Suomen P17-maajoukkueen ensimmäisen tarkkailuryhmä julki

Suomen P17-maajoukkueen valmennusryhmä on nimennyt ensimmäisen tarkkailuryhmänsä tulevaa kautta silmällä pitäen. Ryhmä koostuu yhteensä 32 pelaajasta (neljä maalivahtia ja 28 kenttäpelaajaa).

– Olemme valmennustiimin kanssa kartoittaneet pelaajia ja olleet heidän valmentajiinsa yhteydessä. Näiden keskustelujen perusteella nimettiin ikäluokan ensimmäinen valmennusryhmä, sanoo maajoukkueen uusi vastuuvalmentaja Tuomas Erkkilä.

P17-maajoukkue kokoontuu kesäkuun alussa ensimmäisen kerran etäpalaverin merkeissä. Palaverissa käydään läpi maajoukkueen matkaa kohti tammikuun Ruotsissa pelattavia MM-kisoja, mitä kyseinen matka tarjoaa ja tarkoittaa ja mitkä ovat tavoitteet.

– Meillä on ehdottomasti koolla hyvä ikäryhmä, minkä myös kuluneella kaudella voitettu MM-kulta osoitti. Suomella oli viime kisoissa nuorin joukkue, joten tässä ryhmässä on mukana puolen tusinaa pelaajia, jotka olivat mukana voittamassa maailmanmestaruutta, sanoo Erkkilä.

– Kyseessä on myös kasvatillinen kehitysprojekti, mutta tämä ei tarkoita että tavoitteista tingitään. Kun on kyse kilpaurheilusta ja Suomen maajoukkueesta niin lähdemme tottakai aina taistelemaan voitosta.

Maajoukkueella on tarkoitus järjestää ensimmäinen leiri syyskuussa ja toinen leiri ajoittuu marras-joulukuun tienoille. Lopullinen kisajoukkue julkaistaan leirin jälkeen ja lisäksi on tarkoitus järjestää lyhyt valmistava leiri juuri ennen MM-turnausta.

– Nyt tarkkailuryhmän ulkopuolelle jäävät pelaajat ovat myös tarkkailun alla ja näyttöpaikkoja tulee varmasti. Ensimmäinen ryhmä on olosuhteiden pakosta rajattu pienemmäksi – jäähalliolosuhteissa emme voi ottaa viikonlopuksi 60 henkilöä, mutta esimerkiksi isonjään leirille pyritään ryhmän kokoa nostamaan reilusti, sanoo Tuomas Erkkilä.

P17-maajoukkueen ensimmäinen tarkkailuryhmä kaudelle 2024-2025:

Edvin Viren Akilles, Tobias Tallqvist Akilles, Arttu Väkipartya HIFK, Otto Vainikka HIFK, Tiitus Liila HIFK, Arttu Kärnä HIFK, Jonas Isonen HIFK, Robert Eklund HIFK, Kaarlo Lappi HIFK, Joonas Hintikka HIFK, Onni Siitonen JPS Juniorit, Väinö Laine JPS Juniorit, Visa Keltanen JPS Juniorit, Joel Laurinmaa JPS Juniorit, Elmo Huovinen JPS Juniorit, Oskari Kokko Kampparit, Veeti Attenberg Kampparit, Kasperi Kumela Kampparit, Santtu Myyryläinen Kampparit, Olavi Erkkilä Narukerä, Vilho Willman Narukerä, Luukas Heikkilä Narukerä, Aatu Streng Veiterä, Paavo Simpura Veiterä, Elmeri Kestola Veiterä, Miko Jurvanen Veiterä, Elias Hentunen Veiterä, Ville-Veikko Hietamies Veiterä, Eppu Piironen WP 35, Joosu Pöllänen WP 35, Joonatan Pöllänen WP 35, Jooa Pöllänen WP 35.

P17-maajoukkueen johto: Tuomas Erkkilä (valmentaja, Pori), Janne Väkiparta (valmentaja, Helsinki), Joni Kauhanen (valmentaja/joukkueenjohtaja, Varkaus), Petri Isonen (maalivahtivalmentaja Espoo).