Y-lupahakemus

Myönnetyt Y-luvat kaudelle 2023-24

 

Myönnetyt Y-luvat loppukaudeksi 2023-2024

Y-luvan hakeminen

Seura voi nuorten ikäluokissa tehdä kirjallisen hakemuksen Kilpailuvaliokunnalle Y-pelaajan eli korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan (poikkeuksena Nuorten Bandyliiga) käyttämisestä tietyssä nuorten joukkueessaan.

Y-lupahakemus on toimitettava liittoon 4.11.2023 mennessä kuitenkin niin, että sen tulee olla toimitettu liittoon ennen kuin pelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa Y-pelaajana.

Y-luvat ovat poikkeustapauksia. Yli-ikäisen pelaajan ei tule taidoiltaan selkeästi erottua joukkueesta muuta joukkuetta parempina ja pelejä ratkaisevina pelaajina. Y-lupaa ei voida hakea pelaajalle, joka on kuulunut maajoukkueleiritykseen tai tulee nimetyksi sinne.

Yli-ikäisyyssäännön tarkoituksena on pitää lajin parissa sellaisia, jotka eivät omien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien takia voi pelata omassa ikäluokassaan, vaan heidän tulee kehittyä tasoistensa kanssa. Tarkoituksena ei ole saada etua joukkueelle, vaan pelimahdollisuus nuorelle pelaajalle.

Y-pelaaja saa pelata seurassaan ainoastaan ilmoitetussa juniorijoukkueessa saman pelikauden aikana.

Nuorten sarjojen yli-ikäisyydet

Nuorten Bandyliigassa kaudella 2023-2024 sallitaan yli-ikäisiä rajoittamaton määrä (ikäraja 25 vuotta). Y-pelaajilla on osallistumisoikeus myös välierä- ja mitaliotteluissa.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa viisi (5) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämän jälkeen Y-lupa voidaan hakea uudestaan liittohallitukselta. Tarpeen on liityttävä esim. pelaajamäärän riittävyyteen.

U18 – ikäluokassa sallitaan kolme (3) vuoden yli-ikäistä pelaajaa (2005 ja myöhemmin syntyneet). Kokoonpanossa voi olla kerrallaan kaikki kolme pelaajaa. U18-sarjan Y-ikäiset pelaajat saavat pelata puolivälierä-, välierä- ja mitaliotteluissa.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan.

U16-, U14- ja U12- nuorissa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia, mutta Kilpailuvaliokunnalla on kuitenkin oikeus harkita ja myöntää vuoden yli-ikäiselle pelaajalle yli-ikäisyyslupa tapauskohtaisesti.

U16, U14 ja U12 sarjoissa Y-pelaaja ei voi osallistua ikäluokan lopputurnaukseen. Yli-ikäiselle pelaajalle annetaan kuitenkin osallistumisoikeus oman ikäluokkansa mitaliotteluihin ja lopputurnaukseen.

Kilpailuvaliokunnalla on oikeus harkita Y-pelaajan pelaamista myös ylemmässä lopputurnauksessa. Nämä anomukset on jätettävä lopputurnausilmoittautumisen kanssa samanaikaisesti 31.1.2024.

Yli-ikäiset pelaajat on ehdottomasti merkittävä ottelupöytäkirjassa Y-kirjaimella. Seurat valvovat itse, että pelaajat on merkitty ottelupöytäkirjaan.

Nais- ja tyttöpelaajien edustusoikeus nuorten sarjoissa

Naiset ja tytöt voivat pelata nuorten sarjoissa seuraavasti: U16 ja sitä vanhempien nuorten sarjoissa naiset ja tytöt saavat pelata ilman rajoituksia. Näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

U14- nuorten sarjassa saa pelata kolme (3) vuotta yli-ikäiset tytöt (U14 tytöt 2007 syntyneet), näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa

U12 ja sitä nuorempien nuorten sarjoissa saa pelata kaksi (2) vuotta yli-ikäiset tytöt, näitä pelaajia ei lasketa yli-ikäisyyskiintiöihin ja näillä pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

Naisten joukkue voi osallistua U16 alempaan sarjaan, mutta ei lopputurnaukseen. Naisten joukkueen pisteitä ei poisteta sarjataulukosta.

Maksut

Y-luvan kirjaamismaksu on 20 euroa / pelaaja. Tiedonantokohtaan merkitään pelaajan/pelaajien nimet sekä maininta ”yli-ikäisyys”.

Maksut maksetaan Suomen Jääpalloliiton pankkitilille Nordeaan
IBAN: FI70 2001 1800 0890 73
BIC: NDEAFIHH

Y-luvat astuvat voimaan Kilpailuvaliokunnan käsittelyn jälkeen. Liitto ilmoittaa junioripelaajien edustusoikeuksista verkkosivuillaan.

Liitolla on oikeus peruuttaa Y–lupa, jos ilmenee, että ilmoituksessa on esitetty erheellisiä tietoja. Tämän lisäksi noudatetaan liiton rangaistusseuraamuksia.

Y-hakemuslomake