Antidopingohjelma

Suomen Jääpalloliiton Antidopingohjelma hyväksytty hallituksessa 26.2.2023.

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Linkki SUEK:in (Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry) ILMO-palveluun löytyy täältä.

KAMU -lääkehaussa voi tarkistaa vain Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n KAMU -lääkehaku pohjautuu Maailman antidopingtoimisto WADAn kiellettyjen aineiden ja menetelmien luetteloon 2023, jonka mukaan lääkeaineet on luokiteltu kielletyiksi, ehdoin kielletyiksi ja sallituiksi. Linkki KAMU-lääkehakuun löytyy täältä.

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021.  Linkki Puhtaasti paras verkkokoulutukseen löytyy täältä.

Asioissa koskien erivapauksia suosittelemme olemaan yhteydessä liiton toiminnanjohtajaan. Asiasta voi lukea tarkemmin osoitteessa; https://suek.fi/antidopingtoiminta/erivapaus-urheilijan-laakityksessa/