Naisten SM-sarja 2019-2020

Naiset

Joukkueet naisten sarjassa vahvistetaan jääpalloliittoon vuosittain 15.10. mennessä. Ilmoittautuminen sarjaan on avoinna.

Naisten SM-sarja pelataan turnausmuotoisena, pelataan 2-3 alkuturnausta ja lopputurnaus, jossa pelataan välierät ja mitalipelit. Joukkueet mitalipeleihin ratkeavat sarjataulukon perusteella siten, että välierissä pelaavat 1 vs 4 ja 2 vs 3. Voittajat selviytyvät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Alkuturnauksien otteluissa on käytettävä vähintään kahta

virallista erotuomaria ja lopputurnauksessa kolmikkoa.  Kaikissa naisten SM-sarjan otteluissa käytetään reaaliaikaista tulospalvelua.

Naisten lopputurnaus pelataan runkosarjan voittajan kotikentällä, jollei toisin ole sovittu.

Lopputurnaukseen selviytyminen edellyttää osallistumista kaikkiin alkuturnauksiin ja kaikkien turnauksen otteluiden pelaamista. Jos otteluita ennakkoon sovitusti pelataan turnausten ulkopuolella, on tästä ilmoitettava etukäteen turnausjärjestäjälle. Yksittäisten otteluiden pelipäivät on viipymättä ilmoitettava liiton toimistolle.

Sarjassa pitää olla vähintään neljä joukkuetta, jotta sarja saa virallisen SM-arvon. Mikäli joukkueita on vähemmän, se nimetään liiton mestaruuskilpailuksi.

Joukkueiden sijoitukset alkulohkossa määräytyvät SJPL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Turnausten järjestelyistä (ml. tuomaripalkkiot ja kenttävuokrat) vastaa järjestävä seura.

Turnauksista voi järjestävä seura periä osallistujajoukkueilta 200 euron osallistumismaksun kenttä – ja erotuomarikulujen kattamiseksi. Mikäli otteluita sovitusti siirretään pelattavaksi yksittäisinä otteluina hoitavat pelaavat joukkueet pelistä aiheutuvat kustannukset (erotuomarikulut ja kenttävuokra) puoliksi. Mikäli jokainen sarjaan osallistuva joukkue järjestää alku- tai lopputurnauksen ei osallistumismaksua peritä.

Yksittäiset turnausottelut/välierät ja mitaliottelut:

Otteluaika:                                      Jäähyt:

2 x 45 min                                       10 min ja 5 min

Turnaukset:

Otteluaika:                                      Jäähyt:

2 x 30 min                                       6 min ja 3 min

Kenttäolosuhteet voivat aiheuttaa sen, että otteluaikoja joudutaan lyhentämään. Tässä tapauksessa ottelun erotuomari/erotuomarit ilmoittavat peliajan.

Pelikentän koko ja pelaajamäärät

Normaalimittainen kenttä eli pituus 100-110m ja leveys 60-65m, mikäli ottelut pelataan 10+1 joukkueella.

Mikäli Naisten ottelut pelataan 8+1 pelaajamäärällä, ottelut pelataan P13 kentällä. P13 nuorilla kentän pituus on 80 m ja 50 m muut pisteet kuten normaali miesten kenttä.

Turnausajankohdat vahvistetaan 1.11.2019 mennessä.

Luovutus/ luovutusmaksut sekä vastalausemaksu vahvistetaan kohdassa liiton taloudelliset määräykset.

Naisten sarjamaksu vahvistetaan vuosittain kevätliittokokouksessa kohta taloudelliset määräykset.

Kaksoisedustus

Naisten sarjan kaksoisedustusluvat käsittelee Naisvaliokunta. Jokainen Naisten SM-sarjaan osallistuva joukkue tekee valiokunnalle listan kaikista niistä pelaajista, joilla on edustusoikeus muualla kuin siinä naisten SM-sarjajoukkueessa, jossa aikovat pelata SM-sarjaa (pelaaja voi pelata esim. Ruotsissa). Lista on toimitettava valiokunnalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä turnausta.

Naisvaliokunta hyväksyy SM-sarjajoukkueiden pelaajalistat

Jokaisella pelaajalla on oltava SJPL:n kilpailulisenssi. Lisenssi on oltava lunastettuna 29.1.2020 mennessä, jotta pelaajalla on edustusoikeus lopputurnauksessa. Määräpäivän jälkeen voidaan Naisvaliokunnalta anoa

oikeutta lunastaa lisenssi ja saada edustusoikeus lopputurnaukseen. Poikkeusluvasta peritään kilpailulisenssimaksun lisäksi 20,- euron kirjaamismaksu.

Poikamaalivahti

Naisten sarjassa saa käyttää 13- vuotiasta tai nuorempaa poikamaalivahtia.

Suositellaan, että jokainen naisjääpallojoukkue järjestää tyttöjääpallopäivän.

Osta lisenssi

Veikkauksen pelit

Yhteistyökumppanit

outsource
outsource
outsource
pocal
pocal
pocal
vikingline
vikingline
vikingline
jtk
jtk

Bandy in Finland

Bandyn i Finland