt – FIB

 

Bandyrules – FIB Viimeisin päivitys tehty 1.9.2013

Muutokset kaudelle 2013-14

 

Jäähyjen syyt

 

5 minuutin jäähy
1. Mailarike
2. Pelin sabotointi
2a. Joukkuerangaistus (tauko)

10 minuutin jäähy

3. Huitominen
4. Kampitus
5. Kiinnipitäminen
6. Sopimaton käytös
7. Väkivaltainen peli

Ulosajo

8. Törkeä sopimaton käytös
9. Törkeä väkivaltainen peli
10. Kolmas jäähy
11. Lievä ottelurangaistus

Vaarallinen ja väkivaltainen peli

 

Tarkennus vaaralliseen ja väkivaltaiseen peliin

Ilkka Vainikka 5.11.2009

Bandyliigan finaali

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
enics
enics
enics
tuolimies
tuolimies
tuolimies
marli
marli
jtk
jtk