Nuorten Bandyliiga

Nuorten Bandyliiga

Nuorten Bandyliiga pelataan valtakunnallisena sarjana, nuorisovaliokunta päättää kilpailumuodon ilmoittautumisen jälkeen.  Tavoitteena on, että runkosarjassa pelataan vähintään 12 ottelua.

Runkosarjan jälkeen pelataan välierät sarjan 1–4 ja 2–3, otteluiden voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun

Loppu- ja pronssiottelut pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Nuorten Bandyliigan mitaliotteluiden järjestäjä sekä välierien kotijoukkue vastaa erotuomari- ja kenttäkuluista.

Nuorisovaliokunta päättää Nuorten Bandyliigan mitaliotteluiden pelaamisjärjestyksen sekä alkamisajat kuultuaan järjestäjää. Nuorten Bandyliigan välierät ja mitaliotteluiden pelipäivät päätetään myöhemmin.

Nuorten Bandyliigassa kaudella 2021-2022 Nuorisovaliokunnalla on oikeus harkita ja myöntää yli-ikäisyyslupa vuonna 1997 ja myöhemmin syntyneille pelaajille. Yli-ikäisiä pelaajia voi olla kokoonpanossa samanaikaisesti rajaton määrä.

Mikäli yli-ikäiseksi hyväksytty pelaaja kuitenkin pelaa kolme (3) Bandyliigan jääpallo-ottelua, menettää hän oikeutensa pelata yli-ikäisenä.  Tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaajan oikeuteen edustaa oman ikäluokkansa joukkuetta.

Naispelaajien määrää ei rinnasteta Y-ikäisiin poikapelaajiin, ottelun kokoonpanoon voidaan nimetä rajaton määrä naispelaajia, näillä pelaajilla on oikeus osallistua välierä- ja mitaliotteluihin.

Arki-otteluiden alkamisaika 17:00-20:00, seurat voivat keskenään sopia muista ajoista.