Jääpalloliiton hallitus kumosi oman päätöksensä

HELSINKI. Suomen Jääpalloliiton hallitus on kokouksessaan 2.1.2023 enemmistöpäätöksellä (äänin 5-1) kumonnut oman perjantain päätöksensä, jossa Bandyliigan ottelu Veiterän ja Kamppareiden määrättiin pelattavaksi.

Kutsuttuna kokoukseen oli myös asianajaja Thomas Huber, jota hallitus kuuli juridisena asiantuntijana.

– Ihmisiä täällä vaan ollaan, ja ihmisille sattuu kiireessä inhimillisiä erheitä. Selvisi että olemme hallituksena toimineet omien kilpailusääntöjemme vastaisesti. Meillä ei ollut juridista osaamista ymmärtämään, että koska liiton kilpailusäännöissä ei ole mainintaa valiokunnan päätöksen valittamisoikeudesta, sellaista ei ole. Eli Kamppareiden liittohallitukselle tekemää oikaisupyyntöä ei olisi saanut ottaa lainkaan käsittelyyn. Tästä syystä kilpailuvaliokunnan tekemä päätös ottelun siirtämisestä jää voimaan, sanoo Suomen Jääpalloliiton puheenjohtaja Antti Parviainen.

Suomen Jääpalloliiton kilpailuvaliokunta oli torstaina päättänyt, että peli siirretään. Taustalla oli Veiterän pyyntö siirtoon joukkueen terveystilanteeseen vedoten – ottelusta olisi varmuudella pois lukuisia aloituskokoonpanon pelaajaa, eikä seuralta löytynyt korvaavia junioripelaajia. Vastustaja Kampparit ei ottelun siirtämiseen suostunut, vedoten tiiviiseen kilpailukalenteriin, joka ei antanut mahdollisuutta siirrolle.

– Muokatessamme kilpailusääntöjä viime vuosina olemme pyrkineet siihen, että valiokunnille annetaan valtuudet itsenäisesti tehdä päätöksiä. Näin ollen hallituksen päätös puuttua kilpailuvaliokunnan tekemään päätökseen oli sääntöjen vastainen. Harmillinen kömmähdys, jota ei tietenkään saisi sattua, mutta ei tässä auta kun kääriä hihat ja jatkaa eteenpäin tästä episodista viisastuneena, sanoo Parviainen.

Veiterän ja Kamppareiden tulee nyt mahdollisimman pian ja yhdessä sopia uudesta pelipäivästä perutulle ottelulle. Mikäli seurat eivät yhteisymmärryksessä löydä kamppailulle uutta pelipäivää sellainen määrätään kilpailuvaliokunnan puolesta.