Ajankohtaiskatsaus jääpallorintamalta

Jääpallossa sopimus- ja siirtouutiset ovat lähes jokapäiväisiä tähän aikaan vuodesta. Olemme alle yrittäneet koota tuoreimmat julki tulleet seurasiirrot ja muut uutiset.

Helsingin IFK:ssa joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla. Koossa on jo tusinan verran pelaajia, uusimpana kiinnityksenä 20-vuotias maalivahtilupaus Kalle Lampinen, joka tulee JPS:stä.

Uraansa seurassa jatkaa myös joukkueen nestori Tommi Niittylä, jolla on jo plakkarissa 544 ottelua Bandyliigassa. Paluun HIFK:n tekee Simo Vainikka, joka viime kaudella pelasi Ruotsissa IFK Vänersborgin juniorijoukkueessa.

Jatkosopimuksen ovat myös tehneet kokeneet Johan Segerman, Pyry Kunnas, Pyry-Peetri Piironen ja Richard Laibert ja nuorempia sopimuspelaajia ovat Eelis Laitinen, Iiro Väkiparta, Milo Laurent, Juuso Partanen sekä Atte Auvinen.

Veiterän kultamaalivahti Joonas Kankkunen siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin puolelle pelaamaan. Kankkusen uusi seura on Elitserienin Frillesås BK.

Kimmo Kyllönen jatkaa uraansa IFK Vänersborgin maalilla. Kyllönen tulee myös pelaamaan Elitserienissä, sillä IFK Vänersborgin otti vastaan sille tarjotun sarjapaikan IFK Motalan luopuessa paikastaan.

IFK Motalassa pelannut Joona Rajala on löytänyt uuden osoitteen. Rajala nähdään seuraavalla kaudella Allsvenskanissa pelaavassa Tranås BoIS:issa. Myös Elias Gillgren jättää IFK Motalan ja siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Vetlanda BK:n riveihin.

HIFK:n kasvatti Leevi Laitinen on tehnyt jatkosopimuksen Bollnäsin kanssa. Uusi sopimus ulottuu aina kauteen 2026-2027 asti.

Mikkelin Kamppareita viime kaudet valmentanut Olli Manninen jatkaa joukkueen päävalmentajana. Mannisen jatkosopimus on mallia 1+1 vuosi.

Kamppareilla on sinänsä hyvä tilanne, että sopimuspelaajia on tällä hetkellä kasassa jo yhteensä 18 (3+15). Jatkosopimuksen teki äskettäin viime kauden parhaana pelaajana palkittu Karo Liimatainen, ja WP 35:stä Mikkeliin palaa kolmikko Ville Korhonen, Jere Korhonen ja Jere Kupiainen.

Porvoon Akilles on tiedottanut kahdesta uudesta hankinnasta ja yhdestä jatkosopimuksesta. Uusina pelaajina seuraan liittyy Jyväskylästä lähtöisin olevat Joni Vuopio ja Joonatan Irtamo.

Vuopio edusti viime kaudella JPS:ää ja Irtamo pelasi puolestaan Frillesås BK:n riveissä Ruotsissa. Akilles on myös sopinut jatkosopimuksen viime kaudella yhteensä 29 maalia paukuttaneen Santeri Laitisen kanssa.

Pyrimme julkaisemaan vastaavan tilannekatsauksen säännöllisin väliajoin. Julkaisuun kootaan kaikki suomalaista jääpalloa, pelaajia tai valmentajia koskevat uutiset.