K-lupahakemus

Myönnetyt K-luvat kaudelle 2023-24

 

Myönnetyt K-luvat loppukaudeksi 2023-2024

 

Kaksoisedustus

K-lupahakemus on toimitettava liittoon 4.11.2023 mennessä, tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Kaksoisedustus eri seurojen välillä

Kaksoisedustusoikeuden voi saada

  1. Juniori-ikäinen pelaaja edustaakseen toisen seuran aikuisjoukkuetta. Kaksoisedustusoikeuden ollessa voimassa pelaaja voi edustaa vain sitä aikuisten joukkuetta, johon kaksoisedustus on myönnetty. 
  2. Kaksoisedustus eri seurojen kesken on mahdollista nuorten ikäluokissa. Pelaaja voi pelata oman ikäluokkansa joukkueessa eri seurassa.

Seurat voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle, ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kahta pelaajaa.  Pelaajilla on edustusoikeus myös lopputurnauksessa.

K-edustuksessa poikkeuksen muodostavat maalivahdit, joita voi tilapäisesti erityistilanteissa peluuttaa kumpaakin suuntaan.

Seuran sisäiset K-luvat

U16- ja U18-sarjat

Seuran joukkueet voivat hakea kaksoisedustusta enintään 5 pelaajalle. Ottelukohtaisesti voidaan kuitenkin käyttää vain kolmea pelaajaa. K-luvat eivät ole voimassa Ylemmässä lopputurnauksessa.

Mikäli seuralla on nuorten sarjassa mukana useampi joukkue samassa ikäluokassa, seura voi vapaasti täydentää joukkueita nuoremmista pelaajista ja näille pelaajille ei tarvitse hakea maksullisia K-lupia.

Mikäli seura osallistuu alkusarjaan useammalla joukkueella, mutta osallistuu lopputurnaukseen ainoastaan yhdellä joukkueella, on ikäluokan molempien joukkueiden pelaajilla edustusoikeus lopputurnaukseen osallistuvassa joukkueessa.

Sisäisen K-luvan tarkoituksena on mahdollistaa joukkueiden sarjaan osallistuminen ja saada lisää peliaikaa kehittyville pelaajille. Ylemmän lohkon kärkipelaajille ei tule hakea tai myöntää lupaa alemman lohkon kilpailuedun tavoittelemiseksi. Seuran joukkueet eivät myöskään saa hyötyä lopputurnauksen lohkojaossa siitä, että ovat kierrättämällä voineet hankkia seuran joukkueille alkusarjan kärkisijoitukset.

Ylemmässä lopputurnauksessa pelaavien joukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan liittoon 2 viikkoa ennen ko. turnauksen alkua ja pelaajatiedot tulee päivittää tulospalveluohjelmaan viimeistään 3 vrk ennen turnauksen alkua. Nuorten joukkueiden pelaajamäärää ei ole rajoitettu lopputurnauksessa.

U14 ja U12-sarjat

Pelaaja voi pelata oman seuransa sisällä rajoituksetta seuran omassa tai vanhemman ikäluokan joukkueissa runkosarjassa ja osaturnauksissa. Seuran joukkueet voivat vapaasti kierrättää pelaajiaan oman seuran eri joukkueissa runkosarjassa myös samassa ikäluokassa ja osaturnauksissa.

Naisten sarjan K-luvat

Naisten sarjan kaksoisedustusluvat käsittelee Kilpailuvaliokunta. Jokainen Naisten Bandyliigaan osallistuva joukkue tekee valiokunnalle listan kaikista niistä pelaajista, joilla on edustusoikeus muualla kuin siinä naisten Bandyliigajoukkueessa, jossa aikovat pelata Naisten Bandyliigaa. Lista on toimitettava valiokunnalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua.

Kilpailuvaliokunta hyväksyy Naisten Bandyliigan pelaajalistat.

Tyttö- ja naispelaajat voivat edustaa samanaikaisesti sekä nuorten sarjassa että naisten Bandyliigassa pelaavaa joukkuetta. Kaksoisedustuksesta tulee tehdä ilmoitus kilpailuvaliokunnalle.

K-luvan saanut pelaaja on merkittävä ottelupöytäkirjan pelaajatietoihin K-kirjaimella. Mikäli merkintää ei ole tehty ottelupöytäkirjaan, tai mikäli K-pelaaja peluutetaan määräpäivän jälkeen, rangaistaan seuraa 50 euron sanktiolla/pelaaja.

Maksut

K-lupahakemuksista maksetaan 20 euroa/pelaaja kirjaamismaksua. Bandyliiga 50 euroa/pelaaja.

Maksut maksetaan Suomen Jääpalloliiton pankkitilille Nordeaan
IBAN: FI70 2001 1800 0890 73
BIC: NDEAFIHH

K-luvat astuvat voimaan Kilpailuvaliokunnan käsittelyn jälkeen. Liitto ilmoittaa junioripelaajien edustusoikeuksista verkkosivuillaan.

Liitolla on oikeus peruuttaa K–lupa, jos ilmenee, että ilmoituksessa on esitetty erheellisiä tietoja. Tämän lisäksi noudatetaan liiton rangaistusseuraamuksia.

K-lupahakemuslomake

    K-luvan maksu: 20€/pelaaja
    Bandyliiga: 50€/pelaaja