FIB määräsi pelikieltoa kahdesta erillisestä dopingtapauksesta

Kansainvälien Jääpalloliitto FIB on raportoinut kahdesta dopingtapauksesta jääpallomaailmassa. Kyseiset tapaukset ovat peräisin Kazakstanista ja Venäjältä.

FIB raportoi, että kazakstanilaisen urheilijan antamasta näytteestä on löytynyt Indapamidia (S5. Diureetit ja peiteaineet) ja Meldoniumia (S4. Hormonien ja aineenvaihdunnan modulaattorit). Urheilija on asetettu väli-aikaiseen pelikieltoon 15.1.2024 alkaen. Mikäli todetaan, että urheilija ei ole syyllistynyt dopingrikkomukseen, myös asiaa koskeva päätös julkaistaan. FIB ei kommentoi tapausta enempää ennen kuin se on loppuun käsitelty.

Toisessa tapauksessa FIB raportoi, että venäläisen urheilijan antamasta näytteestä on löytynyt SARMS Enobosarm (toisella nimellä Ostarine) ( S1.2 Muut anaboliset aineet). Tämäkin urheilija on asetettu väli-aikaiseen pelikieltoon 15.1.2024 alkaen. Mikäli todetaan, että urheilija ei ole syyllistynyt dopingrikkomukseen, myös asiaa koskeva päätös julkaistaan. FIB ei kommentoi tapausta enempää ennen kuin se on loppuun käsitelty.