Veiterälle SM-pronssia

Lappeenrannan Veiterä on tämän kauden pronssimitalisti miesten Bandyliigassa. Veiterä kukisti perjantaina Kisapuistossa pelatussa pronssiottelussa Porvoon Akilleen lukemin 5-4 (1-2).

Ottelun alku oli odottava ja tempo pysyi melko alhaisena johtuen molempien joukkueiden varovaisesta lähestymistavasta. Palloa pyöriteltiin paljon omalla kenttäpuoliskolla ja hyökkäyksiin lähdettiin todella harkitusti.

Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla kun kapteeni Ere Verhelä siirsi Veiterän johtoon kulmalyönnistä. Toisessa päässä Akilleen kapteeni Joakim Nordström tarjoili vastauksen heti seuraavasta hyökkäyksestä, ja myös kulmalyönnistä.

Taukolukemat 1-2 syntyivät hienon syöttökombinaation päätteeksi. Kokeneet Matti Vainio ja Ville-Veikko Angeria pelasivat seinäpeliä ja Angeria nosti lähietäisyydeltä pallon verkkoon.

Veiterä tuli pukukopista toiselle jaksolle todella ärhäkkäästi ja pisti Akilleen ahtaalle syvällä omassa puolustuspäässä. Tuomas Antikainen kikkaili ensin tasoituksen 2-2 ja Eetu Peuhkuri ehti jo siirtää Veiterän johtoon ennen kuin Matti Vainio hienolla yksilösuorituksella tasoitti lukemiksi 3-3.

Porvoolaisten leirissä mitalitoiveet heräsivät uudestaan eloon kun nuori Rudolf Sadakov käveli keskikaistalta läpi ja teki 3-4 ohi Veiterämaalivahti Saku Herrasen.

Veiterä oli kuitenkin päättänyt, että mitali otetaan tänäkin vuonna. Tuomas Antikainen tasoitti lukemiksi 4-4 illan toisella osumallaan ja kolme minuuttia ennen loppua Joonas Peuhkuri luikahti Akilleen puolustuksen läpi ja lirutti voittomaaliksi jääneen 5-4 osuman Akilles maalivahti Iikka Lempisen jalkojen välistä.

Veiterä – Akilles 5-4 (1-2)
20. Ere Verhelä (Eetu Peuhkuri) 1-0, 21. Joakim Nordström (Matti Vainio) 1-1, 26. Ville-Veikko Angeria (Matti Vainio) 1-2, 46. Tuomas Antikainen 2-2, 51. Eetu Peuhkuri (Matias Lehtonen) 3-2, 52. Matti Vainio (Joakim Nordström) 3-3, 57. Rudolf Sadakov (Ville-Veikko Angeria) 3-4, 77. Tuomas Antikainen 4-4, 86. Joonas Peuhkuri (Samppa Äikäs) 5-4.
Jäähyt: Veiterä -, Akilles 1×10 min
Tuomarit: Juha-Matti Kanniainen, Jyrki Rekilä, Jukka Vauhkonen