Tytti Segerman: Kasvaminen yhdessä joukkueen kanssa on ollut valtava voimavara nuorena

HELSINKI. Suomen Jääpalloliiton uudet nettisivut avataan juhannukseen mennessä.

Olemme pyytäneet suomalaisia jääpalloilijoita tai jääpallon kanssa toimijoita kuvaamaan mitä liiton uuden strategiassa mainitut arvoparit (vastuullisuus/turvallisuus, yhteisöllisyys/elämyksellisyys, ammattimaisuus/urheilullisuus) tuovat heille mieleen jääpallon tiimoilta.

Tänään vuorossa on maajoukkueen ja Wiipurin Susien maalivahti Tytti Segerman.

– Urani jääpallon parissa on tukenut ympäristö, jossa jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti.

– Jääpallon parissa olen kokenut elämäni sykähdyttävimpiä hetkiä.

– On mahdotonta määritellä jääpallon merkitystä minulle ja elämälleni, olen juuri tällainen ihminen sen kaiken ansiosta mitä olen jääpallon kautta päässyt kokemaan.

– Kasvaminen yhdessä joukkueen kanssa on ollut valtava voimavara nuorena ja sitä se on edelleen. Joukkuekavereiden ja joukkueeseen kuulumisen merkitystä nuorelle ihmiselle ja nuoren ihmisen kehitykselle on lähes mahdoton kuvata sanoin sen todellisessa merkityksellisyydessään.

– Jääpallo toi elämään jo nuorena myös kansainvälisyyden mikä lopulta johti ulkomaille muuttamiseen sekä ammatinvalintaan.

– Ruotsissa pääsin näkemään kuinka ammattimaisuus myös naisten jääpallossa oli viety Suomea pidemmälle. Siitä tuli hyvä fiilis ja se osoitti itsellenikin sitä, että tekemistäni ja minua urheilijana arvostetaan. Takaisin Suomeen palaamisen jälkeen olen huomannut miten ammattimaisuus on alkanut kasvaa myös suomen naisten jääpalloilussa.