Veiterä loppuotteluun, Akilles kävi taas ryöstöretkellä

Miesten Bandyliigan välierät jatkuivat keskiviikkona kahdella paikkakunnalla.

Lappeenrannan Kisapuistossa Veiterä oli odotetun vahva ottelussa Botniaa vastaan. Toisen puoliajan alussa Botnia kiihdytti vielä rinnalle, mutta lopulta kotijoukkue meni menojaan voittaen kamppailun lopulta lukemin 10-5 (3-1).

Kotijoukkueen tehomiehenä hääri neljä osumaa tehnyt Samppa Äikäs sekä kaksi maalia mieheen viimeistelleet Aleksi Seppänen ja Ere Verhelä. Kerran osuivat myös Matias Valtanen sekä Veeti Hyvärinen. Botnian osumista vastasivat Pekka Niska 3, Juri Schreck ja Ilmari Pesonen.

Veiterä vei ottelusarjan voitoin 3-0 ja varmisti samalla kotiedun loppuotteluun, joka pelataan Lappeenrannassa lauantaina 16. maaliskuuta klo 18.00 alkaen. Botnia nähdään puolestaan pronssikamppailussa, joka käydään perjantaina 15. maaliskuuta klo 18.30.

Jyväskylässä ottelusarjassa JPS-Akilles jatkui vierasjoukkueiden vahva meno. Akilles esitti toisella puoliajalla lähes virheetöntä peliä ja iski myös kuusi maalia, voittaen lopulta selvästi 2-8 (2-2).

Porvoolaisten tehokkain Jyväskylän illassa oli kahdessa ensimmäisessä välierässä pimennossa ollut Rasmus Kettunen, joka 18 minuutin sisään tehtaili neljä maalia. Illan komeimmasta osumasta vastasi kuitenkin kolmesti osunut Santeri Laitinen, joka viimeisteli hattutemppunsa pienestä kulmasta lähteneellä unelmalaukauksella maalin kattoon. Voittomaalista vastasi puolestaan vanha kettu Andreas Flinck.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-1 Akilleen eduksi ja sarja on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Porvoossa, jossa neljäs ottelu pelataan alkaen klo 19.00. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva ottelu käydään Jyväskylässä sunnuntaina 10.3.2024 klo 18.00.

Miesten Bandyliigan välierät 3/5 6.3.2024.

Veiterä – Botnia 10-5 (3-1)

Maalit: 4. Aleksi Seppänen (Tomi Hauska) 1-0, 18. Pekka Niska (Eetu Pulkkinen) 1-1, 26. Samppa Äikäs 2-1, 36. Matias Valtanen (Samppa Äikäs) 3-1, 48. Juri Schreck 3-2, 52. Ilmari Pesonen (Markus Kumpuoja) 3-3, 56. Samppa Äikäs (Aleksi Seppänen) 4-3, 58. Veeti Hyvärinen (Janne Hauska) 5-3, 75. Ere Verhelä (Tomi Hauska) 6-3, 81. Aleksi Seppänen (Tomi Hauska) 7-3, 81. Pekka Niska (Kaapo Schreck) 7-4, 85. Samppa Äikäs (Aleksi Seppänen) 8-4, 86. Samppa Äikäs (Tomi Hauska) 9-4, 88. Pekka Niska (Juri Schreck) 9-5, 90+00. Ere Verhelä (Tomi Hauska) 10-5.

Jäähyt: Veiterä 2×10 min, Botnia 4×10 min.

Tuomarit: Mats-Olof Gustafsson, Harri Pietiläinen, Sami Kaipia.

Veiterä loppuotteluun voitoin 3-0.

JPS – Akilles 2-8 (2-2)

Maalit: Santeri Laitinen (Matti Vainio) 0-1, 20. Joonas Hiltunen (Elmeri Hämäläinen) 1-1, 39. Jarno Eronen (Nikke Tuhkanen) 2-1, 42. Santeri Laitinen (Rolf Larsson) 2-2, 53. Andreas Flinck (Raoul Karlqvist) 2-3, 55. Santeri Laitinen 2-4, 66. Rasmus Kettunen (Otto Huopalainen) 2-5, 74. Rasmus Kettunen (Joakim Nordström) 2-6, 79. Rasmus Kettunen (Joakim Nordström) 2-7, 84. Rasmus Kettunen (Rolf Larsson) 2-8.

Jäähyt: JPS 2×10 min, Akilles 2×10 min.

Tuomarit: Petri Kuusela, Tom Niiranen, Jyrki Rekilä.

Akilles johtaa ottelusarjaa voiton 2-1.