Veiterä jyräsi Bandyliigan mestariksi

Lappeenrannan Veiterä on tämän kauden mestarijoukkue miesten Bandyliigassa. Veiterä kukisti lauantaina Kisapuistossa pelatussa loppuottelussa Porvoon Akilleen lukemin 3-1 (1-1).

Ennen ottelua oli satanut pitkin päivää, ja tästä johtuen oli ennakkoon vähän huolia jään kestävyyden suhteen. Tämä huolenaihe osoittautui turhaksi, sillä Lappeenrannan kenttämiehet olivat taikoneet Kisapuiston tekojään täysin pelattavaan kuntoon. Ottelun aikana vesisade teki toki pinnan rosoiseksi, mikä johti pitkän pallon pelaamiseen, mutta kyllä näissä olosuhteissa joukkueiden paremmuus saatiin ratkaistua.

Ottelun alku oli hyvin odottavainen ja molempien joukkueiden otteista näkyi selvästi, että riskejä ei oteta ja virheitä halutaan välttää. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 27. peliminuuttiin asti. Veiterälle tuomittiin kulmalyönti ja etukikan kautta Topi Peuhkuri pelasi pallon Samppa Äikkäälle, joka siirsi pallon verkon perukoille.

Ainoastaan puolitoista minuuttia tästä ja Akilles tuli tasoihin. Rasmus Kettunen pääsi karkaamaan Veiterän puolustukselta ja sijoitti pallon Joonas Kankkusen jalkojen välistä maaliin. Lukemista 1-1 siirryttiin myös tauon viettoon.

Toisella puoliajalla vesisade yltyi, mutta silti palloa pystyi liikuttamaan paremmin jäätä pitkin. Haastavissa olosuhteissa Veiterä oli hivenen terävämpi ratkaisevissa tilanteissa, ja onnistui tekemään mestaruuteen tarvittavat maalit.

Voittomaalin ottelussa iski nuori Paavo Simpura, joka jo aikaisemmin tänä talvena oli voittamassa P17-ikäluokan MM-kultaa, kun ottelua oli takana runsas tunti.

– Aika hyvältä tuo tuntui. Joonas Peuhkuri pääsi etenemään päätyviivaa pitkin ja syötti pallon maalin eteen, josta onnistuin sohimaan sen sisään. Ja sitten juhlittiin, sanoo Simpura.

Viimeisen niitin ottelulle iski Joonas Peuhkuri, kun ottelukello näytti 73 minuuttia. Akilleella oli vielä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua mahdollisuus kaventaa, mutta kotijoukkueen loistavasti pelannut maalivahti Joonas Kankkunen torjui Iisakki Kaivolan rangaistuslyönnin ja sinetöi loppulukemiksi 3-1.

Akilleen parhaimmistoa ottelussa oli ensimmäisellä puoliajalla palloa ylös tuonut Rolf Larsson ja tauon jälkeen saman roolin ottanut Matti Vainio. Joukkueen tähti oli kuitenkin maalivahti Iikka Lempinen, jonka torjunnat piti joukkuettaan pystyssä.

– Tämä oli tyypillinen pienten marginaalien peli. Pienet huolimattomuusvirheet kostautuivat ja samalla täytyy myöntää että Veiterä oli tänään napsun verran parempi ja käytti paikkansa hyväksi, sanoo Akilleen valmentaja Juha Laitinen.

Veiterän leirissä tunnelma oli katossa ottelun jälkeen.

– Fiilikset on tosi hienot, ei paljon paremmalta voisi tuntua. Hieno ja tasainen kausi ja onneksi se päättyi näin ja saatiin se mikä ansaittiin. Toisella puoliajalla jää pysyi pidempään hyvässä kunnossa ja se oli ehdottomasti meidän etu. Pystyimme pelaamaan jäätä pitkin ja olimme siinä minusta selkeästi Akillesta parempi, sanoo Veiterän valmentaja Joonas Ylä-Outinen.

– Eiköhän tässä nyt saunota muutama päivä. Katsotaan mitä nämä veijarit keksivät.

Veiterän kultajoukkueessa pelasivat Valtteri Hauska, Tomi Hauska, Joonas Peuhkuri, Paavo Huuhtanen, Samppa Äikäs, Christian Laibert, Joonas Kankkunen, Esko Liukkonen, Matias Valtanen, Eemeli Metelinen, Saku Herranen, Juuso Käärmeniemi, Janne Hauska, Paavo Simpura, Aleksi Seppänen, Ere Verhelä, Joel Reponen, Lauri Weiland, Esko Liukkonen, Veeti Hyvärinen, Niilo Puhakainen, Matias Horppila.

Valmentaja: Joonas Ylä-Outinen.

Joukkueenjohtaja: Kasperi Kokko

Maalivahtivalmentaja: Toni Taalikka.

Huoltajat: Eetu Nikkinen, Timo Tirkkonen, Antti Vihtonen.

Veiterä – Akilles 3-1 (1-1)

Maalit: Samppa Äikäs (Joonas Peuhkuri) 1-0, 29. Rasmus Kettunen (Santeri Laitinen) 1-1, 61. Paavo Simpura (Joonas Peuhkuri) 2-1, 73. Joonas Peuhkuri (Tomi Hauska) 3-1.

Jäähyt: Veiterä 2×10 min, Akilles 2×10 min

Tuomarit: Antti Malaska, Tom Niiranen, Harri Pietiläinen