Tero Kumela ottaa vetovastuun P17-maajoukkueessa

Mikkelissä vaikuttava Tero Kumela on uusi vastuuvalmentaja Suomen P17-ikäluokan maajoukkueessa.

Kumela, joka kuluneella kaudella valmensi Kamppareitten U16- ja U18-ikäluokan SM-kultaan, ei empinyt kun häntä kysyttiin maajoukkueen peräsimeen.

– Päätös oli helppo. Suomen maajoukkueen valmentaminen, ja sen mukana tuomat kansainväliset pelit, on hieno mahdollisuus ja mielenkiintoinen uusi haaste, sanoo Kumela.

– Olen valmentanut P17-ikäluokan pelaajia seurajoukkueessa jääpallokouluikäisistä tähän ikään asti. Ja nyt kun seurajoukkueessa valtaosa siirtyy edustuksen rinkiin on maajoukkueen vetovastuu hyvinkin luonteva rooli jatkaa tämän ikäluokan parissa.

Tero Kumelalla saa avukseen nimekkään valmennusryhmän.

– Valmentajakollegoiksi ovat lupautuneet Janne Väkiparta ja Kimmo Huotelin. Joukkueenjohdosta vastaa puolestaan Joonas Immonen ja huollosta Tom Niiranen – molemmat pystyvät auttamaan myös valmennuksellisissa asioissa. Aivan timanttinen tiimi, toteaa Kumela.

P17-maajoukkueella on selvät suunnitelmat tulevan kauden suhteen. Toiminta käynnistyy toukokuussa ja ensimmäinen tarkkailuryhmä nimetään kohtapuolin.

– Käymme pelaajien kanssa tuolloin etänä läpi mm. tulevan maajoukkueen tavoitteita, odotuksia ja toiveita. Ensimmäinen yhteinen tapahtuma on syyskuun jääleiri ja fyysiset testit.

– Haluamme varmistaa, että jokaisella pelaajalla on edellytykset laadukkaaseen kesäharjoitteluun ja siksi meillä on ajatus nimetä jokaiselle pelaajalle ”mentori” maajoukkuevalmennuksesta, jonka kanssa pelaaja voi säännöllisesti käydä keskustelua harjoitteluun liittyvistä asioista.

– Itse kilpailukauden osalta kansainvälinen kalenteri on vielä täysin auki. Tavoitteena on saada maajoukkueelle 2-3 tapahtumaa ennen kisoja, sanoo Tero Kumela.

P17-maajoukkueen uusi valmentaja Tero Kumela.

Suomi on nuorten ikäluokissa on aika lähellä Ruotsia vaikka länsinaapurilla on kokonaan halliolosuhteissa kasvanut sukupolvi. Mistä tämä kertoo?

– Uskon, että tuohon 15-16 ikävuoteen asti harjoittelu ja pelaajapolku on mahdollista järjestää lähes yhtä laadukkaasti Suomessa kuin Ruotsissa. Toki, Suomessa ja Suomesta käsin se vaatii enemmän luovuutta ja venymistä, mutta esimerkiksi Kamppareiden U16 suvereeni Mini World Cup voitto on hyvä esimerkki siitä, että se on tehtävissä. Suomen kärki on kapea, mutta maajoukkuetasolla meillä on hyvät mahdollisuudet haastaa Ruotsi. Eikä Norjaakaan kannatta tässä ikäluokassa aliarvioida, Kumela huomauttaa.